Vuosina 2014 ja 2015 kirjoittelin tasa-arvoisesta avioliittolaista, joka astui voimaan vuonna 2017. Vuonna 2018 puheenaiheena oli uudistuva äitiyslaki ja viittasin myös vanhemmuuslakiin. Uusi äitiyslaki nostatti tunteita samassa porukassa, joka vastusti tasa-arvoista avioliittolakia.
Aito avioliitto ry pelkäsi tasa-arvoisen avioliittolain johtavan polyamoriaan / polygamiaan eli moniavioisuuteen. Itse en pitänyt tuota skenaariota kovin mahdollisena, ainakaan lähitulevaisuudessa. Translain uudistamisen mainitsin seuraavana askeleena. Maaliskuussa 2021 selvisi, että kansalaisaloite translaista etenee eduskuntaan - keräsi parissa päivässä tarvittavat 50 000 kannattajaa. Myös uudesta vanhemmuuslaista puhuttiin, tavoitteena on yhdistää nykyiset äitiys- ja isyyslait yhdeksi vanhemmuuslaiksi.
Vuonna 2018 tasa-arvoinen avioliittolaki oli ollut voimassa vuoden ja kyselin, että onko heteroparien avioliitto jotenkin murentunut? Aito avioliitto ry:n sivuilla mainitaan myös mahdollisia avioliiton uudelleenmäärittelyn seurausvaikutuksia, kuten "Klassisen avioliiton kannattajat joutuvat marginalisoinnin ja julkisen nimittelyn kohteeksi".
Vuonna 2021 olen edelleen hetero, mutta enpä ole havainnut, että heteroparien avioliittokäsitys olisi mitenkään murentunut. Enkä ole myöskään havainnut tai kuullut, että perinteiset heteroparit olisivat joutuneet mitenkään marginaaliin tai nimittelyn kohteeksi - erikoisia pelkoja. Ainoastaan ihmisten usko Raamattuun ja usko luterilaiseen Jumalaan on vähentynyt, mutta sekään ei liity tasa-arvoiseen avioliittolakiin. Uskonnollisuus ei ole vähentynyt, se on vain muuttunut. Uskonnollisuuden muuttuessa ovat kirkolliset häät vähentyneet. Kirkon rooli murentuu, koska se ei pysy ajassa mukana.
Mitä wattia!
VastaaPoistaÖhh onko totta että "Suomi on ainoa Pohjoismaa, joka vaatii sukupuoltaan korjaavalta sterilisaatiota."
Siis sano että se ei ole totta, että elämmekin kuuskytlukua.
Hävytöntä, tuntuu pahalta.
Mikä se on keneltäkään pois jos vaihtaa sukupuoltaan tai on erilainen kuin sinä, vaikka olemmekin kaikki samanlaisia, pohjimmiltaan.
Kaksi äitiä ja kaksi isää, sekään ei ole keneltäkään pois.
Jos minä olen hetero ja hiukan vanhanaikainen perinteiden suhteen, vaikken kirkkohäitä ehkä haluaisi, haluaisin jokaisen lapseni kastettavan kirkossa tai kotona.
Toivottavasti kirkko ei murenisi, kirkoilla on tärkeä merkitys mulle.
kirkon pitäisi hiukan muuttua, ennenkaikkea toivoisin paljon suvaitsevaisuutta teoin, ei vain sanahelinänä.
Pakkosterilisaatio on sana, josta voidaan viilata pilkkua. Aito avioliitto ry sanoo ettei Suomessa ole pakkosterilisaatio, koska se tarkoittaa heidän mukaansa sterilisaatioleikkausta. Suomessa hormonihoito yleensä tekee "sterilisaation", mutta ei kaikilla. Mutta niin, translaki vaatii yhä, että täytyy olla lisääntymiskyvytön. Tietty ryhmittymä vain viilaa asialla pilkkua, että mitä se tarkoittaa.
PoistaVuonna 1970 Suomessa päättyi lailla vammaisten pakkosterilisointi, mutta vielä vuonna 2019 uutisoitiin, että laissa on reikä, joka mahdollistaisi vieläkin vaikeasti vammaisen pakkosterilisoinnin. Mahdollisuutta on käytetty ainakin vielä 2000-luvun alussa.
OMG vaikea niellä näköjään tuo museoaikainen jäänne tänäpäivänä.
VastaaPoistaAito avioliitto, naisen ja miehen...
Sanotaan ettei ole pakkosterilisaatiota, vaikka sitä on.
Itsemäärääminen on kaikille tärkeää, toki sellaiset jotka eivät ymmärrä itsemääräystä, tarvitseeko?
Jokainen haluaa hallita itseään, jos itsemääräämistä rajoitetaan miettii itse on se kammottavaa.
Kokoomuksen, vihreiden, vasemmistoliiton ja RKP:n kansanedustajat tukivat Oikeus olla -kansalaisaloitteen vaatimia asioita.
VastaaPoistaUusi vanhemmuuslaki hyväksyttiin eduskunnassa.
VastaaPoistaEttä ei saa olla enää isä ja äiti vaan sen korvaa vanhempi.
VastaaPoistaJostain kumman syystä tuli mieleeni lapsettomuusklinikan lääkäri käyttikin omaa spermaansa ja täten sai jälkeläisiä jopa 200 ja ikävä kyllä näitä tapahtuu yhä. Netflix-dokumentissa Meidän isämme..
Lääkäri Cline teki uskomattoman ihmiskokeen ja leikki jumalaa. Hän käytti hedelmöittämiseen usein omaa spermaansa myös tapauksissa, joissa oli tarkoitus käyttää tulevan äidin aviomiehen spermaa!
Jälkeläisiä on ainakin 90 ja täten Cline levitti tautinsakin "lapsiinsa".
Cline sai lievän rangaistuksen ja menetti lääkärinlupansa, mutta hänen elämäänsä se ei enää vaikuta ammatinharjoittamisen kannalta. Hän on ollut vuosia eläkkeellä.
Translaki kiehautti tunteet kuumiksi eduskunnassa.
VastaaPoistaEduskunta äänesti laista sukupuolen vahvistamisesta eli niin sanotusta translaista. Eduskunta hyväksyi lain äänin 113 puolesta ja 69 vastaan. Poissa oli 17 kansanedustajaa.
VastaaPoistaTranslaki voimaan huhtikuussa.
VastaaPoista