perjantai 10. maaliskuuta 2017

Firefoxissa ei toimi Java, mitä sitten?

7.3.2017 julkaistiin Firefox 52, joka pudotti pois NPAPI-rajapinnan. Tämä tarkoittaa ettei esimerkiksi Java-liitännäinen enää toimi Firefoxissa. Alla on ratkaisuja, jos haluaa käyttää Javaa.

1. Ratkaisu:
Käytä Internet Explorer -selainta eli IE:tä.

2. Ratkaisu:
Jos IE-selain ei miellytä, niin voit koittaa Avant-selainta. Siinä on IE:n moottori (myös Chromen ja Firefoxin), mutta ulkoasultaan ja ominaisuuksiltaan kehittyneempi.

Avant-selain ei ole suomenkielinen.

3. Ratkaisu:
Ota käyttöön yrityksille suunnattu Firefox ESR. Siinä uusia ominaisuuksia ei tule normaaliin tahtiin, mutta tietoturvapäivitykset ilmestyy normaalisti. Java-tuki on päällä vuoden 2018 maaliskuuhun.

Itse en ole tätä kokeillut, joten en tiedä miten käytännössä toimii.

4. Ratkaisu (en suosittele):
Palaa käyttämään 52 versiota vanhempaa versiota ja ota asetuksista pois päältä automaattiset päivitykset.

5. Ratkaisu (paras vaihtoehto):
Nyt sinulla on mahdollisuus päästä irti riippuvuudesta Java-peleihin. Unohda Java ja käännä uusi sivu elämässäsi. Jää aikaa toteuttaa jotain uutta ja luovaa, ehkä löydät tarkoituksen elämällesi. Pelit ei ole enää syy jumittaa vain koneella. Voit hankkia elämän!

Nyt voit hankkia 64-bittisen Firefoxin, on hyötyä, jos koneessasi on RAM-muistia enemmän kuin 4 gigaa. 64-bittinen selain osaa ottaa hyödyn irti suuremmastakin RAM-muistista. 64-bittinen Firefox ei ole koskaan tukenut Javaa, mutta enää sillä ei ole merkitystä, kun 32-bittinenkään ei enää sitä tue. Flash toimii kyllä. Ainoa huomioitava seikka on, että, jos käytät paljon laajennuksia, niin välttämättä kaikki laajennukset eivät tue 64-bittisyyttä. Esimerkiksi suomenkielen oikoluku -laajennus kaataa 64-bittisen Firefoxin.


Java on kuoleva tekniikka, samoin kuin Flash tulee kuolemaan. Näitä korvaava tekniikka on mm. HTML5.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti