lauantai 1. huhtikuuta 2023

Sukupuolikone

Luodaan ihminen

Kun kirjoitin Ihmisen sukupuolten mysteerit, sain idean Sukupuolikoneesta, jossa näkisi havainnollisesti, että miten sukupuolet muodostuvat ja kehittyvät. Jos et ole vielä lukenut Ihmisen sukupuolten mysteerit -kirjoitusta, niin se kannattaa lukea ensin ja sitten perehtyä Sukupuolikoneeseen.

Huom. kun on kaiken maailman vaalikoneita ja koulukoneita, niin pitäähän olla myös Sukupuolikone.

VASTUUVAPAUSLAUSEKE - "disclaimeri"
En ole tämän alan professori, tutkija tai mitenkään muutenkaan alan ammattilainen, enkä tietääkseni kuulu sukupuolivähemmistöihin. Olen vain tällainen valkoinen heteromies tai cis-mies, kuten jotkut asian muotoilevat. Näin ollen Sukupuolikoneessa saattaa olla asiavirheitä, epäloogisuuksia tai jopa paradokseja - vaikka niitä olen pyrkinyt välttämään. Sukupuolikoneessa on "miljoona" liikkuvaa osaa. Välillä aivot solmussa olen miettinyt ja testaillut eri vaihtoehtoja ja tilanteita, mutta kumminkin saattaa tulla vastaan jokin epälooginen lopputulos.

SUKUPUOLIKONE v. 1.0
by Jacke 2023
ALKIO- JA SIKIÖAIKA
Naiselta saadaan aina X-sukupuolikromosomi. Mutta mieheltä voidaan saada X- tai Y-sukupuolikromosomi.

Valitse X- tai Y-kromosomin siittiö.
Valitse vaihtoehto:

OHJEITA
Sukupuolikoneella luodaan ihminen ja seurataan elämää alkiosta aikuisuuteen. Eri osa-alueita on.

 • Alkio- ja sikiöaika
  • Kehityshäiriöt
  • Hormonitasapaino
 • Lapsuus ja nuoruus
 • Murrosikä (teini)
 • Aikuisuus
 • Yhteenveto

Elämä on valintoja, ainakin Sukupuolikoneessa. Sukupuolikoneen eri osa-alueissa valitaan ominaisuuksia, liittyen ihmisen kehitykseen ja identiteettiin. Tehdyt valinnat vaikuttavat ihmisen kehityssuuntaan, Sukupuolikone mukautuu tehtyjen valintojen mukaan.

Kun Sukupuolikoneessa tekee valintoja, niin yleensä valinnan jälkeen valintakohta lukitaan (menee harmaaksi) ja pääsee eteenpäin Sukupuolikoneessa. Sukupuolikone laajenee alaspäin, kun lukitsee valintoja. Aikuisuus-osiossa valintakohtia voi ilmestyä moniakin. Joissakin osioissa on erillinen Lukitse valinnat -painike, jolla pääsee eteenpäin. Hormonitasapaino säädetään liukusäätimellä ja se lukitaan Jatka-painikkeella.

Yhteenveto-osioon muodostuu tiivistelmä "luodun" ihmisen elämästä, alkiosta aikuisuuteen. Sukupuolikoneella voi luoda lukuisia eri variaatioita mahdollisista elämänkaarista - en itsekään tiedä, että montako eri variaatiota on mahdollista tehdä, valintoja on niin monia.

Sukupuolikoneessa on tavallaan kaksi haaraa. Kehityshäiriöt-haara on lyhyempi, siinä ei mennä yhteenvetoon asti. Kehityshäiriöissä Sukupuolikone antaa satunnaisen kehityshäiriön (sattumaa, kuten elämäkin) - jotka on jaoteltu sukupuolen mukaan. Kehityshäiriödiagnoosi on sen haaran yhteenveto.

16 kommenttia:

 1. Suomessa tuli voimaan uusi laki sukupuolen vahvistamisesta. Niin sanottu translaki määrittää, että ihminen voi vahvistaa juridisen sukupuolen oman selvityksen perusteella.

  VastaaPoista
 2. Metka testi, tein testin ajatellen että syntyvä lapsi olisi minä ja vähän lopussa väritin sitä. Ei kehityshäiriöitä 100% estrogeeni, rauhallinen ja hillitty lapsi viihtyy kaikkien kanssa, mutta romanttiset ajatukset kohdistuu poikiin, teininä on vähän kiusattu sen verran että tiedän mitä se on. Kiusaamisella ei vaikutusta pidemmälle, koska kävimme sitä läpi kiusaajan kanssa, joten naurua.
  En hyväksy mitään kiusaamisia.

  On myös sellaisia jotka ovat meneet naimisiin vastakkaisen sukupuolen kanssa mutta on tultu sitten kaapista ulos ja erottu ja menty yhteen samaa suokupuolta olevan kanssa.
  Olen ajatellut jos mulle kävisi noin että valittu mieheni astuisi kaapista ulos, jos syy olisi jokin muu raskaampi olisin kai vihainen, mutta kaapista ulos toivottaisin onnea.

  On hyvä että tuli tuo uusi laki, älytön kuollut sääntö tuo vaatimus, että sukupuolta korjaavan tulee olla steriloitu tai muusta syystä lisääntymiskyvytön.
  Järkyttävä vaatimus ollutkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukupuolikone oli suurempi töinen kuin aluksi ajattelin, parin viikon ajan koodailin sitä. Mutta otin sen taas harjoituksena, kun piti miettiä ja ratkoa ratkaisuja, joita en ole ennen koodannut - sain kuin sainkin sen toimimaan =)

   Saara Aalto ja Kiira Korpi ovat hyvät esimerkit, kuinka aikuisena voi seksuaalisuus muuttua.

   Poista
 3. Sukupuolen korjaamisen hakemusmäärä räjähti translain myötä.

  VastaaPoista
 4. Yhdysvalloissa Floridan osavaltion lainsäätäjät ovat hyväksyneet lakiesityksen, joka kieltää lääkäreitä ja terveydenhuoltohenkilökuntaa tarjoamasta sukupuolenkorjaukseen liittyviä hoitoja alaikäisille transsukupuolisille.

  VastaaPoista
 5. Ensimmäistä kertaa Britannian historiassa maassa on syntynyt lapsi, jolla on kolmen ihmisen dna:ta.

  VastaaPoista
 6. Kolmen ihmisen dna:ta ei ole ihme jos kerta vuokrakohtua saa käyttää, tai luovutusta, kuten tuossa tapauksessa.
  Eikös jossain ollut juttu jossa paikassa x jouduttiin todistmaan sukupuoli laskemalla pöksyt pois. Naurettavaa.
  Paikassa A oli mies joka siis tunsi itsensä naiseksi oli rintaimplantit mutta vehje haaroissa, telkkarista tuli The Man With No Penis.
  Intiimi dokumentti kertoo Andrew Wardlen, 40, elämästä. Hänellä ei ole penistä mutta hän on maannut yli 100 naisen kanssa.
  Niitäkin on olemassa, erikoista, en arvosta tuota määrää kuitenkaan, oliko tuo pakko mainita mielestäni ei.

  VastaaPoista
 7. Tutkijat kasvattivat ihmisalkiota jäljittelevän mallin, eikä siihen tarvittu spermaa tai munasolua.

  VastaaPoista
 8. Somevaikuttaja ja radiojuontaja Sara Forsberg kertoi:
  "En ole kertonut teille aiemmin, mutta olen intersukupuolinen. Minulla on Swyerin syndrooma, ja intersukupuolisuuden tietoisuuspäivänä halusin jakaa minun tarinani.

  Olen geneettisesti mies."

  VastaaPoista
 9. Railo repesi nuorten naisten ja miesten arvomaailmojen välille.

  VastaaPoista
 10. Iltalehdestä poimittu:
  "Seksuaaliterapeutti Marja Kihlström sanoo, että seksuaalikasvatuksen pitäisi alkaa jo ennen lapsen syntymää."

  Enpä tiedä, että mitä tarkoittaa, mutta kuulostaa kummalliselta.

  VastaaPoista
 11. Tutkimus:
  Sukupuoliahdistus ei lisännyt itsemurhan riskiä suomalaisilla nuorilla.

  VastaaPoista
 12. Nuorehkot miehet ovat vähemmän miehekkäitä edellisiin sukupolviin verrattuna, ainakin jos mittana käytetään testosteronia. Testosteronitasot ovat laskeneet lähes kaikkialla maailmassa.

  VastaaPoista