lauantai 6. kesäkuuta 2020

Liitetään Suomi Ruotsiin

Eikun Ruotsi liitetään Suomeen!

"Lähes joka kymmenes suomalainen toivoo Suomen ja Ruotsin yhdistyvän yhdeksi valtioksi" näin uutisoi Iltalehti. Lähes joka kymmenes tarkoittaa nyt 8 % suomalaisista, eli ei juuri kukaan, mutta näyttävä otsikko on saatu. Uutisen mukaan 88 % vastustaa ajatusta. Olisihan uutisen luonne muuttunut, jos otsikko olisi ollut "Juurikaan kukaan suomalaisista ei toivo Suomen ja Ruotsin yhdistyvän yhdeksi valtioksi".

Sana-akrobatialla meidän mieliin pyritään vaikuttamaan - mutta onneksi on medialukutaito keksitty.

Uutisessa olleen tutkimuksen mukaan, 52 % suomalaisista samaistuu väitteeseen, että ruotsalaiset ovat suomalaisia parempia sekä olemme ruotsalaisille kateellisia. Saattaahan se olla totta tietyllä tasolla sekä onhan se totta, että jääkiekossa Ruotsia ei olla voitettu, kunnes peli loppuu. Ruotsilla on kyky tehdä 100 maalia minuutissa. Ruotsalaiset ovat Hannu Hanheja, mutta tämähän on lähinnä kai huumoria.

Toisaalta ruotsalaiset huijaavat, jotta pärjäävät - huijasivat Pisa-testissä. Nyt unohdamme Lahden MM-hiihdot 2001 ja hiihtoliiton lääkärilaukun - suomalainen ei huijaa!

Ruotsi on enemmistön mielestä Suomen tärkein yhteistyökumppani maailmassa - mutta mitä muutakaan meille jää. Ruotsi, Norja, Viro ja Venäjä on lähimpiä naapureitamme. Itämeren yli meillä on yhteys Latviaan, Puolaan ja Saksaankin osuu suora viiva, mutta Tanska jää jo Ruotsin taakse.

Norjaan meillä on yhteys lapin perämetsien kautta, Virosta me haemme juomat. Sitten on Venäjä, jonka naapuriksi olemme vain joutuneet pyytämättä. Eihän meille jää kuin Ruotsi. Venäjä tekee vain politiikkaa Suomella. Suomi ja Ruotsikin on Venäjälle vain pelinappuloita, joten emme koe vetoa itään päin, länsi kiinnostaa enemmän. Venäjä komentelee muita, mutta muut eivät saa puuttua Venäjän asioihin - kovin on reilu meininki.

Koronaepidemia on syöksemässä Suomea ennennäkemättömään taloustaantumaan. Samaan aikaan puolustusministeriö valmistelee ilmavoimien 64 Hornetin korvaamista uusilla koneilla. Kaupan hinnaksi on arvioitu 7-10 miljardia euroa. Yli puolet suomalaisista lykkäisi hävittäjähankintaa tulevaisuuteen. Mihin Suomi tarvitsee Puolustusvoimia (armeijaa)? Suomen sotilaallinen puolustaminen on sen päätehtävä, mutta kuka Suomeen hyökkää? Viro, Ruotsi tai Norja... ei ehkä, mutta vastaus on tietenkin suuri ja mahtava Venäjä - vaikka eihän sitä ihan joka mutkassa sanota suoraan ääneen. Vuonna 2017 Laura huhtasaari sanoi sen omalla tyylillään melko suoraan:
Laura Huhtasaaren twiitti:
Sota on päivässä ohi, eikä kukaan pysty Suomea puolustamaan, jos Putin päättää hyökätä. Kymmenen ydinpommia, ei siihen kauaa mene.
Vuonna 2013 Maanpuolustuskorkeakoulun Venäjän turvallisuuspolitiikan emeritusprofessorin Alpo Juntunen antoi arvioissaan aikaa meille muutamia tunteja, jos Venäjä päättää hyökätä. Puolustusvoimien entinen komentaja, kenraali Gustav Hägglund niputti Juntusen lausunnot "ymmärtämättömäksi pupuksi". Vuonna 2016 professori Alpo Juntunen sanoi, että "Suomen kannattaisi liittoutua sotilaallisesti Venäjän kanssa". Melkoinen professori tämä Juntunen.

Suomi tavoittelee 64 uutta hävittäjää ja Venäjällä niitä on yli kymmenen kertainen määrä. Eikä nykyajan sotia taistella Raatteen tiellä. Kyllä siinä taitaa Suomen leijona vikistä, kun Venäjän karhu murahtaa.

Suomen leijona tuli Suomeen Ruotsista.

YHTEENVETOA
Suomalaisten sydämissä ärjyy sisukas ruotsalainen leijona, eikä ihme, olimmehan vuosisatoja Ruotsin vallan alla. Mikäli Suomi ja Ruotsi yhdistyisi jälleen, niin se olisi paluuta "alkuperäiseen". Venäjä on yrittänyt omia Suomea kieroudella ja vääryydellä (Mainilan laukaukset). Venäjä ei ainakaan paranna mainettaan suomalaisten ja ruotsalaiten silmissä, kun uhittelee vain.

Suomi tuntuu olevan aina jonkun suojavyöhyke, Ruotsin vallan aikana olimme Ruotsille vain joku metsäkansa, joka ottaa vastaan mahdolliset hyökkäykset Venäjältä päin - ruotsalaiset saivat laulaa rauhassa Helan gåria. Nykyään Venäjä tekee Suomesta suojavyöhykettään Natoa vastaan ja määrää Suomen ja Ruotsin Nato-linjauksia. Hölmö Suomi myy venäläisille mökkitontit, jääkiekkoareenat (ja joukkueet) sekä ydinvoimalat. Ja kas, kuinkas siinä kävikään, Venäjä osti Suomen itselleen.

Onko kukaan kysynyt ruotsalaisilta, että haluaako he samaan valtioon suomalaisten kanssa. Me suomalaiset emme ole viikinkikansaa ja kielemmekin on täysin eri suunnasta. Viron kanssa voisi helpompaa olla liittovaltio, kuten joskus on pohdittukin, mutta siihen ainakin Venäjä sanoisi jotain.

Tältä pohjalta ajateltuna, meillä on loogiset syyt olla kallellaan Ruotsiin päin ja pyllistää Putinille, joka pilaa nykyisen Venäjän maineen. Suomen ja Ruotsin arvopohja on lähempänä toisiaan, Venäjä vain haluaa kukkoilla.

Itse jos voisin päättää, niin perustaisin Pohjoismaat-liittovaltion. Eli Suomi, Ruotsi, Norja ja Tanska sekä Islanti, jos tahtoisi mukaan. Bonuksena mahdollisesti myös Viro. Venäjä on liian suuri möhkäle, siinä riittäisi maata moneen pienempään maahan.

Yhdysvaltojen ja Venäjän sotilaallisessa pullistelussa ei ole mitään järkeä. Siinä sopassa pieni Suomi yrittää hankkia itselleen uskottavaa armeijaa. Tosin, ei Putinkaan niin pimeä ole, että jysäyttää takapihalleen kymmenen ydinpommia, kun Suomen kohdalla riittää yksikin. Milloin koittaa päivä, jolloin ihmiskunta lopettaa sodat?

Lue myös:

15 kommenttia:

 1. Ikuinen Suomi vs Ruotsi kädenvääntö.
  No, jospa ei liitetä, pysyisi tuo niin ihana naapurillinen kädenvääntö.
  Vaikka Suomi on kaksikielinen maa, vai onko, taasko sillä sorsitaan jotain (kieltä)kansaa.

  Historiassa on jo se että Ruotsi olisi parempi, koska pakkasimme sotalapsemme lähinnä sveduihin, toki myös muihin pohjoismaihin, jotenkin mahtava Ruotsi on historiasta jäänyt mieleen. Ruotsin mamma jäi monelle läheisemmäksi, osa jäi sille tielle eli evakuointi oli lopullista.
  Ja tosiaan vielä kauemmas historiaan kuten mainitsitkin, oli piskuinen Suomi Ruotsin vallan alla. Ruotsi oli heikohko eikä kyennyt pistämään kampoihin mahtavalle Venäjälle, 1809-1917 Suomi oli Venäjän keisarikunnan osanen. Hrrr.
  Se onkin meille tutumpaa historiaa.
  Tosin Kalle Kustaa on kuin Salen isä.

  Sellaista taikaa ei ole olemassa että sodat loppuisivat.
  Itse pidän jokseenkin pelottavana asiana kolmas maailmansota, tarpeeksi ärsytetään niin ydinsota taattu, miksi uffoja kiinnostaisi juuri jenkkien ydinasekeräytymät, kilpavarustelu kenellä on isommat ydinohjukset.
  Kuka tahtoo olla ensimmäinen. Ja missä on räkänokka K J-U?

  Olen kyllä aiemmin pitänyt Putinista, joka on jäänyt jäykäksi yksinäiseksi murisijaksi, sori Putin, joka sanoo Venäjällä ei ole koronaa.
  Olisihan se surullista jos Raatteentien taistelu olisi pistäny Suomineidon poikki. Suomi ei varmasti ikinä liittoudu punamaan kanssa, länteen päin lämpiää Suomineito.
  Kaikki tiet tulee Suomeen!

  Moldovakin on jäänne Neuvostoliitosta, itsenäistyi kun Neuvostoliitto repesi, yksi naaburi Ukraina, ja Transnistriassa on museohenkeä à la neuvostoliitto, jopa maahantulokuitti, joka on paree pitää huolella tallessa, poistuttaessa se annetaan takaisin jos ei ole kuittia jäänee ikuiseksi vangiksi ja sakko...vain taivas rajana. Valuuttanakin kävi vain Transnistian oma rupla, kyllä Ukrainan kriisi vaikuttaa sinnekin. Sanoisin maaksi joka tahtoo olla Neuvostoliitto, asuvat purkissa jonne ei länsimainen ajattelu pääse.
  Hyvin erikoinen maa jota ei maaksi kukaan tunnustaisi.

  ***
  JA sitten pientä asijaa potusta ja Swenssoneista.
  Pommerin sodasta (1757-1762)rantautui muutakin kuten potut, Ruotsin Pommeri onkin nykyinen Saksa ja Puola.
  Yleistyikin sitten potut sekäettä Ruotsissa ja Suomessa. Perunapappi Axel Laurell muisti aina saarnansa lopussa kehua perunaa, Laurell kasvatti omat ekat potut vuonna 1749 kuningas Aadolf Fredrikin(Ruotsi) toimittamista ruskeista siemenperunoista.
  Pottupappi urakoi juurestietouden jakamisessa, ja kirjoitti 1773 kuningas Kustaa III;n (Ruotsi)käskystä:
  (suomenkielinen)Perunanviljelijän ohjekirjan nimeltä: "Lyhykäinen kirjoitus Potatesten eli Maa-Päronain wiljelimisestä, säilyttämisestä ja hyödytyksestä Huoneen hallituksessa."
  Kustaa III kävi omaa sotaa Venäjää vastaan (1788-1790)
  Hän olikin aikamoinen veitikka, kiinnosti Suomenkin asiat.
  Years of war and agony, now the king can finally rest.

  "Kuninkaan sotapolitiikka synnytti Suomessa opposition, joka asetti päämääräkseen Suomen irrottamisen Ruotsista. Kustaa III:n valtiojärjestys pysyi voimassa Venäjään 1809 liitetyssä Suomen suuriruhtinaskunnassa." Kertoo Biografia.

  C- Vad sjöng den lilla fågeln då? Joo! Helan går!
  Sjung hoppfaderallanlallenlej

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, monet sotalapsista päätyi Ruotsiin. 1960- ja 1970-luvuilla suomalaiset lähtivät Ruotsiin töihin. Mutta nyt koronan vaikutukset suututti ruotsalaiset - suomi kuulemma syrjii Ruotsia.

   Kim Jong-Un on lähinnä se pihan yksinäinen lapsi, joka joutuu leikkimään yksin hiekkalaatikolla, koska isot pojat ei ota häntä mukaan leikkeihin. Tällainen saattaa olla arvaamaton myöhemmin - elänyt omissa kuvitelmissa.

   Trump on perheen ainoa lapsi, joka on saanut vanhemmiltaan aina kaiken ja suuttuu, jos ei saa tahtoaan läpi. Putin on koulun kovis, jota Trumppikin väistää ja palvoo. Putinilla on jokin heikkous, jota hän peittelee koviksen roolin alle. Putinilla on ympärillään kaveriporukka, joka tekee "kolttosia", kun Putin määrää. Kukaan ei huomaa, että itse Putin ei tee juuri mitään - hän vain käskee. Ilman kavereitaan Putin ei olisi mitään.

   Poista
 2. On varmaan ollut ylisurullista lähettää sotalapsi, mutta varmaan helpotuskin, sota kun ei tunne ikärajoja. Sotalapsillakin voinut olla iso suru, vaikeaa aikaa sota-aika on ollut monintavoin!
  Hyvähän meidän on ollut olla, valmiissa maailmassa, kolmatta maailmansotaa vartoen!

  Niin, joku kaukainen sukulainenkin lähti varmaan sekin oli 1970-lukua Oulusta svenssoneille, ja suurinosa sukuani on kotoisin svenssoneilta, mutta iloisesti ympäri marmoripallon levinneitä.

  Heh kylläpä nauroin noita kuvauksia Trump, Putin ja Kim J U.
  Järkyttävää jos marmoripallomme pyörii noiden poikien potkupallona.
  Kinaa tulee.
  Trumppa se twiittaa – Ottakaa kaupunkinne takaisin nyt. Jos te ette sitä tee, minä teen, Trump uhkasi Durkania ja Washingtonin osavaltion kuvernööriä Jay Insleetä Twitterissä.
  Joka taas käski painua takaisin bunkkeriin!
  Trumpalla on liikaa aikaa bunkkerissa kun twiittaa ja twiittaa ja estää ja estää. Nauraisin jos en olisi kananlihalla.

  Trumppaus: Take back your city NOW. If you don’t do it, I will. This is not a game. These ugly Anarchists must be stopped IMMEDIATELY. MOVE FAST!
  Domestic Terrorists have taken over Seattle, run by Radical Left Democrats, of course. (I'm)LAW & ORDER!
  It is a Summer of Love.

  SK: Donald Trump is a high-profile candidate; he’s the one standing atop a pile of American bodies.
  113,000 dead Americans and Trump continues to tweet his twaddle.
  ***

  Ruotsin tyyli kaikki rajat auki koko ajan, ja tulos;Ruotsissa on raportoitu koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia 4 717.

  Koronavirustartuntoja maassa on todettu yhteensä liki 46 000. Uusia tartuntoja rekisteröitiin torstaina pitkälti yli 200. Tehohoidossa on ollut tai on yhteensä runsaat 2 200 ihmistä.
  Väkilukuun suhteutettuna Ruotsissa on kuollut 467 ihmistä miljoonaa asukasta kohti. Suomessa vastaava luku oli tiistaina 58.

  Kumpi parempi? Ruotsin tyyli tervetuloo kaikki rajat auki koronatkin?
  Talous pyörii hunajalla.
  Vai Suomen, rajat kii äkkii ja uusimaa kuplan alle?
  Talous ei pyöri millään.

  Kun kerran Svenssonit ei välitä, mutta finskit välittää, on hyvä että raja sinne pysyy kiinni, voi oi niitä juhannuksen viettäjiä jotka aikoi Haparandan läpi kulkea, pettymyksen karvas kalkki!


  C- Just a little bit

  VastaaPoista
 3. Vladimir Putin syyttää länsimaita Venäjän sotakunnian loukkaamisesta ja varoittaa länsimaita "historiallisesta revisionismista". Karjala-kohu on samaa propagandasoppaa.

  Venäjä itse vääristää historiaa, joten Putin voisi olla ihan hiljaa.

  VastaaPoista
 4. Ruotsi haastettiin oikeuteen suomenkielisten lasten syrjimisestä.

  VastaaPoista
 5. Ruotsalaiset ilkkuvat: "Suomen teollisuus on meidän".

  VastaaPoista
 6. Ilmavoimilta arvio taistelukyvystä:
  "Se on kuusisataa hävittäjää, mitä pystymme tiputtamaan alas".

  VastaaPoista
 7. Venäjän ulkoministeriö puolustaa Navalnyin kiinniottoa:
  "Pitäkää huoli omista ongelmistanne".

  VastaaPoista
 8. Ruotsalaisten suhtautuminen maan suomalaisvähemmistön on ollut osin penseää. Yksi osoitus siitä on slangisanakirja.

  VastaaPoista
 9. Koulu on ollut suomalaisen hyvinvointivaltion kulmakivi kautta aikain. Maailmalla hehkutettiin vuosikausia Suomen koulutusihmettä. Sitten tapahtui jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opettajat lyövät pöytään pysäyttävän listan: tämä kaikki meni pieleen Suomen kouluissa.

   Poista
 10. Hallitus on valinnut Suomelle uuden hävittäjän. Tuleva ilmavoimien hävittäjä on F-35. Se on maailman ensimmäinen viidennen hävittäjäsukupolven häivehävittäjä eli tutkassa vaikeasti havaittava kone. Se on myös maailman modernein monitoimihävittäjä.

  Kohti Natoa?

  VastaaPoista
 11. Venäjältä tiukka vaatimus USA:lle ja Natolle: pysykää poissa ex-Neuvostoliiton maista.

  Taas siis Venäjä komentelee muita maita.

  VastaaPoista
 12. Venäjällä ei haaveilla enää pelkästään Neuvostoliiton palauttamisesta, vaan yhä useammin esiin nousee ajatuksia Venäjän vanhan tsaarillisen imperiumin uudelleenrakentamisesta. Nämä haaveet koskettavat suoraan myös Suomea.

  VastaaPoista