maanantai 3. lokakuuta 2022

Karjala takaisin

Ja kolmas maailmansota

Vuonna 2020 pohdin Suomen suhdetta Ruotsiin ja Venäjään, silloin totesin.

...ei Putinkaan niin pimeä ole, että jysäyttää takapihalleen kymmenen ydinpommia.

Olinkohan väärässä, siltä tuntuu nyt vuonna 2022. Vladimir Putin menetti viimeisetkin järjen osaset, kun aloitti täyden sodan Ukrainaa vastaan helmikuussa 2022.

Kun pohdin Suomen suhdetta Ruotsiin ja Venäjään, niin kirjoitin myös.

Hölmö Suomi myy venäläisille mökkitontit, jääkiekkoareenat (ja joukkueet) sekä ydinvoimalat. Ja kas, kuinkas siinä kävikään, Venäjä osti Suomen itselleen.

Vuonna 2022 olemme voineet lukea medioista mm. venäläisten kiinteistökaupat Suomessa on käytännössä estettyHartwall-areenaa rahoitti Putin, Hartwall-areenan nimi muutettiin, Tyhjää areenaa koitetaan myydä. KHL:ssä pelanneelle Jokereille kävi köpelösti. Fennovoima perui Hanhikivi 1 -ydinvoimalan rakentamislupahakemuksen (noin 10 vuotta siellä on jo aluetta rakennettu, teitä, pieniä rakennuksia jne.). Suomen päättäjillä aukesi varmaan silmät.

Moskovassa järjestettiin syyskuun lopussa seremonia, jossa presidentti Vladimir Putin allekirjoitti asiakirjat Ukrainassa miehitettyjen Zaporizzjan, Hersonin, Luhanskin ja Donetskin alueiden liittämiseksi Venäjään. Putin piti Kremlissä pitkähkön linjapuheen, minkä jälkeen hän ja miehitettyjen nukkehallintojen johtajat allekirjoittivat alueiden liittymissopimukset. Liittämisen taustalla ovat lavastetut kansanäänestykset. Putin hyökkäsi Ukrainaan, mutta nykyään puhuu sodasta koko länttä vastaan - länsi on saatanallinen.

Venäjän mukaan melkein 100 % alueiden asukkaista tahtoi liittyä Venäjään. Jos ovella on sotilaita pyssyineen, niin ehkä siinä joku sortuu tekemään vastoin omaa tahtoaan. Venäläinen tyyli järjestää ns. ovensuukysely

Suomi julistautui itsenäiseksi valtioksi 6. joulukuuta 1917, Suomi ei joutunut sotimaan itsenäisyydestä, se vain julistettiin. Tämä oli mahdollista vuoden 1917 Venäjän Helmikuun vallankumouksen vuoksi. Neuvosto-Venäjä tunnusti Suomen itsenäisyyden ensimmäisenä ulkomaana 31.12.1917. Joidenkin tulkintojen mukaan Lenin lahjoitti Suomelle itsenäisyyden - mutta asia ei ollut ihan niin. Putin on vihjaillut, että kaikkien valtioiden ("täivaltioiden") itsenäisyys pitäisi mitätöidä, joille Lenin myönsi itsenäisyyden. Tämä koskisi myös Suomeakin näin ollen.

Talvisodassa Suomi menetti suuren osan Karjalaa. Jatkosodassa Suomi valtasi takaisin Karjalaa. Suomen eduskunta jopa ilmoitti sen palauttamisesta Suomeen itsenäisyyspäivänä 1941, mutta Suomen palautusilmoitusta ei tunnustanut mikään muu maa. Jatkosodan vuonna 1944 päättäneen Moskovan välirauhan mukaan suomalaisjoukot joutuivat vetäytymään kansainvälisesti tunnustetun, vuoden 1940 rajan taakse. Näin iso osa Karjalaa jäi Venäjälle. Mielenkiintoinen juttu on se, että Venäjä toi sitten asukkaita Karjalan alueelle Ukrainan seuduilta.

Neuvostoliitto hajosi vuonna 1991 ja samalla Ukraina itsenäistyi. Nykyinen Venäjän federaatio perustettiin vuonna 1991 Neuvostoliiton hajottua. Vladimir Putinin mielestä Neuvostoliiton hajoaminen oli historiallinen vääryys. On hyvä muistaa sekin, että vuonna 1922 Ukraina oli yksi niistä maista, joista muodostettiin Neuvostoliitto. Putin haikailee suuren ja mahtavan Neuvostoliiton perään.

Vuonna 2022 Venäjä ilmoitti liittäneensä Venäjään Ukrainen osia, mutta muut maat eivät hyväksyneet tätä. Vuonna 2014 Venäjä oli jo liittänyt Venäjään Krimin, silloinkin Venäjä järjesti Krimilla "kansanäänestyksen". Krimin kansanäänestyksessä 97 % kannatti irtautumista Ukrainasta ja liittymistä Venäjään. Kas, kummaa, kun on suuri prosentti.

Vuonna 1941 Suomi ilmoitti liittävänsä takaisin itseensä Karjalan alueen, mutta muut maat eivät tunnustaneet sitä ideaa. Suomi luopui Karjalasta sekä myös Petsamon alueesta (oli 14 vuotta osa Suomea) - Sillanpään marssilaulu.

Onko kysessä paradoksi vai dilemma. Suomi valtasi takaisin oman alueen, Karjalan, mutta joutui luopumaan kumminkin siitä. Venäjä valtaa Ukrainan alueita ja ei tunnu lupuvan niistä, julistaa ne itse kuuluvaksi Venäjälle. Voiko näitä tapauksia edes verrata?

Petsamon alueen menetyksen sulatan, koska aiemmin Petsamo kuului Norjalle ja Venäjälle, mutta jostain syystä vuonna 1920 Tarton rauhassa Petsamo liitettiin Suomeen. Mutta Karjala takaisin! Tosin, Karjala-kysymyskään ei välttämättä ole kovin selkeä - koska Ruotsi. Suomen alue Karjaloineen oli muinoin osa Ruotsin valtakunta (suurvalta 1600-1700-luvuilla). Karjalassa ruotsalaiset ja "venäläiset" sotivat keskenään. Vuonna 1809 Ruotsi luopui Suomen alueesta, jonka jälkeen Venäjä hallitsi Suomea vuoteen 1917 asti ja Karjalakin kuului silloin Suomelle. Itsenäinen Suomi omisti Karjalan noin 24 vuotta ja joutui luopumaan siitä vuonna 1941. Tältä pohjalta katsottuna ajattelen, että Karjala kuului ja kuuluisi olla osa Suomea. Suomi ei ole vallannut Karjalaa itselleen, se vaan jäi osaksi Suomea, jonka Suomi valtasi uudestaan, mutta luopui siitä. Venäjä menee ja valtaa osia Ukrainasta sekä julistaa ne itselleen kuuluvaksi.

Jos nyt menisin Venäjän Karjalaan keräämään nimiä, että ketkä kannattaa Karjalan liittämistä Suomeen. Niin montakohan tuntia saisin/ehtisin kerätä nimiä, ennen kuin vähintään poliisi olisi kiinniottamassa minut? Olisitko sinä valmis lähtemään minun mukaan tällaiselle retkelle Venäjän Karjalaan? Ideana on siis Venäjän tyyli julistaa alueita itselleen. Ensin menen kyselemään Venäjän Karjalaan, jonka jälkeen julistan Karjalan kuuluvan Suomelle, koska kannatusprosentti olisi ollut vähintäänkin 100 % (ainakin sanoisin niin). Näin helppoa olisi saada Karjala takaisin.

KOLMAS MAAILMANSOTA
Vuonna 2014 Venäjä valtasi Ukrainan Krimin, jota muu maailma ei hyväksynyt. Venäjälle laitettiin pakotteita, mutta ei riittävästi. Vuoteen 2022 asti Venäjä piti pilkkanaan länsimaita, jotka eivät tajunneet tarpeeksi voimakkaasti mihin Venäjä pyrkii. Vuonna 2022, kun Venäjä hyökkäsi suuremmin Ukrainaan, niin silloin vasta länsimaat heräsivät Putinin kierouteen.

Suomen presidentti Sauli Niinistö, ote puheesta, 24.2.2022:
Venäjä on massiivisesti laajentanut sotatoimia Ukrainassa ja nyt naamiot on riisuttu. Vain sodan kylmät kasvot näkyvät. Suomi tuomitsee jyrkästi Venäjän toimenpiteet ja sodankäynnin ja vaatii sotaisten toimien pikaista lopettamista.

24.2.2022 Vladimir Putin riisui naamionsa, jonka jälkeen länsimaat alkoivat laittaa Venäjälle kovempia pakotteita. Putin luuli, että hänen "erikoisoperaationsa" Ukrainassa olisi nopeasti ohi, mutta niin ei tapahtunutkaan. Ukraina pystyi laittamaan Venäjälle vastaan ja aika nopeasti länsimaat alkoivat tukea Ukrainaa. Aluksi Putin selitti, että Venäjä vapauttaa Ukrainan natseilta, mutta selitykset ovat muuttuneet kuukausien aikana. Lopulta Putin sanoi, että käy sotaa länsimaita vastaan, koska muut maat tukevat Ukrainaa. Putinin mielestä länsimaat ovat saatanallisia.

Siinä Putin on oikeassa, että vaikka sotatanner on Ukraina, niin Venäjä käy sotaa länsimaita vastaan. Yhdysvallat on antanut aseapua sekä miljardeja raha-apua Ukrainaan. Helmikuussa Suomi ilmoitti lähettävänsä Ukrainaan muun muassa 1500 kertakäyttösinkoa, 2500 rynnäkkökivääriä ja muita varusteita. Joidenkin lähteiden mukaan Ukraina on saanut suomalaisia Panssari-Sisuja, eli Pasi-lyhenteellä tunnettuja kuljetuspanssarivaunuja. Suomikin on siis auttanut Ukrainaa aseellisesti. Jos Venäjä tarvitsee jonkun syyn eskaloida sotaa mihin tahansa suuntaan, niin se kyllä tavalla tai toisella löytää syyn - harva maa on ollut neutraali.

Monet maat tukevat Ukrainaa ja näin käyvät myös sotaa Venäjää vastaan. Vaikka tätä ei ehkä olekaan sanottu suoraan ääneen, niin tällainenhan sota on uudenlainen maailmansota. Parhaillaan on siis menossa kolmas maailmansota (lLänsimaat VS. Venäjä), mutta kaikki eivät sitä tajua, koska sota keskittyy vielä ainakin vain Ukrainaan.

Yhdysvaltojen maavoimien kenraali ja CIA:n entinen pääjohtaja David Petraeus kommentoi:
Jos Venäjä käyttäisi ydinasetta Ukrainassa, Yhdysvallat ja sen Nato-liittolaiset puuttuisivat tilanteeseen. Tuhoaisimme kaikki venäläisjoukot, jotka näemme ja tunnistamme rintamalla.

Venäjän tekemän ydinaseiskun jälkeen kolmas maailmansota olisi näkyvä.

Loppukevennys:
Iron Sky presents: Dance, Vladimir Putin!
(Huom. alussa Putin teippailee karttaa uuteen järjestykseen. Ennustiko Iron sky tulevan...)

36 kommenttia:

 1. Luin että Ukraina haluaisi pikaliittyä NATOON, mites sitten käy.
  No jos oikein huonosti Putlerin lonkerot valuu Ukrainan yli sinne Transnistriaan jossa huudetaan Ура Ура Ура.
  Riemumatka jatkuu ja jatkuu ja muu maailma vaan sanoo ohno.
  Putler haluaa siivota maailmankarttaa onhan hän Pietari Putler Suuri.

  En tunne/tiedä ketään kuka olisi Karjalassa syntynyt tai joutunut evakkorekeen.
  Ei edes ystävieni isovanhemmat. Yhden ystäväni joku mumma puhui Laatokasta muutoin olivat kovin itäänpäin.
  En muutoin ymmärtäisi sotien aikaa, ilman sotiemme sankareita, tai sotien hintaa, kuka ja missä kaatui niin surullista.
  Olen aiemmin jo sanonut että kolmas maailmansota on lähellä ellei jopa tosiaan alkanutkin.

  VastaaPoista
 2. Sotaveteraani kritisoi Putinia:
  ”Idiootti on joutunut sotaan koko maailmaa vastaan”

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kritiikki Putinia ja sota­menestystä kohtaan yltyy Venäjällä.

   Poista
  2. Kenraali:
   "Venäjän puolustus­ministeriö valehtelee kuin Neuvostoliiton propaganda­koneisto"

   Poista
 3. Suomesta on lähtenyt puolustustarvikkeita Ukrainaan jo yli 100 miljoonan euron edestä.

  (ja Suomessa hoito-alalle on vaikea saada rahaa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisää aseita, rahaa ja tukea Ukrainaan - se on ainoa tapa päättää sota.

   Pyrrhoksen voitto, mutta kenelle.

   Poista
 4. Tšekin puolustusministeri räväytti suorasanaisessa paidassa: ”Fuck you Putin

  VastaaPoista
 5. Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) on kehottanut kansalaisia hankkimaan jodia. Ministeriö tiedottaa päivittäneensä ohjeen lääkejodin käytöstä säteilyvaaratilanteessa.

  VastaaPoista
 6. Puolustusministeriö esti Venäjän kansalaisen talokaupat Suomessa ensimmäisen kerran.

  VastaaPoista
 7. Venäjällä sotaa protestoidaan vihreillä nauhoilla.

  VastaaPoista
 8. The Moscow Times kertoo sotilaiden palaavan arkuissa jo alle kaksi viikkoa lähtönsä jälkeen. Venäläissotilaiden omaisten kritiikki kasvaa.

  VastaaPoista
 9. Suomi ei kerro, millaista aseistusta Ukrainaan lähetetään.

  VastaaPoista
 10. Iltalehti pohtii viivaa, jonka ylitys oikeasti voisi tarkoittaa kolmatta maailmansotaa.

  VastaaPoista
 11. Meduza:
  55 prosenttia venäläisistä kannattaa rauhanneuvotteluita Ukrainan kanssa. 25 prosenttia puolestaan tukee sodan jatkamista.

  VastaaPoista
 12. Sotilaiden äidit ja vaimot ovat pettyneitä viranomaisten mielivaltaan, eivätkä enää peittele sitä.

  On sanottu, että kun äidit lähtevät kadulle osoittamaan mieltä, niin sota on lähellä loppuaan ja Putinilla ahtaat paikat.

  VastaaPoista
 13. Putin puhuu videolla kuohuviinilasi kädessä kansanmurhasta.

  Venäjän värväämät vangit mieluummin pakenevat, antautuvat tai kuolevat kuin palaavat takaisin.

  VastaaPoista
 14. Venäjällä on kyhätty salainen suunnitelma (Operaatio Nooan arkki) presidentin pelastamiseksi, mikäli Venäjä häviää sodan Ukrainassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moskovan alla kulkee salainen Metro-2, jolla Putin pääsee karkuun, jos tilanne kuumenee liikaa.

   Poista
 15. Venäjän entinen presidentti ja nykyinen turvallisuusneuvoston puheenjohtaja Dmitri Medvedev julkaisi Twitterissä absurdeja ”ennustuksia” vuodelle 2023.

  VastaaPoista
 16. Sanna Marinin Ukraina-kommentteja ylistetään.

  Sanna Marin kommentoi:
  "Emme tiedä, milloin sota päättyy, mutta meidän pitää varmistaa, että se päättyy Ukrainan voittoon."

  VastaaPoista
 17. Putin yllyttää ääriliikkeitä ”pyhään sotaan” länttä vastaan.

  Venäjän Google” sensuroi Putinille kiusallisia hakusanoja.

  VastaaPoista
 18. Putinilta synkkä uhkaus länsimaille:
  ”Meillä on keinomme vastata.”

  VastaaPoista
 19. Onko Putin valmis jopa historiallisen auto­ritaa­riseen tekoon?

  VastaaPoista
 20. "Putinin oikea käsi" Nikolai Patrušev syyttää Suomea tietoisen yhteenoton hakemisesta. Patruševin mukaan Suomessa toimii äärioikeistolaisia ryhmiä, jotka vaativat Karjalan palauttamista.

  Onkohan Nikolai lukenut tämän kirjoitukseni, mutta enpä koe kuuluvani mihinkään oikeistoon tai vasemmistoon, en edes keskustaan.

  VastaaPoista
 21. Venäjällä esitellään ”hullua karttaa”, jossa Suomikin kuuluu Kremlille.

  Romahtaako Venäjän rupla?

  VastaaPoista
 22. Sauli Niinistö muistelee keskustelua Putinin kanssa:
  ”Ette te sillä tavalla saa Karjalaa takaisin”

  VastaaPoista
 23. Sanalla sanoen Putinilla naksahti ja muuttui Putleriksi.
  Krimin tataari huutelee Venäjän suurlähetetystön ulkopuolella joka viikko että Putin on mulkku suomeksi ja venäjäksi.

  Outolaitos on Venäjän federaation suurlähetystö, Tehtaankadulla on Venäjän suurimpia suurlähetystöjä mitä maailmalla. Se on myös suurin Helsingissä toimiva suurlähetystö. Lähetystö käsittää koko Kaulushaikaran korttelin Ullanlinnassa.

  Ulkoministeriöstä kerrotaan, että Suomi pitää Venäjään yhteyksiä minimitasolla. Välttämättömät asiat kuten rajaturvallisuuteen ja liikenteeseen liittyvät kysymykset hoidetaan pakotteiden sallimissa rajoissa. Muuten yhteyttä ei pidetä.

  Lähetystöjen tehtävänä on myös raportointi eli oman maan päättäjien informointi asemamaan tilanteesta. Sitä toimintaa Tehtaankadulla epäilemättä jatketaan.

  On arvoitus, millaisia analyyseja Suomen asioista lähtee Moskovaan.
  Suomen ja Venäjän suhteet eivät ole olleet näin heikot sitten vuoden 1944.

  Venäjä on julistanut Suomen epäystävällismieliseksi maaksi. Suomi on asettanut Venäjälle talouspakotteita, ja Venäjä on takavarikoinut Fortumin miljardiomaisuuden Venäjällä.

  Suurlähettiläs Pavel Kuznetsovin puheessa valittaa, miten ”Suomen johdon tekemät päätökset ovat johtaneet todella katastrofaaliseen romahdukseen kaikilla kansainvälisen kanssakäymisen alueilla”.

  Nato-jäsenyys ei Kuznetsovin mielestä vahvista Suomen turvallisuutta, päinvastoin. Hän sanoo Venäjän seuraavan, millainen Nato-maa Suomesta tulee – tuleeko alueelle sotilastukikohtia ja raskaita aseita.

  Tehtaankadun diplomaatit eivät edusta venäläistä yhteiskuntaa ja kansaa, vaan he ovat Putlerin silmät, suu ja korvat Suomessa. He kannattavat Ukrainan tuhoamista virkansa puolesta.

  VastaaPoista
 24. Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistön:
  "Se riski, että atomiaseet alkavat puhua, on aivan valtava. Se merkitsee loppua."

  Niinistö maalailee synkkää tulevaisuutta.

  VastaaPoista