torstai 6. huhtikuuta 2023

Koronapandemian jälkipyykki

Vai likapyykki?

Suomessa koronapandemia alkoi levitä helmi-maaliskuun taitteessa 2020. Suomessa julistettiin poikkeusolot 16.3.2020 koronan vuoksi. Samoihin aikoihin alkoi perjantaisin raikua klo 17:00 parvekkeilla ja terasseilla Daruden Sandstorm. Lokakuussa 2020 maskisuositus (eli pakko) laajeni. 27.12.2020 uutisoitiin Suomen ensimmäisestä koronarokottamisesta.

Itse kirjoittelin koronasta ensimmäisen kerran 1.1.2021. Kokosin nyt nippuun kirjoituksiani parin vuoden ajalta, jotka liittyvät tavalla tai toisella jotenkin aiheeseen.

01.01.2021:Koronaviruksesta mikrosiruihin
24.01.2021:Trump- ja Biden-aikalinjat (ja Suomen "vaarallisimmat hörhöt")
24.04.2021:Voiko poliisiin luottaa?
10.05.2021:Koronarokotteet - uhka vai mahdollisuus? (Suomen koronahistoriaa)
02.08.2021:Koronapassi ja deltavariantti
28.08.2021:Salaliittoteoriat valtamediassa
10.11.2021:Tokentube ja sananvapaus
  
01.01.2022:Vahvistusharha ja ylivertaisuusvinouma (Yhteenvetoa koronavuodesta 2021)
25.01.2022:Monesko rokoteannos antaa suojan? (Uutisotsikoita)
07.02.2022:Convoy Finland 2022 (Ja kansalaistottelemattomuus)
16.04.2022:Sota sananvapaudesta
22.06.2022:Kokeellisesta koronarokotteesta maskiraivoon (Kuin hölmöläistarina)
24.08.2022:Halaillaan possuja (Liika puhtaus on epäterveellistä)

Yllätyin, että niitä oli 13 kirjoitusta koronasta. Hieman mietin, että miksi "ohitin" ensimmäisen koronavuoden? Ehkä siksi, koska se ei ollut ehkä niin vaikuttanut minun elämääni. Vasta lokakuussa 2020 maskisuositus laajeni kaikkialle ja loppuvuodesta 2020 alettiin enemmän puhua koronarokotteista. Silloin päätin tarttua aiheeseen.

Koronapandemian alkamisesta on noin kolme vuotta ja jälkipyykki on alkanut.

MASKIT
Koronapandemian alku, keväällä 2020 alkoi kasvomaskisotkuilla. Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) päätti 23.3.2020, että koronaviruspandemiaan liittyvissä poikkeusoloissa on perusteltua ottaa käyttöön valtion varmuusvarastoissa olevat lääkintämateriaalit ja suojavälineet.

STM tiedotti:
Suomessa on varauduttu koronavirusepidemian varalta, ja koronapotilaiden tutkimukseen ja hoitoon tarvittavia suojaimia on hyvä määrä. Ne eivät ole loppumassa. Sairaanhoitopiirien valmiussuunnitelmien mukaisesti eri toimijoilla on olemassa perusvarastot.

Mutta kävi ilmi, että varastoissa olleet suojavälineet ovat menneet vanhaksi noin 10 vuotta sitten ja ne hajoavat käsiin. Tuli pieni paniikki ja ostettiin uusia, mutta sekin meni metsään. Jostain käsittämättömästä syystä uusia kasvomaskeja päädyttiin ostamaan liikemies Onni Sarmasteelta ja kauneusyrittäjä Tiina Jylhältä, kauppahinta oli miljoonia euroja. Nekin kasvomaskit todettiin käyttökelvottomiksi.

Huom. maaliskuussa 2023 kohuliikemies Onni Sarmastetta syytetään raiskauksesta ja laittomasta uhkauksesta. Tiina Jylhän kauneusklinikasta tehty kymmeniä kanteluita.

Kevät ja kesä 2020 kiisteltiin kasvomaskien hyödyistä - annettiin ymmärtää ettei niistä ole ainakaan suurta hyötyä.

Pääministeri Sanna Marin on kommentoinut maskifiaskoa:
Mutta jos me katsomme kevättä, niin mitä olisi käynyt, jos oltaisiin keväällä annettu laaja maskisuositus ilman, että maskeja oli saatavilla? Meillä oli koko, globaalissa mittakaavassa kaikissa maissa valtavia ongelmia siinä, että maskeja ei ollut. Niitä ei saatu.

Syksyllä 2020 kummasti kasvomaskeista alkoikin olla hyötyä ja Sanna Marinkin kommentoi kevään maskisotkuja. Kasvomaskeista ei voinut olla hyötyä, koska niitä ei ollut.

Aikaa kului vuosi ja tunnelma muuttui.

HUS:in ylilääkäri Asko Järvinen 19.7.2022:
Koronapandemian aikana laajassa käytössä olleiden kasvomaskien merkitys on yhteiskunnalle pitkälti symbolinen.

Ja myöhemmin.

HUS:in ylilääkäri Asko Järvinen 12.10.2022:
Enkä usko, että saadaan aikaan samanlaista yhteishenkeä ja pelkotilaa, että ihmiset olisivat niitä valmiita käyttämään.
Koronapandemia onkin siis ollut vain pelkopandemia - aivopesua.

Tieteellinen katsaus kertoo, että kasvomaskien laaja-alainen käyttö on saattanut ehkäistä vain hieman tai ei ollenkaan koronaviruksen leviämistä ihmisestä toiseen - 17.02.2023.

Antti Launosen video maskeista.

KORONAROKOTTEET
Kun käy ottamassa koronarokotteen, niin mukaan ei saa koronarokotteen pakkausselostetta, jonka ensimmäinen kohta on musta kärkikolmio.

Pfizerin rokotteen musta kärkikolmio - pakkausseloste:
▼ Tähän lääkevalmisteeseen kohdistuu lisäseuranta. Tällä tavalla voidaan havaita nopeasti turvallisuutta koskevaa uutta tietoa. Voit auttaa ilmoittamalla kaikista mahdollisesti saamistasi haittavaikutuksista. Ks. kohdan Mahdolliset haittavaikutukset lopusta, miten haittavaikutuksista ilmoitetaan.
Huom. pakkausseloste tulisi lukea ennen valmisteen käyttöä tai ainakin saada sen mukana.

Koronarokotteet ovat edelleen kokeellisia, niillä ei ole tehty kunnolla ihmiskokeita. Tietoa kertyy sitä mukaan, kun niillä rokotetaan ihmisiä.

THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek 24.04.2021:
Me rakennamme lentokonetta samalla, kun lennämme sillä.

Koska koronarokotteet ovat kokeellisia, on niillä vain ehdollinen myyntilupa.

Valtioneuvoston U-kirjelmä U 39/2020 vp on päivätty 23.7.2020 (muistio, STM, EU/2020/1036) ja pitää sisällään jänniä kohtia.
Otteita STM:n muistiosta EU/2020/1036:
Tehokas ja turvallinen rokote virusta vastaan on komission mukaan paras tapa saada pandemiaan pysyvä ratkaisu, vaikkakin COVID-19-rokotteen kehittäminen on haastavaa monista syistä: rokotekehitykseen käytettävissä oleva aikataulu on tiukka, valmistajien alkukustannukset suuret ja epäonnistumisten todennäköisyys merkittävä.

Vaikka kliiniset lääketutkimukset suoritetaan terveydenhuollon toimipisteissä, joissa kokeellisiin lääkevalmisteisiin liittyvistä riskinhallintatoimista voidaan huolehtia asianmukaisesti, rokotekokeisiin osallistuvat henkilöt eivät jää sairaalaolosuhteisiin. Joissakin tapauksissa koehenkilö voi erittää rokotteen tai lääkevalmisteen sisältämää virusta ympäristöönsä, jolloin lähiympäristö voi altistua tahattomasti testausvaiheessa olevalle valmisteelle, jonka mahdollisia haittavaikutuksia ei vielä tunneta. GMO-valmisteiden tapauksessa tarvittavat riskinhallintatoimet, kuten ohjeistus henkilökunnalle ja tutkimuksen osallistujille, käsitellään yleensä lupaprosessiin sisältyvässä tapauskohtaisessa ympäristöriskinarvioinnissa, joka nyt jäisi pois GMO-säädöksiä koskevan poikkeamismenettelyn takia. Tällöin ei myöskään arvioitaisi mahdollisuutta, voisiko GMO-rokotteen laajamittainen levittäminen väestöön aiheuttaa riskin, että GMO-rokotteesta siirtyisi rekombinaation kautta uusia haitallisia ominaisuuksia nykyisiin patogeeneihin.
Lue U-kirjelmästä vähän enemmän.
Euroopan lääkevirasto (EMA) varoitti 12.1.2022:
Tehosterokotusten ottaminen toistuvasti neljän kuukauden välein voi lopulta heikentää immuunivastetta eli elimistöön tapaa reagoida antigeeneihin ja väsyttää ihmisiä.
Oregon Health & Science University -yliopiston tutkimus 31.1.2023:
Tehosterokotuksia ei tulisi välttämättä antaa yleisterveille ihmisille ainakaan alle vuoden välein. Pidemmät välit luonnollisen tartunnan ja rokotteen saamisen välillä näyttäisivät vain vahvistavan immuunivastetta muuten terveillä ihmisillä.

TILASTOINTI
Aluksi THL tilastoi melkein kaikki kuolemat koronakuolemiksi.

Tilastokeskus 9.2.2021:
Kuoleman arvioidaan liittyvän koronavirukseen, jos positiivinen covid-19-testinäyte on annettu kuolemaa edeltäneen kuukauden aikana, tai jos lääkäri on tehnyt ilmoituksen tartunnan saaneen kuolemasta.
THL kommentoi 27.10.2022:
Suomen koronakuolemien määrä voi olla 40 % yliarvioitu.
THL:n Mika Salminen kommentoi 27.11.2022:
Se on kaikki harhaa. Siellä on puolet ihan muuta kuolemaa, systeemi ei vain pysty tuottamaan todellisia koronakuolleisuuslukuja.

2022 joulukuun alussa, THL muutti tyyliä, raportoi koronakuolemat jatkossa kuolintodistusten perusteella. Vääristyneillä tilastoilla mentiin melkein kolme vuotta ja tehtiin niiden perusteella päätöksiä.

HUS:in diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen tyrmäsi THL:n Mika Salmisen väitteet koronakuolleisuustilastoista ja otti kantaa myös ylikuolleisuus kiistaan - onko sitä vaiko ei?

HUS:in Lasse Lehtonen 27.11.2022:
Tosiasia on, että Suomessa ylikuolleisuus on noussut juuri suurin piirtein saman verran kuin koronakuolleisuus on lisääntynyt. Euroopankin tilastointiviranomaisten mukaan Suomessa on ollut tämän vuoden ensimmäisen kymmenen kuukauden aikana noin 16 prosenttia enemmän kuin olisi odotettavissa.

Väestöntutkimuslaitoksen tutkimusprofessori Anna Rotkirch hämmästeli vuoden 2022 lopulla julkisuudessa käytyä keskustelua Suomen ylikuolleisuudesta.

Anna Rotkirch 3.1.2023:
Minulle on ollut ihan täydellinen yllätys, että kuolleisuuden nousua halutaan vähätellä eri menetelmäkiistoilla. Jos kuolleisuudessa tulee näin iso muutos, siitä on tärkeää puhua, eikä selittää sitä pois.

Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2022 Suomessa kuoli historiallisen paljon ihmisiä, kuolleita oli noin 63 000.

Saksalainen Die Welt -lehti sai haltuunsa asiapapereita, jotka herättävät huolestuttavia kysymyksiä Biontech-Pfizerin-rokotteen niin sanotun viimeisen vaiheen tutkimuksista. Die Weltin näkemien dokumenttien perusteella vaikuttaa siltä, että Pfizer ei ole ilmoittanut vakavia haittavaikutuksia saaneiden potilaiden tietoja oikein. Tämä on vastoin lääketieteellisten tutkimusten menettelytapaa, eikä haittavaikutuksista saada oikeaa tietoa.

HYVÄT, PAHAT JA RUMAT
Koronapandemian aikana suomalaiset jaettiin hyviin ja pahoihin ihmisiin. Hyviin ihmisiin kuuluivat he, jotka ottivat koronarokotteen kyseenalaistamatta mitään. Pahoja ihmisiä olivat kyseenalaistavat koronakriittiset (rokottamattomat). Jakoa harrastivat mediat, asiantuntijat ja poliitikotkin.

Tamperelaisen varavaltuutetun (kok.) Arttu Rintasen twiitti 28.7.2021:
Mielestäni ainoa valinta, jonka yksilön tulisi koronarokotuksen suhteen voida tehdä on se, ottaako hän sen suosiolla vai väkisin. Yhteiskunta pitää saada auki & rokotekattavuus 90%:iin, ja uskon, ettei se suuren disinformaatiomäärän vuoksi onnistu ilman jonkinlaisia pakkokeinoja.

Toiset halusivat jopa pakkokeinot käyttöön - suosiolla tai väkisin.

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvisen kommentti 20.8.2021:
Yhteiskunta ei voi olla pienen äänekkään vähemmistön panttivankina, jos meillä on osa salaliittoteorioita lukevia foliohattuja, jotka eivät ota rokotteita.

Ministerikin lähti jakamaan kansaa hyviin ja pahoihin ihmisiin.

21.10.2021 helsinkiläisen baarin ovessa ollut lappu:
Emme valitettavasti voi vastaanottaa antivaxx-sössötystä.

Melko ikävästi muotoiltu. Tämähän liittyi koronapassiin. Kesällä 2021 neljä lääkäriä kirjoitti mielipiteensä koronapassista - alla.

Aamulehdessä ja Länsi-Suomessa neljä lääkäriä kirjoitti 29.7.2021:
Rokotepassi jakaisi ihmiset rokotettuihin ja rokottamattomiin. Rokotepassi on monessa mielessä ongelmallinen.

...sen sijaan meillä ei ole vielä hyvää tieteellistä näyttöä siitä, että rokote estäisi tehokkaasti tartunnan leviämistä ihmisestä toiseen. Rokotettu ja rokottamaton voivat saada tartunnan ja levittää sitä eteenpäin mutta rokotetuille rokottamattomat eivät juurikaan muodosta suurempaa uhkaa kuin toinen rokotettu.
Vaikka Aamulehdessä ja Länsi-Suomessa on sama kirjoitus, niin huomaa miten eri lehdet korostavat kirjoituksen eri kohtia.
Iltalehti 26.11.2021:
Rokottamattomat voisi myös määrätä ulkonaliikkumiskieltoon välttämättömyyksiä kuten kaupassa käyntiä ja terveydenhuoltoa lukuun ottamatta. Sen valvominen ilman hihamerkkejä on toki mahdotonta, mutta viesti olisi selvä: teitä ei kaivata tartuttamaan meitä muita.
Rajojen sisälläkin liikkumista voisi aivan hyvin rajoittaa: esimerkiksi maan länsirannikolta löytyy valtavasti kuntia, joissa rokotepeitto on jossain 60 prosentin tuntumassa, ja maakuntatasolla huonoiten rokotettu Pohjois-Pohjanmaa on samalla myös se alue, jolla ilmaantuvuus on korkein. Antaa hopeavesi- ja ivermektiiniuskovaisten tehdä rokottamisen kanssa mitä haluavat, mutta pysykööt sitten kodeissaan.
Huom. lisäsin itse "hihamerkkejä" sanaan linkin, jotta tekstin piiloviesti aukeaa kaikille.

Iltalehden Jaakko Isoniemi lähti jo viittaamaan natsisaksan menoon ja ivasi erikseen Pohjois-Pohjanmaata.

Åbo Akademin valtio-opin professori Kimmo Grönlundn kommentoi 9.6.2022:
Kasvomaskeista ei saatu sitä hyötyä mitä kuviteltiin, varsinkaan, jos niitä ei käytetty ohjeiden mukaisesti. Maskista tuli niin sanottu hyvismerkki. Maskeja käyttämättä jääneet olivat pahiksia. Se oli varmasti aika epämiellyttävää kaikille.

Martinlaakson Nesteellä nähtiin tällainen hyvis vs. pahis -episodi.

Ossi Tiihonen oli ehdokkaana perussuomalaisten puheenjohtajaksi, mutta valtamedia kohteli häntä vähän miten sattuu.

Helsingin Sanomien jutusta otteita 1.8.2021:
Puheenjohtajaehdokas Ossi Tiihonen. No niin, nyt hänen nimensä on mainittu valtamediassa.

Sen verran sameiden koronarokote- ja vaalivilppisalaliittojen syövereissä Tiihonen nykyään liikkuu.

Ivalliseen sävyyn Helsingin Sanomat kirjoitti Tiihosesta - silloin, kun kirjoitti.

Iltalehdessä Sanna Ukkola kirjoitti 19.8.2021:
Perussuomalaisten puoluekokouksen suurin uutinen oli koronadenialistien keulakuvan, koronarokotteella pelottelevan Ossi Tiihosen saama henkilökohtainen äänimäärä.

Ossi Tiihonen kirjoitti Sanna Ukkolalle vastineen, jonka Iltalehden oli julkaistava 25.8.2021.

Iltalehdessä Sanna Ukkola kirjoitti 2.12.2021:
Rokotekieltäytyjät ovat vastuuttomia ääliöitä...

Raumalaisen ex-lääkäri Mikael Kivivuoren tapaus onkin mielenkiintoinen, hän toimi Euran Terveystalossa yleislääkärinä ja työterveyslääkärinä, kunnes sai potkut. Kivivuori alkoi ääneen kyseenalaistaa koronapandemiaan liittyviä asioita ja sai potkut työstään. Esimerkiksi Aamulehti sitten kirjoitti hänestä jutun. Alla joitakin otteita.

Aamulehden jutun otsikko 22.4.2021:
Raumalaislääkäri valehtelee koronaviruksesta somessa – Terveystalosta potkut, liitto tuomitsee ja THL:n Salminen pitää vaarallisena

Heti otsikossa Mikael Kivivuori lytätään valehteliaksi ja jopa vaaralliseksi. THL:n Salminen on kuuluisa Mika Salminen ja liitto on Lääkäriliitto.

Terveystalon johtava ylilääkäri Petri Bono kommentoi:
Kivivuoren esittämillä väitteillä ei ole lääketieteellistä pohjaa, eivätkä ne edusta Terveystalon kantaa. Terveystalo noudattaa Lääkäriliiton ja WHO:n eettisiä ohjeita, ja hänen esittämänsä väitteet vaarantavat muiden ihmisten oikeutta terveyteen.

Esimerkiksi USA:ssa vuonna 2020 korona oli kolmanneksi yleisin kuolinsyy syövän ja sydäntautien jälkeen.

Koronarokotteiden on todettu laadukkaissa ja hyvin suurissa tutkimuksissa vähentävän kuoleman riskiä peräti 80–95 prosenttia.
Lääkäriliiton toiminnanjohtaja Kati Myllymäki kommentoi:
Kivivuoren esittämät näkemykset ovat surullista disinformaatiota, aivan käsittämättömiä väitteitä. Hän ei esitä mitään todisteita tai näyttöä väitteidensä tueksi.

Yleislääkäri ei ole virusopin asiantuntija tai ortopedi kolesterolihoidon asiantuntija. Maailman huippututkijat epidemiologian, virustautien, infektiosairauksien, tehohoidon ja rokotustutkimuksen alueella ovat viime vuoden aikana keskittyneet tämän koronapandemian ratkaisemiseen.

On aivan mieletön väite, että kaikki nämä henkilöt olisivat korruptoituneita ja täysin väärässä. Rikostutkinnan vaatimus kuulostaa aivan harhaiselta. Sananvapaus on toki kaikilla, mutta covid-19-sairauteen menehtyneet eivät ole enää todistamassa taudin vakavuudesta.

Minä otan varmasti rokotteen heti, kun oma vuoro tulee, ja suosittelen muitakin tekemään saman.

Mikael Kivivuorella on kyllä lähdeviitteet, mutta Aamulehdessä ne ei kelvanneet.

Kivivuori väittää, että hänellä olisi lähdeviitteet kaikille väittämilleen, mutta ei pysty tarkentamaan, mitä nämä lähteet ovat. Kysyttäessä Kivivuori nimeää sivustoja, joissa levitetään koronapandemiaan liittyviä valheita.

Mikael Kivivuoren lähteet leimattiin heti suoraan valheiksi - eivät kelvanneet. Kati Myllymäki siis kommentoi hiukan väärin.

THL:n Mika Salminen kommentoi:
Yleisesti ottaen nuo Kivivuoren väitteet kuulostavat nimenomaan somessa leviävältä salaliittoteoreetikkojen höyryämiseltä. Missään noista ei ole perää, vaan ne ovat vastuuttomasti levitettävää ja vaarallistakin hölynpölyä. On ikävää, että lääkäri on mennyt tuollaiseen halpaan.

THL:n Mika Salmisen jutussa on koomista se, että itse Mika Salminen on todennut (katso ylempää tilastointi-osio), että koronakuolintilastot on kaikki harhaa, puolet ihan muuta kuolemaa, kuin koronasta johtuvia. Tähän päälle vielä kaikki Asko Järvisen uusimmat mielipiteet koronapandemiasta, niin aika moni Mikael Kivivuoren väittämä onkin ollut totta.

Mitä Lääkäriliittoon tulee, niin sielläkin on tehty jotain erikoista. Lääkäriliiton ammattietiikka-sivulta poistettiin Nürnbergin säännöstö.

Nürnbergin säännöstö lyhyesti:
Vuonna 1947 sotarikostuomioistuin langetti tuomion 23 saksalaiselle syytetylle Nürnbergissä. Syytetyistä useimmat olivat lääkäreitä ja syytettyinä rikoksista, joihin liittyi ihmisiin kohdistuvia kokeita. Oikeudenkäynnissä vahvistettiin kymmenen normia, joita lääkärien on noudatettava suorittaessaan ihmisiin kohdistuvia kokeita. Nämä periaatteet ovat toimineet pohjana nykyään sovellettaville lääketieteellistä tutkimusta koskeville säännöille, mm. Helsingin julistukselle ja lainsäädännölle.
Nyt voidaan ajatella, että Lääkäriliitto haluaa unohtaa Nürnbergin säännöstön.

Vaikka Lääkäriliitto poisti sivustoltaan tuon, niin se on kyllä tallentunut internetin historiaan, josta saamme sen esiin ja voimme todistaa, että sellainen on ollut Lääkäriliiton sivuilla. Posi TV:n uutisissa (26:45 min kohdalla) on enemmänkin juttua aiheesta.

HUS:in diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen 18.11.2021:
Minusta on vielä paljon tehtävissä tämän rokotuskattavuuden lisäämiseksi ihan markkinoinnin ja propagandan keinoin.

KRISTA KIURUN POLIITTINEN PANDEMIA
Sekavaa tiedottamista (15.12.2021), ministerit vastaan asiantuntijat.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru:
Se ei ole mahdollista, että tämä rokotemasiina ei käynnisty. Nyt on kiire.

THL:n rokoteasiantuntija Hanna Nohynek:
Nyt täytyy kysyä, että kiire mihin?
HUS:in diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen 8.1.2022:
Se on puhdasta poliittista teatteria, jolla halutaan näyttää kun aluevaalit on tulossa, että tehdään toimenpiteitä.

Krista Kiuru jäi äitiysvapaalle vuoden 2022 alussa ja hänen sijaiseksi valittiin Aki Lindén, joka oli hiukan rennompi kuin Krista Kiuru. Äidiksi tullut Krista Kiuru palasi töihin syksyllä 2022. Krista Kiuru jatkoi siitä mihin oli jäänyt alkuvuonna 2022, ei ottanut huomioon, että maailma oli muuttunut sillä aikaa, kun hän oli äitiysvapaalla - tappelu asiantuntijoiden kanssa jatkui jälleen.

Krista kiurulla tuntuu jääneen päälle jokin koronapsykoosi ja samalla aloitti oman vaalikamppanjansa - teemana koronapelko. Hän halusi näyttää, että kun hän tuli takaisin töihin, niin Suomeen palaa takaisin pelkopandemia. Onneksi ehkä sai huomata, että hän on tainnut pudota kärrystä - asioiden jyrääminen on vaikeampaa kuin ennen.

THL:n Mika Salminen 23.7.2022:
Korona ei enää täytä kaikkia yleisvaarallisen tartuntataudin kriteerejä.
Tartuntatautien neuvottelukunta linjasi 18.10.2022:
Korona ei enää täytä yleisvaarallisen tartuntaudin kriteerejä.
Ryhmä johtavia lääkäreitä vaati 23.11.2022:
Koronavirustautia ei enää luokitella yleisvaaralliseksi tartuntataudiksi.
THL:n ylilääkäri Tuula Hannila-Handelberg 20.12.2022:
Koronavirukseen kannattaa suhtautua kuten muihinkin hengitystieinfektioihin. Juuri koronavirusta koskeville erityisille ohjeille ei enää ole tarvetta.
Oikeuskansleri Tuomas Pöysti 7.2.2023:
Useat asiantuntijatahot ovat lausuneet, ettei koronavirustauti enää täytä kaikkia lakisääteisiä yleisvaarallisen tartuntataudin luokittelun kriteerejä.

Mutta koronavirus ei poistu vielä yleisvaarallisten tautien listalta - syynä on WHO.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru Ylen A-studiossa 9.11.2022:
THL:ssä on paljon osaamista. Onko se ainoa osaamisen lähde, niin kuten huomaatte, Euroopassa on toimittu täysin päinvastoin. Taidamme olla aika oudossa sakissa.

Oli Krista Kiurun vastaus, kun toimittaja Annika Damström kysyi, luottaako Kiuru THL:ään asiantuntijaorganisaationa? Taitaa Krista itse olla vähän outo.

7.3.2023 HUS:in infektioylilääkäri Asko Järvinen latasi täyslaidallisen Iltalehdessä poliittisesta pelkopandemiasta - Krista Kiurukin sai kuulla osansa. Asiantuntijoiden mukaan esimerkiksi terveiden työikäisten tehosterokotukset eli neljäs rokotekierros on pelkästään poliittinen.

Huom. Antti Launonen luki videollaan Asko Järvisen jutun, koska se on maksumuurin takana. Asko Järvinen oli myös Puheenaiheessa ja antoi kattavan haastattelun aiheesta.
THL:n erityisasiantuntija Mia Kontio 3.1.2023:
Se on poliittinen päätös käytännössä. Lääketieteellisiä perusteluja sille ei ole.
HUS:in infektioylilääkäri Asko Järvinen 7.3.2023:
Se on puhtaasti poliittinen rokotus, sillä rokotetaan pelkoa, ei tautia vastaan. Rokottamisen syyksi ei kelpaa, että siitä tulee jollekin parempi mieli.

Neljäs rokote onkin saanut lisänimen "Kiurun piikki". Asko Järvisen mukaan Krista Kiuru soittelee ("huutopuheluita") asiantuntijoille, jos ne ei mene Kiurun tahdon mukaan.

MENIKÖ KAIKKI KUIN STRÖMSÖSSÄ?
Virustutkijat ymmärsivät koronapandemian aikana ihmistä huonommin kuin virusta. Poliitikkojen, median ja kansalaisten voimakas reaktio pandemiaan ja mielipiteiden jyrkkyys yllättivät tutkijat.

Turun yliopiston professori Ilkka Julkunen 31.3.2023:
Iso ongelma oli se, että ihmiset eivät pysyneet lestissään. Siellä oli poliitikoilla äärimmäinen intohimo tulla neuvomaan ja päättämään pienistäkin asioista. Ammattilaisille pitää jättää se, minkä he osaavat. Rajojen yli hypittiin ja media järjesti tilaisuuksia, joissa oli vastakkainasettelua. Poliitikkojen olisi pitänyt pysyä roolissaan.
Tampereen ja Oulun yliopistojen professori Mika Rämet 31.3.2023:
Saattoi olla professoria, lääkäriä ja tutkijaa, jotka viestivät erisuuntaisesti kuin vastuussa olevat viranomaiset.
Helsingin yliopiston professori Kalle Saksela 31.3.2023:
Olisin vaatinut päättäjiä tukeutumaan asiantuntijatietoon. Olisi vältytty maskifarsseilta.
THL:n johtava asiantuntija Carita Savolainen-Kopra 31.3.2023:
Niiden tiukkojen sulkujen aikana olisi pitänyt miettiä, miten väestöä motivoidaan pysymään yhtenä rintamana.

Koulusulut todennäköisesti aiheuttivat enemmän harmia kuin hyötyä.

THL kiisteli Sosiaali- ja terveysministeriön (STM), erityisesti perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun kanssa jouluna 2021 koulusuluista.

THL:n Mika Salminen 2.6.2022:
Koulujen sulkemisilla ei pystytty estämään epidemiaa ja tätä keinoa ei pitäisi käyttää, ellei ole aivan pakko.

Koronan vuoksi määrätyt ravintolarajoitukset olivat ajoittain liian tiukkoja.

THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta vaatii koronatoimista perusteellista jälkiselvitystä.

THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta 18.3.2023:
Yhteistyötähän vaikeuttaa se, jos joku toimija laiminlyö omia velvoitteitaan tai astuu toisten tehtäväkentälle. Missä määrin viranomaiset ja muut toimijat pysyivät omassa roolissaan?

Yrittäjien etujärjestö Suomen Yrittäjät kannatti THL:n pääjohtajan Markku Tervahaudan vaatimusta perusteellisesta koronatoimien jälkiselvityksestä. Mutta tietenkään STM ei innostunut ideasta - ei tietenkään, koska THL ja STM on koko ajan kärhämässä.

19.3.2023 THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta ihmetteli myös, miksi STM ei ole poistanut koronaa yleisvaarallisten tartuntatautien listalta, vaikka muun muassa THL, tartuntatautien neuvottelukunta ja laaja joukko infektioasiantuntijoita ovat jo viime vuodesta saakka esittäneet sen poistamista.

Sami Antinniemen Rokotettujen äänet -dokumentissa seurataan rokotettujen ja rokotteesta vakavan vamman saaneiden kamppailua. He pyrkivät saamaan apua sekä äänensä kuuluviin, samalla kun eduskuntavaaliehdokkaat keräävät rokotettujen ääniä.

LOPPUTUNNELMAT
Johns Hopkinsin yliopisto aloitti koronatilastojen ylläpidon tammikuussa 2020 ja lopetti maaliskuussa 2023. Yliopiston Koronavirusresurssikeskus nimettiin vuonna 2020 Time-lehdessä yhdeksi vuoden sadasta tärkeimmästä keksinnöstä.

Johns Hopkinsin yliopiston johtaja Ron Daniels 11.3.2023:
Jokainen Johns Hopkinsin osasto otti osaa koronavirusresurssikeskuksen tekemisessä korvaamattomaksi ja luotettavaksi informaation ja ohjeistuksen lähteeksi, johon luottivat yleisö ja lainsäätäjät.

27.2.2023 New York post -lehdessä julkaistiin Johns Hopkinsin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan professorin Marty Makaryn (MD, MPH) kirjoittama kirjoitus korona-ajasta. Kirjoituksen pääaiheena oli korona-asiantuntijoiden kertomat 10 väitettä, jotka on nyt kumottu - ovat väärää tietoa.

korona-asiantuntijoiden 10 väittämää, jotka ovat kumottu väärinä:

 1. Luonnollinen immuteetti tarjoaa heikon suojan, rokotteen tarjoama immuniteetti on parempi
 2. Maskien käyttö ehkäisee koronatartuntoja
 3. Koulujen sulkeminen (koulusulut) vähentää koronan leviämistä
 4. Rokotteen aiheuttama sydänlihastulehdus on harvinaisempi kuin tartunnan aiheuttama sydänlihastulehdus.
 5. Nuoret hyötyvät tehosterotteesta
 6. Rokottautumisvelvoitteet (koronapassi ja tartuntatautilain pykälä 48a) lisäsivät rokottautuneiden määrää
 7. Kiinan Wuhanin laboratoriosta peräisin oleva koronavirus on salaliittoteoria
 8. On tärkeää saada toinen rokoteannos 3-4 viikkoa ensimmäisen jälkeen
 9. Varianttirokotetta koskevat tiedot olivat "kristallin kirkkaita"
 10. Yksi viidestä ihmisestä saa Long COVidin eli pitkäkestoisen koronan

Uutta tietoa saatiin, mutta uusi tieto sivuutettiin/sensuroitiin, jos ja kun ne eivät tukeneet aiempaa tietoa.

Huom. Antti Launonen käänsi videollaan New York post -lehden kirjoituksen suomeksi.
Lukemalla tämän blogikirjoituksen kokonaan, niin huomaa, että nuo 10 väitettä on todellakin kumottu.

Tieto, joka oli vielä 1-2 vuotta sitten salaliittoteoriaa, niin moni niistä onkin muuttunut todeksi. Maskit ovat lähinnä symbolinen ele, koronaa tilastoitiin vuosia vähän miten sattuu, mutta kumminkin niiden tilastojen perusteella on tehty enemmän ta vähemmän isoja linjauksia ja päätöksiä. THL ja STM kinastelevat ja astuvat toistensa varpaille sekä Krista Kiurulla on krooninen koronapsykoosi.

Koronaan liittyen on vain yksi sallittu mielipide ja se on WHO:n näkemys koronapandemiasta. Mikäli kyseenalaistat WHO:n ja terveysviranomaisten näkemyksen koronasta, olet heti valehteleva ja vaarallinen salaliittoteoreetikko. Koomista on, että poliitikot, STM ja THL sekä muut korona-asiantuntijat kyseenalaistavat toisiaan. Tuosta sopasta sitten Suomen kansalaisen täytyisi löytää ja tietää se oikea tieto - mahdoton tehtävä.

Koronapandemian aikana koronakriittisiä ja rokottamattomia on kohdeltu törkeästi, on painostettu, syytelty ja solvattu monin sanankääntein (mm. kulkutautinen). Kyseenalaistava on ollut vähintään hölynpölyn foliohattu.

Nyt voisinkin kysyä, että onko HUS:in infektioylilääkäri Asko Järvinen salaliittoteoreetikko, koska kyseenalaistaa kovin sanoin koronapandemiatoimia ja Krista Kiurua? Missä menee salaliittoteoreetikon raja? Jos Matti Teikäläinen arvostelee koronapandemiatoimia, on hän heti hölynpölyn foliohattu, mutta jos Asko Järvinen tekee samoin, niin hän on vain asiantuntija, jolla on kuppi mennyt vihdoin nurin.

Koronakriittisiä ja rokottamattomia on pidetty alimpana kastina, mutta onko heitä törkeästi haukkuvilla tahoilla ja henkilöillä kanttia pyytää julkisesti anteeksi, koska haukkujat ovat ainakin osittain olleet väärässä. Eikä muutenkaan olisi kovin järkevää, että mediat, asiantuntijat ja poliitikot alkavat näin jakaa suomalaisia hyviin ja pahoihin ihmisiin.

HUS:in diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen Twitterissä 11.11.2021:
Tulee olemaan tosi huvittavaa lukea twitteristä vuoden päästä rokotusvastaisten öyhöttäjien syksyllä 2021 levittämiä älyttömiä väitteitä. Luulen, että suuri osa heistä haluaa silloin autuaasti unohtaa kaiken sanomansa #covid19 #rokotusvastaisuus #disinformaatio #historiamuistaa
Luulenpa, että Lasse Lehtonen haluaisi autuaasti unohtaa tämän twiittinsä.

Minunkin mielestäni pitäisi tehdä laaja-alainen selvitys koronapandemiasta. Onko oikein, että osaa suomalaisista on näin kohdeltu, koska he ovatkin olleet ainakin osittain oikeassa.

Sanna Marinin blogikirjoituksen alku vuodelta 2010:
Nyt se sitten vihdoin selvisi: sikainfluenssauhkaa ei todellisuudessa ollutkaan. Ainakaan siinä määrin kuin media, poliitikot ja lääketieteen ammattilaiset uhan vaarallisuudesta varoittelivat. Mutta kuka oikein hyötyi possujen kärsillä ja saparoilla lietsotun hysterian ylläpitämisestä?

Rokotevalmistajat saivat yksin Suomelta 100 miljoonaa euroa paksumman lompakon rokotteista, joiden vaikuttavuudesta terveyden laatuun ja tilaan on heikosti näyttöä. Euroopan tasolla possurokotekustannukset kipuavat miljardeihin. Pelko ja uhka ovat aina olleet tehokkaita markkinointikeinoja ja näiden varjolla on helppo myydä kansalle kuin kansalle palanen turvallisuudentunnetta.

Kyseessä on kuuluisa Sanna Marinin Raharikas lääketeollisuus -blogikirjoitus vuodelta 2010, aiheena oli vuoden 2009 sikainfluenssa.

Huom. itse en vuosina 2009-2010 huomannut juuri mitenkään sikainfluenssaa. Muistan vaan, että sanottiin, että käsiä kannattaa pestä useammin. Muuten se ei näkynyt mitenkään, enkä tunne ketään joka olisi saanut tartunnan silloin.

Vuonna 2020 ihmeteltiin, että mihin tuo blogikirjoitus on kadonnut Sanna Marinin sivuilta, mutta silloin katoaminen oli vain väliaikainen.

Nyt vuonna 2023 Sanna Marinin sivuilta ei enää löydy mitään blogia (linkkiotsikkoa). Tai oikeastaan löytyy, mutta sinne ei ole enää linkkiä, koska se on täysin tyhjä - koko blogi on siis poistettu. Mutta onneksi Sanna Marinin kirjoitus löytyy vielä internetin tallennetusta historiasta.

THL:n Jussi Sane 25.1.2022:
Pandemia jatkuu niin kauan kuin ihmiset uskovat siihen.

28 kommenttia:

 1. Nice kooste!
  Nyt ei meillä ole tälle päivälle ensimmäistäkään huonoa uutista- ja se on huono juttu, joten on keksittävä hirveyksiä, kuten tsunami, epidemia, salaliitto jotain, mitä tahansa!
  Pandemia ei lopu kun ihmiset lakkaavat uskomasta, silmät voi toki sulkea kaikelta ikävältä.
  Jenkeissä ”kuilun partaalla” olevissa sairaaloissa ennätys­määrä korona­potilaita.
  Viidessä osavaltiossa on julistettu kansanterveydellinen hätätila. Lievää lohtua tuo, että omikronmuunnos vie ihmisiä harvemmin tehohoitoon ja hautaan.

  Nyt luovaa lukua tilastoihin.
  Suomessa oli maanantain tietojen mukaan 620 koronatartunnan saanutta ihmistä sairaalahoidossa.
  Noin 840 000 amerikkalaista on kuollut korotsutautiin pandemian alkamisen jälkeen. Suomessa kuolemia on kirjattu runsaat 1 650. Jenkeissä kuolemia on ollut asukaslukuun suhteutettuna yli kahdeksankertaisesti Suomeen verrattuna.
  Mutta auttoiko Uudenmaan sulku, tai kaikki kehotukset maskeihin ja käsipesuihin, kun Sweduihin vertaa niin joulukuusi koristettu maybe, Kallen kansan kuolinpiikit ovat hervottomia, verrattuna Suomeen.
  Kallen korotsustrategia avoin ja vähärajoituksinen tie.

  Oma kysymyksensä on, miten pandemia vaikuttaa muuhun kuolleisuuteen. Vuonna 2020 kokonaiskuolleisuus ei juuri noussut oleellisesti, koska kuolleisuus esimerkiksi hengityselinten sairauksiin väheni.

  THL:n ylilääkäri Tuija Leino sanoo tämän johtuneen erityisesti ikääntyneiden ihmisten tavallista paremmasta eristämisestä.

  ”Esimerkiksi influenssakautta ei vuonna 2020 tullut oikeastaan lainkaan.”
  (2019 influenssa-aikaan itse olin korotsussa joten influenssarokoteputkeeni tuli paussi, enkä olisi edes huomannu ko tautia koska olin niin sairas kokoaika. 2020 sain taas influenssarokotteen)
  Sen sijaan tulkinta, että pandemia olisi tappanut heikkokuntoiset vanhukset, jotka olisivat kuolleet muuten muuhun, ja pienentänyt siten muuta kuolleisuutta, ei vaikuta Leinosta uskottavalta.

  ”Kuolleisuus koronaan oli sen verran pientä, ettei sillä ollut tässä merkitystä. Ruotsissa, jossa koronaan kuoli 2020 selvästi enemmän ikääntyneitä, tilanteen on arvioitu ehkä näkyvän muussa kuolleisuudessa.”

  Korotsu oli raju pallero, oikea long covid, omikron oli rajumpi mutta lyhyt vain kaksi viikkoa, jos olisi joku perustauti tms niin varmaan olisin joutunut kummassakin tapauksessa sairaalaan koristamaan tilastoja.
  Taitaa korotsu olla tappavampi kuin sodat yhteensä.
  .

  VastaaPoista
 2. Aina on viruksia ja niiden kummienkaimoja tuskin olet turvassa ulkoavaruudessakaan.
  Sen sijaan kuinka montaa kaduttaa korotsurokotteet? Muitakin kuin niitä jotka ovat siitä sairastuneet kuten eräs tuntemani lopetti hengityksen.

  Huomasin kyllä että aika lööperisti sairaaloissa käytetetään maskeja, ei edes kohdatessa potilaita/ jos potilaalla on maski lääkäri kysyy pitääkö laittaa..voi herranjestas.
  Korotsupalleron pyöriessä sain kaupan kassajonossa äänekkään vastalauseen tuntemattomalta mummelilta että ei nuo ulkomaalaiset käytä maskia, katsoi mua ja puhui kassalle.
  Ja tuntematon vanhempi herra totesi pienessä liikkeessä että missäs neidin maski on.
  Käytän maskia vain töissä ja lähikontakteissa, mietin onko se tapa vai.
  Muistan ajan kun Uudenmaan rajat oli suljettu, joitain pelotti.
  Ja sen kun liikennevälineissä suositeltiin maskia, en ymmärrä miksi se ei ollut maskipakko, en tiedä voiko vieläkään ostaa matkaa kuskilta, se ainakin loppui kun oli kuumimmillaan korotsupelko.

  En minäkään huomannut mitenkään sikaflunssaa enkä tunne ketään ketä sen olisi saanut.
  THL:n mukaan suomalaisista 15 prosenttia eli noin 800 000 ihmistä kuului sikainfluenssan riskiryhmiin. Ihan eri kuin ryhmä rämä.

  Jokainen tekee niinkuin parhaakseen näkee, käyttää maskeja, ottaa rokotteita kunhan muistaa että lihottaa lääkefirmoja kuten amerikkalaisille kipulääkkeitä syöttäneen vei oikeuteen(vain amerikassa)Purdue Pharman jonka joutsenlento tapahtui 2021. Whatever ei olla amerikoissa.
  Kyllä rahavirran olisi suonut hoitajille, ei kallis uusi Siltasairaalan ortopediakaan kärsisi sulusta, huhtikuu-syyskuu kuin venytetty kesätauko, ei ole normaalia.

  Nyt vain yskimään ja pärskimään toistemme päälle ja ei pestä käsiä kuin kerran viikkoon, mitä vielä?
  Täytyy muistaa myös että pöpöt kulkee ränneissä ja kellarinluukusta itsekullekin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 14.2. eli ystävänpäivänä on muutettu sairaaloiden maskiohjeistuksia.

   Olen hiukan ymmälläni. Laitoin eilen aamulla tästä linkin twitteriin ja päivällä huomasin, että sehän on saanut näkyvyyttä hyvin. Yleensä minun jutut saa twitterissä enintään joitakin satoja katselukertoja. Nyt se twitter-viesti on saanut yli 7000 katselukertaa ja linkkiäkin on painettu noin 500 kertaa. Kiitos kaikille, joita tämä kirjoitus on kiinnostanut =)

   Poista
 3. Juu tiedän ystävänpäivälohkaisun, mutta jos immuunipuutosihminen menee maskin kanssa vastaanotolle lääkärillä ei ole maskia.
  Nyt ei ole kyse minusta, mutta sympatiasta ei tartte maskeilla.

  Huomasin mutta tämä on erinomainen kooste koko aiheesta, varmaan kiinnostaa kuin kasa karkkia!

  VastaaPoista
 4. Sveitsi peruuttaa kaikki Covid-rokotussuositukset.

  "Kaikki rokotussuositukset on peruutettu, lääkärit voivat antaa kiistanalaisia ​​rokotteita vain yksittäistapauksissa tietyin edellytyksin - mutta silloin he kantavat vastuun rokotusvahingoista.

  Koitin etsiä tietoa, että minkälainen maine on Report24:llä, mutta en oikein löytänyt. Jokainen saa itse arvioida tuon uutisen laadun.

  VastaaPoista
 5. Sveitsi on hurjan kaunis maa, jospas koon mukaan mennään, onko rokotushaitat suuremmassa roolissa kuin hyödyt. Sveitsi on myös luopunut käytännnössä kaikista pandemiaan liittyviestä rajoituksista, Sveitsi on saanut tarpeekseen korotsusta, mikä ilkeä pieni Trumpan piikikäs kaveri.
  Mutta Liechtensteinissa kaikki jatkuu matka vain muuttuu hiukan. Im Impfzentrum besteht eine Maskenpflicht maskit päälle rokotuskeskuksissa, muutoin nicht interessiert,
  Rokotteet olivat ja ovat fiasko, vai ovatko, uskon että "pikkusiru" auttoi että muuntunut korotsu eli omikron jäi lyhyeksi kuin kananlento.

  VastaaPoista
 6. Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) esittää koronaviruksen (covid-19) poistamista yleisvaarallisten tartuntatautien luettelosta.

  VastaaPoista
 7. Julkisen keskustelun "yhden totuuden" taustalla on kaksi mekanismia. Ensimmäinen on Aschin kokeen konformismi: iso osa ihmisistä vain kulkee virran mukana ja yksinkertaisesti valitsee olla sitä mieltä, mitä muutkin ovat. Toinen mekanismi on pelko sanoa vallalla olevien näkemysten vastaisia ajatuksia ääneen. Näin muodostuu vaarallinen samoinajattelun dominoefekti.

  VastaaPoista
 8. Turkulainen ravintoloitsija järjesti korona­kapinan.

  VastaaPoista
 9. Maskikauppias Onni Sarmasteen omaisuutta jää takavarikkoon 5 miljoonan euron arvosta.

  VastaaPoista
 10. Amerikkalaisraportti paljastaa:
  Kiinalaisessa koronalaboratoriossa oli turvallisuusongelmia vuoden 2019 lopulla, kun korona alkoi levitä.

  VastaaPoista
 11. Juu varmaan pääsi irti labrasta, muutoin syytetty märkätoreja, maybe korotsupallero viihtyi hyvin märkätorilla.
  Yhä mietin mistä sain korotsun joka oli musertaa, joulukuussa 2019.
  Alkoi aaltomaisella vatsajutuilla tuli yskä, joka paikkaan sattui, pahoinvointi ja oksentelu jatkui ja jatkui yskä vei äänen ja keuhkoröörit väärinpäin.
  Sitten alkoi tärinäkohtaukset ne vain tuli vaikka olisi paksun peiton alla aallottain nekin, oli kaikki oireet mutta ei nuhaa. THL totesi korotsun.

  Omikron tuli kun korotsurokotteesta kului 3kk kaikki räkä mikä on olemassa olin tukehtua ekana yönä räkää oli järkyttävästi ja tuli 40 asteen kuume.
  Edes influenssasta tullut kuin 38-39 astetta, yhä salaliittoon uskova sanoo että korotsu on keksittyä, jyllää vain influenssa, vaikka itse oli korotsussa ei usko siihen.
  Ei vaikka HUS oli ruumiskontteja pihalla, hetken hiljeni mutta uskoo yhä että salaliittoa on, ja rokotukset tekevät pahaa, noh joillekkin kyllä muttei kaikille.
  Yksi sai imusolmukesyövän oli muutenkin kärsinyt pahoin rokotteesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosin, Yhdysvaltojen ja Kiinan välit ovat mitä ovat. Saattaa olla ilmassa myös ns. infosotaa.

   Poista
 12. Ahvenanmaalaisen lehden uutinen 22.4.2023:
  "Alhaiset tulot ja mielisairaus ovat kaksi tekijää rokotevastaisten valintojen takana"

  Jutussa mainitaan myös huumeongelmat.

  Juttu on maksumuurin takana, joten kuva siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauppalehti julkaisi saman suomeksi:
   "Pienituloisuus tai palkkatulojen puute sekä mielenterveys- ja päihdeongelmat vaikuttivat aktiivisuuteen ottaa koronarokote."

   Poista
 13. Ilta-sanomat 9.12.2020
  50 vastausta tunnetuilta suomalaisilta: Tämän takia aion ottaa korona­rokotteen.

  Ilta-sanomat 26.4.2023
  Korona­tartuntojen määrä kasvaa, näillä ihmis­ryhmillä riski sairastua on nyt korkein.

  Kuopion yliopistollisen sairaalan teho-osaston ylilääkäri Stepani Bendel:
  "Maan teho-osastoilla oli maanantaina 24 potilasta, joista suuri osa on osastolla todennäköisesti koronan takia".

  HUS:in infektioylilääkäri Asko Järvinen:
  "Valtaosa koronan takia sairaalaan joutuneista on hyvin iäkkäitä, joilla melkein mikä tahansa virus voi heikentää heidän pärjäämistään kotona. Lisäksi immuunipuutteisia ja ”tupakkakeuhkoisia”, pitkään tupakoineita ja keuhkoahtaumatautia sairastaneita joutuu koronaviruksen takia sairaalaan.

  On ”äärimmäinen harvinaisuus”, että perusterve ihminen päätyisi sairaalaan vaikean taudin kanssa."

  VastaaPoista
 14. Minusta on törkeää jättää lapsi rokottamatta, ja täten yllä pitää erinäisiä tauteja.
  Itse olen saanut rokotteita vaik hur mycket, kun lapsuudessa kaikki mitä on tullut neuvoloissa, skolessa, omia reissuja on ollut vähän kuin pakko.
  Influenssarokotteesta olen tyytyväinen kun joka vuotinen influ jäi tulematta poislukien korotsu joka esti sen, ja vielä ei ollut puhettakaan mistään korotsurokotteesta. Luulisi juurikin köyhien ja mt-vikaisten ottavan rokotteen, ellei sitten ole ihan pöhkö. Varsinkin kun maksuton.

  Loppuun nurinaa miten kelanlääkäri näkemättä potilasta voi teilata terveydelle tärkeän asian? Jos sairaalanlääkäri on kirjoittanut B-lausunnon lääkkeelle joka on ehdottoman tärkeä, ja tuleekin hylky!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko kukaan ajatellut sitä, että työttömällä voi olla enemmän aikaa ottaa selvää asioista.

   Työssäkäyvä on oravanpyörässä: töihin, kotiin, pakolliset jutut, nukkumaan jne. Ei siinä ehdi itse perehtyä asioihin, kun on tuossa putkessa. Työttömällä on enemmän aikaa ottaa selvää asioista ja valita sitten tiedon johon uskoo.

   Työssäkäyvä sortuu helposti konfornismiin.

   FDA:
   Rokotteiden ei enää tarvitse estää sairauksia tai rajoittaa leviämistä.

   Poista
 15. Maailman terveysjärjestö WHO on julistanut koronaviruksen aiheuttaman maailmanlaajuisen terveyshätätilan päättyneeksi. WHO päätti terveyshätätilan perjantaina 5. huhtikuuta 2023.

  VastaaPoista
 16. Mihin koronapotilaat oikeasti kuolivat?

  Suomalainen tutkimus:
  Koulujen maskisuositukset eivät vaikuttaneet 10–12-vuotiaiden COVID-19-esiintymiseen Suomessa.

  VastaaPoista
 17. Tutkijat tutkii ja koirat haukkuu karavaani kulkee.
  Mistään ei saa puhua, rokotukset ei sovellu kaikille, kuten naapurilleni josta tuli irvikissa ja sai syövän.
  iltalehdessä oli että nämä haittavaikutukset ovatkin lumehaittoja.
  Järkyttävää touhua ja THL ei edelleenkään tiedä mitään...

  Jokaisessa rokotuksessa on mahdollista saada haittoja, olen aika onnekas etten itse korista sitä haittavaikutuslistaa, mutta eihän sitä koskaan tiedä.
  Sen sijaan koristan korotsulistaa, olenhan hybridi ja harvinaisen veren omaava omituinen otus kuun pimeältä puolelta.

  VastaaPoista
 18. Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd) hyväksyi muutoksen, jonka mukaan THL:n pääjohtajalta ei enää vaadita tohtorin tutkintoa.

  THL-pomolta täyslaidallinen Krista Kiurun yllätysratkaisusta:
  "Aivan käsittämätön ja asiaton päätös"

  VastaaPoista
 19. Ohoi vaihdan alaa, ryhdyn THL:n pääjohtajaksi kuten Ahmed Ahne halusi kalifiksi kalifin paikalle(Käytiin päiväkerhossa teatterissa, josta muistan vain armottoman tyynykasan jonka päällä makasi kalifi.) En pitänyt siis, toki näyttelijät olivat erinomaisia.
  Noh, sillan alla asuvakin voisi jobin ottaa, kuu Kiurusta kesään.

  Tämän hetken valtavarianttina Suomessa kiertää omikronin alatyyppi XBB.1.5.
  Koronavirus voi myös tarttua silmän kautta.
  Hoi silmät kiinni nyt!

  Kun se WHO julisti 5. toukokuuta koronaviruksen aiheuttaman maailmanlaajuisen terveyshätätilan päättyneeksi, vaikka pandemia itsessään ei ole ohi.
  Hei, se ei ole ohi koskaan, juuri _tällä_ hetkellä on yksi ystäväni toipumassa, ja sairaaloissa on maskinkäyttö vapaampaa, eli ei ole oletus että lääkärit pitää maskeja. EI edes syöpäsairaalassa, ei ole todellista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uutinen 4.3.2021:
   Kiina määräsi anaalitestit pakolliseksi kaikille ulkomailta maahan saapuville.

   Onneksi Suomessa hysteria ei mennyt ihan noin pitkälle.

   Poista