torstai 3. maaliskuuta 2022

Ukraina osana Venäjän historiaa

Sekä Anonymous-ryhmän kybersota ja Natoa

Kaikella on aina alkunsa, mutta ehkä tämän kirjoituksen alun voisi rajata alkavan vuodesta 2014. Helmikuussa 2014 Ukrainassa tapahtui vallankumous. Silloinen Ukrainan presidentti Viktor Janukovytš oli kallellaan Venäjään päin ja tahtoi tiivistää yhteistyötä Venäjän kanssa - tämä ei sopinut kaikille. Uusi parlamentti yritti kumota venäjän kielen alueellisen aseman. Tämä herätti raivoa Krimin (osa Ukrainaa) venäjänkielisessä enemmistössä. Tällä verukkeella Venäjä tuli ja miehitti Krimin niemimaan (itselleen) helmikuussa 2014. Sekava tilanne laajeni Itä-Ukrainan sodaksi, joka on ollut käynnissä tähän vuoteen 2022 asti.

Yllä on tiivistettynä, miten on päädytty nykypäivään.

TÄHÄN VÄLIIN SUOMENKIN HISTORIAA
Suomi oli osa Venäjän keisarikuntaa vuodet 1809-1917. Suomen kielikin oli ahtaalla 1850-luvulla, koska suomenkielinen julkaisutoiminta kiellettiin Suomessa. Suomen kielen asema vahvistettiin virallisesti vuoden 1863 kieliasetuksella, Ruotsin kielen asemaa haluttiin häivyttää.

1900-luvun alussa Suomen aluetta Venäjän keisarikunta koitti venäläistää. Tämä aika (vuodet 1899-1917) tunnetaan nimellä sortovuodet. Suomessa sortovuodet päättyivät Helmikuun/maaliskuun vallankumoukseen Venäjällä vuonna 1917. Venäjän keisarikunta luhistui ja muutaman vuoden oli olemassa Neuvosto-Venäjä. Samassa rytäkässä vuonna 1917 Suomi itsenäistyi. Vuonna 1922 Neuvosto-Venäjästä muodostui Neuvostoliitto, joka oli olemassa vuoteen 1991 asti.

Suomi ei ollut osa Neuvostoliittoa, mutta Suomi oli ns. suomettunut. Suomi on itsenäinen valtio, mutta kumminkin Neuvostoliitosta tuli kulissien takana ohjeita Suomen päättäjille, eikä Neuvostoliitosta saanut puhua negatiivisesti.

Vuoden 1917 helmikuun vallankumouksen myllerryksessä Suomen tavoin Ukraina irtaantui Venäjästä omaksi maaksi, mutta vuonna 1922 Ukraina oli yksi Neuvostoliiton perustajamaista. Maailmansotien aikaan Ukrainaa revittiin ja liitettiin vähän joka suuntaan. Ukrainan voi karkeasti jakaa länteen ja itään. Idässä on venäläismieliset ja lännessä ei-niin-venäläismieliset, tästäkin joihtuen Ukraina on niin ristivetoinen maa. Kun vuonna 1991 Neuvostoliitto hajosi, niin Ukraina itsenäistyi.

KIOVA ON VENÄJÄN ALKU
Ukrainan Kiova on Venäjän alkujuuri, sieltä lähti muodostumaan alkujaan Venäjä. Erään teorian mukaan venäläiset onkin ruotsalaisia viikinkejä - russeja. Kiova laajeni Novgorodiin ja Moskovan ruhtinaskuntaan, josta tuli Moskovan Venäjä. Vuonna 1721 Pietari Suuri siirsi hallinnon Pietariin, jolloin Moskovan Venäjästä tulikin Venäjän keisarikunta.

Nyt kun olemme pikakelanneet Venäjän historian, niin tiedämme, kuinka Kiovasta alkoi russien tarina kohti Novgorodia ja Moskovaa sekä Venäjän keisarikuntaa. Ukrainan alue on siis tärkeä osa Venäjän historiaa. Ukraina oli mukana myös muodostamassa Neuvostoliittoa. Tämän tiedon jälkeen voimmekin siirtyä takaisin nykypäivään, 2020-luvulle.

MAAGINEN HELMIKUU

 • 23.2.1917: Helmikuun vallankumous (juliaaninen kalenteri)
 • 18.2.2014: Ukrainan vallankumous 2014
 • 23.2.2014: Krimin miehitys 2014
 • 23.2.2014: Itä-Ukrainan sota
 • 24.2.2022: Venäjän hyökkäys Ukrainaan 2022

Jostain syystä Venäjällä tapahtuu helmikuussa ja vieläpä melkein päivälleen samoihin aikoihin.

Vuonna 2014 alkanut Itä-Ukrainan sota muuttui 24.2.2022 Venäjän hyökkäyssodaksi Ukrainaan, kun aamuyöstä Venäjä hyökkäsi Ukrainaan vähän joka suunnalta. Venäjä tunnusti Donetskin kansantasavallan ja Luhanskin kansantasavallan itsenäisiksi 21.2.2022. Vain Venäjä pitää niitä alueita itsenäisinä, yleisesti ne on osa Ukrainaa, kuten myös Krim. Donetsk ja Luhansk muodostavat liiton, jota he itse kutsuvat Novorossijaksi (Uusi-Venäjä), alueella on venäläismielisiä kapinallisia, joita Venäjä on tukenut. Voisin itse sanoa, että tuolloin 21.2.2022 Putin ylitti rajan, josta ei ollut enää paluuta - sota tulisi.

Venäjän presidentti Vladimir Putin
Osa venäläisistä haikailee suuren ja mahtavan Neuvostoliiton perään - se pitäisi palauttaa jälleen olemaan. Putin unelmoi Venäjän imperiumista ja hän ollut töissä KGB:ssä ja FSB:ssä. Turvallisuusalalta Putin siirtyi politiikkaan ja on käytännössä ollut presidentti vuodesta 2000 lähtien, vaikka on ollut välillä kuin pääministerikin - poliittista kikkailua. Putin on kova machoilemaan.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi
Zelenskyi on TV-alan persoona ja koomikko, joka ajautui maan presidentiksi. Ensin näytteli TV-sarjassa hahmoa, josta tuli vahingossa presidentti. Hän toisti saman tosielämässä. Zelenskyista tuli presidentti vuonna 2019.

Venäjän ja Ukrainan presidentit on hiukan eri "kaliiperia", kun heitä vertailee. Toinen on sotilaallinen macho ja toinen juristi, TV-persoona ja koomikko.

On mietitty, että onko Vladimir Putin psykopaatti? Venäjän presidentti Vladimir Putinin kriitikkona tunnetun entinen oligarkki Mihail Hodorkovskin mukaan Putin elää omassa harhamaailmassaan, johon kuuluu Ukrainan puhdistaminen natseista. Putin tekee Venäjästä kuin Pohjois-Korean isoveljen, Venäjä eristäytyy muusta maailmasta. Venäjä saattaa irrota jopa internetistä.

Huom. Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on juutalaissukuinen. Tältäkin osin Putinin natsipuheet on outoja.

Krim ja Itä-Ukraina vallattiin vuonna 2014 "vihreillä miehillä" melko helposti. Luuliko Putin, että voi nyt vuonna 2022 tehdä melkein samoin ja vallata koko Ukrainan helposti. Putin taisi yllättyä, että muu maailma yhdistikin voimansa ja asettui Venäjää vastaan.

Huom. Suomessa vuonna 2017 "vihreät miehet" kiellettiin lailla.

ANONYMOUS-HAKKERIRYHMÄ JULISTI KYBERSODAN
Anonymous-ryhmä julkisti videoviestin Putinille ja julisti kybersodan Venäjää vastaan. Kybersota Venäjää vastaan alkoi samana päivänä, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Anonymous kertoi saaneensa kaadettua useita Venäjän hallituksen verkkosivustoja sekä valtion omistaman uutiskanava RT:n verkkosivut. TV-kanavan nettiversio näytti todellisia uutisia Ukrainasta. Junaliikennettäkin on saatu hidastettua.

Suomestakin löytyy näitä kybersotureita.

YHTEENVETOA
Vladimir Putinilla on noussut neste päähän ja ihannoi psykoosissa tsaari Pietari Suurta, joka perusti Venäjän keisarikunnan. Putin vaikuttaa olevan irtaantunut todellisuudesta, hän on ajanut itsensä nurkkaan, josta ei ole järkevää poispääsyä, joten Putin lisää väkivaltaa raivoisasti. Putin on menettänyt uskottavuuden rippeetkin - mikäli hänellä edes sellaisia oli. Maine mennyt, joten tuhoaa kaiken. Tilanne saattaa muuttua jopa avaruussodaksi, koska Venäjä on uhannut pudottaa ISS-avaruusaseman maahan.

Venäjä huijasi nuoria sotilaita, osa oli kuvitelleet menevänsä vain sotaharjoituksiin, mutta tajunneet olevansa keskellä sotaa. Sotilaiden sukulaiset eivät saa yhteyttä "harjoituksissa" oleviin sotilaisiin, joten katsovat netistä videopätkiä, jos niissä sattuisi näkymään tuttuja kasvoja - on siis elossa. Kaapatuista radiokeskusteluista on tullut ilmi, että nuoret venäläiset sotilaat ovat hämillään ja peloissaan, kaikki ei noudata mielivaltaisia pommituskäskyjä. Ukrainan puolustusministeriön mukaan vangitut Venäjän sotilaat luovutetaan heidän äideilleen, jos nämä tulevat noutamaan heidät Ukrainasta. Tästähän tuskin Putin tykkää, koska Venäjä haluaa piilotella tietoja tappioista.

Mihin Venäjä nyt pyrkii? Asiantuntijoiden mukaan Venäjä haluaa vaihtaa Ukrainan presidentin venäläismieliseen Viktor Janukovytšiin, joka syrjäytettiin vuonna 2014 - joten eihän siitä mitään tulisi. Toinen tavoite on vahvistaa Krimin asemaa ja kolmas tavoite on laajentaa ns. Novorossijan aluetta. Lyhyesti sanottuna, Venäjä haluaa ottaa Ukrainan ainakin poliittiseen hallintaansa.

Yhdysvaltain YK-suurlähettiläs Linda Thomas-Greenfield sanoi puheessaan YK:n yleiskokouksessa, että presidentti Vladimir Putin uhkaa vallata Suomen ja Ruotsin.

Linda Thomas-Greenfield kommentoi:
Vladimir Putin jatkaa tilanteen kärjistämistä, hän on pannut Venäjän ydinasejoukot valmiustilaan ja uhkaa vallata Suomen ja Ruotsin.

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova on kyllä vihjaillut jotain tuollaista.

Maria Zaharova kommentoi:
Suomen ja Ruotsin päästämisellä sotilasliitto Natoon olisi vakavia sotilaallisia ja poliittisia vaikutuksia, jotka vaatisivat meidän maatamme ryhtymään vastatoimiin.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on laittanut Suomessakin Nato-sopan kiehumaan kunnolla. Suomen Nato-jäsenyys olisi Venäjälle syy hyökätä Suomeen - aina ne jonkin syyn keksii, ainakin raivopäissään. Venäjä pyrkii vaikuttamaan Suomen asioihin uhkailemalla, mutta minä en ainakaan halua suomettua!

Putinin levottomissa päiväunissa Suomikin varmasti on osa Venäjän imperiumia, koska Putin haluaa olla vähintään yhtä mahtava kuin oli tsaari Pietari Suuri. Suomen liittäminen Venäjään ei tule onnistumaan, koska Suomi on erilainen kuin Ukraina. Ukrainassa on ihmisiä, jotka ovat venäläismielisiä, koska Ukrainalla on kiinteämpi historia Venäjään ja Neuvostoliittoon kuin Suomella - Ukraina on epävakaampi maa.

Ruotsilla olisikin mahdollisuudet vallata Suomelta ainakin Ahvenanmaa ja ehkä Suomen länsirannikko, koska siellä on vahvana Ruotsin kieli. Eipä tule mieleen Suomen kolkkaa, jossa puhuttaisiin pääasiassa vain venäjää. Näin ollen Venäjä ei voi tulla Suomeen ainakaan "erikoisoperaatioon" pelastamaan Suomessa venäläisiä. Suomen voi toki vallata, mutta sehän ei poista Suomea - ainakaan ihmisistä. Suomi on ja pysyy. Ei Suomea kannata vallata.

Sodan ensimmäinen uhri on totuus.
- Aiskhylos

Lue myös:
Karjala takaisin
Ja se sota oli kauhia
Slava Ukraini

125 kommenttia:

 1. Tietotoimisto Rian ja Interfaxin sivut on mitä todennäköisimmin geoblokattu, eli pääsy niille on estetty ulkomailta.

  Venäjän televisio kertoo Ukrainan sodasta oman totuuden.

  Putinin entinen ystävä Sepp Blatter:
  "Hän ei enää tiedä, mitä tekee."

  Venäläistaustainen liikemies lupaa miljoonan dollarin palkkion Putinin pidätyksestä.

  Onko palatsivallankumous Kremlissä mahdollinen?

  VastaaPoista
 2. Venäläisiäkin tulee junilla Suomeen - Venäjä alkaa lahota.

  VastaaPoista
 3. Kaikki kai tietää millaisen julman kohtalon koki Venäjän viimeinen tsaari-keisari perheineen kaatuen vuonna 1917 vallankumous.
  Ihmettelen että keisari Nikolai kävi vain kerran Suomessa jossa oli vastaanottajat hyvinkin viileitä, Suomen suuriruhtinas vuosina 1894–1917.

  Mä toivon todella että Putler kokisi vallankumouksen, hänhän varmaan kuvittelee olevansa uusi keisari.
  Kaikki kai tietää "Helmikuun manifestin"

  En ole koskaan kuullut sanaa russa, sen sijaan sanan ryssä.
  Esim kun muutimme the Lost island niin siellä oli siniset keittiönkaapit, joku sanoi ryssän siniset.
  Hmm..en ymmärtänyt sitä.
  Ruotsalaisia viikinkejä nekö olisi sitten russa?

  Käydessäni kerran maassa jota ei ole olemassa, vaikka se maa on kuin aikamatka Neuvostoliittoon, Transnistrian jossa Leninin patsas saa olla rauhassa. (Lippukin on kovin venäläinen)
  Transnistrian ruplia ei oikein voinut mihinkään pistää, jos juopottelu ei kuulu pirtaan, noh takseihin kelpas vain ruplat.

  Se maa on toivonut kauan että voisi liittyä Venäjään, siellä btw puhuttiin enemmän venäjää, mutta kun sijaitsee Moldovan ja Ukrainan välissä kuuluen Moldovaan, ja sukset meni ristiin Moldovan hallituksen kanssa, joten T on irtautunut Moldovan keskusvallan alaisuudesta.

  Jos homma haisee Venäjä nielee muutakin kuin Ukrainan...
  Mutta ei, toivon toisin.
  Machokuvissa odotin karhuratsasta LOL
  Kansainvälinen taekwondoliitto (WT) kertoi että Putler menetti 9. danin mustan vyönsä.
  Aiemmin kansainvälinen judoliitto IJF tiedotti ottaneensa Putinilta kunniapuheenjohtajuuden pois. Putinilla on musta vyö myös judossa.

  Miksi näen että pikkupojalta vietiin tikkari suusta?

  Eikös Venäjä irronut jo netistä ainakin twitter, lärvilä ja BBC kielletty.
  NF ei suostunut propagandaan, hyvä se.
  Luinkin just että russiantrain.com-sivusto pyytää jopa yli 9 000 eur Allegro-lipusta. Ensi viikolla vain 59 eur.

  Venäjällä kerrotaan valeuutisia, ei kerrota totuutta.
  Lapsille pidetään aivopesu-oppitunteja, että Venäjä ei iske asuintaloihin tai siiviileihin.
  Sepäs se!

  Eräs sanoi että Venäjästä tulee Pohjois-Korea 2.

  VastaaPoista
 4. Russeista venäläiset on saattanut saada nimen, jopa maalleen - Russia.

  Allegro-lipuissa oli kuulemma bugi, luvut oli ruplia, mutta valuuttamerkki oli euro.

  Entinen oligarkki Mihail Hodorkovski:
  "Suomi ei ole turvassa, jos Putin päättää rangaista Yhdysvaltoja Suomen kautta. Hänen mielestään jos Suomi ei tue Putinia, Suomi on amerikkalaisten vaikutusvallassa. Jos Putin katsoo, että Suomea pitää rangaista, niin voitte odottaa jonkinlaisia toimia kuuden kuukauden sisällä."

  Neurotieteilijä Ian Robertson:
  "Rajoittamaton yksinvalta näyttää sokaisseen Putinin."

  Putin ei ole enää presidentti, vaan diktaattori.

  Venäjällä kansanedustajat hyväksyivät uuden lain, jonka mukaan "valeuutisten" levittämisestä Venäjän armeijaan liittyen voi saada jopa 15 vuoden vankeustuomion.

  Venäjällä ei voi puhua siis totuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. P.S.
   Väestönsuojaan ei voi ottaa lemmikkiä. Ukrainassa on näkynyt, mutta Suomessa ei voi, jos sellainen tilanne tulee.

   Poista
  2. Venäjällä syttyi paniikki uuden lain myötä. Suomeen tulvii kohta venäläisiä "mielipidepakolaisia". Mihin se sitten voi johtaa? Tuleeko Putin hakemaan heitä takaisin.

   Poista
 5. Okke oletin sweduista, ryssänä puhuttiin mutta koin sen weird ja loukkaavana kuten ei saa sanoa tämä päivänä n...keri.
  Eskimo ja Mustapekka, semmonen pippuriruokakerma oli ja nyt sekin on vain joku pekka.
  Voi elämä.
  Me leikittiin semmosta leikkiä että kuka pelkää mustaa miestä!

  Luin myös tuon että Putlerin uusi titteli on diktaattori.
  Järkytti tuo että on tahkottu läjä uusia lakia, juuri tuo 15v vankeus tai vain 5-10v onko se VAIN?

  Surullista tuo lemmikit jätetään, mutta ymmärrän sen.
  The Lost island oli nakerrettu kallioon suoja, ja asuimme silloin aivan vastapäätä, oli pelottavaa kun jouduimme sinne suojaan, vaikka se olikin harjoitus.
  Olin joku 4-5v silloin.

  Ai siis jos tulee tuommoinen hätätila, niin siellä ollaan vain kolme päivää?
  Jos Ukrainan kaikki viisi ydinvoimalaa räjäytetään taas muut kärsii.
  Eikä uskalla poimia mustikoita tai sieniä yök-

  Putlerin oikea käsi eli Ukraina tappoi keskeisen venäläiskenraalin.
  Kolahdus.
  Ukraina: Venäjä iski päiväkotiin ja orpokotiin.

  Putler on sanonut, että haluaa poistaa natsit ja narkomaanit Ukrainasta ja sen hallinnosta.
  Ukrainan juutalainen pressa olisikin natsi. Voi Putler!

  Ukrainassa koettiin nälänhätää ja sortoa 1930-luvulla – Tositapahtumiin perustuva elokuva esitetään Helsingissä ilmaisnäytöksenä.
  Ukrainan nälänhätä tappoi 1930-luvulla miljoonia ihmisiä, ja yksi mies kertoi maailmalle, mitä Stalinin hirmuhallinnossa tapahtui. Agnieszka Hollandin ohjaustyössä kuvataan järkyttäviä tapahtumia vaikuttavasti.

  Kyllä Suomessakin oli ainakin 1930 alku talouslamaa ja puutetta.
  Mutta ei kai meillä ollut hirmuhallintoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos olen oikein ymmärtänyt, niin ruotsalaisperäiset russit menivät Ukrainan alueelle, jossa lopulta omaksuivat slaavilaisia perinteitä - sulautuivat joukkoon ja saivat jonkinmoisen aseman. Näin meillä ei ole slaavimaata, vaan Russia.

   (Huom. englannin "slave" eli orja-sana juontuu slaavista)

   Erikoista ja jotenkin huvittavaakin on, että Russia- ja Ruotsi- nimet (ja viron Rootsi) voivat juontua samasta lähteestä. Idäntiellä liikkuneet soutumiehet (rodhmenn) eli viikingit.

   Suomen kielen ryssä-sana on peräisin ruotsin kielen sanasta ryss, tarkoittaen venäläistä henkilöä - nykyään negatiivissävyitteinen ilmaisu. Näin ruotsalaisista soutumiehistä tuli ryssiä. Suomalainen on nimennyt saksantorakankin Russakaksi. Torakka ei ole ollut niin kiva ötökkä, joten joku on keksinyt, että nimetään se itänaapurin mukaan.

   Vladimir Putin on vienyt Venäjän Pohjois-Korean tielle.

   Venäjän TV aivo­pesee kansaa, jopa äiti ei usko mitä oma lapsi sanoo.

   Venäjä esti pääsyn Facebookiin ja Twitteriin.

   Poista
 6. Vladimir Putinin sisäpiiri on kauhun vallassa. Kreml järkyttyi Venäjän hyökkäyssodasta.

  Vladimir Putinin hyökkäyssuunnitelma on niin salainen, etteivät edes hänen läheiset avustajansa tienneet siitä.

  VastaaPoista
 7. "Washington Post -lehden mukaan Putler itse on niin yllättynyt pakoterintaman yhtenäisyydestä ja voimakkuudesta, että hän suunnittelee ukrainalaisten asuinalueiden pommittamista eräänlaisena kostona."

  Nyt viimeistään on Putlerin peli vihellettävä poikki!

  Tammikuussa 2013 Gérard Depardieu vaihtoi kansalaisuutensa venäläiseksi protestina Ranskan verotukselle.

  Depardieu on ollut jo vuosia läheisissä väleissä presidentti Vladimir Putleriin, ja Putler myönsi Depardieulle Venäjän kansalaisuuden vuonna 2013.
  Depardieu sanoi että rakastaa Putleria.

  AFP:n haastattelema Depardieu sanoo, että Venäjä ja Ukraina ovat olleet aina veljeskansoja.

  ”Vastustan tätä veljessurmasotaa. Sanon, että laskekaa aseet ja neuvotelkaa”, Depardieu sanoo.
  Hän puolusti Putleria vielä vähän ennen Venäjän hyökkäystä ja sanoi Ranskan televisiossa, että ”jättäkää Vladimir rauhaan”.

  Aiemmin Depardieu on myös ilmoittanut rakastavansa ”Ukrainaa, joka on osa Venäjää”.

  Ukraina julisti Depardieun valtakunnan turvallisuudelle vaaralliseksi kulttuurihenkilöksi vuonna 2015.

  Myös toinen veropakolaiseksi Venäjälle muuttanut filmitähti, yhdysvaltalainen Steven Seagal on ottanut kantaa Venäjän sotatoimiin.

  Fox Newsin haastattelussa Seagal sanoo pitävänsä Venäjää ja Ukrainaa saman perheen jäseninä ja toivoo rauhaa. Hän myös uskoo, että joku ulkopuolinen taho on käyttänyt paljon rahaa propagandaan, jolla maat on provosoitu toisiaan vastaan.

  Myös Steven Seagal on Ukrainassa ei-toivottu henkilö. Maa sulki Seagalilta rajansa vuonna 2017.

  Jos rakkaus tuotti hedelmää ja Putler puhtia tekemään sotarikoksia!!

  VastaaPoista
 8. Venäläiset ovat alkaneet käyttää Z-kirjainta tukeakseen Vladimir Putinin toimia Ukrainassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Siinä on dynaamisuutta, ihan niin kuin hakaristissäkin."

   Näin toteaa Helsingin yliopiston maailmanpolitiikan professori Teivo Teivainen.

   Poista
 9. Z ja hakaristit pannaan!
  Selkeesti.

  Lastensairaala pommituksen kohteena Mariupolissa.
  Orpokoti, Päiväkoti..siviilit.
  Ukrainalainen ystäväni kertoi että äitinsä kuoli ja hänen vaimon sisko.
  Läheltä liippaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Zelenskyi: Venäjän ilmaisku lastensairaalaan Mariupolissa oli sotarikos.

   Poista
 10. Putin on pitänyt venäläistä eliittiä tiukasti otteessaan viimeksi kuluneet vuosikymmenet. Ukrainan sodassa hän on saattanut tehdä ratkaisevan virheen.

  Epäsuorat aihetodisteet viittaavat siihen, ettei Putinille ehkä kerrota koko totuutta vaan se, mitä hän haluaa kuulla – yleinen itsevaltaisten hallitsijoiden ongelma.

  Länsimaisten yritysten joukko­pako Venäjältä jatkuu.

  Sääolosuhteet, korona ja tuotantokustannusten nousu ovat jo vaikuttaneet ruoan hintaan Suomessa. Ukrainan sota voi pahentaa tilannetta entisestään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ex-vakooja: Ukrainan sota koituu vielä Putinin kohtaloksi.

   Venäjä käyttää informaatiovaikuttamisessa valheita ja hämmentämistä.

   Maailmaa uhkaa nyt historiallisen paha ruoka­kriisi.

   Poista
 11. Kansainvälinen hakkerikollektiivi Anonymous kertoo päässeensä murtautumaan Roskomnadzoriin eli Venäjän viestintää ja mediaa valvovaan virastoon. Roskomnadzor valvoo, että tiedotusvälineet noudattavat sensuuria Venäjällä.

  VastaaPoista
 12. Venäjän televisiossa vierailleet alkoivat kritisoida Ukrainan sotaa kesken ohjelman.

  Ukrainalaissotilas BBC:lle: Venäjä käyttää härskiä "valkoisen lipun taktiikkaa".

  Facebook sallii kuolemantoivotukset Putinille ja venäläisille sotilaille. Tämän jälkeen ihmeteltiin, kun Venäjä julisti Facebookin äärijärjestöksi.

  Onhan tuo hiukan outo linjaus. Koronasta ei voi sanoa mitään "sallitun" vastaista, mutta kuolemaa voi toivoa. Kumpi on isompi rikos?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uudet ominaisuudet auttavat Facebook-ryhmiä hallinnoimaan keskusteluja tehokkaammin. "Väärän tiedon" leviämistä estetään kovilla keinoilla.

   Venäjän agentit painostivat Google-johtajaa poistamaan Putinin suututtaneen sovelluksen. Yhdysvaltalaislehden mukaan asialla olivat todennäköisesti Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:n agentit.

   Venäjän turvallisuuspalvelun ja Putinin välien uskotaan rakoilevan.

   Poista
 13. Naton ex-pääsihteeri: Suomi ja Ruotsi voitaisiin hyväksyä jäseniksi lähes yhdessä yössä.

  "Pimeä Twitter" julkaistiin – Venäjän sensuuri ei toimi sivustolla.

  VastaaPoista
 14. Noin puolet venäläisistä on valtion propagandan varassa. Suoraan lähetykseen Ukrainan sodan tuomitsevan kyltin kanssa marssinut Marina Ovsjannikova oli Venäjän valtion Ykköskanavan työntekijä.

  Anonymous iski jälleen. Venäläisiin valvontakamerakuviin ilmestyi sodanvastaisia viestejä.

  Venäjä esti Instagramin käytön.

  VastaaPoista
 15. Kiovalaisen naisen siskot asuu Venäjälle
  Nižni Novgorodissa.Hän kertoi heidän kansaan on mahdoton puhua. He elävät informaatiopetoksessa.
  Kun kertoo heille, mitä tapahtunut, he sanovat että itse siellä tapatte toisianne.
  Melkoiseen houreeseen uskovat.

  Putler harjoittaa sotasensuuria, allekirjoitii hiljan lain, jonka mukaan Venäjän asevoimia koskevien "valeuutisten"julkaisusta voi saada jopa 15v vankeustuomion.

  Totuus pitää peittää, sanoo Putler kakit pöksyissään.
  Ja Marina Ovsjannikova, toimittajan katoamineen..

  Lehdessä oli kuvia kun venäläiset instastarat jätti hyvästejä itkien.

  VastaaPoista
 16. Hope so!

  Ovsjannikova toimitettiin tiistaina oikeuden eteen Moskovassa. Venäjän tuoreen lain mukaan häntä odotti jopa 15 vuoden vankeustuomio Ukrainan sotaa koskevan ”väärän tiedon” levittämisestä.

  Ovsjannikova kuitenkin selvisi kansainvälistä huomiota keränneestä protestistaan ilman vankeustuomiota. Hän joutuu kuitenkin maksamaan 30 000 ruplan, eli noin 247 euron sakot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irti­sanoutumis­aalto iski Venäjän valtio­johtoisiin televisio­kanaviin.

   Poista
  2. Venäjän ykköskanava syyttää uutislähetykseen rynnännyttä toimittajaa maanpetoksesta.

   Poista
 17. Tuleeko Venäjästä maksukyvytön, ruplilla maksais korkoja mutta rupla romahtanut.
  30 päivän armonaika, riittääkö?
  Putlerin tyyli, tapattaa kenraalinsa ja muut sotilaansa.
  Hullu ukko!

  VastaaPoista
 18. Venäjän maksukyky on kyllä mielenkiintoinen juttu.

  Suomalaisasiantuntija:
  "Venäjän joukot kykenevät ylläpitämään täyttä taistelukapasiteettia vielä 10–14 päivää, jonka jälkeen venäläisarmeijan kyky pitää asemansa valloittamillaan alueilla alkaa heikentyä."

  Ensin menee maksukyky ja sitten armeijan teho hiipuu. Voiko Putin enää "säilyttää kasvojaan"? Pahalta näyttää. Entäpä, mitä Kiina tekee, hylkääkö sekin Venäjän?

  Mitä tekee nurkkaan ahdettu Venäjä/Putin? Näemmekö jotain aivan järjetöntä vielä, jos Putinilla ei ole enää mitään menetettävää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna Marin varoitti sini­silmäisyydestä koskien Venäjän pakolaisuutta.

   Putinin hyytävät viestit lännelle ja oligarkeille:
   "Venäläiset sylkäisevät saastaiset petturit ulos kuin kärpäset suusta."

   Poista
  2. Venäjän valtiovarainministeriön mukaan 117 miljoonan dollarin korot on maksettu lontoolaisen pankin kautta velkakirjojen haltijoille. Korot maksettiin lainaehtoja noudattaen dollareina, eikä ruplina, kuten Venäjä aiemmin uhkasi.

   Venäjän Suomen-suurlähetystö pyysi suomenvenäläisiä kertomaan kohtaamastaan syrjinnästä. Kampanja joutui pian murskakritiikin kohteeksi. Anonymous pyysi kannattajiaan tukkimaan suurlähetystön sähköpostiosoitteen roskapostilla.

   Putin hyökkäsi kova­sanaisesti oligarkkeja vastaan.

   Poista
 19. Tuhannet kokoontuivat Moskovaan juhlimaan Krimin liittämisen vuosipäivää. Musiikkiesitysten lisäksi tapahtumassa puhui presidentti Vladimir Putin. Yleisöä pakotettiin paikalle ja Putinin puhe katkesi kuin seinään Venäjän televisiossa.

  VastaaPoista
 20. Naton ex-pääsihteeri kehottaa Suomea ja Ruotsia liittymään pikaisesti Natoon.

  VastaaPoista
 21. Venäjä kertoi käyttäneensä hypersoonista ohjusta, Kinžal-ohjuksia interfaxin mukaan.
  Hypersooninen tarkoittaa vähintään viisinkertaisella äänennopudella eli yli 60000km tuntinopeudella menevää.
  Venäjä kertoo laukasseensa Kinžal-ohjuksia perjantaina.
  "Hypersoonisella aeroballistisilla ohjuksilla varustettu Kinžal-ohjusjärjestelmä tuhosi Deljatynin kylässä ivano-Frankivskin alueella suuren maanalaisen varikon, jossa oli ammustarvikkeita", puolustusministeriö tiedotti uutistoimisto AFP:n mukaan.

  Iskusta ei ole Ukrainan viranomaisten antamia tai riippumattomia tietoja.
  Kinžalin käyttämisestä kertominen voi olla yritys pönkittää Putleria.
  Venäjän asevoimien modernista mahdista.
  Venäjän joukot ovat kärsineet hyökkäyssodassaan suurista vaikeuksista, ja on epävarmaa, mitä venäläisyleisö sotatoimien takeltusta tietää.
  Surullista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Putinilla taitaa olla pieni... niin pitää machoilla kaikella tavalla.

   Poista
 22. Sodanvastaiset mielipiteet voivat johtaa potkuihin Venäjällä.

  VastaaPoista
 23. Venäjä-mielinen iltapäivälehti Komsomolskaja Pravda julkaisi maanantaina artikkelin, jossa todettiin, että Venäjän puolustusministeriön tietojen mukaan Ukrainan sodassa on tähän mennessä kuollut 9 861 venäläistä sotilasta ja 16 153 loukkaantunut. Kauaa tieto ei venäläislehden sivuilla pysynyt, sillä kuolinuhreista kertova osuus poistettiin artikkelista vain minuutteja myöhemmin.

  Turkulainen Mikko Kiiskinen kirjoitti venäjänkielisen sanan ("lapsia") Turun Venäjän pääkonsulaatin eteen – poliisi tilasi lakaisuauton paikalle.

  VastaaPoista
 24. Ukraina väitti Venäjän varusteiden riittävän enää kolmeksi päiväksi. Pentagon pitää todenperäisyyttä mahdollisena.

  Asiantuntija: Venäjästä tulossa kuin Pohjois-Korea.
  (miten niin tulossa... kun on jo.)

  VastaaPoista
 25. Tiedustelulähde ennakoi vallankaappausta. Tyytymättömyys Putiniin kasvanut FSB:n sisällä.

  Venäjän yksityistämisen johtohahmo ja talouselämän merkittävä vaikuttaja Anatoli Tšubais on eronnut hallinnon tehtävästään ja lähtenyt Venäjältä.

  VastaaPoista
 26. Tällainen on "natsipataljoona" Azovin rykmentti, joka on Venäjän mukaan syy Ukrainan sodalle.

  Oikeustieteen professori:
  Venäjän Z-symbolin käyttö voi olla rangaistavaa Saksassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Venäjän sotaa tukevaa Z-symbolin käyttöä ei voi kieltää Suomessa.

   Mihin Venäjän hyökkäys päättyy? Asiantuntija uskoo, että Ukraina jaetaan.

   Poista
  2. Samsung on ainakin paikoin luopunut Z-brändin käytöstä. Syy löytyy luultavasti Ukrainasta.

   Poista
 27. Venäjän valtion mielipidemittausten perusteella noin 70 prosenttia venäläisistä tukee maan toimia Ukrainassa.

  Yhdysvaltojen tiedustelu:
  Putinia pelkäävät neuvon­antajat ovat antaneet väärää tietoa Putinille sodan kulusta Ukrainassa.

  Osa Venäjän sotilaista ei noudata annettuja käskyjä.

  VastaaPoista
 28. Presidentti Vladimir Putin on hyvin huolissaan terveydestään ja hoitaa itseään niin perinteisillä kuin vaihtoehtoisillakin lääkintämuodoilla.

  VastaaPoista
 29. Venäjä keskeyttää yhteistyön Kansainvälisellä avaruusasemalla.

  VastaaPoista
 30. Iso-Britannia:
  60 prosenttia Putinin sotakassasta jäässä, sanktiot syöksevät Venäjän takaisin neuvostoaikaan.

  VastaaPoista
 31. Nato-lähteet CNN:lle:
  Suomen jäsenyydestä oltaisiin erittäin innoissaan:
  "Massiivinen strateginen tappio Putinille"

  VastaaPoista
 32. Vastaukset
  1. Moskva-laivan uppoaminen on jättänyt jälkeensä laivan miehistöä etsiviä omaisia. Venäjän puolustusministeriön lausunnon mukaan yksi miehistön jäsen kuoli ja 27 katosi Moskva-sotalaivan uppoamisessa Mustallamerellä.

   Poista
 33. Venäjältä vankilatuomiota paennut toimittaja:
  "Ei tämä ole paluuta Neuvostoliittoon, tämä on pahempaa"

  VastaaPoista
 34. Kremlin sisäpiirin mukaan Putinin hyökkäys Ukrainaan oli valtava virhe.

  VastaaPoista
 35. Putin uhosi maailman tuhoisimmalla "Saatana 2"-ydin­ohjuksella. Sarmat-ohjus (Nato-koodilla Satan-2) kykenee kantamaan jopa yli kymmenen ydinkärkeä ja iskemään vihollisiin missä päin maailmaa vain.

  VastaaPoista
 36. Ukrainan pääkaupunki Kiovalla on Venäjälle niin suuri symbolinen ja historiallinen merkitys, että se voi olla jopa osasyynä sotaan.

  Mutta tämänhän minäkin jo tiesin, vaikka en ole yliopiston tutkija tohtori =)

  VastaaPoista
 37. Uudet väitteet Putinin terveyden­tilasta leviävät.

  Kampanja Venäjällä:
  Astrid Lindgren ja muut tunnetut ruotsalaiset ovat natseja.

  Kaikkea ne keksii, ruotsalaiset natsit.

  VastaaPoista
 38. Venäläiset propagandasivustot väittävät, että Suomi siirtäisi sotilaskalustoa itärajalle. Todellisuudessa panssarivaunut siirrettiin sotaharjoituksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eräs sivusto mustamaalaa rajusti Sanna Marinia, ja toinen väittää Suomen olevan Hitleriä ihannoiva kansa.

   Poista
 39. Venäjän presidentti Vladimir Putin piti hyytävän puheen, jossa jälleen levitettiin natsiväitteitä Ukrainasta.

  VastaaPoista
 40. Ruma totuus alkaa paljastua Venäjällä.

  Hakkerit ujuttivat viestin keskelle Venäjän voitonpäivän juhlintaa.

  VastaaPoista
 41. Presidentti ja pääministeri julkaisivat yhteisen tiedotteen.

  Suomen keskeinen ulkopolitiikan johto, presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Sanna Marin (sd.) kannattavat odotetusti Suomen Nato-jäsenyyttä.

  Kreml: Suomen liittyminen Natoon antaa syyn vastatoimille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eduskunnan Nato-seurantaryhmän puheenjohtaja, eduskunnan puhemies Matti Vanhanen (kesk.) vahvistaa, että Suomi hakee Naton jäseneksi, mutta prosessi viedään ensin loppuun saakka. Jäsenyyshakemus saa lopullisen sinettinsä eduskunnan äänestyksessä.

   Poista
  2. Sanna Marin kääntyi Nato-jäsenyyden kannalle jo kauan ennen Venäjän hyökkäystä.

   Sanna Marin 20.1.2022:
   "On 'hyvin epätodennäköistä', että Suomi hakisi sotilasliitto Naton jäsenyyttä hänen pääministerikautensa aikana.

   Kukaan ei pysty vaikuttamaan meihin. Ei Yhdysvallat, ei Venäjä eikä kukaan muu. Uskon kuitenkin, että Nato-keskustelut tulevat lisääntymään tulevina vuosina."


   20.1.2022 jälkeen Nato-keskustelut lisääntyivät muutamassa kuukaudessa siinä määrin, että 12.5.2022 päätettiin liittyä Natoon. No, se päätöskin oli tehty jo "kauan ennen kuin".

   Ja kuinka pitkä aika on "Kauan ennen kuin..."?

   Poista
 42. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Venäjän presidentti Vladimir Putin kävivät puhelinkeskustelun lauantaina 14. toukokuuta 2022.

  En enää oikein usko, että nämä puhelut auttavat.

  VastaaPoista
 43. Selonteko Suomen liittymisestä Pohjois-Atlantin liittoon (Nato) 15.5.2022.

  VastaaPoista
 44. Suomen historiallinen hakemuskirje Natolle sanasta sanaan.

  Ylivoimainen enemmistö kansanedustajista äänesti Natoon hakemisen puolesta.

  CNN hämmästyi Helsingin alla olevista valtavista pommisuojista.

  VastaaPoista
 45. Venäjän ulkoministeriö:
  Suomen Nato-hakemukseen vastataan ”sotilaallisella yllätyksellä

  VastaaPoista
 46. Ex-vakooja:
  Putin on vakavasti sairas ja Kreml on ajautunut kaaokseen.

  VastaaPoista
 47. Vastaukset
  1. Venäjän valtion maksu­kyvyttömyys nyt todennäköinen.100 miljoonan dollarin korkoerä jäi lyhentämättä.

   Poista
 48. Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on julkaissut Instagramissa yhteiskuvia Suomen pääministerin Sanna Marinin kanssa.

  VastaaPoista
 49. Brittiläinen Daily Star -lehti uutisoi turvallisuuspalvelu MI6:n päälliköiden heittäneen ilmoille, että Venäjän presidentti Vladimir Putin saattaisi olla jo kuollut.

  VastaaPoista
 50. Putlerin pullanassu on sairaannäköinen, maybe korkein voima puuttuu peliin.
  matkalla alimpaan tulimereen.
  En usko että on kuollut, vielä.
  Luin tänään että Putler on sekopää kuvittelee olevansa Pietari Suuri!

  Putler sanoi, että historiassa on ollut aikoja, jolloin Venäjä ”on ollut pakotettu vetäytymään mutta vain vahvistuakseen”.

  Ruotsin tappio Suuressa Pohjan sodassa (1700–1721) teki Venäjästä Itämeren suurvallan. Ruotsi luovutti Venäjälle Uudenkaupungin rauhassa muun muassa Vanhan Suomen alueen.

  Pietari Suuri hallitsi ensin tsaarina ja sitten keisarina vuodesta 1682 kuolemaansa saakka vuoteen 1725. Hänet tunnettiin Euroopan ihailijana ja hän pyrki aikanaan eurooppalaistamaan Venäjää.

  Nyky-Venäjällä hallitsijan hengenheimolaisuutta Eurooppaan usein vähätellään. Sen sijaan korostetaan ajatusta Pietari Suuresta Venäjän alueiden laajentajana.

  VastaaPoista
 51. Venäjän seuraava askel on aiheuttaa nälänhätää Aasiassa ja Afrikassa voittaakseen sodan Euroopassa.

  VastaaPoista
 52. Mitä tapahtuu Putinin jälkeen?

  Venäläinen propagandakoneisto on julkaissut outoja väitteitä presidentti Sauli Niinistöstä.

  VastaaPoista
 53. Putin julisti puheessaan "yksinapaisen maailman aikakauden" päättyneeksi.

  VastaaPoista
 54. Historiallinen päätös: EU hyväksyi Ukrainan ja Moldovan ehdolle jäsenmaiksi.

  VastaaPoista
 55. Sai riconoscere la storia quando si ripete!

  Putlerin nassulle on piirrettynä Hitlerin viikset.

  VastaaPoista
 56. Suomi on takavarikoinut lähes 900 venäläistä junavaunua.

  MV-lehdessä muotoillaan näin:
  "Suomalaiset voivat odottaa, että kalliisti maksamatta ei Venäjän omaisuuksia kaapata ja kysyä, että tullaanko näitä omaisuuksia hakemaan takaisin vielä korkoineen, siis koska?"

  VastaaPoista
 57. Minä äimistyin kun näin uutisen että varmaan Porkkalassa on oligarkkien pesät-
  Joku avasi sen siten että nämä alueet joissa on venäläisiä jatkaa sotaa Suomea kohtaan.

  Vitsit oon joskus kauan sitten kirjoittanut: Isis on terroristijärjestö, johon kytkeytyy useita muita tuhojärjestöjä..joo en mäkää niiden iskuja pelkää samanlailla ku Putinin touhuja.
  Tähän asti oon nauranut sille, mutta uskon että isot maat puuhastelevat "maan alla" salaa ydinohjuksiaan..kaiken varalta. (vetypommia Pohj.-Koreassa)
  Sodat tänäpäivänä on niin erilaisia kuin esmes Suomen sotien aikana.

  Mmmh silloin Putin ei ollut edes Putler.

  Ja Natoon ei kovin moni halua ja aina löytyy niitä jotka sanoo ei.
  Mun yks kysely:
  Kansankäräjien satoa
  Tulokset:
  Kauppias päättää itse aukiolostaan! (61 ääntä)
  37%
  Liitytään natoon! (18 ääntä)
  11%
  Viinat maitokauppoihin! (25 ääntä)
  15%
  Kirkko ja valtio erotettava! (28 ääntä)
  17%
  Markka, penneineen takaisin! (35 ääntä)
  21%
  Ääniä yhteensä: 167

  VastaaPoista
 58. Kaikkihan tietävät, ettää Titanicilla orkesteri soitti viimeiseen asti.
  Sitä ei tiedetä, että moni matkustaja päätti kohdata loppunsa tanssien.

  Samalla asenteella väestönsuojien rakentaminen lopetettiin 30 v sitten, n. kolmannes kansasta mahtuisi.
  Lähimpään väestönsuojaan ei mahdu kaikki.

  Atomipommeja ei enää pelätä, ikävät asiat lakaistaan maton alle, vain ohut kalvo suojaa idylliä kaaokselta.
  Romahtaa lintukoto.
  -Ylikansoitus pian 8 miljardia paskojia.
  -Ilmastonmuutos
  -Metsäkato
  -Eroosio ja kestämätön viljely tuhoavat viljelysmaan
  -Vedestä on puutetta ja vähäisetkin vesivarannot saastutetaan, meret ryöstökalastetaan tyhjiksi
  -Metsästyksessä menty liiallisuuksiin, joka päivä jossain päin maapalloa joku laji kuolee sukupuuttoon
  -Fotosynteesiä kiihdytetään niin, ettei happi riitä
  -Vieraslajit horjuttavat luonnon herkkää tasapainoa
  -Kiinassa otetaan joka päivä käyttöön 50 000 uutta autoa
  -Saastuminen
  -Sähkönpuute

  Jos yksikin näistä uhista saavuttaa kriittisen pisteen, olemme mennyttä, jo yksi näistä riittää upottamaan laivan, vaikka kuinka tanssisimme..

  VastaaPoista
 59. Venäjän uusin selitys huonolle sotamenestykselle:
  Ukrainan sotilaat olleet salaisissa laboratorioissa, muuttuneet "julmiksi hirviöiksi".

  Kuulostaa kyllä jo leffalta.

  VastaaPoista
 60. Todellakin ja mihin genreen kuuluisi? Kauhu splatteri ainakin.

  Putlerin tukija Steven Seagal kävi tällä viikolla Ukrainan Donetskissa tekemässä Venäjän hallinnon propagandaa.

  Seagal vieraili Olenivkan kaupungin vankilassa, jossa tapahtui heinäkuun lopussa kymmeniä ukrainalaisia sotavankeja tappanut isku, kertoi niin sanotun Donetskin kansantasavallan eli tosiasiassa Venäjän nukkehallinnon johtaja Denis Pušilin Telegramissa tiistaina. Alue on tällä hetkellä Venäjän vallan alla.

  Viime vuonna Seagal liittyi Putlerii kannattavaan puolueeseen
  Vuodesta 2018 hän on ollut Venäjän ulkoministeriön erityisedustaja, kontollaan Venäjän ja Yhdysvaltojen suhteet.
  Hullunkurinen perhe koko roskasakki!

  VastaaPoista
 61. Tutkimus:
  Yhdysvaltain ja Venäjän ydinsota johtaisi yli viiden miljardin ihmisen kuolemaan.

  VastaaPoista
 62. Karu ehdotus Venäjältä:
  Suomalaisten bensaturistien pitää vakuuttaa tukevansa sotaa Ukrainassa.

  VastaaPoista
 63. Olen surullisena seurannut karttoja miten Venäjän hyökkäys etenee, ja missä iskuja että Ukrainan heiveröinen puolustus.
  Toivon tosiaan että Ukrainan iso vaihde tehoaisi, ja ajan asia on ydinsotakin.
  Ihan kuin salaliittoteoriaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pietarilaiset valtuutetut vaativat:
   Putinia on syytettävä maan­petoksesta”

   Siemen on kylvetty.

   Poista
  2. Pietarilaiset poliitikot täräyttivät poikkeuksellisen vaatimuksen Putinin rankaisemiseksi. Joutuivat itse epäillyiksi rikoksesta.

   Poista
  3. Uusi liuta paikallispoliitikkoa liittyi vaatimaan Putinin eroa.

   Asiantuntijalta hurja spekulaatio:
   ”Putinilta on kadonnut ymmärrys.”

   Tästäkö se alkaa?

   Poista
  4. Protestia johdetaan Suomesta käsin:
   Venäläiset paikallispoliitikot vaativat Putinin eroa.

   Poista
 64. Enpä usko että Putleria saa vastuuseen vaikka miten lätistään.
  Tekoja ei puheita ja neuvotteluita.
  Saattaa olla ellei saa kuulaa kalloon, niin siemen ei idä.
  Putlerille on kasa syytteitä ja maailmanpahe niskassa miinus trumppaus ja räkänokka, jotka tarjoaisi Putlerille bullaa kaffeelle.

  Mikä naksahti tänä herranvuonna Putinilla että muuttui Putleriksi?
  Ai niin Pietari Suuri-virus.

  VastaaPoista
 65. Venäjän televisiossa väläytetään jo yleistä liikekannallepanoa.

  VastaaPoista
 66. Sotatieteiden dosentti Ilmari Käihkö uskoo, että Venäjä ei ole vielä pelannut Ukrainassa kaikkia korttejaan. Käihkö pitää mahdollisena, että Vladimir Putin käyttää ydinasetta

  .Pohjois-Koreassa on hyväksytty laki, joka mahdollistaa sen, että maa voisi tehdä ydiniskun niin sanotusti ennaltaehkäisevänä toimena. Kim Jong-un haluaa keulia mopollaan, koska isot pojatkin tekee niin.

  VastaaPoista
 67. Kommunistipuolueen puheenjohtaja Gennadi Zjuganov totesi suoraan, että presidentti Vladimir Putinin "erikoisoperaatio" on todellisuudessa sota.

  Ennustus Ukrainasta:
  Venäjä hajoaa pieniin osiin 2–3 vuodessa.

  VastaaPoista
 68. Luinkin että venäläiset koittaa punnertaa Putlerin kumoon.
  Ilahduin nähdessäni sotakartan miten Ukraina jyrää.
  Sodan pitäisi loppua kohta eikun heti!

  Putler sukellusveneessä ottaa maljan:
  Otetaan peltimuki, täytetään piripintaan votkalla, läppästäään neljällä sormella sen kylkeen merkiksi siitä että sukelletaan.
  Ja sitten napautetaan peukalolla mukin pohjaa, että päästäisiin joskus takaisin pinnallekin.

  VastaaPoista
 69. Jopa 65-vuotiaat saattavat joutua sotaan.

  Ainakin 1300 mielenosoittajaa on pidätetty Venäjällä.

  VastaaPoista
 70. Suomessa eläkkeelle pääsee 63-vuotiaina en ole varma koskeeko se tiettynä vuonna syntyneitä
  On siinä hurmycket pidätettyjä ja Saksa ottaa venäläisiä sotilaita vastaan, keitä ei huvita sotia.
  Uhooko Putler liikaa moni sanoo Putler maalasi itsensä nurkkaan.
  Olisiko parempi että laitettaisiin Suomen muotoinen rajat kiinni ainakin itään päin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Putin on roolittanut itsensä Hitleriksi. Ketä Putin haluaa kovilla puheillaan vakuuttaa – itseään vai yleisöä?

   Venäläiset hakevat nyt Googlesta, kuinka poistua maasta ja kuinka murtaa käsi.

   Sotilaita pakotetaan sotaan. Onko sotilailla halua sitten sotia - tuskin.

   Poista
 71. Sotilaita halutaan sotaan jossa Putler sekoilee palatsissaan käskee mobilisoida väkeä sotaan, milllaista väkeä ei edes saa Venäjällä lentolippua, väki on kännissä kuin käenpojat, yksi askel eteen, kaksi sivulle ja kolme taakse ja vähän tapellaan ja kaadutaan.
  Ei kukaan järki-ihminen halua sotaa tänä herranvuonna.
  Heti kun Putler piti puheensa, moni nuori pakkasi laukkunsa jä häipyi maasta, se vaan että miksi kaikki vihaa venäläisiä kun yksi mätä pilaa koko satsin.

  Putlerin järkyttävät sotarikokset hipoo jo huippua, mitä muut maat pelkää?
  Äkkii natoon ja miksi, Suomessa ei haluta sotia, vaikka pahimmassa skenaariossa sota leviää Suomeenkin, historia on sellainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliko osittainen liikekannallepano Vladimir Putinin viimeinen epätoivoinen yritys?

   Viimeistään nyt koko todellisuus lävähti venäläisten kasvoille. Erikoisoperaatiosta tuli sota, joka vaikuttaa kaikkialla yhteiskunnassa. Kulissit kaatuivat lopullisesti.

   Poista
 72. Toivon tosiaan että Putlerille jäisi käteen mustapekka tai aasikortti.
  Luin että Suomessa nostetaan ikärajaa about viidellä vuodella, Uutissuomalaisen mukaan yläikäraja on nykyisin upseereilla ja aliupseereilla 60 vuotta ja miehistöllä 50 vuotta. Ikärajan nostoa ehdotti asevelvollisuuden kehittämistä pohtinut parlamentaarinen komitea viime marraskuussa.

  Tarkottaako tuo että eläkeläiset tyyliin 65 vuotiaana kutsutaan reserviin leikkimään sotaa?
  ”Viiden vuoden korotuksesta on ollut puhe. Muutos perustuisi ensisijaisesti Puolustusvoimien tarpeeseen ja reserviläisen vapaaehtoisuuteen”, prikaatikenraali Sami Nurmi kertoo Uutissuomalaiselle.

  Höpöhöpö vapaaehtoisuuteen en usko, sen tiedän että intistä pääsee varhain eläkkeelle, jopa niin että exupseeri hankkii hovimestarin pestin ja kutsutaan sitten alzheimeirexupseeri sotimaan, kun hätä on kädessä tässä tapauksessa pöksyissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Venäjältä on paennut yli 260 000 miestä viime viikolla julistetun liikekannallepanon myötä.

   Poista
 73. Joukkopako on järkyttävän sekasortoinen.
  Paria poikkeusta lukuun ottamatta kukaan ei halua sotia eikä kukaan edes osaa sotia. Kaikki, joilla on mahdollisuus, pakenevat maasta tai miettivät muuttamista. Tai jotakin ratkaisua.

  Monilapsisten perheiden isät on vapautettu kutsunnoista., Kolmen lapsen yksinhuoltaja, kertoi, että lasten isä oli ensimmäisen kerran osoittanut kiinnostusta perheenisyyttä kohtaan. Isä ei ole ikinä maksanut elatusmaksuja virallisesti. Nyt hän tarvitsisi lapsiaan ja näiden äitiä.

  Venäläiset miehet taistelevat aikaa vastaan. Venäjän rajat suljetaan huhujen mukaan kutsuntaikäisiltä 28. syyskuuta. Lennot on myyty loppuun. Moskovassa ja Pietarissa ollaan kauhistuneita Suomen rajojen sulkemisesta. Kysymys on elämästä tai kuolemasta.

  45-vuotias pietarilainen reservin upseeri sanoi kylmän rauhallisesti miettivänsä, että todennäköisesti on parempi mennä vankilaan kuin joutua Himarsien tappamaksi Ukrainassa. Siitä huolimatta, että rangaistuksia kieltäytymisestä kovennettiin vähän ennen liikekannallepanoa ja vielä sen jälkeen, ja tuomio mittaisiin useissa vuosissa.

  Putlerin puheessaan esittämä ydinaseuhkailu. Moskovassa monet ottivat uhkailun tosissaan.Venäjän televisiokanavat mielestäni pohjustivat tätä narratiivia.
  Miksi Putler uhkailee ja maalaa piruja seinille? Venäjän telkkarit suoltaa valheita!

  VastaaPoista
 74. SvD:
  Jo neljäs vuoto Nord Stream -putkissa.

  CNN:
  Venäjän sotalaivoja havaittiin putkivuotojen läheisyydessä.

  Joe Bidenkin on puhunut mysteerisiä juttuja.

  VastaaPoista
 75. Sleepy Joe sekoilee, mutta vuotakoon tyhjiin putket sanoi lähellä asuva.
  Heitettiin kehiin että next menisi netti.
  Hullu, hullumpi hulluin Putler.
  Nyt sitten keskiyöllä menee Itäraja kiinni, alkaa elämän ja kuoleman kilpajuoksut.

  VastaaPoista
 76. Ohno Biden! Trumppauskin on sekoillut niin että naarattaa ihan.
  Mobilisoidut, joita tyrkätään busseihin saavat yhtäpaljon kuin sopimusotilaat eli 30 000-60 00 rupea(rupla) julkisuudessa esitetyt palkkasummat koskevat vapaaehtoisia eli saavat 130 000-250 000 rupea about 2000-4000 erkkiä.

  Eli semmosia porkkanoita, kuka sitten uskoo, nämä venäläiset kun ovat kannustaneet Putleria, ja kävi tämä mobilisointi niin hätä tuli pöksyyn, mitä joudunko minä nyt tykinruuaksi!
  Putlerin sekoaminen mobilisointiin avasi joidenkin venäläisen silmiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen nähnyt videoita, joissa väitetysti sotilaat ajavat kaupungilla randomisti valitun miehen viereen ja kaappaavat pakettiautoon - vievät sotimaan.

   Minkälainen tällaisten miehien into on sotia, ei varmaan kovin korkea.

   Poista
 77. Sotaa suorassa lähetyksessä vastustanut venäläistoimittaja pääsi pakenemaan maasta.

  VastaaPoista
 78. Kansainvälistä ohjelmaa tarjoavan RT-kanavan venäjänkielisten ohjelmien julkaisujohtaja Anton Krasovski puhui ukrainalaislasten hukuttamisesta ja polttamisesta ja sanoi, ettei Ukraina edes ansaitse olla olemassa ja Venäjää vastustavat ukrainalaiset pitäisi ampua.

  VastaaPoista
 79. Anonymous-kollektiiviin kytkeytyvä Anonymous TV -kanava kertoo Twitterissä kollektiivin ja Ukrainan it-armeijan tehneen yhteensä 8000 kyberoperaatiota venäläisiä vastaan. Kohteeksi mainitaan erityisesti aseteollisuus.

  VastaaPoista
 80. Nyt luin järkyttävä uutisen Wagnerjoukkojen tekemä hammer-murha järkytti niin että en etsinyt videoo näin vain blurratun kuvan hammerista ja hakatun murhatun miehen kädet, en nyt muista oliko murhattu venäläinen vai ei,

  Mitä hemmettiä!
  Jim Carrey:
  Yes @MargaretAtwood
  , I’m afraid the worst has happened. We’re banned from Russia🥱…but the problems of 100 Canadians don’t amount to a hill of beans in this crazy world! We’ll always have Paris. Here’s looking at you kid. 😢☔️

  ·Dang! @JimCarrey and I had planned a little naughty weekend getaway in Moscow. Guess it will have to be Kyiv instead-

  VastaaPoista
 81. Juu se oli extaistelija venäläinen.
  Mutta Ukrainan rajan maat kärsii nyt on tehty raskas isku Puolaan ja kaksi kuollutta on liikaa, eikö kertakaikkiaan saa Putleria hevonpersseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää vaan luottaa, että totuus ja hyvyys voittaa lopulta.

   Poista
 82. Pitää niin!
  Epäselvää oliko se venäläisten vai Ukrainan isku, joka lipsahtanut.
  Kuuluuko Puola Natoon, jos niin toivon että iso kone jylläis ja nitistäis itsevaltiaan Putlerin.
  Luin jutun jossa karjalaisperheessä tv on auki jossa Putler aivopesee ja perheen isä on ainoa joka sitä kuuntelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kremliin voisi pudottaa yhden GBU-43/B (MOAB) -pommin. Tehokkain pommi ydinpommien jälkeen.

   Kremlin alue on joka suuntaan halkaisijaltaan noin 800 metriä. Suurimmat tuhot pysyisi Kremlin alueella - jos pommi osuisi keskelle.

   Poista