lauantai 14. lokakuuta 2017

Dragonslayer666

6. lokakuuta Yle Areenaan ilmestyi kahdeksanosainen Dragonslayer666-TV-sarja, joka jatkaa YouTube-Nörtin perintöä.

Dragonslayer666-TV-sarja kertoo luonnollisesti samasta nörtistä, jonka tavoitteena on mestaruus tietokonepelikisoissa Ruotsin Jönköpingissä. Dragonslayer666 on servun pelätyin soturi, joka treenaa kymmenisen tuntia päivässä - eikä ehdi sen vuoksi käydä aina vessassa, vaan hoitaa toimenpiteen kasuaalisti muovipulloon pelaamisen aikana.

Sarjan pointti on avata niiden ihmisten silmiä, jotka vähättelevät tai suhtautuvat skeptisesti nettipelaamiseen. Kuten Dragonslayer666:n hahmo kuvastaa, ilman omistautumista ja hurjaa treenimäärää huipulle ei ole mitään asiaa. E-urheilu on urheilua ja aika ankaraa sellaista - säkällä ei pärjää.

Dragonslayer666-TV-sarjaa alettiin sissimarkkinoida hyvissä ajoin ennen sen alkamista. Ensisykäys nähtiin Assembly Summer 2017 -pelimessuilla, jolloin Dragonslayer666 keskeytti Assyjen juontajien, Jenny Kålan ja YleX Viikonlopusta tutun Samuel Nymanin valmistelut. Keskeytyksen tarkoituksena oli herättää vanha tubesensaatio horroksesta ja markkinoida hahmon uutta YouTube-kanavaa. Tässä onnistuttiin erittäin hyvin. Video lähti viraaliksi ja monet luulivat, että kyseessä ei ollut suunniteltu tempaus.

Tempauksen jälkeen monet löysivät tiensä Dragonslayer666:n Tube-sivulle. Sen esittelyvideolla Dragonslayer666 sanoo aluksi, että tervetuloa YouTuben parhaalle pelikanavalle. Hän kuitenkin korjaa sanomansa Dragonslayer666:lle paremmin sopivaan, ylimieliseen muotoon: Tervetuloa YouTuben ainoalle pelikanavalle.

E-urheilussa liikkuu suuret rahat, tämän tietää myös Hjallis Harkimo. Harkimo povaa, että e-urheilu saattaa olla lähivuosina jopa olympialaji. Suurin ongelma Harkimon mielestä lajin kannalta kuitenkin on, että urheilutoimittajat ovat ihan pihalla. He eivät ymmärrä lajista mitään. Nyt kannattaisi kiireen vilkkaa alkaa opiskella lajia, Harkimo patistaa urheilutoimittajia.

Itse e-urheilua voi nykyään jopa opiskella. Ahlmanin Oriveden opistolla on eSport-linja. Kuten Dragonslayer666 tiesi, niin menestykseen tarvitaan muutakin kuin pelaamista, joten mukana valmennusohjelmassa on myös perinteisestä urheilusta tutut metodit.

Jo vuonna 2015 Suomen puolustusvoimien urheilukoulu väläytti ideaa, että e-urheilijatkin pääsisivät heidän urheilukouluun. Puolustusvoimat toivottaisi tietokonepelaajat tervetulleeksi jääkiekkoilijoiden rinnalle varusmiesten Urheilukouluun. Vuosina 2015-2016 e-urheilijoiden liitto ei ollut innostunut ideasta "Emme havittele tietokonepelaajia armeijan Urheilukouluun". Tuli vuosi 2017 ja Suomen Elektronisen Urheilun Liitto (SEUL) tiedotti "Elektroninen urheilu hyväksyttiin Puolustusvoimien Urheilukoulun lajeihin". Eri asia on, että kannattaako Dragonslayer666:n tapaisia kynäreitä päästää armeijaan ja käsiksi oikeisiin aseisiin. Jos heillä napsahtaakin virtuaalitodellisuus päälle ja alkavat räiskiä ympäriinsä.

Vuonna 2016 saimme tutustua Bitwisard Oy -nimiseen pelifirmaan, jota johti diktaattorimaisesti Ice Hair -hahmo. Voisikohan Dragonslayer666 ja Ice Hair ystävystyä, jos vain heidän kaksi suurta egoa mahtuisi samaan huoneeseen?


Lue myös:
Dragonslayer666 - kausi 2

2 kommenttia:

  1. Jaa että Suomen nuoriso hakee Puolustusvoimien Urheilukouluun.
    Kyllä e-urheilu voisi toimiakin.
    Kyllähän nörttejä tarvitsee Puolustusvoimakin.

    Sweduissa muuten herättiin todellisuuteen, ei enää tyydytä ammattilaisarmeijaan, vaan kutsunnat kävi, myös vapaaehtoisia kiinnosti.
    Minusta se voisi olla vapaaehtoista Suomessa, jos kovin nörde, rasittaa vaan sydäntään e-urheillessa, käy intissä ohraiseks, ellei saa siirtoa graafikoksi erikoistehtäviin.

    Nykyään e-urheilu on usealle tätäpäivää, kyllä myös muukin harraste johon uppoaa, menee ruoka-ajat ohi, on omistautumista.

    Katsoin tuon minisarjan, minusta se kuvasi hyvin asiaansa, kaikki ei ymmärrä eikä edes halua ymmärtää.

    Mikäs siinä, tosiaan voisi olla erikoinen tutustuminen.

    -C

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli mieleen, että puolustusvoimat kouluttaa varusmiehiä "virtuaalisella koulutusympäristöllä" eli VKY:llä (Virtual Battlespace 3 eli VBS). Tässä kynärit saattaa olla hyviä, jos eivät ramboile liikaa.

      Poista