lauantai 8. kesäkuuta 2013

Kestämätön yhtälö

Varoitus: Tämä teksti sisältää juonipaljastuksia liittyen Dan Brownin Inferno -kirjaan.

Dan Brownin Inferno-kirjassa on mielenkiintoinen aihe, väestömäärän kasvu. Onhan se totta, että olemme tällä menolla umpikujassa. Maailman väkiluku kasvaa, mutta tila ei kasva ainakaan samaa tahtia, vaikka onhan joku sanonut, että maapallokin kasvaisi - avaruudesta tulee koko ajan isompaa tai pienempää pölyä jne.

Nyt voimme kysyä, kenen vika ja kenellä on vastuu? Raamatussa Jumala käskee lisääntyä ja täyttää Maan, mutta ottiko Jumala huomioon, että tila saattaa loppua. Jumala soi ihmiselle lisääntymisvietin, mutta onko ihminen käyttänyt sitä jotenkin väärin, koska olemme menossa vauhdilla kohti pistettä, jossa meitä vain on yksinkertaisesti liikaa. Ottaako Jumala silloin vastuun ja tekee jotain, luo kymmenen uutta maapalloa, joihin levittää meidät, saammeko silloin myös uudet lisääntymisohjeet - Jumalan seksivalistus?

Yksi vaihtoehto on levittäytyä avaruuteen, mutta siihenkin ideaan on tullut mutkia matkaan. Nimittäin vaarallisen korkeat säteilyarvot saattavat estää mm. Mars-lennot. Mikäli emme pysty ratkaisemaan avaruusmatkailun ongelmia, niin kohtalonamme on jäädä maapallolle.

Maailman väkiluku kasvaa kiihtyvään tahtia, joten jotain ratkaisevaa pitäisi keksiä ja tehdä. Ruokaa sekä energiaa kuluu enemmän ja enemmän, samoin saaste- ja roskamäärät kasvavat - hukummeko pas...?

Tietyt uskonnot suosivat lisääntymistä ja eivät suosi ehkäisyä, ovatko he yhtään miettineet seurauksia? Kannattaako "harjoitellakaan lasten saamista" ilman ehkäisyä ja antaa syntyä niin monta lasta sillä tyylillä, kuin nyt on tullakseen. Onko tämä omahyväistä toimintaa? Karua on myös se, että jotkut koittavat saada lasta, mutta eivät saa edes yhtä, kun taas joillakin napsahtaa kohdalle melkein joka yrityskerta ja synnyttävät monta lasta noin vuoden välein. Mikäli kukaan ei käyttäisi mitään säännöstelyä, niin taitaisimme jo olla hukkuneet pas...

Suomessa vajaat 70 kuntaa antaa vauvan syntymän vuoksi perheelle lahjan tai rahaa. Määrä on noussut neljässä vuodessa parillakymmenellä. Yleisin summa on parisataa euroa. Täysin omassa kastissa on Keski-Pohjanmaan pienin kunta Lestijärvi, jossa summa on 10 000 euroa. Rahaa saa 1000 euroa vuodessa kymmenen vuoden ajan. Lestijärvellä toivotaan, että raha lisäisi syntyvyyttä ja pitäisi koululaitoksen pystyssä.

Lestijärvellä siis syntyy "rahalapsia", onko se sitten parempi, kuin ns. yllätyslapsi. Lapsia putkahtelee rahan vuoksi. Tämähän vain pahentaa jälleen ylikansoitusta maailmassa, syynä kunnan laskeva asukasmäärä. Lasku on vain paikallinen. Olisiko parempi idea ottaa asukkaita jostain maasta, jossa asukkaita on jo ihan liikaa? Näin maailman väkiluku ei kasvaisi vain jonkun mitättömän Lestijärven vuoksi, vaan asukastiheyttä vain tasattaisiin eri alueilla. Joku voi nyt ajatella, että näin vähenevät ns. suomalaiset - ei noin voi tehdä. Mihin ne häviävät, kun Lestijärvelle muuttaneet ulkomaalaiset saavat lapsia, niin ne lapset ovat täysin suomalaisia.

Karu totuus voi olla myös se, että tulevaisuudessa suomalaisten ihonväri saattaa vaaleasta vähän tummentua, koska pakosti suomalaisten perimään sekoittuu ulkomaalaistakin verta. Mikäli Suomi on vielä tuhannen vuoden päästä kartalla, niin silloin suomalainen saattaa olla ruskeaihoinen ja suomenkieli saattaa olla sekoittunut jonkun muun kielen kanssa, mutta kumminkin he ovat silloinkin suomalaisia. On kai turha odottaa ettei näin kävisi - jos edes koko ihmiskuntaa on tuhannen vuoden päästä. Turha on vaatia Suomea suomalaisille eli estää ulkomaalaisten tuleminen Suomeen, silloin ainakin suomalainen perimä kuihtuu kokonaan pois - ei jää yhtään suomalaista.

Ihminen vaalii terveyttä ja pitkää ikää, väestö vanhenee ja elää yhä kauemmin, samalla myös syntyy yhä enemmän lapsia. Mihin tämä johtaa, onko tämä Jumalan salainen suunnitelma, kohta on paljon vanhuksia, mutta tuleeko raja vastaan, jossa vanhuksien määrä laskee romahtaen? Romahdus tulee silloin, kun nuorempia on liian vähän hoitamaan vanhuksia, tällaista on jo havaittavissa.

Vaikea yhtälö, haluamme olla terveitä ja vanhoja, lapsia syntyy, jotka sitten elävät yhä vain vanhemmiksi. Jos koittaa joskus se päivä milloin ikuinen nuoruus keksitään, niin silloin viimeistään pitäisi myös keksiä keino pysäyttää syntyvyys. Eihän siitä sitten mitään tule, jos olemme ikuisesti nuoria ja nuoruuden voimin ja himolla tekisimme lapsia, jotka myös eläisivät ikuisesti.

Olemmeko nyt ihan kujalla tämän kasvavan väkilukuongelman suhteen, jääkö meiltä vielä pimentoon jokin muukin ratkaisu, kuin säännöstely tai muutto avaruuteen? Miten olisi, jos kerta Jumala ei ole tarkoittanut meidän leviävän syöpänä avaruuteen, niin voisimmeko laajentaa maapalloa moniin ulottuvuuksiin. Sama paikka, mutta eri ulottuvuudet, joissa voisimme elää. Tällainen ajattelu kyllä juu vaatii avaraa mieltä, mutta tulevaisuudessa täytyykin alkaa ajatella laajemmin ja ns. laatikon ulkopuolelta, jotta voimme ratkaista nämä ongelmat.


Aiempi kirjoitukseni Agenda 21 sivuaa myös tätä aihetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti