sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Pitkän iän salaisuus

Amsterdamin yliopiston tutkijat ovat löytäneet viitteitä siitä, miksi ihminen kuolee. Tämähän voi taas kuulostaa sarjassamme Turhia tutkimuksia -tutkimukselta, mutta tämä tutkimus selittää paljonkin. 115-vuotiaaksi eläneen Hendrikje van Andel-Schipperin verta tutkittiin ja todettiin, että valtaosa veren valkosoluista oli peräisin vain kahdesta kantasolusta. Vastasyntyneellä on 20 000 veren kantasolua, joista 1000 on yhtä aikaa aktiivisia. Aktiiviset kantasolut väsyvät ja lopulta kuolevat. Koska kantasoluja on vain rajattu määrä, tutkijat päättelevät, että ihminen kuolee viimeistään siihen, kun kantasolut loppuvat.

Tämä uutinen oli niin mullistava, että Hyvät ja huonot uutiset -ohjelman juontaja Henkka Hyppönen sanoi nyt viimeistään tulevansa uskoon. Tutkimus saattaa selittää sen miksi Raamatun ensimmäiset sukupolvet elivät satoja vuosia, nykyään hyvä on, jos ihminen saavuttaa 100:n vuoden iän. Raamatussa mainitaan Metusalah, joka eli huimat 969 vuotta.

Metusalah oli viimeinen ihminen, jolle sallittiin pitkä ikä. Noihin aikoihin Jumalan pojat yhtyivät ihmisnaisiin, Jumala ei katsonut hyvällä tätä irstailua, eikä halunnut ihmisiin jumalallisia ominaisuuksia. Tämän vuoksi Herra sanoi "Minä en anna elämän hengen asua ihmisessä miten kauan tahansa. Ihminen on lihaa, heikko ja katoavainen. Olkoon siis hänen elinikänsä enintään satakaksikymmentä vuotta." (1. Moos. 6:3) ja näin ihmisen tuomioksi tuli elää enintään 120 vuotta. Tämä määräys tuli jo voimaan mystisen aikakauden loppupuolella, ennen kuuluisaa vedenpaisumusta, jonka jälkeen eliniät ovat laskeneet.

Tämän perusteella tutkijoiden havainnot 115-vuotiaan ihmisen verestä ovat loogisia. Kohdehenkilöllä oli 115-vuotiaana enää jäljellä kaksi kantasolua, jotka tuottivat muita soluja. Näin ollen 120 vuotta saattaakin olla takaraja, milloin kaikki kantasolut kuolevat, eikä keho voi enää uusiutua.

Mitä sitten Jumala teki, kun rajoitti ihmisen iäksi 120 vuotta? Vähensikö Jumala rajusti kantasolujen alkumäärää vai nopeuttiko hän niiden kuolemisaikaa? Nyt voi myös herätä ajatus, onko ihminen sittenkin jonkun maan ulkopuolisen älyn kehittämä geenimanipulaatio? Ihmisen perimää on tietoisesti sorvattu haluttuun suuntaan silloin tällöin - nopeutettu ja paranneltu evoluutiota.

Toisaalta, Raamatussa mainitaan myös:
Psalmi 90:10:
Seitsemänkymmentä on vuosiemme määrä,
tai kahdeksankymmentä, jos voimamme kestää.
Ja kaikki niiden meno on vain turhuutta ja vaivaa,
ne kiitävät ohitse, ja me lennämme pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti