lauantai 24. huhtikuuta 2021

Voiko poliisiin luottaa?

Olen alkuvuoden 2021 seurannut toisella silmällä ja korvalla Tokentubea, sinne ovat päätyneet he, joita muualla netissä syrjitään ja sensuroidaan - vaihtoehtomedia. Sitäkin puolta on hyvä pitää silmällä, niin pysyy laaja-alaisesti kartalla, että mitä ympärillä tapahtuu. Poliisikin seuraa Tokentubea, se on käynyt selvästi ilmi kevään aikana.

Taustaa:
Tokentuben alkujuuret ovat enemmän tai vähemmän kuuluisassa MV-lehdessä (nykyään UMV, Uusi MV-lehti). Yksi Tokentuben perustajista on Juha Korhonen, joka veti tietääkseni MV-lehteä noin vuoden (UMV-lehdellä on tapahtumarikas historia). Juha Korhonen yritti muuttaa MV-lehden mainetta ja siistiä lehden linjaa, kaikille tämä suunnanmuutos ei ollut mieleen ja Korhosta varmaan pidettiin Troijan hevosena. Nykyään UMV-lehteä luotsaa Janus Putkonen.

Syksyllä 2020 Juha Korhonen ja Jyri Hovila (IT-velho) laittoivat Tokentuben pystyyn, pian Ylekin osasi mainita Tokentuben, mutta ei ehkä positiivisesti.

Poliisi mainostaa itseään seuraavasti:

Poliisi osana yhteiskuntaa
Poliisi toimii arjen turvaajana ja varmistaa, että Suomessa on turvallista olla ja elää. Meidät on helppo tunnistaa ja meitä on helppo lähestyä niin kadulla kuin verkossa.

Poliisiin voi luottaa
Suomessa poliisi on arvostettu yhteiskunnassa ja poliisiin voi luottaa. Poliisi on lahjomaton, korruptoimaton ja toimii tasapuolisesti. Tutkimusten mukaan poliisiin luottaa yli 90 % suomalaisista, mikä tekee meistä yhden Suomen luotetuimmista viranomaisista.

Vuonna 2020 tehdyssä mielipidetutkimuksessa Suomen poliisiin luotettiin enemmän kuin presidenttiin.

Keväällä 2021 luotto poliisiin on saattanut saada hiusmurtumia. Tokentubella on valtamediassa hieman epämääräinen leima, koska Tokentubessa pyörii paljon samoja henkilöitä, jotka on nyt keväällä osoittaneet mieltä koronarajoituksia vastaan mm. Helsingissä, Tampereella ja Turussa (myös Oulussakin). Itse sanoisin, että tuo koronaporukka on melko harmitonta väkeä, siihen kuuluu monen ikäistä ja monesta tuloluokasta olevia ihmisiä - ihan normaaleita perheellisiä ihmisiä. Tokentubessa ei ole huligaaneja. Paremminkin harmittomia hörhöjä, joilla on vain eri mielipide kuin valtamedialla.

Valtamedia uutisoi sen minkä poliisi tiedottaa, lähinnä sen, että montako ihmistä on kiinniotettu. Vaikka ehkä osa Tokentuben sisällöstä on salaliittoteoriaa sun muuta höttöä, niin kyllä sieltä löytyy hyvääkin sisältöä. Tokentubessa striimataan paljon ja näin ollen näkee mielenosoitukset suorana, juuri kuin kaikki tapahtuu. Nämä vaihtoehtomedioiden kuvaajat pyrkivät tapahtumien keskustaan kuin Rauli Virtanen aikoinaan. Valtamedian kuvaajat eivät useinkaan mene tapahtumien keskelle tai sitten he eivät julkista sitä materiaalia.

Kun olen seurannut valtamediaa ja Tokentubea, niin olen todennut, että valtamedian kautta ei näe kokonaiskuvaa tapahtumista. Valtamedia antaa kuvan, että poliisit kiinniottaa vain koronarähinöitsijät. Tokentuben striimejä sekä videoita katsellessa huomaakin, että todellisuus voi olla hieman toinen. Nämä koronavastustajat ovat perheellisiä ihmisiä, valtaosa ei aivan nuoria, he ovat rauhallisia, eivät tee vastarintaa poliisille.

Poliisi itse aiheuttaa sekasortoa, kun haluaa hajoittaa rauhallisen tapahtuman. Usein kaikki olisi mennyt rauhallisesti, jos poliisi ei olisi alkanut hajoittaa porukkaa. Poliisi ottaa mielivaltaisesti ihmisiä kiinni, joiden ainoa virhe on, että seisovat paikoillaan Suomen lippu kädessä tai kuvaavat poliisin ylimitoitettua toimintaa.

8.4.2021 Terveystalon lääkäri Mikael Kivivuori antoi haastattelun (katsottu tällä hetkellä noin 50 000 kertaa) Tokentubessa. Seuraavana päivänä hän sai potkut Terveystalosta, ehkä hän vähän liikaa kritisoi koronatoimia. 18.4.2021 Mikael Kivivuori päätyi Helsingin rautatieasemalle pitämään puhetta, lähellä olevat ihmiset tunnistivat hänet ja hurrasivat. Poliisi huomasi, että nyt tuli liian kiinnostava puhuja, joten poliisi keskeytti rauhallisen tilaisuuden (katso videolta, miten rauhallista on). Mikael Kivivuori keskeytti puheen, samalla poliisit rynnivät ja videon 4:19 min kohdassa näkyy, kuinka poliisi riuhtaisee vanhempaa miestä, joka kaatuu, mutta onneksi takana oli sattumalta kuvaaja, joka sai pidettyä miehen pystyssä. Vanhempi mies liikkui keppien avulla eli poliisilla kävi tuuri ettei käynyt pahemmin.

Tuon episodin jälkeen ratsupoliisit ja poliisiauto rynnivät väkijoukon päälle, siitä syntyy oma kaaos. Eräs nainen menee poliisiauton eteen (pysäyttää sen, sekin näkyy Toni Välimäen videolla), jonka jälkeen nainen niputetaan poliisin toimesta. Edellisen linkkivideon noin 6 min kohdalla nähdään, kuinka poliisi niputtaa miehen. Niputettu mies ja nainen olivat aviopari (jos olen oikein ymmärtänyt), he ehtivät olla paikalla noin 7,5 minuuttia ja poliisi ottivat heidät kiinni. Kyseessä on Mari-Anne ja Pasi, heidän haastattelu löytyy Tokentubesta.

Video - kohdassa 11:36-45 min näkyy kuva, kun Pasi on nipussa sekä nöyryyttävä kuva Mari-Annesta - miten Mari-Annea raahataan. Reformi-studio käsittelee aihetta enemmänkin.

Toni Välimäen koostevideon 11:25 min kohdassa näkyy, kuinka Mari-Anne menee poliisiauton eteen sekä kiinnioton alku. Pasinkin kiinniottoa näkyy mm. 13:40 min kohdassa.

Toni Välimäen koostevideo in english.

Big Flyn video, näkyy aika hyvin mitä tapahtuu. Noin 5:59 min kohdassa näkyy, kuinka poliisiauto ahdistelee keppien kanssa liikkuvaa miestä - sama, jonka aiemmin poliisi heitti maata kohti.

18.4.2021 Alfa-TV:n toimittaja Ilkka Tiainen myös kiinniotettiin (nähdään joskus myöhemmin myös Alfa-TV:llä). Tämä se kummallinen kiinniotto oli. Alfa-TV on ns. valtamedian ja vaihtoehtomedian välimaastossa. Ilkka Tiaisen ohjelmalla on noin 200 000 katsojaa. Ilkka Tiainen on koittanut saada Journalistiliiton pressikorttia, mutta ei ole saanut - tienaa liian vähän.

Journalistiliiton pressikorttia ei saa aivan kuka tahansa, joten vaihtoehtomediallakin on omansa - Toimittajaliitto. Toimittajaliiton jäseneksi pääsee melkein kuka tahansa ja siitä ideasta ei pidä Journalistiliitto. Toimittajaliiton taustalta löytyy mm. Juha Korhonen (Tokentuben perustaja) ja Janus Putkonen (UMV-lehdessä). Itse tiedän kaksi Toimittajaliiton pressikortin omistajaa, he ovat Reformi-studion Panu Huuhtanen ja Tiina Keskimäki. He huutelevat "Mulla on pressikortti! Olen toimittaja", mutta viranomaiset varmaan jo tietävät, että he eivät kuulu journalistiliittoon, vaan vaihtoehtomedian Toimittajaliittoon. Tästä syystä viranomaiset ei tunnu antavan heille mitään arvoa. Viranomainen ei anna mitään painoarvoa Toimittajaliitolle. Panu ja Tiina kiinniotetaan joka toinen viikko poliisin toimesta ja vuonna 2019 Journalisti-lehti nimitti heitä valetoimittajiksi.

Reformi-studiolla on oma agendansa, jota minä en varmaankaan tue, mutta se täytyy sanoa, että Tiina Keskimäki on kokenut kaikenlaista ja tietää mitä tekee. Ehkä se Panukin on kartalla, ainakin silloin tällöin, Panu varmaan vetää mutkat suoriksi ja Tiina joutuu painamaan jarrua. Vaikka en kai tuekaan heidän agendaa, niin kumminkin täytyy sanoa, että nyt keväällä 2021 he ovat tehneet hyvää työtä. Tuovat julki poliisin touhuja mielenilmauksissa, videoita ja kuvia. Panu on kova striimaaja ja siksi onkin poliisin tähtäimessä, samoin Tiina.

Koomista on, että Tokentubessa saattaa näkyä montakin striimausta yhtä aikaan mielenosoituksesta ja selvästi myös poliisi seuraa niitä, kun napsii kadulta kuvaajia pois kuin lintu matoja. Poliisi sanoo syyksi, että ihmiset ohjautuvat striimauksien kautta aina tiettyyn paikkaan. Ristiriitaista tässä on se, että samalla poliisi estää kuvaamasta omaa mielivaltaista käytöstä.

Poliisi ei kiusaa vain mielenosoittajia, 11.4.2021 Espoossa nähtiin kummallinen episodi. Poliisi keskeytti ulkona olevan pienehkön jumalanpalveluksen - kaksi saarnamiestä vietiin putkaan. Tokentuben Totuuden etsijät saivat toiselta putkaan joutuneista pastorilta haastattelun.

Huom. Totuuden etsijöitä kannattaa seurata Tokentubessa, usein mielenkiintoisia juttuja.

Näyttelijä Christoffer Weiss veti vuoden ajan Vapauden puolesta -mielenosoituksia. 20.3.2021 nähtiin Weissin viimeinen mielenosoitustempaus, se yllätti poliisit. Yle uutisoi, että paikalla oli 400 ihmistä, mutta kuvista katsottuna siellä oli paljon enemmänkin väkeä. Poliisi koitti väsyttämistekniikkaa, keskeytti tapahtuman tunniksi, mutta ihmiset eivät poistuneet, joten puheet pidettiin. Poliisi on kommentoinut, että olisi voinut hajoittaa tilaisuuden, mutta piti sitä ylimitoitettuna toimena.

Helsingin poliisista komisario Jarmo Heinonen 20.3.2021:
Jälkikäteen tullaan kuitenkin selvittämään, kuinka tässä näin kävi. Koetetaan sitten ensi kerralla olla etevämpiä.

Tuon jälkeen ollaan nähty vain poliisin ylimitoitettuja toimia. Ajattelevat varmaan, että mielummin överit kuin vajarit.

YHTEENVETOA
Menee kyllä aikaa, jos aikoo katsoa tässä kirjoituksessa olevat videolinkit, mutta melko moni niistä on ihan katsottavan pituisia. Kannattaa käyttää aikaa, niin näkee miten poliisi toimii. Vuosi sitten vielä luotin poliisiin täysin ja ajattelin, että poliisit ovat yhtä rentoja kuin miltä vaikuttaa olevan Nelosen Poliisit-sarjassa.

Vaikka Suomen poliisi on huipputasoa verrattuna moneen muuhun maahan, niin Suomen tasolla luottamus poliisiin on saattanut horjua. Vuoden 2021 puolella poliisilta on nähty niin outoja liikkeitä, aiheuttaa itse toimillaan sekasortoa ja provosoi ihmisiä. Normaaleita ihmisiä kiinniotetaan ja keksitään sitten vasta syyt, että miksi. Vanhuksia viskotaan maahan ja viedään putkaan muutamaksi tuntia sekä sakot päälle - ei hyvältä näytä.

Tammikuussa 2021 Helsingin Kansalaistorilla oli noin 60 ihmistä, poliisi hajoitti tapahtuman. Eikä se tapahtunut kovin siististi, paikalle saapui mellakkapoliisiarmeija - eikö tämä ollut sitten ylimitoitettua? Juha Korhosta talutti poliisiautoon kuusi poliisia. Paras oli, kun poliisi kiinniotti halailevan pariskunnan - ei mitään järkeä. Tosin, tuo pariskunta päätyi myös Venäjän propagandavideolle. Maaliskuun jälkeen on saatu paljon "parempiakin" esimerkkejä poliisin käytöksestä.

Tammikuun jälkeen poliisi ehkä itsekin tajusi, että meni yli ja maaliskuuhun asti otti rauhallisemmin. Maaliskuun 20.3.2021 poliisi oli täysin alimitoittanut varautumisen, jonka jälkeen päätti ettei heitä enää yllätetä ja tulos on sitten överit.

2021 keväällä emme ole vielä nähneet OC-sumutetta tai pamputusta. Tämä voi johtua 2020 lokakuun ympäristöliike Elokapinan mielenosoituksesta, jossa poliisi toimi täysin järjen vastaisesti. Tuolloin poliisi otti käyttöön OC-sumutteen, mutta erikoista asiassa on se, että kohteet istuivat maassa - eivät olleet uhka. 14 mielenosoittajaa teki rikosilmoituksen tapahtumista. Joulukuussa 2020 uutisoitiin, että poliiseja epäillään pahoinpitelystä.

Koronavastustajista 90 % ei laita yhtään vastaan, jos poliisi kiinniottaa heidät. Näin ollen poliisi ei voi käyttää OC:tä ja ovat varmaan ottaneet opiksi syksystä 2020 - rima on korkeammalla. Heillä on toisenlainen tekniikka keväällä 2021, ratsupoliisit ja poliisiautot jyräävät ihmismassoja "kyllä ne väistyy". Paikalle tuodaan mustilla autoilla jotain erikoisjoukkoja, joilla ei kaikilla ole edes poliisitunnuksia. Joidenkin mukaan poliisin ja armeijan erikoisjoukot ovat harjoitelleet joukkojen hallintaa mielenosoituksien varjossa. Poliisi pullistelee lihaksiaan ja kukkoilee, yrittää näyttää uhkaavalta, ilman voimankäyttöä.

Suurin osa sakkojen saaneista ei suoraan maksa sakkoja, vaan menee oikeuden kautta, jotta saisivat edes vähän jotain järkeä tähän touhuun - todisteet ovat videoilla.

Journalistiliittoon on vaatimukset ja Toimittajaliittoon pääsee striimaajat ja bloggaritkin. Journalistiliitto ja viranomaiset eivät näytä tunnustavan Toimittajaliittoa miksikään merkitykselliseksi - edustaa vaihtoehtomediaa. Voisinkohan minä perustaa itselleni Zournalistiliiton ja tehdä sille oman pressikortin.

Lopuksi täytyy mainita, että vapusta 2021 voi tulla mielenkiintoinen. Helsingin Mannerheimintielle on luvassa valtaisaa liikennepainetta vappuaattona, kun turvealan yrittäjien moottorimarssi suuntaa kohti eduskuntaa (vuonna 2016 oli traktorimarssi). Vappuna myös huhujen mukaan marssivat koronaporukka. Kaiken näiden lisäksi vappuna saattaa olla liikkeellä muitakin vappujuhlijoita - kuinkahan poliisi menettelee vappuna. Saatan lisätä tähän kirjoitukseen vielä vappuspecial-osion, jos saamme vappuna kunnon menot ja sisältöä.

Lisäys 25.4.2021:
Helsingin poliisi on twitteristään estänyt Juha Korhosen ja Reformi-Studion - kyselivät liian vaikeita. Toimittajaliitto ei merkitse viranomaisille mitään.

Savolaispoikien tarina, reissu suurella kirkolla ei mennyt aivan nappiin. Saivat mielivaltaiset sakot.

Toinen savolaistarina Helsingin reissusta.

Vappuspecial 1.5.2021:
Vappu meni oikein railakkaasti. Kulkue ei ehtinyt liikkua montakaan sataa metriä, kun alkoi tapahtua.

Tontsan videolla noin 1:04 tunnin kohdilla tapahtuu kulkueen kärkipään saartaminen Sanomatalolla. Poliisit ryhmittyvät näyttävään riviin, OC-sumutekin on näyttävästi esillä. Tontsa jää saarroksin ja alkaa poliisin leikki. Pääsee pois vain kiinnioton kautta ja jos on WC-hätä, niin poliisi sanoo, että mikäli ei vapaaehtoisesti mene kiinniotettavaksi, niin silloin voi kusta housuun. Lääkäri Mikael Kivivuori on myös saarroksissa ja poliisi nappaa hänet putkareissulle. Ylen toimittajakin joutui mukaan saarroksiin.

Pohjolan neidon videolla tilannetta kuvataan saarron ulkopuolelta, noin 38 min kohdalla alkaa tapahtua. Tilanne eskaloituu, kun Suomen lipun kanssa juokseva mies koetaan uhkaavaksi ja niputetaan maahan, hiuksista repien. Lopulta mies huutaa, että häneltä rusikoitui polvi. Koomisesti poliisin selustaa turvaa elokuvatyyliin poliisi, jolla on iso ase (kai kumiluotiase). Näyttää ihan joltain harjoitustilanteelta. 1:36 tunnin kohdilla alkaa perustuslain hautaaminen (kannetaan arkkua) Esplanadin puistossa. Lopussa näkyy, kuinka Sanomatalolla oleva saartaminen päättyi.

Miss V videoi Esplanadin puistossa poliisien outoa teatteriesitystä (pullisteli rivissä lihaksiaan) - kansa otti selfiekuvia.

Valtamedia muisti jälleen mainita vain, että montako kiinniotettiin.

Alfa-TV:n toimittaja kiinniotettiin 18.4.2021. Ilkka Tiainen (Ike Novikoff) ilmoitti 29.4.2021, että hänen ohjelmansa lopetetaan Alfa-TV:llä.

Anne Oikarinen: Vappukulkuekooste - Hanging tree - Totuus tarttuu!

Lue myös:
Koronarokotteet - uhka vai mahdollisuus?

21 kommenttia:

 1. Hyvä blogaus, paljon luettavaa ja katsottavaa!
  Oma käsitys MV-lehdestä on juuri näin:
  Ala-arvoinen.

  Poliisin väkivaltaiset toimet 18.4.2021 ja että korona on keksitty juttu. yhdelläkään osallistujalla ei ollut maskia en ainakaan huomannut, sen sijaan jokaisella poliisilla oli.

  Mä olen poliisin puolella, Suomessa on asiat suht hyvin, verrattuna moneen muuhun maahan, esim Jenkeissä tapahtuu kokoaika, poliisit ampuu mustaihoisen naisen sänkyyn, kun etsivät huumeita, jenkkipoliiseilla on usein raa'at otteet ja liipasinherkkyys.

  Suomen polliseja kohtaan tunnen kunnioitusta, ja tunnen yhden poliisin erittäin hyvin, siksi olen kuullut kaikenlaista mutta, koska kokoontumiset olivat kiellettyjä, aina tulee olemaan näitä että kaikki on salaliittoa.
  Mulla on yksi frendi jonka mielestä maapallo on litteä ja korona on keksittyä.
  Maybe ylireagointia Jumalanpalveluksessa, ei tainnut olla edes kovin montaa kuulijaa mutta missä maskit? Ja rakastavaisten erottelusta.
  Turhaa hommaa poliiseillakin, no kerta se on ekakin kun Jumalanpalvelijat maijaan menee, phew >_<

  Liikenteen estäminen vs sumutus, voi Luoja! Ilmastonmuutos tärkein asia, miten muuten voisi toimiakaan? Tässä tapauksessa olen Elokapinoitsien puolella, poliisi näytti vain oman heikkoutensa sumuttamalla!

  Mites luin tuon vappujutun, turva-alan, ihmettelin mikä ihme moottorimarssi. Toivon että vappuna sataisi rankasti maybe valkea peittokin.
  Pysyn visusti pois vappuhulinoista.

  Olen pitänyt itseäni jonkilaisena mustana lampaana, mutta en pidä koronaa keksittynä tai huijausta..kun surettaa koronakuolemat, Ruotsissa varmaan ylikin 14000 verrattuna Suomeen ei ihan vielä 1000. Koko maailman tilastoissa 3,5 miljooaa kuollutta.
  Käytän maskia varmaan loppuvuoden.

  Kannustan mielenosoituksia esim.
  Muusikko Aki Hauru, joka on pitänyt maanantaista lähtien (vuoden ajan ja jatkaa) yhden miehen mielenilmausta ministeriön pääsisäänkäynnin luona. Haurun tempaus on eräänlainen hätähuuto kulttuurialan ammattilaisten puolesta, joiden toimeentulo on viime keväästä lähtien ollut uhattuna.

  ”Olen koulutettu ammattimuusikko. Olette estäneet elinkeinoni harjoittamisen maaliskuusta 2020 lähtien. Korvauksena ansionmenetyksistä, vastikkeettomana ja veronalaisena tukena 30 000 euroa tuohon käteen, kiitos”, lukee Haurun kadulle pystyttämässä suuressa viestiplakaatissa.
  "Olen tämän oman vuoden mittaisen saagan aikana huomannut, että se on ammattikunta, josta ei tajuta mitään. TE-toimistot eivät ymmärrä sitä koko konseptia, ja se on käsittämätöntä. Kaikki ammatinkuvat ovat koko ajan enemmän ja enemmän muuttuneet pätkätyön suuntaan, ja tuollaisissa instansseissa ei tajuta sitä ollenkaan”, Hauru sanoo.

  Ns. Hiljaiset mielenosoitukset tuovat enemmän kuin miljoona mielenosoittajaa, usein joukossa on aina niitä jotka vastustaa kaikkea kaikessa ja tilanteet eskaloituu.
  Ei toki Suomi ole ainoa joka vastustaa rajoituksia, sitä tapahtuu muuallakin maailmassa.

  Intialaisia on lähes enemmän kuin kiinalaisia.
  Mumbai
  "Sireenit ujeltavat lockdownin autioittamilla kaduilla Mumbaissa. Ambulanssit kiertävät etsimässä koronapotilaille tehohoitopaikkoja, happilaitteita tai edes vapaita vuodepaikkoja, mutta usein happiralli päättyy surullisesti.

  Koronavirukseen kuolee nyt intialaisia ennätystahtia, ruumishuoneet ja krematoriot ovat täynnä. Intia on katastrofin partaalla."

  Koronapandemian toinen aalto on romahduttanut Intian terveydenhuollon, ja tilanne on lähes epätoivoinen. Torstaina Intia teki uuden maailmanennätyksen, kun yhden päivän aikana kirjattiin 315 000 uutta tartuntaa ja 2 100 koronavirukseen kuollutta.

  Iltsikassa oli juttu jossa eräs työntekijä sai positiivisen korotsun ja meni töihin 40 asteen kuumessa, riisui maskia yskien ja sanoi tartutan teidät kaikki. Aikamoista en löydä sanoja.

  VastaaPoista
 2. No, olen edelleen poliisien puolella kun kerran on poikkeusajat käsillä, ja kokoontumiset pannassa, miksi ihmisten täytyy uhmata sitä?
  Poliisit tekee töitään, vaikka varmasti kaikki nuo videot kaivaa kuoppaa ahkeraan, syyllistetään kun ei uskota korotsuun, tai että maskeja pidetään, eikä kokoonnuta tippaleiviksi, tai kuin matojen sexorgioihin.

  Jos vikaa on poliiseissa on sitä myös kaikissa ihmisissä jotka vastustaa kaikkea kaikessa.
  Valtamediaa ei pidäkään purematta niellä, mutta miksi tokentube on valtamediaa vastaan, ja pidetään ainoana oikeana?
  Totuuden etsintä kuulostaa pahalta, vaikka jokainen saa uskoa mihin haluaa, vaikka kiinalaisen avaruusromun putoaminen omaan päähänsä.

  Henkilökohtaisesti en pidä Alfa-tvstä.
  Mutta ihan varmasti on niitä jotka kanavaa rakastaa.
  Oliko syy tosiaan kiinniotto ja kengänkuvio persseeseen?
  Onpa pienestä kiinni sitten, sananvapauttahan meillä ei ole ikinä ollutkaan.
  Tsempit vain jokaiselle! Pahempaa on Putinlandiassa, jossa aktivistit ovat myrkkyä (ja myrkytetään)ja ollaan Transnistrian (olen käynyt, toiste en)tasolla!

  Goeienavond!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tilanne on hieman outo. Suomessa saa lain mukaan osoittaa mieltä ja yleensä poliisi turvaa tapahtuman ettei ulkopuoliset häiritse mielenosoitusta.

   Korona-aikana hommat on kääntynyt ympäri, poliisi pyrkii estämään mielenosoituksia, varsinkin näitä koronamarsseja. Perustuslaki antaa suomalaisille tietyt oikeudet. Näiden oikeuksien perään huutelevat nämä koronamarssit.

   Virkavalta noudattaa AVI:n rajoitussääntöjä, montako ihmistä saa kokoontua jne. On kaksi näkökantaa, että meneekö AVI:n säännöt perustuslain edelle vaiko ei. Tämä sitten punnitaan oikeudessa, kun sakkojen saajat vie jutut oikeuteen - jos syyttäjä katsoo aiheelliseksi.

   Koronaporukka osoittaa mieltä koronarajoituksia vastaan, niin tilanne on jotenkin koominenkin, koska heitä vaaditaan noudattamaan koronarajoituksia. Sama, jos minä järjestäisin pyörämielenosoituksen, mutta poliisi sanoisi, että minun pitää kävellä - eihän se silloin ole enää pyörämielenosoitus.

   Koronaporukka vetoaa perustuslakiin, jossa lukee, että voimme osoittaa mieltä jne.

   Vappuna Kaivopuistossa riitti väkeä, jonka poliisi hajoitti vasta yöllä. Koronaporukalla oli kyltit ja mielipide, muuten he varmaan olisivat saaneet olla rauhassa. Sama ihmismassa, ilman näkyvää mielipidettä olisi ollut vaaraton.

   Tokentubeen ovat päätynyt moni, joita syrjitään muualla. Mielenkiintoisaa on, että koronaporukan yksi haara on uskovaiset, heitäkin näkyy Tokentubessa, levittävät omaa sanomaa. Tokentubessa tuodaan esiin näkökulmia, joita ns. valtamedia ei käsittele.

   Koronamarsseilla on näkynyt ihan normaalia väkeä, lapsesta vanhuksiin. Siihen nähden poliisin varustautuminen ja käytös on ollut täysin ylimitoitettua. Ei ole näkynyt huligaaneja, jotka ovat väkivaltaisia, autoja ei ole poltettu, kauppojen ikkunoita ei ole hajoitettu jne. Mellakkapoliisit kumiluotiaseineen ymmärtäisi, jos heitä vastassa olisi huligaanit, mutta koronaporukassa on iäkkäämpiäkin ihmisiä jne. Poliisi on itse ainoa väkivaltainen osapuoli.

   En minäkään katso Alfa-TV:tä, mutta joskus sieltä voi bongata jotain jännää. Niin voi olettaa, että toimittaja sai potkut, koska poliisi kiinniotti hänet. Toimittaja pyrki saamaan vain haastattelua poliisilta, jolloin hänet kiinniotettiin.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Pohjois-Karjalassa opettaja piti yläkoululaisille päivänavauksen, jossa oli runsaasti korona- ja rokotekriittisiä sävyjä. Rehtorin mukaan sisältö oli vastoin koulun periaatteita. Opetushallituksen mukaan koulussa ei saa jakaa tieteen vastaisuutta.

   Poista
 4. Kun olin pieni ihmettelin miksi vappua kutsuttiin työväenjuhlaksi, koska vappu oli mulle kevään airut, serpentiiniä, vappuhuiskia, tippaleipää, jopa vappumarkkinoita ja se kaasupallo, the Lost haimme broidin kanssa ilmaisia ilmapalloja olivat peruspalloja isoja, valitsin punaisen broidi otti keltaisen, ei kai ollutkaan muita värejä, muistan että olimme aika pitkässä jonossakin.
  Jättikaasupalloa säilytettiin partsilla öisin.
  (The Lost harrasti myös ilmaisia joulukuusia)

  Jo toisena vappuna peräkkäin on kielletty viettämästä työväen perinteistä suurta juhlaa, ei saa marssia kulkuessa, ei saa hulmuttaa punalippuja, ei saa laulaa kuorossa työväenlauluja ei saa pitää torilla jyryjä puheita tuhansille tovereille.
  Millaista oli kun hesan vappu oli punainen?

  1.5.1945 oli uuden ajan alku. Vapusta oli vihdoin tullut kaikille työntekijöille vapaapäivä, sota oli juuri päättynyt, vasemmisto oli voittanut eduskuntavaalit ja koonnut yksissä tuumin kansanrintamahallituksen-
  Demarit ja kommunistit marssivan ekaa kertaa kimpassa. Julisteissa vaadittiin rauhaa, neuvostoystävyyttä ja sosialismia.

  Stadionille kokoontui peräti 40 000 toveria, joille eduskunnan puhemies K-A Fagerholm(sd)julisti:"Vihdoinkin näemme edessämme sen kurjuuden lopun, joka on niin kauan raadellut ihmiskuntaa!"

  Jo seuraavana vappuna rivit alkoivat rakoilla, kun kommunistit nostivat yhteisen kulkueen kärkeen Otto Wille Kuusisen valokuvan.
  Kuusinen oli Stalinin mies, ja Suomessa vihattu, sillä hän oli talvisodan aikana ollut Terijoen hallituksen pääministeri. Demarit suuttuivat mutta suostuivat yhteiseen vappuun vielä seuraavana vuonna.

  Vapun 1948 alla kommunistit ottivat vallan Prahassa, vangitsivat ja teloittivat demarien johtajia. Väitettiin että kansanedustaja Hertta Kuusinen(kom) oli julistanut että "Tšekkoslovakian tie on meidänkin tie"
  Demarit pelästyivät ja käynnistivät vastatoimet. Hesa oli hälytystilassa kaappauksen varalta, yrittivätkö kommunistit kaappausta, sitä ovat historiantutkijat väitelleet 70 v eikä totuutta ole saatu selville.

  Yhteiset vappukulkueet ja juhlat tietenkin peruutettiin.
  Kommunistit ja kansandemokraatit kokoontuivat allapäin Kaisaniemen puistossa ja sosiaalidemarit uhosivat Mäntymäellä:"Vihaamme väkivaltaa ja terroria kaikissa muodoissaan", puhemies Fagerholm hehkutti, ja Sdp:n puoluesihteeri Unto Varjonen vakuutti:"Tämä maa on vapaiden ihmisten maa, eikä tätä ruoskalla hallita."

  Vapun välirikosta tuli pitkä lähes viidenkymmenen vuoden mittainen-
  1950 ei ollut puhettakaan yhteisestä vapusta, sillä sdp ja skdl olivat riidoissa. Niiden välit paranivat vasta 1966 alkaen, mahtuivat samoihin hallituksiin, ja vappuakin vietettiin yhdessä eri paikkakunnilla. Hesassa kumpikin puolue marssi yli pitkäsillan, mutta eri aikaan ja eri suuntaan.

  Parhaina vuosina Skdl veti Senaatintorille 20-30000 kannattajaa.
  Suurinta huomioo herättivät valkolakkisten joukot, joista toisilla oli sinisiä ja punaisia paitoja.
  Vappuna oli tapana puhua värisevällä äänellä. Sekä Sdp:n että Skdl;n puhujilta jäi ratkaisematta, millaiseen sosialismiin Suomessa olisi pitänyt siirtyä.
  Jako kahteen ei häirinnyt molempiin riitti marssijoita. Vappuna 1991 oli vakava paikka, vasemmisto oli hävinnyt vaalit, ja ekaa kertaa 25 vuoteen oli nimitetty porvarihallitus.

  Vasemmistoliitto, joka oli perustettu Skdl:n ja Sdp;n työn jatkajaksi, sai liikkeelle 1500 ja Sdp 1000 marssijaa.

  Vappuna 1995 ei enää marssittu, vaan pidettiin Hakaniemessä yhteinen tilaisuus, jossa puhuivat puoluejohtajat pääministeri Paavo Lipponen(sd) ja kulttuuriministeri Claes Andersson(vas)
  Torilla oli hämmentynyt tunnelma, toverit eivät muistelleet vanhoja taistoja, koska oli niin paljon uutta ihmeteltävää:
  Neuvostoliitto oli hajonnut, Suomi liittyi EU:n ja mikä oudointa, vasemmistopuolueet olivat juuri mennyt hallitukseen kokoomuksen kanssa.
  Vapun ikiaikainen inhokki oli nyt yhteistyökumppani.


  VastaaPoista
 5. Rauma sekosi Suomen mestaruudesta – vaatteet pois ja suihkulähteeseen!

  Koko Rauma liikkeellä, mutta näkyykö turvavälejä, maskeja jne. Missä on mellakkapoliisit?

  VastaaPoista
 6. Luin että poliisi vihelsi pilliin, jotta ei, mutta minkäs teet kun torilla on nähtävä. Kuitenkin onnea ihan mahdottamasti Raumalle.

  Jos vaikk rauman giäld praakattais ruattis taikk viros ni varmast stää kuttuttais kiäleks eikk murtteks.
  Suomen murteet ovat meidän rikkaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poliisi: Torilla ei tavata!

   Mites kävi? Noin 2000 raumalaista sekosi. Poliisi salli sen, koska muuta ei voinut. Laki on myös ihmeellinen, tuollaiseen kokoontumiseen on vaikeampi puuttua, koska kukaan ei ole kutsunut sitä koolle.

   Kun Helsingissä muutama sata ihminen osoittaa mieltä, niin mellakkapoliisit riehuu. Kun Raumalla sekoaa 2000 ihmistä (noin 5 % raumalaisista), poliisi vaan tuumaa "täytyy ymmärtää" =)

   Tasan ei mene nallekarkit.

   Poista
 7. Niin ja joskus nallekarkille iskee koti-ikävä..varsinaisesta herkkuhetkestä.

  "Poliisille on tehty ilmoitus Israelin tilanteeseen liittyvästä mielenosoituskulkueesta, joka saattaa aiheuttaa tilapäistä liikennehaittaa Helsingin keskustassa.."

  Ja la kansalaistorilla poliisille jätetty ilmoitus neljä- kuuden hengen kokoontumisesta.
  TOTUUS; About 300 ihmistä kokoontui vain koska eivät pidä koronarajoituksista.

  Kevään aikana on nähty paljon mielenosoituksia koronarajoitukset ottaa päähän.
  Sama siis vapun aikana kun poliisi otti 60 ihmistä kiinni jotka niskoittelivat.

  Tää on sit valtauutisia ei tokentubesta kaivattua.
  Miksi vaikka en minäkään pidä korotsusta tai rajoituksista mutta mieluummin toimin niiden mukaan, kuin ottaisin korotsun.

  Perjantaina Helsingissä järjestettiin noin 140 auton mielenosoituskulkue, jolla viestitettiin tukea palestiinalaisille. Tuliko tukea, miten autot sen tuo?

  Tärkeä tapahtuma, kerää paljon ihmisiä, jotka ei pelkää tai pitää korotsua salaliittona.
  Puhujia mm. Suomi-Israel yhdistysten puheenjohtaja Risto Huvila ja Kimmo Sasi joka on ex-kansanedustaja mutta Holokaustin uhrien muisto ry:n puheenjohtaja.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikael Kivivuori ja sääntö-Suomi =)

   15.5. Helsingin kansalaistorilla oli mielenosoitus (lyhyt koostevideo) sekä eduskuntatalon edessä - koronaporukkaa. Mutta tällä kertaa valtamedia ei uutisoinut mitään. Miksi? Koska, ketään ei kiinniotettu, ei näkynyt mellakkapoliiseja, poliisi vain seurasi sivusta rauhallisesti. Koronaporukka pääsee valtamediaan vain, jos tapahtuu poliisin ylilyöntejä.

   Israelin puolesta, kun marssii, niin pääsee valtamediaan ilman negatiivisiä uutisia.

   Valtamedia ei osaa uutisoida koronaporukasta ilman negatiivisyyttä =)

   Koronaporukka ei ole harventunut eli ei ole näkynyt tartuntoja tai kuolemia, vaikka "hilluvat" keskenään miten sattuu.

   Päijät-Hämeen sairaalahoidossa on ollut ennätysmäärä potilaita ja osa heistä on jo saanut yhden rokoteannoksen. Rokotekaan ei turvaa kaikkia.

   Poista
 8. Onko korotsu keksittyä, se joka niin sanoo on vainoharhainen.
  Tai no okey se on true story, avaruusoliot ohjaa, ja ihmiset ovat näytttelijöitä, missä se valomies on?

  Hullu uskoo rokotteisiin jotka ovat suurimmilta osilta epämääräisiä.
  Itse uskon ettei korotsu hellitä tänä vuonna.
  Makaako sairaalahoidoissa kaksi rokotetta saaneita, niitäkin kun on.

  Poliiseja kiellettiin osallistumasta New Yorkin Pride-paraatiin, poliisi pitää päätöstä ”masentavana”. Poliisi saa olla masennuksissaan ainakin vuoteen 2025 asti.
  Toimiskohan se Suomessakin?

  Luin että Kiina kielsi kapuamisen Mount Everestille Tiibetin puolelta, Tiibetin korotsu on pahentunut.
  Korotsu on tavoittanut Mount Everestinkin, ei sen puoleen.

  Retkikunnat ovat jo itse peruneet suunnitelmiaan jotka ovat koskeneet Nepalin puoleisia kiipeily-yrityksiä.
  Kiina ehti myöntää ennen perumisia luvat 21 kiinalaiselle kevätkaudelle tietää CCN..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomen kuvalehti teki jutun suomalaisesta ihmisoikeusaktivistista - Henna (Maria) Vermeulen. Jutun voi lukea Henna Marian Facebookista. Jälleen media petti, Mikko Kempin haastattelussa käy ilmi, kuinka toimittaja vääristeli asioita. Olen lukenut Kuvalehden jutun ja katsonut haastattelun.

   Henna Maria itse nauhoitti yli 3 tunnin haastattelun, josta tulee ilmi, että miten häntä oikeasti haastateltiin. Tuota 3 tuntia en ole vielä kuunnellut.

   Tällaisia tilanteita on ollut nyt kevään aikana useita. Luotan edelleen valtamediaan, mutta tiedostan, että valtamediassa on omat kuoppansa, jotka opn hyvä tarkistaa vähän paremmin. Valtamedia käsikirjoittaa juttujaan, vaikka voisivat olla neutraalisempia, mutta negatiivisyys myy paremmin.

   Sanoma-konserni väänsi Mikael Kivivuoren haastattelun omaan muottiinsa. Suomen kuvalehti väänsi Henna Marian jutun oman kaavan mukaan. Yle uutisoi koronamiekkareista vain silloin, jos porukkaa kiinniotetaan.

   31.5. Yle kuulemma julkaisee oman juttunsa Henna Mariasta, saapa nähdä, että miten se on väännetty.

   Poista
 9. Eduskunnan oikeusasiamiehen mukaan mielenosoitusta valvovan poliisin on pysyttävä neutraalina, eikä hän saa ottaa kantaa sen puolesta tai vastaan.

  VastaaPoista
 10. No siis en usko vakaasti valtamediaan, tiedän että kaunistelevat ja hakevat skandaaleja, niinkuin ihmiset saa siitä nautintoa, jokaisella lehdellä on oma tyylinsä.

  Tokentube taitaa olla sitten se joka kertoo sen nurjan puolen mitä valtamedia ei kerro.
  Väärinhän se on että kaunistellaan ja vääristellään juttuja..ärsyttävää kuten lehdessä on viisi kuvaa yhdestä ihmisestä eri paikoissa mutta sama kuvakulma ihmisellä, ja sama ilme, huomasin että sekin ärsytti, onko tuo ihminen peilin edessä tutkinut sen parhaimman puolen.
  Aika pienestä siis ärsyynnyn.

  Luin Henna Marian jutun fb, ja aion kuunnella tuon 3h heti kun ehdin.
  Enpä ole tiennytkään että odysee on edes olemassa, olenhan pumpulissa kasvanut herkkupee.

  No höh minusta tuo oli huumorintajuista poliiseilta, siis halutaan ettei poliiseja näy, ei kuulu eikä maistu.
  Typerää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään tiedä kaikkia noita vaihtoehtopalveluita. Odysee oli minullekin uusi, jotkin kuvailevat sitä äärioikeiston uudeksi YouTubeksi. Odyseen takana voi olla sama porukka, joka löytyy LBRY-palvelun takaa.

   Suomessa Tokentube pääsisi samaan kastiin, mutta enpä ole Tokentubessa törmännyt äärioikeiston öyhötykseen. Tokentubessa olen enemmän törmännyt sisältöön, joka liittyy jotenkin vaihtoehtohoitoihin, henkisyyttä jne. näidän yksi haara on koronavastaisuus jne. mutta ei Tokentubessa ole tullut mitään natsijuttuja vastaan. Tokentubessa liikkuu harmitonta hörhöporukkaa =)

   Poista
 11. 17.6. Elokapina valtasi Mannerheimintien ja jäivät yöksi. Kansanedustaja Sebastian Tynkkynen piti heille aamunavauspuheen aikaisin aamulla 18.6.

  Päivällä 18.6. Juha Korhonen & kumppanit tuumasivat ettei tällainen käy ja alkoivat järjestämään vastamielenosoitusta, josta Fannomania 2.0 teki koosteen. Loppupäivän Helsinki oli niin tukossa, että poliisin oli ruvettava paineen alaisena tiukemmin miettimään mitä tekee Elokapinan kanssa.

  Illalla 18.6. vastamielenosoitus alkoi tehota ja Elokapina saatiin siirtymään pois Mannerheimintieltä.

  VastaaPoista
 12. Yli tuhat ihmistä osoitti mieltään koronarokotuksia vastaan Helsingin keskustassa 18.9.2021.

  VastaaPoista
 13. YLE: Koronatoimia vastustavien mielenilmaus keräsi 1 500 ihmistä Helsingin keskustaan.

  IL: Koronarajoituksia vastustanut mielenosoitus veti Helsingissä paikalle parhaimmillaan 1500 osallistujaa.

  IS: Suomessa Helsingin Rautatientorille kokoontui lauantaina iltapäivällä ihmisiä osoittamaan mieltään koronatoimia vastaan.

  VastaaPoista