lauantai 15. kesäkuuta 2013

Teki niin tai näin, pieleen menee

Vuonna 2010 Päivi Räsänen aiheutti joukkopaon Kirkosta surullisen kuuluisassa Homoillassa. Seuraava joukkopako tuli jo vuonna 2011 Älä alistu! -kampanjan vuoksi.

Nyt vuonna 2013 Kirkko onnistui taas tekemään piikin Kirkosta eroamisiin ja jälleen syynä oli homoseksuaalisuus. Tällä kertaa järisi lähinnä Kirkon sisällä, kun homopari siunattiin lähetystyöhön. Utsjoen seurakunta päätti irtisanoa sopimuksensa Suomen Lähetysseuran kanssa, koska kirkkoneuvoston mukaan Lähetysseura ei enää nauti seurakunnan luottamusta. Päätöksen taustalla on nimenomaan rekisteröidyssä parisuhteessa elävän miesparin lähettäminen lähetystyöhön.

Tämän kertaiseen eroaaltoon kuuluu lähinnä varmaan tosiuskovaiset heterot, kun aiemmin eroaalloissa ovat olleet homoseksuaalit ja tapakristityt. Koominen piirre tällä kertaa on, että tosiuskovaiset eroavat Kirkosta, mutta homoseksuaalit liittyvät Kirkkoon - he joita Kirkon on vaikea sulattaa.

Kirkon sisällä ei sulateta sitä, että homoseksuaalikin voisi levittää Raamatun sanaa maailmalla. Tällaisenko asenteen pitäisi sitten parantaa ihmisten käsitystä Kirkon suvaitsevaisuudesta? Lähetystyö on työtä, eikä työntekijää saa syrjiä mm. seksuaalisen suuntautumisen vuoksi. Suomessa noudatetaan yhdenvertaisuuslakia.

Kirkko kuulemma hyväksyy homoseksuaaliset ihmisinä, mutta eipä se siltä näytä ja tunnu, kun Kirkolla on niin vaikeaa homoseksuaalinen suhteen.

Teki Kirkko niin tai näin, pieleen menee...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti