lauantai 16. huhtikuuta 2022

Sota sananvapaudesta

Vuoden 2021 aloitin Koronaviruksesta mikrosiruihin -kirjoituksella ja syksyllä 2021 kirjoitin Tokentube ja sananvapaus -kirjoituksen, jonka viimeisestä lauseesta sain tälle kirjoitukselle nimen. Keväällä 2022 kirjoitin Ukrainan sodasta. Nämä kaikki liittyvät sotaan sananvapaudesta.

11.4.2022 Yle julkaisi jutun Sotauutisia kaninkolosta, jonka aiheena on Venäjän propaganda ja ketkä sitä Suomessa levittävät. 12.4.2022 sama aihe oli esillä Ylen A-studiossa.

Ylen A-studio 12.4.2022 - jakson esittelytekstiä:
Minkälaista Venäjän propagandaa Suomessa liikkuu ja ketkä sitä levittävät? Miten vaikuttavaa se on? Keskustelemassa sotilasprofessori Aki-Mauri Huhtinen Maanpuolustuskorkeakoulusta ja tutkijatohtori Pekka Kallioniemi Tampereen yliopistosta.

Täytyy todeta, että Yle sai A-studioon kyllä taas kaikenlaisia professoreita analysoimaan Suomen hörhöjä - vakuuttavaa. Hiukan ihmettelen, että miten Yle on saanut Sotauutisia kaninkolosta -juttunsa päähahmoksi Olli Postin. Ollin nykyinen naisystävä Sofia Keitaanranta on tietoisesti vältellyt valtamedian haastatteluita. Sofiaa olenkin sanonut piiloanarkistiksi, hän ei aina puhu "mitä sattuu", mutta hänelläkin on "pimeä puoli". Kun Sofia vapauttaa jarrunsa, niin saa kuulla syvemmän päädyn hörhöilyä.

Kun kuulin aikoinaan, että Olli Posti ja Sofia Keitaanranta ovat löytäneet toisensa, niin hetken mietin, että miten on mahdollista. Mutta tietenkin se on mahdollista, pyörivät samoissa piireissä ja ajattelevat samalla tavalla - onnea heille.

Minulla on ollut aina jokin asennevamma Olli Postia kohtaan, ehkä se johtuu hänen menneisyydestään. Ennen koronaa Olli Posti tunnettiin ravintoguruna, joka paransi itseltään MS-taudin superfoodeilla - vai paransiko? En ota hänen juttujaan kovin vakavasti, mutta hän tietysti saa olla sitä mieltä mitä on ja minäkin olen mitä olen.

Vuoden 2020 lopulla päädyin Tokentubeen seuraamaan sen palvelualustan menoa. Silloin oli kiihtynyt koronakriittisten viestien sensusointi YouTubesta, Facebookista jne. Tokentube heitti heille pelastusrenkaan ja näin Tokentubeen päätyi nopeasti moni koronakriittinen ihminen, joka halusi äänensä kuuluviin. Koronakriittisyys oli pitkään Tokentuben pääasiallinen sisältö, jonka vuoksi Tokentubea yritettiinkin häiritä joltain suunnalta.

Tuli helmikuu 2022 ja maailma muuttui, niin myös Tokentube. Alkuvuonna Tokentubessa näkyi Convoy, mutta helmikuun lopulla hyvin nopeasti ilmestyi Venäjä propaganda. Johan Bäckmanille ja Janus Putkoselle aukesi Paratiisin ovet. Kummatkin on kyllä korona-aikanakin puhuneet Venäjä propagandaa, mutta ehkä ne jutut olivat jääneet hiukan koronan jalkoihin. Helmikuussa 2022 heidän rukouksiin vastattiin ja he saivat paljon huomiota Z-jutuilleen Tokentubessa. En pysty vahvistamaan tietoa (ainakaan vielä), että Ukraina olisi etsintäkuuluttanut Janus Putkosen 7.4.2022. Suomessa Johan Bäckmanin dosentti-arvonimi halutaan perua.

Helmikuun 4. päivä toteutui Convoy Finland 2022, mutta jo 1.2.2022 Janus Putkonen kaavaili omia Convoy-suunnitelmiaan striimillä, joka nähtiin Tokentubessakin. Januksen suunnitelmat olivat aikas kaukana alkuperäisestä Convoy-hengestä. En ole jaksanut katsoa striimiä kokonaan, mutta sen mitä olen nähnyt, niin on "hapokasta" juttua. Janus puhui omasta kansannousun käsikirjoituksesta ja talvisodan opeista - hän kehotti ihmisiä kuin sotaan. Ikävä kyllä, Convoyn alussa nähtiin vähän näitä Januksenkin ideoita. Autoja jäädytettiin lumella maahan kiinni ja virkavaltaa vastaan heiteltiin lumipalloja (naurettavaa lumisotaa). Tällainen toiminta pilasi nopeasti Convoyn mainetta.

Huom. Janus Putkonen on majaillut vuodesta 2015 lähtien Ukrainan Donetskissa (Donbassissa) - Itä-Ukrainaa, jonka Venäjä on tahtonut itselleen vuodesta 2014 lähtien. Janus Putkonen on Venäjän kannalla.

Huom. suomalainen Venäjä-mielinen yhteiskuntatieteilijä Johan Beckman on saanut palkintoja, mutta huomioitavaa on, että ne palkinnot on tullut Venäjältä - ei Suomesta.

Yle mainitsee myös Mikko Kemppen, mutta häntä en kyllä laittaisi Venäjä-mielisiin. Kemppe vain tekee bisnestä ja haastattelee heitä, jotka ovat pinnalla sekä heitä, jotka mahdollisesti kerää paljon katsojia. Tällä idealla Kemppe vain nyt sattuu paljon keräämään ympärilleen porukkaa vähän laidasta laitaan.

Yle mainitsee Rapsodia.fi:n, joka työntää nettiin vähän kaikenlaista, mutta hyvin Rapsodia suomentaa videopätkiä. Katselian punnittavaksi sitten jää, että mitä kaikkea sulattaa. Yle on bongannut myös Me kansa kansanliikkeen. Mikäli olen oikein ymmärtänyt, niin Me kansan johtohahmoja on ekonomi Jukka Davidsson. Jukka Davidsson on kaivanut Suomen "kaninkoloja" 1990-luvulta lähtien. Trump, Qanon, korona, Putin jne. Jukka saa kaikesta lisävirtaa jutuilleen. Hiukan olen katsonut Me kansankin ja Davidssonin menoa, täytyy todeta ettei ne korkealentoiset jutut oikein resonoi minulle, varsinkin kun niitä puhutaan totena.

Mikäli olen oikein sisäistänyt, niin Me kansan piiristä on lähtenyt myös Totuuden etsijät -ryhmittymä - samoja naamoja pyörii niissä. Kuten Ylenkin mainitsema Mikko Vapa, jonka veli on Marko Vapa. Vapan veljekset ovat Trumpisteja ja Qanonisteja, jotka ovat myös kartoittaneet Suomen osalta maailmanlaajuista tunneliverkostoa, joka on syvällä maan uumenissa. Tätä (the) tunneliverkostoa käyttävät joidenkin teorioiden mukaan salainen ryhmittymä (mm. kabaalit), johon kuuluu maailman eliittiä. Maailman rikkaimpia ihmisiä ja vaikutusvaltaisia ihmisiä, heidän väitetään käyvän laajaa lapsikauppaa sekä huumekauppaa jne. Vapan veljeksillä on ollut oikein tunneliraportteja, joissa he selvittävät uudet tunneliuutiset ja tapahtumat - käyttävät siihen kunnolla aikaa.

Huom. Totuuden etsijöiden yksi haara koostuu Kristallipuolueen Riihimäen jaostosta.

Mielenkiintoista ja välillä hauskaakin hupia on ollut seurata Vapan veljeksien tunnelitutkimuksia. Kerran raportoivat metsästä löytyneestä tunnelin ilmanvaihtoaukosta, josta oli kuulemma lentänyt jäljistä päätellen lumelle hiekkaa, koska maan alla armeija käy valtavaa tunnelisotaa ja räjäyttelee tunneleita umpeen. Olihan pojat kyllä löytäneet jonkun pienen aukon, josta oli kuin lentänyt hiekkaa, mutta itse kyllä tulin siihen tulokseen, että kyseessä taisi olla vain mäyrän tai supikoiran pesäkolo.

Villeimmät teoriat ovat nyt keväällä olleet, että Venäjä vain meni Ukrainaan tuhoamaan tätä eliittien käyttämää laajaa tunneliverkostoa, jotta sitä ei voitaisi enää käyttää lapsikauppaan jne. Samaan operaatioon liittyy myös väitetyt biolaboratorioiden tuhoamiset. Maan alla on kuulemma kuin suuria kaupunkeja, joissa pidetään lapsia, jotka eivät ole ikinä käyneetkään maanpinnalla - ovat syntyneet helvetillisiin olosuhteisiin.

Salaliittoteorian mukaan adrenokromi olisi aine/huume, jota erittyy lapsien vereen, kun he kokevat pelkoa ja kauhua. Tähän ajatukseen liittyy myös se, että Hillary Clinton kiduttaisi lapsia ja joisi heidän verta. Donald Trump on tullut pelastamaan maailman satanistipedofiilien salaiselta ringiltä.

KORONA, UKRAINA - MITÄ SEURAAVAKSI?
Näin kysyy Yle juttunsa lopussa ja toteaa, että seuraava vastaava aihe Ukrainan jälkeen voi olla esimerkiksi keskustelu Suomen Nato-jäsenyydestä. Itse sanoisin ettei se voi olla, kun se on jo. Suomen Nato-jäsenyys kuplii hyvin vaihtoehtoisissa medioissa. Ylenkin mainitsema Panu Huuhtanen arvostelee Natoa omalla tyylillään. Tokentuben perustaja Juha Korhonen on aiemmin sanonut ettei lähde politiikkaan, mutta kevät 2022 sai hänetkin tähtäämään eduskuntaan vuonna 2023.

Huom. vaikka ainakin Elokapina pitää Panu Huuhtasta öykkärinä, niin on hänellä toinenkin puoli. Huuhtanen on nähty myös Sote-alan miekkareissa. Panu on työskennellyt vuosikymmenet hoitoalalla vammaisten kanssa eli on lähihoitaja (varmaankin?). Panun öykkäripuoli tulee esiin lähinnä vain mielenosoituksissa, joissa joskus karkaa mopo käsistä.

Alkuvuodesta 2022 Valta kuuluu kansalle -puolue (VKK) tuli rytinällä politiikkaan. Joulukuussa 2021 Ossi Tiihonen erosi perussuomalaisista ja haki VKK:n jäsenyyttä. Keväällä 2022 VKK:ssa sattui kaikenlaista ja Ossi Tiihonen päätti perustaa oman Vapauden liitto -puolueen.

Lakimies Jaana Kavonius lähti Paasikiven linjalle ja perusti Totuuspuolueen. Jaana aikoo pyrkiä myös Suomen presidentiksi. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että Kavonius lähti puoluehankkeeseen puolivuotta liian myöhään. Korona-aalto nosti Kavoniusta, mutta Ukrainan sota ei luo samanlaista aaltoa.

Kun katsoo Puoluerekisteri.fi:n tilastoja, niin jostain syystä nämä kriittisimmät puoluehankkeet keräävät parhainten kannattajia. VKK keräsi alle 24 tunnissa tarvittavat 5000 kannattajaa.

YHTEENVETOA
Yle teki jutun kunnioittavan keskustelun pelisäännöistä, joiden yksi kohta on:

 • Kunnioita asiantuntijatietoa ja faktoja

Tuo voi kuulostaa helpolta ohjeelta, mutta sitä se ei ole. Yhdysvalloissa on todettu, että Facebookin "faktantarkistus" on vain mielipide. Suomessa asiantuntijoiden lausunnot muuttuvat esimerkiksi koronaan liittyen sitä mukaan miten rokotteita tai maskeja on saatavilla sekä tuntuu myös, että sidonnaisuusvinoumat vaikuttavat lausuntoihin.

Freelancer-toimittaja Marco Saarikko toi julkisuuteen, että toimittajia ohjaillaan miten tietyistä asioista saa puhua. Tällainenhan ohjailu on aivopesua, propagandaa ja tilannekuvan vääristelyä. Jotkut "asiantuntijat" laukovat mielipiteitään epäloogisesti, tämän todisti Joakim Vigelius (Perussuomalaisen nuorison 1. varapuheenjohtaja) tekemällä videon Ylen Jälkiviisaat-ohjelmasta.

Koronamyönteisiä viestejä voi levittää, vaikka niiden faktapohjaisuus on välillä mitä sattuu. Koronakriittiset viestit ammutaan heti alas, vaikka niiden lähteinä olisi samat tilastot kuin koronamyönteisilläkin on. Koronasta saa olla vain yhtä mieltä ja sen täytyy olla myönteinen.

Suomessa kaksi koronarokoteannosta on saanut noin 90 % ihmisistä (18+) ja kolmannenkin yli 60 % sekä on ollut vahva maskisuositus. Tästä huolimatta tautitapaukset ovat vain lisääntyneet. Voiko se johtua 10 % ihmisistä? Erikoista on, että kolmekin rokotetta saaneet sairastuvat koronaan. Eikös yleensä muut rokotteet estä sairautta tulemasta? Koronan kohdalla korostetaan ettei saa vaikeaa tautimuotoa. Mutta tällainen päättely on vain päättelyä.

HUS:in ylilääkäri Asko Järvinen kommentoi:
Vaikea tautimuoto ei johdu yleensä koronaviruksesta vaan elimistön puolustusjärjestelmästä.
Tällainen välihuomio, joillakin korona voi olla jopa oireeton vaikka ei olisi saanut koronarokotteita.

On siis olemassa koronapropagandaa. Sotapropaganda on hieman erilaista, tavallisen ihmisen on vaikeampi tarkistaa faktat. Sodan osapuolet tietenkin kääntävät asiat itselleen parhain päin. TV-kuvistakaan ei pysty aina näkemään totuutta. Pitää vain yrittää muodostaa jonkinmoinen kokonaiskuva, että kumpi osapuoli puhuu totta.

Venäjällä on ollut aina vähän outo meno, on ollut vain yksi totuus ja muut mielipiteet on koitettu vaientaa. Venäläisiä on aivopesty vuosikaudet, joka on johtanut siihen ettei kaikki enää hahmota totuutta. Venäjä joutuu sensuroimaan urakalla tietoa, jota se ei halua paljastaa kansalaisille. Yksinkertaisesti mitään vaihtoehtoista ja vertailemaa tietoa on vaikea (jopa laitonta) saada. Tällainen toiminta monelle suomalaiselle on sen merkki, että hommassa on jotain mätää, mutta joillekin venäläisille se näyttää olevan vielä OK-juttu.

Tokentubessa Johan Beckman ja Janus Putkonen rummuttavat aina vaan sitä yhtä ja samaa Venäjä-propagandaa, koskaan eivät pohdi samalla painolla toista vaihtoehtoa - eivät noki ruokkivaa kättä. Kummatkin saavat enemmän arvostusta Venäjällä kuin Suomessa.

Jotkut Nato-kriittiset (jotka on usein myös EU-vastaisia) perustelevat kantansa sillä ettei tahdo, että Venäjä hyökkää Suomeen. Mutta tuohan on samaa kuin suomettuminen, toinen maa ohjailee Suomea - määräysvalta on nyt siis Venäjällä. Toisaalta, Venäjähän itse ajaa nyt Suomea kovaa vauhtia kohti Natoa, koska läikytti liikaa Euroopan soppakattilaa. Jos Venäjä ei olisi hyökännyt Ukrainaan, niin tuskin nyt Suomessa puhuttaisiin näin paljon Natosta. Voidaan sanoa, että Vladimir Putin vei Suomen Natoon, vaikka sen pyrkimys on ollut päinvastainen. Nyt sitten uhkailee Suomea - ei kovin loogista.

Voin tehdä valintoja, että mitä tietoa katselen ja saan. Jotta saisin monipuolista ja vertailevaa tietoa, niin pyrin seuraamaan vähän joka suunnalta ilmiöitä. Valtamedian ja vaihtoehtomedian pyörteistä on hyvä olla hiukan selvillä, niin pysyy kärryillä tapahtumista. Jotkut vaihtoehtomedian edustajat ovat sanoneet ettei seuraa valtamediaa. Sellainenhan johtaa vain yksipuoliseen tietoon ja syvään kaninkoloon, josta näkee vain omat mielipiteet - näkemykset köyhtyvät.

Mikä on sitten sitä oikeaa tietoa, siihen en pysty antamaan selkeää vastausta. Sen tiedän, että toisten mielipiteille tulisi edes antaa mahdollisuus, niitäkin tulisi kuunnella ja punnita. Omia näkymyksiä voi myös muuttaa, jos saa perusteltua tietoa.

Itse olen osittain koronakriittinen. Olen sitä mieltä, että Vladimir Putin on lopullisesti pilannut Venäjän maineen. Venäjä voisi ehkä nousta kuopastaan, jos Venäjän johto muuttuisi täydellisesti. Negatiivinen maine ei ole venäläisten syy, vaan heidän, jotka johtavat maata. Koska en halua, että Venäjä määräilee ulkoapäin Suomea, niin olen Naton kannalla. En anna Putinin määrätä mitä Suomi saa tehdä. Putin itse vie Suomea Natoon.

11 kommenttia:

 1. Ja mä ihmettelen kun ei enää tule julkisesti esim IS tai HS koronalukuja ja sairaalassa olevia.
  No THL sivuilta kai saisi tiedot.
  Vain että Niinistöllä on korona.

  Striimi ei skulannut ja tokentube näytti Ei ja hörhöhahmo.
  Tokentube ei skulaa mitenkään.
  So wierd!
  Ah huoltokatko.

  Juu Venäjän maine on vaakalaudalla, ulkomaalaiset työllistäjät lähtivät pois, joten Venäjällä jäi parituhatta työtöntä.
  Miksi puhutaan Ukrainan sota, kyllä se on Venäjän sota Ukrainaa kohtaan, se jaksaa mua kummaksuttaa, pian laajenee Venäjän eli Putlerin sota Suomeenkin.
  Tosiaan Putler ajaa Suomen Natoon, muutoihan normisti ihmiset ei halua Natoon varsinkin ne jotka eivät halunneet EU jonka direktiivit jaksaa naurattaa!
  "EU antaa äänellemme painoarvoa ja on turvallisuuspolitiikkamme perusta."

  Aina en jaksa sotauutisia, periaatteet alkavat kun järki loppuu.
  Livet och alla dess problem är som moln på himlen, dem kommer & dem går lika fort So i hope.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koronatilastot-sivu kerää THL:n lukuja. Niitä pitää sitten osata tulkita jotenkin.

   Tokentube on ollut kai kohta viikon huoltotauolla (erikoinen huoltoilmoitus kyllä). Katsotaan nouseeko enää.

   Sota on Ukrainan rajojen sisällä, siitä ehkä nimi.

   Vapauden liitto -puoluehanke sai puoluerekisteriin tarvittavat kannatusilmoitukset.

   Poista
 2. Venäjän ulkoministeriö nosti Ylen toimittajan esimerkiksi epäeettisestä toimittajasta.

  Venäjä esti pääsyn Ilta-Sanomien verkkosivustolle. Roskomsvoboda-kansalaisjärjestön mukaan syynä oli venäjänkielinen artikkeli, joka kertoi Venäjän hyökkäyksen siviiliuhreista.

  VastaaPoista
 3. Euroopan unionissa on päästy sopuun digitaalisia palveluja koskevasta laista.

  Lain tavoitteena on varmistaa tiukemmat seuraukset alustoille ja verkkosivustoille, joilla julkaistaan kiellettyjä sisältöjä. Tällaista sisältöä ovat esimerkiksi vihapuhe, disinformaatio ja kuvat lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Disinformaatiolla tarkoitetaan tarkoituksella levitettyä väärää tai harhaanjohtavaa tietoa.

  En tiedä, että onko tämä hyvä vai huono juttu. Kuka määrittää, että mikä tieto on oikeaa ja väärää?

  VastaaPoista
 4. Anonymous-hakkeriryhmäksi esittäytyvä kollektiivi kertoi Twitterissä kaataneensa suomalaisen Tokentube-sivuston.

  Juha Korhonen:
  "Tokentube kaatui rahapulaan"

  Ihmisoikeusjärjestöt huolissaan Elon Muskin Twitter-kaupoista:
  "Sananvapaus ei ole absoluuttinen oikeus"

  Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump vakuuttaa, ettei hän aio palata Twitterin käyttäjäksi, vaikka hänen tilinsä palautettaisiin sen jälkeen, kun miljardööri Elon Musk osti alustan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä TokenTube etsii uutta palveluntarjoajaa eli serveritilaa, mutta on kuulemma hankalaa, kun kukaan ei tunnu haluavan heitä asiakkaaksi, koska niitä kohtaan alkaa heti painostus poistaa TokenTube.

   Poista
 5. Rufi-yhdistys aikoo marssia Venäjän puolesta äitienpäivänä. Taustalla vaikuttaa Johan Bäckman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomessa asuvat venäjän­kieliset vaativat:
   Voitonpäivää juhlistava auto­kulkue peruttava Suomessa.

   Poista
 6. Vapauden liitto merkittiin puoluerekisteriin.

  VastaaPoista
 7. Venäjä-mieliselle ja rokotevastaiselle televisiokanavalle myönnetty ohjelmistotoimilupa - Posi TV

  Nyt on kyllä vaihtelua, erottuu ainakin massasta =).

  VastaaPoista