keskiviikko 16. helmikuuta 2022

Ylen agendajournalismi

Kansanedustaja Atte Kaleva (kok) jätti kirjallisen kysymyksen, jossa totesi ettei YLE nykyisin toteuta lakisääteisiä tehtäviään, eikä se toimi kaikkien suomalaisten mediana. Näin uutisoi Verkkouutiset.

#YLEmiekkari
(koskee osittain muutakin valtamediaa)
Haluaa muutosta/edistystä:

Eri ihmisryhmiä on kohdeltava tasapuolisesti.
Koronakriittisiin ei saa suhtautua alentavasti.
Convoy ja elokapina ovat samanarvoisia.

Kaiken uutisoinnin tulee olla puolueetonta ja perustua totuuteen. Minkään ulkopuolisen toimijan ei tule vaikuttaa sisältöön.
(tapaus toimittaja Marco Saarikko)

YLE saa rahoitusta Yle-veron kautta. Suomalaisilla tulisi olla laajemmat oikeudet käyttää Ylen tuottamaa sisältöä.
(tapaus Joakim Vigeliuksen video)

Jos YLE tahtoo pitää kiinni sisällöstään uhkailemalla juristeillaan, niin silloin YLE:n tulisi luopua pakollisesta Yle-verosta.

Ylellä ei todellakaan ole mennyt viime aikoina putkeen jutut, joten päätin väsätä yhden miehen pienen #YLEmiekkarin. Yllä olevassa "miekkarimainoksessa" on muutama linkki esimerkkeihin. Jopa Ylen hallintoneuvoston PS-edustajat syyttävät Yleä puolueellisuudesta.

Huom. kohuvideon tehnyt Joakim Vigelius kuuluu Perussuomalaisiin.

YleMix - uutisia lapsille Nato-jaksossa oli kolme asiavirhettä 8 minuuttiin. Pienen kohun saattelemana virheet oikaistiin.

Ylen Hehku - seksipodcastista tuli myös "palautetta". Suhde²-sarja hipoo Hehku-kohua, mihin Yle pyrkii näillä. Haluaako Yle rikkoa perinteisen avioliittomallin, sopiiko tällainen linja Ylelle?

Entäpä sitten Ylen Keskustelubotti, jonka kanssa keskustellaan koronasta.

Vielä kesällä 2021 koitin olla Ylen puolella, mutta nykyään en ole varma. Yle kyllä romahtaa, jos Yle-verosta luovutaan. Mikäli Yle muuttuu mainosrahoitteiseksi, kuten on muutkin TV-kanavat, niin sehän varmaan tarkoittaa, että nykyään ilmainen Yle areena olisi jotenkin maksullinen tai mainoksia täynnä. Ylen palveluita menisi maksumuurin taakse. Kansa sitten päättäisi, miten suosittu ja kannattava sellainen Yle olisi.

1 kommentti:

  1. Uutisarvostukset 2021 on Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminnan tilaama seurantatutkimus, jossa selvitetään suomalaisten suhdetta kotimaisiin uutistoimijoihin.

    Tutkimuksen mukaan 83 prosenttia suomalaisista luottaa Ylen uutisiiin.

    VastaaPoista