torstai 1. huhtikuuta 2021

Meediot ja spirituaaliset

Vuonna 2012 Yle näytti Meediot-sarjan, jossa seurattiin muutamaa henkilöä. Tanja oli ehkä sarjan näkyvin hahmo, hän uskoi vähän kaikkeen ja hänen miehensä Teemu saattoi toisinaan vähän kyseenalaistaa joitakin juttuja ja palauttaa Tanjan maanpinnalle. Kyllä hernekin meni nenään.

Meediot-sarjan aikoihin Tanja taisi laittaa pystyyn oman firman. Vuodet kuluivat ja vuoden 2020 lopulla Tanja nähtiin Rajatieto-TV:n (R-TV) Yölähetyksessä. Sukunimi ja mies on Tanjalla vaihtuneet sitten vuoden 2012.

Vuonna 2021 Ylellä nähtiin Spirituaaliset-sarja, jossa oli selvänäkijä, noita, shamaani ja kaupunkimystikko. Kun katsoin sarjan, mieleeni tuli Meediot-sarja. Spirituaaliset olisi hyvin voinut olla Meedioiden jatko-osa (ehkä olikin), samoja elementtejä käsiteltiin.

Niin Meedioissa kuin Spirituaaleissa nähtiin ns. meediotilaisuus. Itseäni häiritsee meediotilaisuuksien ympäripyöreys - pelkkää psykologiaa. Meedio heittää vain "kalaverkkoja" ympäriinsä ja katsoo mitä verkkoon tarttuu. Meediot ei sano mitään suoraan, vaan "kalastavat" tietoa. Meedio kyselee, onko keltään kuollut läheinen, joka oli iäkäs ja, jolla oli huonot hiukset sekä mahdollisesti vähän enemmän mahaa.

Huom. monilla iäkkäillä on huonot hiukset ja vartalokin on saattanut pyöristyä.

Suurella todennäköisyydellä katsomossa joku voi kokea, että nyt on kyse hänen tuntemastaan henkilöstä, joka on kuollut. Itse toivoisin, että meedio olisi tarkempi. Meedion tulisi sanoa, että vieressäsi seisoo sen ja sen näköinen henki, joka sanoo nimekseen X - tällöin homma olisi vakuuttavaa. Esoteerinen arvuutteluleikki ei minua oikein vakuuta. Minäkin pystyisin suurella todennäköisyydellä olemaan ympäripyöreä meedio.

Vuonna 2017 Ylen Perjantai-ohjelman Yliluonnollinen-jaksossa nähtiin hyvin kiusallinen tilanne. Kannattaa katsoa koko jakso, mutta 13:50 min kohdalla selvänäkijä ennusti professori Kari Enqvistille korteista ja puhui Karin lapsesta, mutta Karilla ei ole edes lapsia.

Minä pidän mahdollisena yliluonnollisuuden, ufot jne. Olen avoin monelle asialle, mutta tietyt jutut on hataralla pohjalla.

Aiheeseen liittyen, vuonna 2008 Sub-kanavalla tuli jännä Piiri-ohjelma.

5 kommenttia:

  1. Ihmiskunta vs korotsu..pari viikkoa lockdown ja thats it.
    Reikit ja energiajutut etc ovat uskon asioita, jos ajattelee jotain uskoo sen todeksi...Meitä on joka junaan, ja jotkut jää asemalle.

    Meedioita en ole nähnyt enkä ole ehtinyt aloittaakaan Spirituaalisia, enkä aio..Tai maybe koska jaksot ei ole ajalla pilattuja-
    No niin, katsottu on, analysoin kutakin, ja ensimmäisenä mieleen tuli rahastus..ja sana feikkaus, mainittu.

    1. Meedio joka tarvitsee ensin nimen iän ja paikkakunnan, paljonko on minuuttitaksa, kun istunto kestää puoli h.

    PS. Samma här, voisin jopa toimia ympäripyöreänä meediona.

    2. Noita jonka nurkissa on ofc brändiluuta, ja taas raha puhuu, jos hän lentää sillä, uskon.
    Ei noituus tule hatusta.

    3. Myötähäpeää. Toki puut juttelee meille, ainakin metsästä saa voimaa, en ole puunhalaaja kuitenkaan.
    Jakson edetessä myötähäpeä hävisi ja tilalle tuli tietäjä iänikuinen, miten maaginen luonto parantaa, uskon kansanparannuksiin. Huomasin että kaikki olivat luomuja vaatteita myöten, viimeisen aku ankka vesitti kaiken. Mieleen tuli myöskin raa raa rapsutin, koko kansa rapsuttaa, eli Grigori Rasputin ei kyennyt parantamaan hemofiliaa.

    WIKI"Ruhtinas Feliks Jusupov väitti myöhemmin tarjonneensa vieraalleen leivoksia ja viiniä, joihin salaliittolaiset olivat laittaneet syankaliumia, mutta Rasputiniin ne eivät vaikuttaneet mitenkään.Lopulta eräs salaliittolainen suuttui ja ampui Rasputinia, erään tiedon mukaan jopa kuudesti; ainakin yksi luoti oli myrkyn sekoittaneen lääkäri Lasovertin mukaan osunut sydämeen ja loput päähän. Rasputin ei kuitenkaan vielä kuollut, joten hänen pääkallonsa murskattiin nuijalla. Nyt ruumis raahattiin Nevajoen rantaan: salaliittolaiset pyrkivät hävittämään ruumiin heittämällä sen hyiseen Nevaan.

    Rasputinin ruumis löytyi kolme päivää myöhemmin kellumassa joen pinnalla. Ruumis haudattiin pietarilaiselle hautausmaalle keisarinna Aleksandran käskystä. Vuonna 1917 helmikuun vallankumouksen aikoihin kolme mellakoivaa työläistä kaivoi ruumiin haudasta ja poltti sen tuhkaksi läheisessä metsikössä. Rasputinin siittimeksi väitettyä esinettä säilytetään pietarilaisessa museossa."

    Oliko hän itse piru.

    4. Häiri kun puuta kutsuttiin häneksi.

    Jokainen saa uskoa mihin haluaa.

    Piiri vaikutti kiintoisalta, (en ole nähnyt) kun itsellänikin on samanlainen kokemus.
    Se kylmyys keskellä kesää, kuin viuhahti jokin ohitseni ja rannekelloni pysähtyi, mietein jälkeenpäin että en usko sattumaan..se oli aika pelottava kokemus.
    Tuo kokemus vahvisti uskoani että näitä sieluja on, ja poltergeistiakin on.
    Ikuisesti muistan varmaan jossain Turun linnan kellarissa jossa pidettiin vaarallisia vankeja kahleineen, se että siellä tuntui ahdistavalta ja kuin utuisten hahmojen piiritys se vihamielisyys, hän joka koki tuon ei ikinä enää halunut mennä sinne.

    Uskon siis "kummituksiin" niitä aistii ja lapset sekä lemmikit näkee.
    Yhä ajattelen että ympärillämme on sieluja jotka ei ole päässyt perille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Manifestointi on nykypäivän trendisana. Jokainen pystyy luomaan sellaisen elämän kuin haluaa - vai pystyykö? Pitää vain toivoa ja kuvitella. On myös moneyfestointi-sana, joka taitaa olla lähempänä totuutta.

      Muistaakseni Meediot-ohjelmassa nähtiin koulutustilaisuus, jossa koulutettiin pitämään meediotilaisuuksia. Opeteltiin tietty puhetyyli, avainsanoja sekä kysymyksiä, joilla voi "kalastaa" tietoa. Täysin psykologista ympäripyöreää höttöä. Kaikki näkemäni meediot käyttävät sitä tekniikkaa.

      Jos 100 euron noitaluuta ei ole rahastusta, niin mitä sitten. Ei nykyajan noita lennä luudalla. Satoja vuosia sitten olisi voinutkin ymmärtää myytävän noitaluudan - silloin ne olivat ehkä noidan vakiovaruste. Myytävä noitaluuta on nykyään vain irrallinen turhake, jolla noita ei tee mitään. Jos noituuden ympärille luodaan rihkamakauppa, niin silloin puhuisin moneyfestoinnista.

      Meediot eivät myöskään anna koskaan suoraa neuvoa mihinkään, ratkaisut täytyy itse tehdä. Jos saat meediolta suoria neuvoja, niin silloin olet päätynyt ainakin huijarimeedion luo. Vähän kuin psykiatri, makaat sohvalla ja psykiatri vain kuuntelee sinua ja piirtelee randomkuvia muistivihkoonsa. Psykiatrikaan ei anna suoria vastauksia ongelmiin.

      Poista
  2. Tein testin, tee sinäkin
    testi

    Tulokseksi tuli Mentori- tuon valoa pimeyteen
    INFJ-tyypin julkisuuden henkilö: Platon.

    "Haluat aina etsiä syvällisen merkityksen ajatuksillesi, suhteellesi muihin ihmisiin ja materialistiseen elämään.
    Yrität ymmärtää muiden ihmisten tarkoitusperiä ja sinulla on selkeä käsitys ihmisistä.
    Olet hyvin täsmällinen asioiden toteutuksessa ja uskollinen omille arvoillesi. Sinun tavoitteesi on tuottaa parempaa palvelua kaikille ihmisille. Toteuttaessasi tätä tavoitetta pystyt olemaan rohkea, määrätietoinen ja järjestelmällinen."

    Olen käynyt ennen uravalintaa ammatinvalinnassa, tulos hämmensi kaikki ammatit sopi.
    No, hetken hapuillen hoitovietti vei, vaikka konservaattorin urakin innosti.

    Pienestä pitäen luulin että noidat lentää luudilla, kärjessä on musta kaffepannu ja perässä musta kissa.
    Jossain vaiheessa luulin että muutun noidaksi, onneksi en.

    Ai että meediot ovat kuin psykiatrit, mun frendi sanoo psykkakäyntejä huuhaaksi.

    Ihmiset ovat hassuja, sekoitetaan fiktio faktaksi, ja soitetaan meedioille, ennustajille joka sanoo että miehesi tekee sitä ja tätä, mutta mieshän on delannut aikoja sitten.
    No, olen sortunut kerran kädestäennustajaan, hän ennusti jänniä juttuja joista osa on toteutunutkin. Kaikkeen suhtaudun leikkimielellä.
    Teini-ikäisenä harrastin korteista ennustamista ja kaikkea vastaavaa, tein juhannus-ja uuden vuoden yö-taikoja.
    Pläräsin vielä aikuisena unikirjoja, kirjoitan uniani vihkoon ja yritän tulkata.

    En ole pakkomielteinen, voin toki olla friikki ja hullukin, mielelläni. Kaverini piti pientä ääntä kokoajan, kun kysyin miksi, sanoi että tarkistaa että on ääntä.
    Voin olla vähän taikauskoinen ja voin sanoa että lokin kakka tuo rahaa, lokki sotki ikkunan, lokki sotki puhtaan pyykin, lokki kakkasi suoraan päähäni.
    Kirjoitan numeroita huurustuneeseen peiliin, lähinnä saunassa.

    Elämä olisi kurjaa jos olisi pakkomielteitä, kuten eräällä jatkuva käsienpesu, tai olla riippuvainen, olin aiemmin läheisriippuvainen, ja onnittelin itseäni että pärjään.
    Tartun kyllä helposti jonkun kengänpohjaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ISTJ-tarkastaja:
      Tarkastaja - Suorittaminen olemassa olevien sääntöjen mukaisesti tarkasti ja huolellisesti.

      "Olet hiljainen ja vakava. Pystyt voittamaan harkitsevan ja huolellisen ajattelun ja rehellisen persoonallisuutesi ansiosta. Olet realistinen, käytännöllinen ja omistautuva. Päätät, mitä on tehtävä, rationaalisesti ja saavutat sitten tavoitteesi vaihe vaiheelta ilman häiriöitä. Haluat järjestää asiat hyvään järjestykseen. On kyse sitten työstäsi, kodistasi tai jokapäiväisestä elämästäsi, otat laajasti huomioon traditiot ja lojaalisuuden."

      (hiljainen voin olla, mutta en kai vakava)

      ISTJ-tyypin julkisuuden henkilö: George Washington, Yhdysvaltain entinen presidentti ja kenraali.

      Poista
  3. Kiintoisaa että on erilaisia tuloksia en tiedä kuin omani yhden ystävän ja nyt sun.
    Vähän kuin perus horo siis horoskoopit, tunnistaa itsensä.

    Onnekseni luin että tunnolliset ihmiset elävät pidempään.

    VastaaPoista