torstai 3. maaliskuuta 2022

Ukraina osana Venäjän historiaa

Sekä Anonymous-ryhmän kybersota ja Natoa

Kaikella on aina alkunsa, mutta ehkä tämän kirjoituksen alun voisi rajata alkavan vuodesta 2014. Helmikuussa 2014 Ukrainassa tapahtui vallankumous. Silloinen Ukrainan presidentti Viktor Janukovytš oli kallellaan Venäjään päin ja tahtoi tiivistää yhteistyötä Venäjän kanssa - tämä ei sopinut kaikille. Uusi parlamentti yritti kumota venäjän kielen alueellisen aseman. Tämä herätti raivoa Krimin (osa Ukrainaa) venäjänkielisessä enemmistössä. Tällä verukkeella Venäjä tuli ja miehitti Krimin niemimaan (itselleen) helmikuussa 2014. Sekava tilanne laajeni Itä-Ukrainan sodaksi, joka on ollut käynnissä tähän vuoteen 2022 asti.

Yllä on tiivistettynä, miten on päädytty nykypäivään.

TÄHÄN VÄLIIN SUOMENKIN HISTORIAA
Suomi oli osa Venäjän keisarikuntaa vuodet 1809-1917. Suomen kielikin oli ahtaalla 1850-luvulla, koska suomenkielinen julkaisutoiminta kiellettiin Suomessa. Suomen kielen asema vahvistettiin virallisesti vuoden 1863 kieliasetuksella, Ruotsin kielen asemaa haluttiin häivyttää.

1900-luvun alussa Suomen aluetta Venäjän keisarikunta koitti venäläistää. Tämä aika (vuodet 1899-1917) tunnetaan nimellä sortovuodet. Suomessa sortovuodet päättyivät Helmikuun/maaliskuun vallankumoukseen Venäjällä vuonna 1917. Venäjän keisarikunta luhistui ja muutaman vuoden oli olemassa Neuvosto-Venäjä. Samassa rytäkässä vuonna 1917 Suomi itsenäistyi. Vuonna 1922 Neuvosto-Venäjästä muodostui Neuvostoliitto, joka oli olemassa vuoteen 1991 asti.

Suomi ei ollut osa Neuvostoliittoa, mutta Suomi oli ns. suomettunut. Suomi on itsenäinen valtio, mutta kumminkin Neuvostoliitosta tuli kulissien takana ohjeita Suomen päättäjille, eikä Neuvostoliitosta saanut puhua negatiivisesti.

Vuoden 1917 helmikuun vallankumouksen myllerryksessä Suomen tavoin Ukraina irtaantui Venäjästä omaksi maaksi, mutta vuonna 1922 Ukraina oli yksi Neuvostoliiton perustajamaista. Maailmansotien aikaan Ukrainaa revittiin ja liitettiin vähän joka suuntaan. Ukrainan voi karkeasti jakaa länteen ja itään. Idässä on venäläismieliset ja lännessä ei-niin-venäläismieliset, tästäkin joihtuen Ukraina on niin ristivetoinen maa. Kun vuonna 1991 Neuvostoliitto hajosi, niin Ukraina itsenäistyi.

KIOVA ON VENÄJÄN ALKU
Ukrainan Kiova on Venäjän alkujuuri, sieltä lähti muodostumaan alkujaan Venäjä. Erään teorian mukaan venäläiset onkin ruotsalaisia viikinkejä - russeja. Kiova laajeni Novgorodiin ja Moskovan ruhtinaskuntaan, josta tuli Moskovan Venäjä. Vuonna 1721 Pietari Suuri siirsi hallinnon Pietariin, jolloin Moskovan Venäjästä tulikin Venäjän keisarikunta.

Nyt kun olemme pikakelanneet Venäjän historian, niin tiedämme, kuinka Kiovasta alkoi russien tarina kohti Novgorodia ja Moskovaa sekä Venäjän keisarikuntaa. Ukrainan alue on siis tärkeä osa Venäjän historiaa. Ukraina oli mukana myös muodostamassa Neuvostoliittoa. Tämän tiedon jälkeen voimmekin siirtyä takaisin nykypäivään, 2020-luvulle.

MAAGINEN HELMIKUU

  • 23.2.1917: Helmikuun vallankumous (juliaaninen kalenteri)
  • 18.2.2014: Ukrainan vallankumous 2014
  • 23.2.2014: Krimin miehitys 2014
  • 23.2.2014: Itä-Ukrainan sota
  • 24.2.2022: Venäjän hyökkäys Ukrainaan 2022

Jostain syystä Venäjällä tapahtuu helmikuussa ja vieläpä melkein päivälleen samoihin aikoihin.

Vuonna 2014 alkanut Itä-Ukrainan sota muuttui 24.2.2022 Venäjän hyökkäyssodaksi Ukrainaan, kun aamuyöstä Venäjä hyökkäsi Ukrainaan vähän joka suunnalta. Venäjä tunnusti Donetskin kansantasavallan ja Luhanskin kansantasavallan itsenäisiksi 21.2.2022. Vain Venäjä pitää niitä alueita itsenäisinä, yleisesti ne on osa Ukrainaa, kuten myös Krim. Donetsk ja Luhansk muodostavat liiton, jota he itse kutsuvat Novorossijaksi (Uusi-Venäjä), alueella on venäläismielisiä kapinallisia, joita Venäjä on tukenut. Voisin itse sanoa, että tuolloin 21.2.2022 Putin ylitti rajan, josta ei ollut enää paluuta - sota tulisi.

Venäjän presidentti Vladimir Putin
Osa venäläisistä haikailee suuren ja mahtavan Neuvostoliiton perään - se pitäisi palauttaa jälleen olemaan. Putin unelmoi Venäjän imperiumista ja hän ollut töissä KGB:ssä ja FSB:ssä. Turvallisuusalalta Putin siirtyi politiikkaan ja on käytännössä ollut presidentti vuodesta 2000 lähtien, vaikka on ollut välillä kuin pääministerikin - poliittista kikkailua. Putin on kova machoilemaan.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi
Zelenskyi on TV-alan persoona ja koomikko, joka ajautui maan presidentiksi. Ensin näytteli TV-sarjassa hahmoa, josta tuli vahingossa presidentti. Hän toisti saman tosielämässä. Zelenskyista tuli presidentti vuonna 2019.

Venäjän ja Ukrainan presidentit on hiukan eri "kaliiperia", kun heitä vertailee. Toinen on sotilaallinen macho ja toinen juristi, TV-persoona ja koomikko.

On mietitty, että onko Vladimir Putin psykopaatti? Venäjän presidentti Vladimir Putinin kriitikkona tunnetun entinen oligarkki Mihail Hodorkovskin mukaan Putin elää omassa harhamaailmassaan, johon kuuluu Ukrainan puhdistaminen natseista. Putin tekee Venäjästä kuin Pohjois-Korean isoveljen, Venäjä eristäytyy muusta maailmasta. Venäjä saattaa irrota jopa internetistä.

Huom. Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on juutalaissukuinen. Tältäkin osin Putinin natsipuheet on outoja.

Krim ja Itä-Ukraina vallattiin vuonna 2014 "vihreillä miehillä" melko helposti. Luuliko Putin, että voi nyt vuonna 2022 tehdä melkein samoin ja vallata koko Ukrainan helposti. Putin taisi yllättyä, että muu maailma yhdistikin voimansa ja asettui Venäjää vastaan.

Huom. Suomessa vuonna 2017 "vihreät miehet" kiellettiin lailla.

ANONYMOUS-HAKKERIRYHMÄ JULISTI KYBERSODAN
Anonymous-ryhmä julkisti videoviestin Putinille ja julisti kybersodan Venäjää vastaan. Kybersota Venäjää vastaan alkoi samana päivänä, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Anonymous kertoi saaneensa kaadettua useita Venäjän hallituksen verkkosivustoja sekä valtion omistaman uutiskanava RT:n verkkosivut. TV-kanavan nettiversio näytti todellisia uutisia Ukrainasta. Junaliikennettäkin on saatu hidastettua.

Suomestakin löytyy näitä kybersotureita.

YHTEENVETOA
Vladimir Putinilla on noussut neste päähän ja ihannoi psykoosissa tsaari Pietari Suurta, joka perusti Venäjän keisarikunnan. Putin vaikuttaa olevan irtaantunut todellisuudesta, hän on ajanut itsensä nurkkaan, josta ei ole järkevää poispääsyä, joten Putin lisää väkivaltaa raivoisasti. Putin on menettänyt uskottavuuden rippeetkin - mikäli hänellä edes sellaisia oli. Maine mennyt, joten tuhoaa kaiken. Tilanne saattaa muuttua jopa avaruussodaksi, koska Venäjä on uhannut pudottaa ISS-avaruusaseman maahan.

Venäjä huijasi nuoria sotilaita, osa oli kuvitelleet menevänsä vain sotaharjoituksiin, mutta tajunneet olevansa keskellä sotaa. Sotilaiden sukulaiset eivät saa yhteyttä "harjoituksissa" oleviin sotilaisiin, joten katsovat netistä videopätkiä, jos niissä sattuisi näkymään tuttuja kasvoja - on siis elossa. Kaapatuista radiokeskusteluista on tullut ilmi, että nuoret venäläiset sotilaat ovat hämillään ja peloissaan, kaikki ei noudata mielivaltaisia pommituskäskyjä. Ukrainan puolustusministeriön mukaan vangitut Venäjän sotilaat luovutetaan heidän äideilleen, jos nämä tulevat noutamaan heidät Ukrainasta. Tästähän tuskin Putin tykkää, koska Venäjä haluaa piilotella tietoja tappioista.

Mihin Venäjä nyt pyrkii? Asiantuntijoiden mukaan Venäjä haluaa vaihtaa Ukrainan presidentin venäläismieliseen Viktor Janukovytšiin, joka syrjäytettiin vuonna 2014 - joten eihän siitä mitään tulisi. Toinen tavoite on vahvistaa Krimin asemaa ja kolmas tavoite on laajentaa ns. Novorossijan aluetta. Lyhyesti sanottuna, Venäjä haluaa ottaa Ukrainan ainakin poliittiseen hallintaansa.

Yhdysvaltain YK-suurlähettiläs Linda Thomas-Greenfield sanoi puheessaan YK:n yleiskokouksessa, että presidentti Vladimir Putin uhkaa vallata Suomen ja Ruotsin.

Linda Thomas-Greenfield kommentoi:
Vladimir Putin jatkaa tilanteen kärjistämistä, hän on pannut Venäjän ydinasejoukot valmiustilaan ja uhkaa vallata Suomen ja Ruotsin.

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova on kyllä vihjaillut jotain tuollaista.

Maria Zaharova kommentoi:
Suomen ja Ruotsin päästämisellä sotilasliitto Natoon olisi vakavia sotilaallisia ja poliittisia vaikutuksia, jotka vaatisivat meidän maatamme ryhtymään vastatoimiin.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on laittanut Suomessakin Nato-sopan kiehumaan kunnolla. Suomen Nato-jäsenyys olisi Venäjälle syy hyökätä Suomeen - aina ne jonkin syyn keksii, ainakin raivopäissään. Venäjä pyrkii vaikuttamaan Suomen asioihin uhkailemalla, mutta minä en ainakaan halua suomettua!

Putinin levottomissa päiväunissa Suomikin varmasti on osa Venäjän imperiumia, koska Putin haluaa olla vähintään yhtä mahtava kuin oli tsaari Pietari Suuri. Suomen liittäminen Venäjään ei tule onnistumaan, koska Suomi on erilainen kuin Ukraina. Ukrainassa on ihmisiä, jotka ovat venäläismielisiä, koska Ukrainalla on kiinteämpi historia Venäjään ja Neuvostoliittoon kuin Suomella - Ukraina on epävakaampi maa.

Ruotsilla olisikin mahdollisuudet vallata Suomelta ainakin Ahvenanmaa ja ehkä Suomen länsirannikko, koska siellä on vahvana Ruotsin kieli. Eipä tule mieleen Suomen kolkkaa, jossa puhuttaisiin pääasiassa vain venäjää. Näin ollen Venäjä ei voi tulla Suomeen ainakaan "erikoisoperaatioon" pelastamaan Suomessa venäläisiä. Suomen voi toki vallata, mutta sehän ei poista Suomea - ainakaan ihmisistä. Suomi on ja pysyy. Ei Suomea kannata vallata.

Sodan ensimmäinen uhri on totuus.
- Aiskhylos

Lue myös:
Karjala takaisin
Ja se sota oli kauhia
Slava Ukraini

212 kommenttia:

  1. Tietotoimisto Rian ja Interfaxin sivut on mitä todennäköisimmin geoblokattu, eli pääsy niille on estetty ulkomailta.

    Venäjän televisio kertoo Ukrainan sodasta oman totuuden.

    Putinin entinen ystävä Sepp Blatter:
    "Hän ei enää tiedä, mitä tekee."

    Venäläistaustainen liikemies lupaa miljoonan dollarin palkkion Putinin pidätyksestä.

    Onko palatsivallankumous Kremlissä mahdollinen?

    VastaaPoista
  2. Venäläisiäkin tulee junilla Suomeen - Venäjä alkaa lahota.

    VastaaPoista
  3. Kaikki kai tietää millaisen julman kohtalon koki Venäjän viimeinen tsaari-keisari perheineen kaatuen vuonna 1917 vallankumous.
    Ihmettelen että keisari Nikolai kävi vain kerran Suomessa jossa oli vastaanottajat hyvinkin viileitä, Suomen suuriruhtinas vuosina 1894–1917.

    Mä toivon todella että Putler kokisi vallankumouksen, hänhän varmaan kuvittelee olevansa uusi keisari.
    Kaikki kai tietää "Helmikuun manifestin"

    En ole koskaan kuullut sanaa russa, sen sijaan sanan ryssä.
    Esim kun muutimme the Lost island niin siellä oli siniset keittiönkaapit, joku sanoi ryssän siniset.
    Hmm..en ymmärtänyt sitä.
    Ruotsalaisia viikinkejä nekö olisi sitten russa?

    Käydessäni kerran maassa jota ei ole olemassa, vaikka se maa on kuin aikamatka Neuvostoliittoon, Transnistrian jossa Leninin patsas saa olla rauhassa. (Lippukin on kovin venäläinen)
    Transnistrian ruplia ei oikein voinut mihinkään pistää, jos juopottelu ei kuulu pirtaan, noh takseihin kelpas vain ruplat.

    Se maa on toivonut kauan että voisi liittyä Venäjään, siellä btw puhuttiin enemmän venäjää, mutta kun sijaitsee Moldovan ja Ukrainan välissä kuuluen Moldovaan, ja sukset meni ristiin Moldovan hallituksen kanssa, joten T on irtautunut Moldovan keskusvallan alaisuudesta.

    Jos homma haisee Venäjä nielee muutakin kuin Ukrainan...
    Mutta ei, toivon toisin.
    Machokuvissa odotin karhuratsasta LOL
    Kansainvälinen taekwondoliitto (WT) kertoi että Putler menetti 9. danin mustan vyönsä.
    Aiemmin kansainvälinen judoliitto IJF tiedotti ottaneensa Putinilta kunniapuheenjohtajuuden pois. Putinilla on musta vyö myös judossa.

    Miksi näen että pikkupojalta vietiin tikkari suusta?

    Eikös Venäjä irronut jo netistä ainakin twitter, lärvilä ja BBC kielletty.
    NF ei suostunut propagandaan, hyvä se.
    Luinkin just että russiantrain.com-sivusto pyytää jopa yli 9 000 eur Allegro-lipusta. Ensi viikolla vain 59 eur.

    Venäjällä kerrotaan valeuutisia, ei kerrota totuutta.
    Lapsille pidetään aivopesu-oppitunteja, että Venäjä ei iske asuintaloihin tai siiviileihin.
    Sepäs se!

    Eräs sanoi että Venäjästä tulee Pohjois-Korea 2.

    VastaaPoista
  4. Russeista venäläiset on saattanut saada nimen, jopa maalleen - Russia.

    Allegro-lipuissa oli kuulemma bugi, luvut oli ruplia, mutta valuuttamerkki oli euro.

    Entinen oligarkki Mihail Hodorkovski:
    "Suomi ei ole turvassa, jos Putin päättää rangaista Yhdysvaltoja Suomen kautta. Hänen mielestään jos Suomi ei tue Putinia, Suomi on amerikkalaisten vaikutusvallassa. Jos Putin katsoo, että Suomea pitää rangaista, niin voitte odottaa jonkinlaisia toimia kuuden kuukauden sisällä."

    Neurotieteilijä Ian Robertson:
    "Rajoittamaton yksinvalta näyttää sokaisseen Putinin."

    Putin ei ole enää presidentti, vaan diktaattori.

    Venäjällä kansanedustajat hyväksyivät uuden lain, jonka mukaan "valeuutisten" levittämisestä Venäjän armeijaan liittyen voi saada jopa 15 vuoden vankeustuomion.

    Venäjällä ei voi puhua siis totuutta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. P.S.
      Väestönsuojaan ei voi ottaa lemmikkiä. Ukrainassa on näkynyt, mutta Suomessa ei voi, jos sellainen tilanne tulee.

      Poista
    2. Venäjällä syttyi paniikki uuden lain myötä. Suomeen tulvii kohta venäläisiä "mielipidepakolaisia". Mihin se sitten voi johtaa? Tuleeko Putin hakemaan heitä takaisin.

      Poista
  5. Okke oletin sweduista, ryssänä puhuttiin mutta koin sen weird ja loukkaavana kuten ei saa sanoa tämä päivänä n...keri.
    Eskimo ja Mustapekka, semmonen pippuriruokakerma oli ja nyt sekin on vain joku pekka.
    Voi elämä.
    Me leikittiin semmosta leikkiä että kuka pelkää mustaa miestä!

    Luin myös tuon että Putlerin uusi titteli on diktaattori.
    Järkytti tuo että on tahkottu läjä uusia lakia, juuri tuo 15v vankeus tai vain 5-10v onko se VAIN?

    Surullista tuo lemmikit jätetään, mutta ymmärrän sen.
    The Lost island oli nakerrettu kallioon suoja, ja asuimme silloin aivan vastapäätä, oli pelottavaa kun jouduimme sinne suojaan, vaikka se olikin harjoitus.
    Olin joku 4-5v silloin.

    Ai siis jos tulee tuommoinen hätätila, niin siellä ollaan vain kolme päivää?
    Jos Ukrainan kaikki viisi ydinvoimalaa räjäytetään taas muut kärsii.
    Eikä uskalla poimia mustikoita tai sieniä yök-

    Putlerin oikea käsi eli Ukraina tappoi keskeisen venäläiskenraalin.
    Kolahdus.
    Ukraina: Venäjä iski päiväkotiin ja orpokotiin.

    Putler on sanonut, että haluaa poistaa natsit ja narkomaanit Ukrainasta ja sen hallinnosta.
    Ukrainan juutalainen pressa olisikin natsi. Voi Putler!

    Ukrainassa koettiin nälänhätää ja sortoa 1930-luvulla – Tositapahtumiin perustuva elokuva esitetään Helsingissä ilmaisnäytöksenä.
    Ukrainan nälänhätä tappoi 1930-luvulla miljoonia ihmisiä, ja yksi mies kertoi maailmalle, mitä Stalinin hirmuhallinnossa tapahtui. Agnieszka Hollandin ohjaustyössä kuvataan järkyttäviä tapahtumia vaikuttavasti.

    Kyllä Suomessakin oli ainakin 1930 alku talouslamaa ja puutetta.
    Mutta ei kai meillä ollut hirmuhallintoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos olen oikein ymmärtänyt, niin ruotsalaisperäiset russit menivät Ukrainan alueelle, jossa lopulta omaksuivat slaavilaisia perinteitä - sulautuivat joukkoon ja saivat jonkinmoisen aseman. Näin meillä ei ole slaavimaata, vaan Russia.

      (Huom. englannin "slave" eli orja-sana juontuu slaavista)

      Erikoista ja jotenkin huvittavaakin on, että Russia- ja Ruotsi- nimet (ja viron Rootsi) voivat juontua samasta lähteestä. Idäntiellä liikkuneet soutumiehet (rodhmenn) eli viikingit.

      Suomen kielen ryssä-sana on peräisin ruotsin kielen sanasta ryss, tarkoittaen venäläistä henkilöä - nykyään negatiivissävyitteinen ilmaisu. Näin ruotsalaisista soutumiehistä tuli ryssiä. Suomalainen on nimennyt saksantorakankin Russakaksi. Torakka ei ole ollut niin kiva ötökkä, joten joku on keksinyt, että nimetään se itänaapurin mukaan.

      Vladimir Putin on vienyt Venäjän Pohjois-Korean tielle.

      Venäjän TV aivo­pesee kansaa, jopa äiti ei usko mitä oma lapsi sanoo.

      Venäjä esti pääsyn Facebookiin ja Twitteriin.

      Poista
  6. Vladimir Putinin sisäpiiri on kauhun vallassa. Kreml järkyttyi Venäjän hyökkäyssodasta.

    Vladimir Putinin hyökkäyssuunnitelma on niin salainen, etteivät edes hänen läheiset avustajansa tienneet siitä.

    VastaaPoista
  7. "Washington Post -lehden mukaan Putler itse on niin yllättynyt pakoterintaman yhtenäisyydestä ja voimakkuudesta, että hän suunnittelee ukrainalaisten asuinalueiden pommittamista eräänlaisena kostona."

    Nyt viimeistään on Putlerin peli vihellettävä poikki!

    Tammikuussa 2013 Gérard Depardieu vaihtoi kansalaisuutensa venäläiseksi protestina Ranskan verotukselle.

    Depardieu on ollut jo vuosia läheisissä väleissä presidentti Vladimir Putleriin, ja Putler myönsi Depardieulle Venäjän kansalaisuuden vuonna 2013.
    Depardieu sanoi että rakastaa Putleria.

    AFP:n haastattelema Depardieu sanoo, että Venäjä ja Ukraina ovat olleet aina veljeskansoja.

    ”Vastustan tätä veljessurmasotaa. Sanon, että laskekaa aseet ja neuvotelkaa”, Depardieu sanoo.
    Hän puolusti Putleria vielä vähän ennen Venäjän hyökkäystä ja sanoi Ranskan televisiossa, että ”jättäkää Vladimir rauhaan”.

    Aiemmin Depardieu on myös ilmoittanut rakastavansa ”Ukrainaa, joka on osa Venäjää”.

    Ukraina julisti Depardieun valtakunnan turvallisuudelle vaaralliseksi kulttuurihenkilöksi vuonna 2015.

    Myös toinen veropakolaiseksi Venäjälle muuttanut filmitähti, yhdysvaltalainen Steven Seagal on ottanut kantaa Venäjän sotatoimiin.

    Fox Newsin haastattelussa Seagal sanoo pitävänsä Venäjää ja Ukrainaa saman perheen jäseninä ja toivoo rauhaa. Hän myös uskoo, että joku ulkopuolinen taho on käyttänyt paljon rahaa propagandaan, jolla maat on provosoitu toisiaan vastaan.

    Myös Steven Seagal on Ukrainassa ei-toivottu henkilö. Maa sulki Seagalilta rajansa vuonna 2017.

    Jos rakkaus tuotti hedelmää ja Putler puhtia tekemään sotarikoksia!!

    VastaaPoista
  8. Venäläiset ovat alkaneet käyttää Z-kirjainta tukeakseen Vladimir Putinin toimia Ukrainassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Siinä on dynaamisuutta, ihan niin kuin hakaristissäkin."

      Näin toteaa Helsingin yliopiston maailmanpolitiikan professori Teivo Teivainen.

      Poista
  9. Z ja hakaristit pannaan!
    Selkeesti.

    Lastensairaala pommituksen kohteena Mariupolissa.
    Orpokoti, Päiväkoti..siviilit.
    Ukrainalainen ystäväni kertoi että äitinsä kuoli ja hänen vaimon sisko.
    Läheltä liippaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Zelenskyi: Venäjän ilmaisku lastensairaalaan Mariupolissa oli sotarikos.

      Poista
  10. Putin on pitänyt venäläistä eliittiä tiukasti otteessaan viimeksi kuluneet vuosikymmenet. Ukrainan sodassa hän on saattanut tehdä ratkaisevan virheen.

    Epäsuorat aihetodisteet viittaavat siihen, ettei Putinille ehkä kerrota koko totuutta vaan se, mitä hän haluaa kuulla – yleinen itsevaltaisten hallitsijoiden ongelma.

    Länsimaisten yritysten joukko­pako Venäjältä jatkuu.

    Sääolosuhteet, korona ja tuotantokustannusten nousu ovat jo vaikuttaneet ruoan hintaan Suomessa. Ukrainan sota voi pahentaa tilannetta entisestään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ex-vakooja: Ukrainan sota koituu vielä Putinin kohtaloksi.

      Venäjä käyttää informaatiovaikuttamisessa valheita ja hämmentämistä.

      Maailmaa uhkaa nyt historiallisen paha ruoka­kriisi.

      Poista
  11. Kansainvälinen hakkerikollektiivi Anonymous kertoo päässeensä murtautumaan Roskomnadzoriin eli Venäjän viestintää ja mediaa valvovaan virastoon. Roskomnadzor valvoo, että tiedotusvälineet noudattavat sensuuria Venäjällä.

    VastaaPoista
  12. Venäjän televisiossa vierailleet alkoivat kritisoida Ukrainan sotaa kesken ohjelman.

    Ukrainalaissotilas BBC:lle: Venäjä käyttää härskiä "valkoisen lipun taktiikkaa".

    Facebook sallii kuolemantoivotukset Putinille ja venäläisille sotilaille. Tämän jälkeen ihmeteltiin, kun Venäjä julisti Facebookin äärijärjestöksi.

    Onhan tuo hiukan outo linjaus. Koronasta ei voi sanoa mitään "sallitun" vastaista, mutta kuolemaa voi toivoa. Kumpi on isompi rikos?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uudet ominaisuudet auttavat Facebook-ryhmiä hallinnoimaan keskusteluja tehokkaammin. "Väärän tiedon" leviämistä estetään kovilla keinoilla.

      Venäjän agentit painostivat Google-johtajaa poistamaan Putinin suututtaneen sovelluksen. Yhdysvaltalaislehden mukaan asialla olivat todennäköisesti Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:n agentit.

      Venäjän turvallisuuspalvelun ja Putinin välien uskotaan rakoilevan.

      Poista
  13. Naton ex-pääsihteeri: Suomi ja Ruotsi voitaisiin hyväksyä jäseniksi lähes yhdessä yössä.

    "Pimeä Twitter" julkaistiin – Venäjän sensuuri ei toimi sivustolla.

    VastaaPoista
  14. Noin puolet venäläisistä on valtion propagandan varassa. Suoraan lähetykseen Ukrainan sodan tuomitsevan kyltin kanssa marssinut Marina Ovsjannikova oli Venäjän valtion Ykköskanavan työntekijä.

    Anonymous iski jälleen. Venäläisiin valvontakamerakuviin ilmestyi sodanvastaisia viestejä.

    Venäjä esti Instagramin käytön.

    VastaaPoista
  15. Kiovalaisen naisen siskot asuu Venäjälle
    Nižni Novgorodissa.Hän kertoi heidän kansaan on mahdoton puhua. He elävät informaatiopetoksessa.
    Kun kertoo heille, mitä tapahtunut, he sanovat että itse siellä tapatte toisianne.
    Melkoiseen houreeseen uskovat.

    Putler harjoittaa sotasensuuria, allekirjoitii hiljan lain, jonka mukaan Venäjän asevoimia koskevien "valeuutisten"julkaisusta voi saada jopa 15v vankeustuomion.

    Totuus pitää peittää, sanoo Putler kakit pöksyissään.
    Ja Marina Ovsjannikova, toimittajan katoamineen..

    Lehdessä oli kuvia kun venäläiset instastarat jätti hyvästejä itkien.

    VastaaPoista
  16. Hope so!

    Ovsjannikova toimitettiin tiistaina oikeuden eteen Moskovassa. Venäjän tuoreen lain mukaan häntä odotti jopa 15 vuoden vankeustuomio Ukrainan sotaa koskevan ”väärän tiedon” levittämisestä.

    Ovsjannikova kuitenkin selvisi kansainvälistä huomiota keränneestä protestistaan ilman vankeustuomiota. Hän joutuu kuitenkin maksamaan 30 000 ruplan, eli noin 247 euron sakot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Irti­sanoutumis­aalto iski Venäjän valtio­johtoisiin televisio­kanaviin.

      Poista
    2. Venäjän ykköskanava syyttää uutislähetykseen rynnännyttä toimittajaa maanpetoksesta.

      Poista
  17. Tuleeko Venäjästä maksukyvytön, ruplilla maksais korkoja mutta rupla romahtanut.
    30 päivän armonaika, riittääkö?
    Putlerin tyyli, tapattaa kenraalinsa ja muut sotilaansa.
    Hullu ukko!

    VastaaPoista
  18. Venäjän maksukyky on kyllä mielenkiintoinen juttu.

    Suomalaisasiantuntija:
    "Venäjän joukot kykenevät ylläpitämään täyttä taistelukapasiteettia vielä 10–14 päivää, jonka jälkeen venäläisarmeijan kyky pitää asemansa valloittamillaan alueilla alkaa heikentyä."

    Ensin menee maksukyky ja sitten armeijan teho hiipuu. Voiko Putin enää "säilyttää kasvojaan"? Pahalta näyttää. Entäpä, mitä Kiina tekee, hylkääkö sekin Venäjän?

    Mitä tekee nurkkaan ahdettu Venäjä/Putin? Näemmekö jotain aivan järjetöntä vielä, jos Putinilla ei ole enää mitään menetettävää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanna Marin varoitti sini­silmäisyydestä koskien Venäjän pakolaisuutta.

      Putinin hyytävät viestit lännelle ja oligarkeille:
      "Venäläiset sylkäisevät saastaiset petturit ulos kuin kärpäset suusta."

      Poista
    2. Venäjän valtiovarainministeriön mukaan 117 miljoonan dollarin korot on maksettu lontoolaisen pankin kautta velkakirjojen haltijoille. Korot maksettiin lainaehtoja noudattaen dollareina, eikä ruplina, kuten Venäjä aiemmin uhkasi.

      Venäjän Suomen-suurlähetystö pyysi suomenvenäläisiä kertomaan kohtaamastaan syrjinnästä. Kampanja joutui pian murskakritiikin kohteeksi. Anonymous pyysi kannattajiaan tukkimaan suurlähetystön sähköpostiosoitteen roskapostilla.

      Putin hyökkäsi kova­sanaisesti oligarkkeja vastaan.

      Poista
  19. Tuhannet kokoontuivat Moskovaan juhlimaan Krimin liittämisen vuosipäivää. Musiikkiesitysten lisäksi tapahtumassa puhui presidentti Vladimir Putin. Yleisöä pakotettiin paikalle ja Putinin puhe katkesi kuin seinään Venäjän televisiossa.

    VastaaPoista
  20. Naton ex-pääsihteeri kehottaa Suomea ja Ruotsia liittymään pikaisesti Natoon.

    VastaaPoista
  21. Venäjä kertoi käyttäneensä hypersoonista ohjusta, Kinžal-ohjuksia interfaxin mukaan.
    Hypersooninen tarkoittaa vähintään viisinkertaisella äänennopudella eli yli 60000km tuntinopeudella menevää.
    Venäjä kertoo laukasseensa Kinžal-ohjuksia perjantaina.
    "Hypersoonisella aeroballistisilla ohjuksilla varustettu Kinžal-ohjusjärjestelmä tuhosi Deljatynin kylässä ivano-Frankivskin alueella suuren maanalaisen varikon, jossa oli ammustarvikkeita", puolustusministeriö tiedotti uutistoimisto AFP:n mukaan.

    Iskusta ei ole Ukrainan viranomaisten antamia tai riippumattomia tietoja.
    Kinžalin käyttämisestä kertominen voi olla yritys pönkittää Putleria.
    Venäjän asevoimien modernista mahdista.
    Venäjän joukot ovat kärsineet hyökkäyssodassaan suurista vaikeuksista, ja on epävarmaa, mitä venäläisyleisö sotatoimien takeltusta tietää.
    Surullista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Putinilla taitaa olla pieni... niin pitää machoilla kaikella tavalla.

      Poista
  22. Sodanvastaiset mielipiteet voivat johtaa potkuihin Venäjällä.

    VastaaPoista
  23. Venäjä-mielinen iltapäivälehti Komsomolskaja Pravda julkaisi maanantaina artikkelin, jossa todettiin, että Venäjän puolustusministeriön tietojen mukaan Ukrainan sodassa on tähän mennessä kuollut 9 861 venäläistä sotilasta ja 16 153 loukkaantunut. Kauaa tieto ei venäläislehden sivuilla pysynyt, sillä kuolinuhreista kertova osuus poistettiin artikkelista vain minuutteja myöhemmin.

    Turkulainen Mikko Kiiskinen kirjoitti venäjänkielisen sanan ("lapsia") Turun Venäjän pääkonsulaatin eteen – poliisi tilasi lakaisuauton paikalle.

    VastaaPoista
  24. Ukraina väitti Venäjän varusteiden riittävän enää kolmeksi päiväksi. Pentagon pitää todenperäisyyttä mahdollisena.

    Asiantuntija: Venäjästä tulossa kuin Pohjois-Korea.
    (miten niin tulossa... kun on jo.)

    VastaaPoista
  25. Tiedustelulähde ennakoi vallankaappausta. Tyytymättömyys Putiniin kasvanut FSB:n sisällä.

    Venäjän yksityistämisen johtohahmo ja talouselämän merkittävä vaikuttaja Anatoli Tšubais on eronnut hallinnon tehtävästään ja lähtenyt Venäjältä.

    VastaaPoista
  26. Tällainen on "natsipataljoona" Azovin rykmentti, joka on Venäjän mukaan syy Ukrainan sodalle.

    Oikeustieteen professori:
    Venäjän Z-symbolin käyttö voi olla rangaistavaa Saksassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Venäjän sotaa tukevaa Z-symbolin käyttöä ei voi kieltää Suomessa.

      Mihin Venäjän hyökkäys päättyy? Asiantuntija uskoo, että Ukraina jaetaan.

      Poista
    2. Samsung on ainakin paikoin luopunut Z-brändin käytöstä. Syy löytyy luultavasti Ukrainasta.

      Poista
  27. Venäjän valtion mielipidemittausten perusteella noin 70 prosenttia venäläisistä tukee maan toimia Ukrainassa.

    Yhdysvaltojen tiedustelu:
    Putinia pelkäävät neuvon­antajat ovat antaneet väärää tietoa Putinille sodan kulusta Ukrainassa.

    Osa Venäjän sotilaista ei noudata annettuja käskyjä.

    VastaaPoista
  28. Presidentti Vladimir Putin on hyvin huolissaan terveydestään ja hoitaa itseään niin perinteisillä kuin vaihtoehtoisillakin lääkintämuodoilla.

    VastaaPoista
  29. Venäjä keskeyttää yhteistyön Kansainvälisellä avaruusasemalla.

    VastaaPoista
  30. Iso-Britannia:
    60 prosenttia Putinin sotakassasta jäässä, sanktiot syöksevät Venäjän takaisin neuvostoaikaan.

    VastaaPoista
  31. Nato-lähteet CNN:lle:
    Suomen jäsenyydestä oltaisiin erittäin innoissaan:
    "Massiivinen strateginen tappio Putinille"

    VastaaPoista
  32. Vastaukset
    1. Moskva-laivan uppoaminen on jättänyt jälkeensä laivan miehistöä etsiviä omaisia. Venäjän puolustusministeriön lausunnon mukaan yksi miehistön jäsen kuoli ja 27 katosi Moskva-sotalaivan uppoamisessa Mustallamerellä.

      Poista
  33. Venäjältä vankilatuomiota paennut toimittaja:
    "Ei tämä ole paluuta Neuvostoliittoon, tämä on pahempaa"

    VastaaPoista
  34. Kremlin sisäpiirin mukaan Putinin hyökkäys Ukrainaan oli valtava virhe.

    VastaaPoista
  35. Putin uhosi maailman tuhoisimmalla "Saatana 2"-ydin­ohjuksella. Sarmat-ohjus (Nato-koodilla Satan-2) kykenee kantamaan jopa yli kymmenen ydinkärkeä ja iskemään vihollisiin missä päin maailmaa vain.

    VastaaPoista
  36. Ukrainan pääkaupunki Kiovalla on Venäjälle niin suuri symbolinen ja historiallinen merkitys, että se voi olla jopa osasyynä sotaan.

    Mutta tämänhän minäkin jo tiesin, vaikka en ole yliopiston tutkija tohtori =)

    VastaaPoista
  37. Uudet väitteet Putinin terveyden­tilasta leviävät.

    Kampanja Venäjällä:
    Astrid Lindgren ja muut tunnetut ruotsalaiset ovat natseja.

    Kaikkea ne keksii, ruotsalaiset natsit.

    VastaaPoista
  38. Venäläiset propagandasivustot väittävät, että Suomi siirtäisi sotilaskalustoa itärajalle. Todellisuudessa panssarivaunut siirrettiin sotaharjoituksiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eräs sivusto mustamaalaa rajusti Sanna Marinia, ja toinen väittää Suomen olevan Hitleriä ihannoiva kansa.

      Poista
  39. Venäjän presidentti Vladimir Putin piti hyytävän puheen, jossa jälleen levitettiin natsiväitteitä Ukrainasta.

    VastaaPoista
  40. Ruma totuus alkaa paljastua Venäjällä.

    Hakkerit ujuttivat viestin keskelle Venäjän voitonpäivän juhlintaa.

    VastaaPoista
  41. Presidentti ja pääministeri julkaisivat yhteisen tiedotteen.

    Suomen keskeinen ulkopolitiikan johto, presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Sanna Marin (sd.) kannattavat odotetusti Suomen Nato-jäsenyyttä.

    Kreml: Suomen liittyminen Natoon antaa syyn vastatoimille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eduskunnan Nato-seurantaryhmän puheenjohtaja, eduskunnan puhemies Matti Vanhanen (kesk.) vahvistaa, että Suomi hakee Naton jäseneksi, mutta prosessi viedään ensin loppuun saakka. Jäsenyyshakemus saa lopullisen sinettinsä eduskunnan äänestyksessä.

      Poista
    2. Sanna Marin kääntyi Nato-jäsenyyden kannalle jo kauan ennen Venäjän hyökkäystä.

      Sanna Marin 20.1.2022:
      "On 'hyvin epätodennäköistä', että Suomi hakisi sotilasliitto Naton jäsenyyttä hänen pääministerikautensa aikana.

      Kukaan ei pysty vaikuttamaan meihin. Ei Yhdysvallat, ei Venäjä eikä kukaan muu. Uskon kuitenkin, että Nato-keskustelut tulevat lisääntymään tulevina vuosina."


      20.1.2022 jälkeen Nato-keskustelut lisääntyivät muutamassa kuukaudessa siinä määrin, että 12.5.2022 päätettiin liittyä Natoon. No, se päätöskin oli tehty jo "kauan ennen kuin".

      Ja kuinka pitkä aika on "Kauan ennen kuin..."?

      Poista
  42. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Venäjän presidentti Vladimir Putin kävivät puhelinkeskustelun lauantaina 14. toukokuuta 2022.

    En enää oikein usko, että nämä puhelut auttavat.

    VastaaPoista
  43. Selonteko Suomen liittymisestä Pohjois-Atlantin liittoon (Nato) 15.5.2022.

    VastaaPoista
  44. Suomen historiallinen hakemuskirje Natolle sanasta sanaan.

    Ylivoimainen enemmistö kansanedustajista äänesti Natoon hakemisen puolesta.

    CNN hämmästyi Helsingin alla olevista valtavista pommisuojista.

    VastaaPoista
  45. Venäjän ulkoministeriö:
    Suomen Nato-hakemukseen vastataan ”sotilaallisella yllätyksellä

    VastaaPoista
  46. Ex-vakooja:
    Putin on vakavasti sairas ja Kreml on ajautunut kaaokseen.

    VastaaPoista
  47. Vastaukset
    1. Venäjän valtion maksu­kyvyttömyys nyt todennäköinen.100 miljoonan dollarin korkoerä jäi lyhentämättä.

      Poista
  48. Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on julkaissut Instagramissa yhteiskuvia Suomen pääministerin Sanna Marinin kanssa.

    VastaaPoista
  49. Brittiläinen Daily Star -lehti uutisoi turvallisuuspalvelu MI6:n päälliköiden heittäneen ilmoille, että Venäjän presidentti Vladimir Putin saattaisi olla jo kuollut.

    VastaaPoista
  50. Putlerin pullanassu on sairaannäköinen, maybe korkein voima puuttuu peliin.
    matkalla alimpaan tulimereen.
    En usko että on kuollut, vielä.
    Luin tänään että Putler on sekopää kuvittelee olevansa Pietari Suuri!

    Putler sanoi, että historiassa on ollut aikoja, jolloin Venäjä ”on ollut pakotettu vetäytymään mutta vain vahvistuakseen”.

    Ruotsin tappio Suuressa Pohjan sodassa (1700–1721) teki Venäjästä Itämeren suurvallan. Ruotsi luovutti Venäjälle Uudenkaupungin rauhassa muun muassa Vanhan Suomen alueen.

    Pietari Suuri hallitsi ensin tsaarina ja sitten keisarina vuodesta 1682 kuolemaansa saakka vuoteen 1725. Hänet tunnettiin Euroopan ihailijana ja hän pyrki aikanaan eurooppalaistamaan Venäjää.

    Nyky-Venäjällä hallitsijan hengenheimolaisuutta Eurooppaan usein vähätellään. Sen sijaan korostetaan ajatusta Pietari Suuresta Venäjän alueiden laajentajana.

    VastaaPoista
  51. Venäjän seuraava askel on aiheuttaa nälänhätää Aasiassa ja Afrikassa voittaakseen sodan Euroopassa.

    VastaaPoista
  52. Mitä tapahtuu Putinin jälkeen?

    Venäläinen propagandakoneisto on julkaissut outoja väitteitä presidentti Sauli Niinistöstä.

    VastaaPoista
  53. Putin julisti puheessaan "yksinapaisen maailman aikakauden" päättyneeksi.

    VastaaPoista
  54. Historiallinen päätös: EU hyväksyi Ukrainan ja Moldovan ehdolle jäsenmaiksi.

    VastaaPoista
  55. Sai riconoscere la storia quando si ripete!

    Putlerin nassulle on piirrettynä Hitlerin viikset.

    VastaaPoista
  56. Suomi on takavarikoinut lähes 900 venäläistä junavaunua.

    MV-lehdessä muotoillaan näin:
    "Suomalaiset voivat odottaa, että kalliisti maksamatta ei Venäjän omaisuuksia kaapata ja kysyä, että tullaanko näitä omaisuuksia hakemaan takaisin vielä korkoineen, siis koska?"

    VastaaPoista
  57. Minä äimistyin kun näin uutisen että varmaan Porkkalassa on oligarkkien pesät-
    Joku avasi sen siten että nämä alueet joissa on venäläisiä jatkaa sotaa Suomea kohtaan.

    Vitsit oon joskus kauan sitten kirjoittanut: Isis on terroristijärjestö, johon kytkeytyy useita muita tuhojärjestöjä..joo en mäkää niiden iskuja pelkää samanlailla ku Putinin touhuja.
    Tähän asti oon nauranut sille, mutta uskon että isot maat puuhastelevat "maan alla" salaa ydinohjuksiaan..kaiken varalta. (vetypommia Pohj.-Koreassa)
    Sodat tänäpäivänä on niin erilaisia kuin esmes Suomen sotien aikana.

    Mmmh silloin Putin ei ollut edes Putler.

    Ja Natoon ei kovin moni halua ja aina löytyy niitä jotka sanoo ei.
    Mun yks kysely:
    Kansankäräjien satoa
    Tulokset:
    Kauppias päättää itse aukiolostaan! (61 ääntä)
    37%
    Liitytään natoon! (18 ääntä)
    11%
    Viinat maitokauppoihin! (25 ääntä)
    15%
    Kirkko ja valtio erotettava! (28 ääntä)
    17%
    Markka, penneineen takaisin! (35 ääntä)
    21%
    Ääniä yhteensä: 167

    VastaaPoista
  58. Kaikkihan tietävät, ettää Titanicilla orkesteri soitti viimeiseen asti.
    Sitä ei tiedetä, että moni matkustaja päätti kohdata loppunsa tanssien.

    Samalla asenteella väestönsuojien rakentaminen lopetettiin 30 v sitten, n. kolmannes kansasta mahtuisi.
    Lähimpään väestönsuojaan ei mahdu kaikki.

    Atomipommeja ei enää pelätä, ikävät asiat lakaistaan maton alle, vain ohut kalvo suojaa idylliä kaaokselta.
    Romahtaa lintukoto.
    -Ylikansoitus pian 8 miljardia paskojia.
    -Ilmastonmuutos
    -Metsäkato
    -Eroosio ja kestämätön viljely tuhoavat viljelysmaan
    -Vedestä on puutetta ja vähäisetkin vesivarannot saastutetaan, meret ryöstökalastetaan tyhjiksi
    -Metsästyksessä menty liiallisuuksiin, joka päivä jossain päin maapalloa joku laji kuolee sukupuuttoon
    -Fotosynteesiä kiihdytetään niin, ettei happi riitä
    -Vieraslajit horjuttavat luonnon herkkää tasapainoa
    -Kiinassa otetaan joka päivä käyttöön 50 000 uutta autoa
    -Saastuminen
    -Sähkönpuute

    Jos yksikin näistä uhista saavuttaa kriittisen pisteen, olemme mennyttä, jo yksi näistä riittää upottamaan laivan, vaikka kuinka tanssisimme..

    VastaaPoista
  59. Venäjän uusin selitys huonolle sotamenestykselle:
    Ukrainan sotilaat olleet salaisissa laboratorioissa, muuttuneet "julmiksi hirviöiksi".

    Kuulostaa kyllä jo leffalta.

    VastaaPoista
  60. Todellakin ja mihin genreen kuuluisi? Kauhu splatteri ainakin.

    Putlerin tukija Steven Seagal kävi tällä viikolla Ukrainan Donetskissa tekemässä Venäjän hallinnon propagandaa.

    Seagal vieraili Olenivkan kaupungin vankilassa, jossa tapahtui heinäkuun lopussa kymmeniä ukrainalaisia sotavankeja tappanut isku, kertoi niin sanotun Donetskin kansantasavallan eli tosiasiassa Venäjän nukkehallinnon johtaja Denis Pušilin Telegramissa tiistaina. Alue on tällä hetkellä Venäjän vallan alla.

    Viime vuonna Seagal liittyi Putlerii kannattavaan puolueeseen
    Vuodesta 2018 hän on ollut Venäjän ulkoministeriön erityisedustaja, kontollaan Venäjän ja Yhdysvaltojen suhteet.
    Hullunkurinen perhe koko roskasakki!

    VastaaPoista
  61. Tutkimus:
    Yhdysvaltain ja Venäjän ydinsota johtaisi yli viiden miljardin ihmisen kuolemaan.

    VastaaPoista
  62. Karu ehdotus Venäjältä:
    Suomalaisten bensaturistien pitää vakuuttaa tukevansa sotaa Ukrainassa.

    VastaaPoista
  63. Olen surullisena seurannut karttoja miten Venäjän hyökkäys etenee, ja missä iskuja että Ukrainan heiveröinen puolustus.
    Toivon tosiaan että Ukrainan iso vaihde tehoaisi, ja ajan asia on ydinsotakin.
    Ihan kuin salaliittoteoriaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pietarilaiset valtuutetut vaativat:
      Putinia on syytettävä maan­petoksesta”

      Siemen on kylvetty.

      Poista
    2. Pietarilaiset poliitikot täräyttivät poikkeuksellisen vaatimuksen Putinin rankaisemiseksi. Joutuivat itse epäillyiksi rikoksesta.

      Poista
    3. Uusi liuta paikallispoliitikkoa liittyi vaatimaan Putinin eroa.

      Asiantuntijalta hurja spekulaatio:
      ”Putinilta on kadonnut ymmärrys.”

      Tästäkö se alkaa?

      Poista
    4. Protestia johdetaan Suomesta käsin:
      Venäläiset paikallispoliitikot vaativat Putinin eroa.

      Poista
  64. Enpä usko että Putleria saa vastuuseen vaikka miten lätistään.
    Tekoja ei puheita ja neuvotteluita.
    Saattaa olla ellei saa kuulaa kalloon, niin siemen ei idä.
    Putlerille on kasa syytteitä ja maailmanpahe niskassa miinus trumppaus ja räkänokka, jotka tarjoaisi Putlerille bullaa kaffeelle.

    Mikä naksahti tänä herranvuonna Putinilla että muuttui Putleriksi?
    Ai niin Pietari Suuri-virus.

    VastaaPoista
  65. Venäjän televisiossa väläytetään jo yleistä liikekannallepanoa.

    VastaaPoista
  66. Sotatieteiden dosentti Ilmari Käihkö uskoo, että Venäjä ei ole vielä pelannut Ukrainassa kaikkia korttejaan. Käihkö pitää mahdollisena, että Vladimir Putin käyttää ydinasetta

    .Pohjois-Koreassa on hyväksytty laki, joka mahdollistaa sen, että maa voisi tehdä ydiniskun niin sanotusti ennaltaehkäisevänä toimena. Kim Jong-un haluaa keulia mopollaan, koska isot pojatkin tekee niin.

    VastaaPoista
  67. Kommunistipuolueen puheenjohtaja Gennadi Zjuganov totesi suoraan, että presidentti Vladimir Putinin "erikoisoperaatio" on todellisuudessa sota.

    Ennustus Ukrainasta:
    Venäjä hajoaa pieniin osiin 2–3 vuodessa.

    VastaaPoista
  68. Luinkin että venäläiset koittaa punnertaa Putlerin kumoon.
    Ilahduin nähdessäni sotakartan miten Ukraina jyrää.
    Sodan pitäisi loppua kohta eikun heti!

    Putler sukellusveneessä ottaa maljan:
    Otetaan peltimuki, täytetään piripintaan votkalla, läppästäään neljällä sormella sen kylkeen merkiksi siitä että sukelletaan.
    Ja sitten napautetaan peukalolla mukin pohjaa, että päästäisiin joskus takaisin pinnallekin.

    VastaaPoista
  69. Jopa 65-vuotiaat saattavat joutua sotaan.

    Ainakin 1300 mielenosoittajaa on pidätetty Venäjällä.

    VastaaPoista
  70. Suomessa eläkkeelle pääsee 63-vuotiaina en ole varma koskeeko se tiettynä vuonna syntyneitä
    On siinä hurmycket pidätettyjä ja Saksa ottaa venäläisiä sotilaita vastaan, keitä ei huvita sotia.
    Uhooko Putler liikaa moni sanoo Putler maalasi itsensä nurkkaan.
    Olisiko parempi että laitettaisiin Suomen muotoinen rajat kiinni ainakin itään päin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Putin on roolittanut itsensä Hitleriksi. Ketä Putin haluaa kovilla puheillaan vakuuttaa – itseään vai yleisöä?

      Venäläiset hakevat nyt Googlesta, kuinka poistua maasta ja kuinka murtaa käsi.

      Sotilaita pakotetaan sotaan. Onko sotilailla halua sitten sotia - tuskin.

      Poista
  71. Sotilaita halutaan sotaan jossa Putler sekoilee palatsissaan käskee mobilisoida väkeä sotaan, milllaista väkeä ei edes saa Venäjällä lentolippua, väki on kännissä kuin käenpojat, yksi askel eteen, kaksi sivulle ja kolme taakse ja vähän tapellaan ja kaadutaan.
    Ei kukaan järki-ihminen halua sotaa tänä herranvuonna.
    Heti kun Putler piti puheensa, moni nuori pakkasi laukkunsa jä häipyi maasta, se vaan että miksi kaikki vihaa venäläisiä kun yksi mätä pilaa koko satsin.

    Putlerin järkyttävät sotarikokset hipoo jo huippua, mitä muut maat pelkää?
    Äkkii natoon ja miksi, Suomessa ei haluta sotia, vaikka pahimmassa skenaariossa sota leviää Suomeenkin, historia on sellainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oliko osittainen liikekannallepano Vladimir Putinin viimeinen epätoivoinen yritys?

      Viimeistään nyt koko todellisuus lävähti venäläisten kasvoille. Erikoisoperaatiosta tuli sota, joka vaikuttaa kaikkialla yhteiskunnassa. Kulissit kaatuivat lopullisesti.

      Poista
  72. Toivon tosiaan että Putlerille jäisi käteen mustapekka tai aasikortti.
    Luin että Suomessa nostetaan ikärajaa about viidellä vuodella, Uutissuomalaisen mukaan yläikäraja on nykyisin upseereilla ja aliupseereilla 60 vuotta ja miehistöllä 50 vuotta. Ikärajan nostoa ehdotti asevelvollisuuden kehittämistä pohtinut parlamentaarinen komitea viime marraskuussa.

    Tarkottaako tuo että eläkeläiset tyyliin 65 vuotiaana kutsutaan reserviin leikkimään sotaa?
    ”Viiden vuoden korotuksesta on ollut puhe. Muutos perustuisi ensisijaisesti Puolustusvoimien tarpeeseen ja reserviläisen vapaaehtoisuuteen”, prikaatikenraali Sami Nurmi kertoo Uutissuomalaiselle.

    Höpöhöpö vapaaehtoisuuteen en usko, sen tiedän että intistä pääsee varhain eläkkeelle, jopa niin että exupseeri hankkii hovimestarin pestin ja kutsutaan sitten alzheimeirexupseeri sotimaan, kun hätä on kädessä tässä tapauksessa pöksyissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Venäjältä on paennut yli 260 000 miestä viime viikolla julistetun liikekannallepanon myötä.

      Poista
  73. Joukkopako on järkyttävän sekasortoinen.
    Paria poikkeusta lukuun ottamatta kukaan ei halua sotia eikä kukaan edes osaa sotia. Kaikki, joilla on mahdollisuus, pakenevat maasta tai miettivät muuttamista. Tai jotakin ratkaisua.

    Monilapsisten perheiden isät on vapautettu kutsunnoista., Kolmen lapsen yksinhuoltaja, kertoi, että lasten isä oli ensimmäisen kerran osoittanut kiinnostusta perheenisyyttä kohtaan. Isä ei ole ikinä maksanut elatusmaksuja virallisesti. Nyt hän tarvitsisi lapsiaan ja näiden äitiä.

    Venäläiset miehet taistelevat aikaa vastaan. Venäjän rajat suljetaan huhujen mukaan kutsuntaikäisiltä 28. syyskuuta. Lennot on myyty loppuun. Moskovassa ja Pietarissa ollaan kauhistuneita Suomen rajojen sulkemisesta. Kysymys on elämästä tai kuolemasta.

    45-vuotias pietarilainen reservin upseeri sanoi kylmän rauhallisesti miettivänsä, että todennäköisesti on parempi mennä vankilaan kuin joutua Himarsien tappamaksi Ukrainassa. Siitä huolimatta, että rangaistuksia kieltäytymisestä kovennettiin vähän ennen liikekannallepanoa ja vielä sen jälkeen, ja tuomio mittaisiin useissa vuosissa.

    Putlerin puheessaan esittämä ydinaseuhkailu. Moskovassa monet ottivat uhkailun tosissaan.Venäjän televisiokanavat mielestäni pohjustivat tätä narratiivia.
    Miksi Putler uhkailee ja maalaa piruja seinille? Venäjän telkkarit suoltaa valheita!

    VastaaPoista
  74. SvD:
    Jo neljäs vuoto Nord Stream -putkissa.

    CNN:
    Venäjän sotalaivoja havaittiin putkivuotojen läheisyydessä.

    Joe Bidenkin on puhunut mysteerisiä juttuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Somessa leviää väite, että Yhdysvallat olisi Nord Stream-vuodon takana.

      Poista
    2. Amerikkalainen tutkiva toimittaja Seymour Hersh väittää, että Yhdysvallat olisi ollut Nord Stream -kaasuputkien räjähdysten takana. Hersh väittää CIA:n toteuttaneen Valkoisen talon tilaaman salaisen operaation kaasuputkien sabotoimiseksi.

      Poista
    3. Vähän yli vuosi Nord stream -sabotaasista, niin nyt siitä syytetäänkin ukrainalaista upseeria.

      Poista
  75. Sleepy Joe sekoilee, mutta vuotakoon tyhjiin putket sanoi lähellä asuva.
    Heitettiin kehiin että next menisi netti.
    Hullu, hullumpi hulluin Putler.
    Nyt sitten keskiyöllä menee Itäraja kiinni, alkaa elämän ja kuoleman kilpajuoksut.

    VastaaPoista
  76. Ohno Biden! Trumppauskin on sekoillut niin että naarattaa ihan.
    Mobilisoidut, joita tyrkätään busseihin saavat yhtäpaljon kuin sopimusotilaat eli 30 000-60 00 rupea(rupla) julkisuudessa esitetyt palkkasummat koskevat vapaaehtoisia eli saavat 130 000-250 000 rupea about 2000-4000 erkkiä.

    Eli semmosia porkkanoita, kuka sitten uskoo, nämä venäläiset kun ovat kannustaneet Putleria, ja kävi tämä mobilisointi niin hätä tuli pöksyyn, mitä joudunko minä nyt tykinruuaksi!
    Putlerin sekoaminen mobilisointiin avasi joidenkin venäläisen silmiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen nähnyt videoita, joissa väitetysti sotilaat ajavat kaupungilla randomisti valitun miehen viereen ja kaappaavat pakettiautoon - vievät sotimaan.

      Minkälainen tällaisten miehien into on sotia, ei varmaan kovin korkea.

      Poista
  77. Sotaa suorassa lähetyksessä vastustanut venäläistoimittaja pääsi pakenemaan maasta.

    VastaaPoista
  78. Kansainvälistä ohjelmaa tarjoavan RT-kanavan venäjänkielisten ohjelmien julkaisujohtaja Anton Krasovski puhui ukrainalaislasten hukuttamisesta ja polttamisesta ja sanoi, ettei Ukraina edes ansaitse olla olemassa ja Venäjää vastustavat ukrainalaiset pitäisi ampua.

    VastaaPoista
  79. Anonymous-kollektiiviin kytkeytyvä Anonymous TV -kanava kertoo Twitterissä kollektiivin ja Ukrainan it-armeijan tehneen yhteensä 8000 kyberoperaatiota venäläisiä vastaan. Kohteeksi mainitaan erityisesti aseteollisuus.

    VastaaPoista
  80. Nyt luin järkyttävä uutisen Wagnerjoukkojen tekemä hammer-murha järkytti niin että en etsinyt videoo näin vain blurratun kuvan hammerista ja hakatun murhatun miehen kädet, en nyt muista oliko murhattu venäläinen vai ei,

    Mitä hemmettiä!
    Jim Carrey:
    Yes @MargaretAtwood
    , I’m afraid the worst has happened. We’re banned from Russia🥱…but the problems of 100 Canadians don’t amount to a hill of beans in this crazy world! We’ll always have Paris. Here’s looking at you kid. 😢☔️

    ·Dang! @JimCarrey and I had planned a little naughty weekend getaway in Moscow. Guess it will have to be Kyiv instead-

    VastaaPoista
  81. Juu se oli extaistelija venäläinen.
    Mutta Ukrainan rajan maat kärsii nyt on tehty raskas isku Puolaan ja kaksi kuollutta on liikaa, eikö kertakaikkiaan saa Putleria hevonpersseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää vaan luottaa, että totuus ja hyvyys voittaa lopulta.

      Poista
  82. Pitää niin!
    Epäselvää oliko se venäläisten vai Ukrainan isku, joka lipsahtanut.
    Kuuluuko Puola Natoon, jos niin toivon että iso kone jylläis ja nitistäis itsevaltiaan Putlerin.
    Luin jutun jossa karjalaisperheessä tv on auki jossa Putler aivopesee ja perheen isä on ainoa joka sitä kuuntelee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kremliin voisi pudottaa yhden GBU-43/B (MOAB) -pommin. Tehokkain pommi ydinpommien jälkeen.

      Kremlin alue on joka suuntaan halkaisijaltaan noin 800 metriä. Suurimmat tuhot pysyisi Kremlin alueella - jos pommi osuisi keskelle.

      Poista
  83. Brittikirjailija George Orwellin dystopiaromaani Vuonna 1984 on noussut tämän vuoden myydyimmäksi fiktiiviseksi teokseksi Venäjällä.

    VastaaPoista
  84. Onnittelut Putlerille, vuoden Luuseri isolla ällällä.
    En ole itse lukenut Vuonna 1984, en ainkaan muista vaikka olen kirja-ahmatti ja ostan toisinaan myös antikvariateista vanhempia kirjoja.
    Putler vie dystopiaan ja koko elämä on harhaa, suurta illuusiota vailla tulevaisuutta.

    VastaaPoista
  85. Vaikutusvaltainen sotabloggaaja Igor Girkin on antanut lausunnoillaan ymmärtää, että saattaisi vakavasti asettua tukemaan vallanvaihtoa Venäjällä.

    "Vain Putin ja Venäjän puolustusministeriö pitävät tähänastista sotaa menestyksenä."

    VastaaPoista
  86. Tuoreen raportin mukaan Venäjä tuhoutuu kymmenessä vuodessa.

    Puolan pääministeri:
    "Ukrainan tappio voi johtaa kolmanteen maailmansotaan."

    Asiantuntija:
    "Kaikki merkit viittaavat siihen, että Valko-Venäjä liittyy sotaan."

    VastaaPoista
  87. Luin että Venäjän häviö johtaa kolmanteen maailmansotaan.

    Swedulaisveljekset tuomittiin törkeästä vakoilusta raskaasti. Venäjän ja sotilastiedustelupalvelu GRU:n hyväksi toimimisesta kertovat kaksikon ehtineen tehdä valtavat vahingot Ruotsin turvallisuudelle. Kyse on myyristä turvallisuuspoliisin sisällä. Vakoilijaveljeksiltä Venäjä on saanut todennäköisesti käyttöönsä laajasti turvallisuussalaisuuksia. Noin kymmenessä vuodessa vääriin käsiin ehtii päätyä huomattava määrä tietoa.

    Näin jonkin otsikon että Venäjän sodan saisi loppumaan kyykyttämällä älypuhelimet, voi jestas en lukenut juttua mutta ajattelin miksi ei?

    VastaaPoista
  88. Ruotsalaislehti Dagens Nyheterin mukaan Ruotsissa otetaan Venäjän uhittelu vakavasti, vaikka ydiniskua ei pidetä kovin todennäköisenä.

    Ylen juttu puhelinkyykytyksestä.

    VastaaPoista
  89. Venäläinen hakkeri­ryhmä väittää hyökänneensä suomalais­sairaaloiden sivuille.

    VastaaPoista
  90. HUS oli kyykyssä lauantaina varmaan moni sairaala olikin HUS;n kuuluu myös Jorvin sairaala joka oli listalla.
    Vieläkö sulla on venäläinen viestisovellus?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on:
      WhatsApp
      Signal
      Telegram (venäläistaustainen historia)

      Jos WhatsApp kaatuu, niin on vara mistä valita =)

      Poista
  91. Ville Haapasalo myöntää tulkinneensa Venäjää väärin.

    Amerikkalainen suursijoittaja George Soros arvioi, että Ukrainan voitto sodassa johtaisi Venäjän ”imperiumin hajoamiseen”.

    VastaaPoista
  92. Venäjän valtiollisella Rossija 1 -televisiokanavalla sanotaan, että Suomessa on "Viikinkien kultti".

    VastaaPoista
  93. Asiantuntija:
    Venäjän valtaapitävien oudot kuolemat ovat tuskin sattumaa.

    VastaaPoista
  94. Venäläiset oppivat jo päiväkodissa, että Japani on vihollinen, ja nyt vanha kiista leimahti taas. Samurait eivät saa saariaan ikinä takaisin.

    VastaaPoista
  95. Presidentti Vladimir Putinin apuun nettivideolla vedonneiden venäläissotilaiden kohtalo oli karu.

    VastaaPoista
  96. Venäjän hyökkäys Ukrainaan alkoi oikeastaan jo 23. helmikuuta 2022 tehokkaalla kyberhyökkäyksellä.

    VastaaPoista
  97. Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on määrännyt maan hallituksen harkitsemaan, voisiko ukrainan kielessä Venäjästä käytetyn nimen vaihtaa.

    VastaaPoista
  98. Kansainvälinen rikostuomionistuin on antanut pidätysmääräyksen Vladimir Putinista. Syynä ovat sotarikokset Ukrainassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pidätysmääräys jakaa kansainvälisen yhteisön voimakkaasti kahteen leiriin.

      Poista
    2. Dmitri Medvedev on ottanut kantaa Kansainvälisen rikostuomioistuimen antamaan Vladimir Putinin pidätysmääräykseen. Medvedev uhkailee Haagin tuomioistuinta täsmäiskulla, joka voitaisiin hänen mukaansa tehdä Venäjän ääntä nopeammin lentävällä Oniks-ohjuksella.

      Poista
    3. Venäjän TV-kasvot ovat nyt suunniltaan raivosta:
      "Tämä on yksin­kertaisesti paskaa!"

      Poista
  99. Venäjän eliitin vuodettu keskustelu:
    "Hän on saatana itse"

    VastaaPoista
  100. Perkele se on, niin myös Nalle Puh(Xi Jinping) Ja räkänokka.
    Ounastelen (weird sana) että Kiina hyökkää Taiwaniin, Taiwan on myös kaivannut verta nenästään, kun julkaisee kangasmerkkejä jotka möi itsensä taivaisiin, siinä mustakarhu iskee Nalle Puhia ja Puhilla on kiinanlipun verran tähtiä purkissaan.
    Mustakarhu on Taiwan. Ymmärtääkseni Nalle Puhilla on porttikielto Kiinaan, ainakin niin kauan kun vallassa on perkele. Kiina myös inhoo kuten P-K jenkkejä.

    Venäjä sähköistää kutsunnot.
    mobilisoidaan iisimmin Ukrainaan sotimaan.
    Kyllä, kyllä youtube on kivi Venäjän hallituksen kengissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiina sensuroi Nalle Puhia. Joidenkin mielestä Nalle Puhin seksuaalinen suuntaus on myös epäilyttävä. Nalle Puh on Kiinalle arka paikka.

      Poista
    2. Kiina sulkee Taiwanin pohjoispuolen ilmatilan. Kiina kieltää myös laivaliikenteen Taiwanin pohjoispuolella.

      Poista
    3. Kiinalaiset agentit vakoilevat Nalle Puh -meemien tehtailijoita Yhdysvalloissa ja Euroopassa.

      Poista
  101. Eikö edes tämä saa Xi Puhia lämpenemään Pullea Nah niin järkyttävä etten taida moista liian splatteria katsoa, vaikka kaverini sanoi että on mahdollista.
    Karseaa suosikkini Nasukin siellä riehuu aijajaijaja.

    En ole ajatellut että Puolen hehtaarin metsä olisi jotenkin kalleellaan johonkin suuntaan, aivan neuttaali metsä kaikille. Mielestäni nämä satuhahmojen seksuaalisoinnit joutavat muumipeikon peräreiän sekaan romukoppaan.

    VastaaPoista

  102. Kun nallekarkit lähti jakoon muualle, itse saatanan takia niin..
    Moskovassa avattiin lauantaina ensimmäinen Swed House -liike, joka on sinikeltaista logoaan myöten ilmeinen ruotsalaisen huonekalujätti Ikean jäljittelijä. Emme ole Ikea mutta haluamme olla Ikea, yhtä labyrinttia.

    VastaaPoista
  103. Omaa yksityisarmeijaansa ylläpitävä Jevgeni Prigozhin haluaisi selvittää ”taistelemalla kuolemaan asti”, kumpi on vahvempi: venäläinen Wagnerin palkka-armeija vai Suomen armeija.

    VastaaPoista
  104. Nasa:
    Kiovan outo valonvälähdys ei johtunut satelliitista.

    VastaaPoista
  105. Valonvälähdys oli mystinen eli uffo ei meteoriitti.
    Putler sitä saa mitä tilaa näyttää kyllä huonolta lähes harmaalta, saa sytostaattia.
    Voisi kyllä arkkuun panna ja monta ruumisarkun naulaa perään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos on syöpä, niin silloin hän voi tehdä mitä vaan, koska ei menetä mitään.

      Kiovan välähdys saattoi olla jumalallinen merkki / viesti.

      Poista
  106. Pidetään mystinen valoilmiö että syynä on uffot, kun ei Nasakaa tajunnut.
    Putlerille tulee hoppu eikä voisi hyökätä pikkuruisen Suomineidon raisk siis tuhotessa, on ilmoilla paljon aiheita, että Venäjä hyökkäisi Suomeen ja Ruotsiin samantien muutkin typerykset pohjoismaassa.
    Täten Putler saisi nauttia roolistaan.

    VastaaPoista
  107. Belgorodin kaupunki joutui vahingon seurauksena oman maan hävittäjän pommituksen kohteeksi.
    Kylläpä sanoin että maistakoon omaa lääkettään venäläiset ja pommittakaa omia kyliänne. Miten voi muka vahingossa ah niinpä tietenkin pikkasen votkulia otettu.

    VastaaPoista
  108. Ja tuo kirvoitti Putler ja Shoigu katuvat syntejään!
    Maybe osa kansalaisista sai esimakua miltä tuntuu, tai sitten kokivat sen, ei koske meitä, syy on Putlerin jonka varapiip on Shoigu.

    VastaaPoista
  109. Venäjän opetusministeriö on koonnut uuden historian oppikirjan, jossa kerrotaan myös Ukrainan sodasta.

    VastaaPoista
  110. Venäläisen palkka-armeija Wagnerin johtaja Jevgeni Prigožin luo pohjaa kapinalle ja aikoo joukoillaan toteuttaa vallankaappauksen Kremliä vastaan.

    VastaaPoista
  111. Miksi jotenkin särähtää korviin Ukrainan sota, kun se on Venäjän sota.

    Venäjä jäädytti Suomen edustustojen pankkitilit Venäjällä. Ulkoministeri Pekka Haaviston mukaan päätös vaikuttaa kiusanteolta. Hän ei usko, että tilien jäädyttäminen liittyy Suomen Nato-jäsenyyteen. Tottakai se liittyy!

    Venäjä haluaa eristäytyä kovastikin kun ilmoitti sulkevansa Venäjän suurlähetystön konsulaatin Lappeenrannassa sekä Suomen Pietarin-konsulaatin toimipisteet Murmanskissa ja Petroskoissa 1. heinäkuuta. Hmm mitä sairas Putler aikoo next?
    Ainakin Putlerin kokki aikoisi vallankaappaukseen, siis anteeksi mitä, aikooko oma koira vihdoin purra (Putlerin)kinttuun!
    hyvin meni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos ja kun EU jäädyttää Venäjän tilejä, niin on turha ihmetellä, kun Venäjä tekee samoin. Mitähän se Pekka Haavisto yrittää, kun tuollaisia puhuu. Tietenkin Venäjän toimet liittyy Natoon, mihin muuhunkaan.

      Olikohan Moskovan droonihyökkäyksen takana Wagner (Putinin kokki)?

      Poista
  112. Venäläisen palkka-armeija Wagnerin johtaja Jevgeni Prigožinin uusin purkaus:
    "Venäjän sodanjohto tullaan teloittamaan kahden kuukauden kuluttua."

    VastaaPoista
  113. MOT:n tutkimat vuodetut sähköpostit paljastavat, miten kolme suomalaista miestä auttoi Rotenbergien oligarkkiperhettä jatkamaan liiketoimia pakotteista huolimatta.

    VastaaPoista
  114. Yleensä syyllinen jos ei ole hovimestari se on kokki.
    Puhdistuksen epäillään alkaneen: Kolme Putinin kenraalia kadonnut julkisuudesta-Mitä se tarkoittaa että lähestyy hottentotti tai Grim Reaper kohti Putleria.

    Mikähän julkisuuden kiillotuskohtaus oli Putlerilla, rantautui nuorten tyttöjen väliin kuin nakkimakkara hotdogissa, kyllä..
    "Is Putin actually using a body double to avoid assassins…and Covid? As latest appearance sparks more claims of a doppelganger, we look at the evidence
    Rumours of 'Putin's body doubles' started in 2000 and picked up again in 2020
    The speculation ran rife again overnight when Putin made a surprise visit to the city of Derbent, energetically greeting a crowd of strangers."

    Putlerin esiintulemiselle ja weird käytökselle en olisi antamassa Oscaria.
    Raukka? Pelkäsi sala-ampumisia ja korotsua.
    Miks mieleeni tuli Trumppaus pussaa vain kauniita naisia, rumat ja vammaiset ja mustat kyselemättä vankilaan.

    Mutta kuitenkin Putler luuseripystin vei, kyllä ihmetytti nämä suomalaiset joita on onneksi muutama vain, jotka piirtää Niinistölle ja Marinille Hitler-viikset ja sanoo natseiksi. Onko aivopesu kyseessä, jossain VK-tililä julkassa kuviaan, noh RIP.

    Wiki: VK on sosiaalinen verkkosivusto. Sivusto on suosittu etenkin Itä-Euroopan maissa, ja on suosituin sosiaalinen sivusto Venäjällä ja Valko-Venäjällä. Ukrainassa se oli suosituin vuoteen 2017 asti.
    Ahaa, mitähän silloin tapahtui kun Krimin miehityskin 2014.
    Saattoi ollakin tämä: Kertšinsalmen välikohtaus oli 25. marraskuuta 2018 sattunut Venäjän ja Ukrainan välinen kahakka. Se alkoi, kun Venäjä otti Kertšinsalmessa haltuunsa kolme ukrainalaista alusta ja 24 merimiestä Krimin niemimaan lähellä. Alukset olivat Venäjän mukaan tunkeutuneet Venäjän aluevesille.

    VastaaPoista
  115. Putler nostaa asevelvollisten palkkoja 10,5 prosentilla epätoivoisena yrityksenä lisätä tukeaan.

    Lokakuun 1. päivästä alkaen sotilaiden palkat nousevat, osoitti tänään virallisessa verkkoportaalissa julkaistu hallituksen asetus.

    Siirto tapahtui muutama päivä sen jälkeen, kun Wagner otti hetkeksi hallintaansa Etelä-Venäjän Donin Rostovin kaupungin ja marssi Moskovaa kohti sen johtajan Jevgeni Prigožinin mukaan protestina epäpätevyyttä ja korruptiota vastaan Venäjän huipulla.

    Vallankaappausyritys valaisi halkeamia maan hallinnassa, ja nyt Putler taistelee vetääkseen takaisin Venäjän väestön uskollisuuden.

    Tällä viikolla Putlerin nähtiin yrittävän edelleen lujittaa tukeaan harvinaisella tapaamisella, kun hän poseerasi selfieissä nuorten tyttöjen kanssa. Lue:Piti ihmiskilpiä. Siis niin jäätävä skeida pöksyssä.

    Kuvamateriaali keskiviikkoillan tapahtumasta - Putlerin esiintyminen matkalla Derbentin kaupunkiin Dagestanin alueella Etelä-Venäjällä - osoitti, kuinka hän sukelsi öiseen väkijoukkoon kuin Hollywood-näyttelijä punaisen maton showssa.
    Niin, en antaisi Oscaria Putlerin esiintymiselle harkitsisin Razzieta Tosin kuvassa on varaehdokas.
    Rapsua

    VastaaPoista
  116. "Kolmas maailmansota lähestyy": Putinin röyhkeä liittolainen varoittaa "täysin hullu länsi" lisää mahdollisuuksia täydelliseen maailmanlaajuiseen konfliktiin antamallaan sotilaallista apua Ukrainalle.
    Venäjän entinen presidentti Dmitri Medvedev sanoi, että "kolmas maailmansota" lähestyy.Venäjän hyökkäys Ukrainaan "jatkuu".
    Se tapahtuu, kun Zelensky toivotti tervetulleeksi uuden "pitkän aikavälin" G7-turvapaketin Ukrainalle.

    Ja säälistä Ukraina Natoon, mutta sitä ennen Putler helvatissa ja sota loppuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun mielestä kolmas maailmasota on ollut jo pitkän aikaa, se vain ilmenee Ukrainan alueella, josta se voi enää vain laajeta.

      Länsi auttaa Ukrainaa ja itä Venäjää. Näin ollen sodassa on jo lukuisat maat - kolmas maailmansota.

      Venäjällä näyttää olevan vaikeuksia Ukrainan kanssa, joten se ei voi laajentaa sotaa moneen suuntaan / moneen maahan - ei ole resursseja. Venäjä on nurkkaan ahdettu ja saattaa käyttäytyä arvaamattomasti. Koska ei muuten pärjää, niin ydinkärjet voi kohta lentää, mutta eri asia on, että toimivatko ne, vai uhkaileeko vain.

      Lähteekö Kiina auttamaan Venäjää sotarintamilla? En usko, että Kiina lähtee siihen touhuun.

      Taidamme elää modernin maailman pimeintä (ihminen on idiootti) aikaa.

      Poista
  117. Onko Ukraina neuvostomaa?

    Putler kosiskelee Afrikkaa ja luin että Putler haluaisi sopia sodan mutta Ukraina ei halua.
    Ymmärrän Ukrainan vihan mutta en usko Putleriin mikä päämies on sellainen joka ei osaa englantia? Varsinainen aasi, sika, lokki, ei ei alenneta eläimiä Putler on pirusta next.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinäpä se sodan ydin taitaa ollakin. Ukraina on venäläisyyden alkulähteitä, Ukrainan alueelta alkoi muodostua Venäjä. Ukraina oli myös yksi maa, josta muodostui Neuvostoliitto (lapsena puhuttiin Neukut). Näin ollen Ukrainalla on vahvat kahleet Venäjän suuntaan, eikä Putin halua päästää Ukrainasta irti.

      Vaikka Suomi oli yli 100 vuotta Venäjän vallan alla, niin kumminkin Suomessa pysyi silloinkin suomalainen henki. Putinin on helpompi mennä Ukrainaan kuin Suomeen. Ukraina on neuvostomaa.

      Poista
  118. No kaikkihan sen tietää että suo kuokka ja sisu taattua ja vahvaa.
    Transnistria-parka pikkuinen neuvostomaa-palanen, kukaan maa ei ole tunnustanut sen itsenäisyyttä, voin sanoa että ne hinkuu liittyä Venäjään, mutta niin pieni pläntti ei kelpaa, jos Putler nielee Ukrainan niin sitten maybe imaisee Transunkin.
    Maassa oli aika ankeaa olla, paikalliset ruplat kelpas vain taksiin, Leninin patsas torilla.
    Tullissa sai jännittää, maassa puhuttiin venäjää ja ukrainaa, mitä tunnistin.
    Tuo Transu oli kerran elämässä kokemus.

    HS: Putlerin Afrikka-kokous paljasti Venäjän ja Afrikan maiden heikot välit
    Wagner-johtaja Jevgeni Prigožin palasi julkisuuteen ja ylisti Nigerin vallankaappausta. (Hän haaveilee samasta)

    Huippiskokouksen osallistujalistan perusteella monet Afrikan maat ovat todellakin hyljänneet Venäjän. Huippukokous oli järjestyksessä toinen, edellinen järjestettiin neljä vuotta sitten Sotšissa. Tuolloin paikalle tuli kaikkiaan 43 afrikkalaista valtiojohtajaa. Pietariin heitä saapui vain seitsemäntoista.

    Ja Putler pisti esiliinansa Sergei Šoigun votkulin kanssa tapaamaan räkänokkaa, näin pelataan maailmalla jos Kiina hyökkää Taiwaniin tulee Japani jeesaamaan, pelottavimpaa on miten pelilaudalla käy, jokaisen jauhot punnitaan. Peli tulee olemaan raakaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhdysvalloilta yli 300 miljoonan euron edestä sotilaallista apua Taiwanille.

      Tuo ei ainakaan ilahduta Kiinaa.

      Poista
  119. Pullea Nah ei tykkää ei. Voi vaikka hinaja loppua.
    Siirrän pian Pullea Nahin puolen hehtaarin metsään Putler ja Trumppa sekä Räkänokka sekaan saisi kivan sopan.
    Ee ei Trumppa ehdi kun täytyy lahjoa lisää Mar-a-Lagossa työskennelleitä.
    Ja aina kohti uutta takaiskua oikeudessa.

    VastaaPoista
  120. En tiennyt miten päin olisi kun lennokki-iskut Moskovaan ja paikallinen uutistarha ei kertonut asiasta sanaakaan. Kuin peittäisivät silmät ei täällä mitään tapahdu, aivopestään vain kansalaisia.
    Uskotko että Putler haluisi lopettaa sodan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On uutisoitu, että Putin olisi valmis rauhaan, jos Venäjä voisi pitää itsellään jo Ukrainasta vallatut alueet eli Krimin ja itä-Ukrainan. Mutta eihän tuossa ole mitään järkeä, sitten syyttää Ukrainaa sodan pitkittämisestä, joka vaatii itselleen vuoden 1991 rajat. Vuoden 1991 rajat on Ukrainan alkuperäiset rajat, kun Neuvostoliitto hajosi ja Ukrainasta tuli (jälleen) oma valtio. Vuodesta 2014 lähtien Putin on halunnut muuttaa näitä rajoja.

      Viime yönäkin Moskovassa on paukkunut.

      Poista
  121. Huoh Venäjä ja Valko-Venäjä uhkailee Puolaa!
    Venäjän Suuri sotaharjoitus Itämerellä.
    Venäjä julkaise ikioman Ruwikin Suunnitelmat korvata Wikipedia nousivat ensi kerran julkisuuteen jo vuonna 2019. Tuolloin Putler visioi, että Venäjän oma versio Wikipediasta sisältäisi ”luotettavaa tietoa, joka on esitetty hyvällä ja modernilla tavalla”.
    Hihihihii oikein tooodella sitä juuri suomeksi epäluotettavaa!

    Eli siis suomeksi sanottuna Putler haluaa aivopestä venäläiset.
    "On sanomattakin selvää, että Ruwiki noudattaa Venäjän sotasensuuria."
    Tekisi niin haistattaa pitkät!

    VastaaPoista
  122. Irakin hallitus ilmoitti sunnuntaina estäneensä venäläistaustaisen viestisovellus Telegramin käytön ”kansalliseen turvallisuuteen” liittyvien syiden vuoksi, kertoo uutistoimisto AFP.

    Sovelluksen käyttö estettiin sunnuntaina puoleenpäivään mennessä, jolloin uudet viestit eivät enää latautuneet Bagdadissa olleille käyttäjille. Sovellusta pystyi kuitenkin käyttämään vpn-yhteyden avulla.
    Onko vpn itse Beelzebubista kotoisin.

    Kesäkuussa 2023 rajan ylityksiä(Storskog) 5603, mikä oli 41% enemmän kuin kesäkuussa 2022.
    Tammi-kesäkuussa 2023 rajanylityksiä oli 38 971, mikä oli 131% enemmän kuin vuotta aiemmin samana ajanjaksona.
    Suurin osa turisteja ja pienempi osa merimiehiä, diplomaatteja ja muita matkusjia.
    -Lähde Finnmarkin poliisi-

    Koska Venäjän kansalaisten matkustamisen rajoituksia jatketaan valtioneuvoston 6.7.2023 tekemällä periaatepäätöksellä. Jengi tulee Norjan kautta.
    Onhan se harmi näitä venäläisiä kohtaan jotka ei tue Putleria.
    Ajetaan esim. 1 343,6 km Norjan kautta jotta pääsee Puumalaan mökille.
    Taas se että yksi läpimätä tuppaa myrkyttää muut.

    Suurella osalla sotilaista ei ollut mitään kokemusta armeijasta ennen viime vuoden helmikuuta ja nyt joutui sotaan(jotkut liittyi sotaan jo 2014) Paniikkikohtaukset ovat rintamalla yleisiä. Moni ukrainalainen sotilas kärsii psyyken ongelmista.
    Rintamalinjaa on lähes 1 000 kilometriä. Vihollinen iskee näkymättömistä tykistötulellaan. Kunnollista suojaa ei ole, ja varusteet ovat kevyet. Sodalle ei näy loppua.

    Sotilaiden psyykkisiä häiriöitä tutkinut historioitsija Ville Kivimäki sanoo että Ukrainan sota muistuttaa maailmansotien rintamataisteluja tuhoavuudessaan ja vaikutuksissaan ihmismieleen.
    Kivimäen mukaan sotilaan psyykkinen vammautuminen on väistämätön osa sodankäyntiä. Jokaisen mieli voi murtua.

    Donetskissa yliluutnantti Ihor Mykytiuk kertoo ymmärtäneensä vuosi sitten liittyessään armeijaan, että se voi tarkoittaa kuolemaa.

    ”Tämä on hinta, jonka joudumme tästä sodasta maksamaan.”
    sodan hinta

    Musta huumori auttaa kaiken pskan keskellä ollessa.
    Mitään tilastoja ei ole, kuinka moni ukrainalainen sotilas kärsii mielenterveydellisistä ongelmista tai kuinka moni on tehnyt itsemurhan.

    VastaaPoista
  123. Miksi tuomitaan Ukrainan ohjusisku Venäjlle, tuumataanko että käännä toinen poski?
    Eikö saa puolustautua tai pistää hanttiin?
    Suomikin on tuennut Ukrainaa parilla millillä..auttaako raha eikö parhain olisi poistaa mätä omena saastuttamasta muita!
    Putler antoi fudut General Sergei 'Armageddon' Surovikille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Prigozhinin surmanneesta "lento-onnettomuudesta" leviää hurjia väitteitä - ampuvat jo omiakin alas.

      Kun Moskovassa paukkuu, niin ehkä niitä ei virallisesti haluta suvaita, mutta kulissien takana kyllä. Kyllä minäkin antaisin luvan mosauttaa Kremlin alueen ilmaan.

      Poista
  124. Suuri näytelmä tulossa.
    Ensi vuoden presidentinvaalien tulos on tiedossa mutta vaaleista halutaan tehdä Putlerin pitkää uraa tukeva näytelmä. BUU!

    Maaliskuun vaalien lopputulos on kaikkien tiedustelujen mukaan selvä eli Vladimir Putler valitaan viidennelle presidenttikaudelle ylivoimaisella äänten enemmistöllä. Kansansuosion, manipuloinnin ja väärentämisen ohella lopputuloksen takaa Putler itse valitsemalla niin sanotut vastustajansa, jotka saa olla yli 50-vuotiaita.

    Ampukaa se!

    VastaaPoista
  125. Hetkonen, Putler lähetti räkänokalle onnitteluja ja toivoo läheisempää kontaktia.
    Voisi tehdä kartan mikä maa puolustaisi, kuten vuonna 1944 Saksa tuli jeesimään Suomea.

    Ukraina sai keväällä koottavia pahvilennokkeja Australiasta – käyttääkö se niitä iskuihin?

    Pohjois-Korea ilmoitti harjoitelleensa ydin­iskuja Etelä-Koreaan.

    Yhdysvalloilta 80 miljoonan dollarin ase­apu­paketti Taiwanille.
    Yhdysvaltain ulkoministeriön ulkomaisen sotilaallisen rahoituksen ohjelman kautta apua on yleensä suunnattu vain itsenäisille valtioille.

    Yhdysvallat ei ole tunnustanut Taiwanin itsenäisyyttä eikä mailla ole virallisia diplomaattisuhteita.
    Tukipaketin voi odottaa suututtavan Kiinaa, joka pitää Taiwania kapinallisena maakuntanaan, joka on yhdistettävä Kiinaan tarvittaessa sotilaallisesti.
    Huom kuten Putler tahtoo Ukrainan ja mörkö se lähti piiriin.

    Yhdysvaltain ulkoministeriö vakuutti, ettei apupaketin antaminen tarkoita minkäänlaista Taiwanin itsenäisyyden tunnustamista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ukraina iskee Venäjälle pahvisilla droneilla – eivät näy tutkassa.

      Kartalla Kiina valtasi Venäjän alueita.

      Poista
  126. Venäjän valtiolliset yliopistot opettavat nyt kaikille opiskelijoille pakollista uutta ”valtio-oppia” - putismia.

    VastaaPoista
  127. Saisin reput putinismista, järkyttävä ukkeli..luin että Putler 40 sekuntia käteli räkänokkaa, siinä semmonen diktaattoripari.
    Putlerin jalka morsetti kun päässä ei liikkunut mitään, kun tapasi räkänokan big babyn.

    Eläkkeellä oleva Yhdysvaltain kenraali sanoi, että Vladimir Putlerin täytyi matkustaa "Venäjän ääripäihin" tavatakseen Pohjois-Korean diktaattorin Kim Jong-unin(räkänokka, big baby) ja "anoakseen ammuksia". "Se on selvä merkki hänen eristyneisyydestään ja epätoivostaan"

    Ben Hodges, Yhdysvaltain joukkojen entinen komentaja Euroopassa, sanoi, että se, että Putler joutui nuolemaan Kimiä (räkänokka, big baby)vanhentuneiden ammusten ja rakettien auttamiseksi hänen sodassa Ukrainassa, on "selvä merkki hänen eristyneisyydestään ja epätoivostaan".

    Kenraali Hodges lisäsi, että vaikka venäläinen sodanlietsoja toivoo, että tällaisten ammusten toimittaminen auttaisi hänen hyökkäystään, se vain "pidentää hänen sotaponnistelujaan vielä muutamalla kuukaudella" liikkeellä, jonka seurauksena "tuhansia venäläisiä sotilaita kuolee turhaan." muu syy kuin Putlerin henkilökohtaiset tavoitteet".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Putinin ystävät on vähissä, joutuu turvautumaan pikkutekijöihin.

      Putinin jalkaa heiluu kummasti, koska se ei ole aito Putin. "Putinin" sisällä on päällekkäin kolme avaruusolentoa, joiden yhteistyö ei ole saumatonta. Ohjaavat Putinia vähän miten sattuu, koska painelevat ohjaimia ilman suunnitelmia. Siinä sitten jalka lähtee pyörimään jne.

      Poista
  128. Putler pieruverkkarissa, näytti kyllä että Pietari Suurivirus on itämässä.
    Haha näin videopätkän jossa Norjan kuningatar lähestyi Trumppaa, joka ojensi smile nassussaan kättä mutta Sonja menikin suoraan Melanien käteen ohittaen koko sian sorkan. Kyllä vähän kävi sääliksi, sitten vain heiluttamaan sorkkaa kansalle että ei ollut kovin hyvä tarina. Varmaan Trumppa oli pressana silloin.

    Tuosta WWW3 että Putler tuo kolmannen maailmansodan pelon jokaiseen venäläiseen valtakunnallisilla puolustusharjoituksilla epätoivoisesti pelotellakseen ihmisiä tukemaan Ukrainan sotaa. Idiootti ainoastaan pelataan suurin panoksin kilpaa kuka maa tulee tukemaan, Venäjä eli Putler haluaa tuhota Suomen ja Ruotsin samantien Norjankin siitä sitten veljeilmään saksalaisia, ja joka maassa muhii maan alla pommi.

    Testit valmistelivat Venäjän alueiden "täydellistä tuhoamista". Waat siis tuhotaan Venäjä! Kannatetaan.
    Useiden kaupunkien asukkaat sanoivat, etteivät he kuulleet hälytyksiä soivan viime yönä. Putler on määrännyt valtakunnallisia ydinharjoituksia valmistaakseen Venäjää "aseellisiin konflikteihin, joissa on mukana ydinvaltoja" ilmeisen pyrkimyksenä herättää pelkoa kansassaan ja saada tukea hänen kansalleen. Sotaa Ukrainassa.

    Sireenejä ja kaiuttimia soitettiin kaikilla alueilla Venäjän 11 aikavyöhykkeellä harjoituksissa, jotka kestivät kaksi päivää tiistaista alkaen - vaikka monet kaupungeissa kuten Novosibirsk ja Vladivostok eivät kuulleet mitään.

    Mitä helwattia joku sireeni huutaisi yötäpäivää kaksi kokonaista päivää.. varmaan on mummoilla ja vaareilla korvatulpat ja ovat bunkkerissa piilossa.

    Televisiolähetykset keskeytettiin äkillisesti järjestelmien testaamiseksi samalla viestillä: "Huomio, kaikki! Varoitusjärjestelmän valmiutta tarkistetaan väestölle. Pysy rauhallisena ja pasko pöksyihin.

    Valtakunnallinen harjoitus perustui oletukseen lännestä tulevasta jättiläismäisestä ydinhyökkäyksestä. Onhan sekin mahdollista kun Putler on huomannut että pska on jo pöksyissä, varmaan hyvin yksinäinen ja kosiskelee afrikkalaisia ja kiinaa,
    Länsi on kaikki jenkkejä myöten. Putler seonnu tärisee kauhusta, syöttää ruokansa maistajilla ja näkee itse nälkää.

    Testit toimivat ikään kuin sotatila olisi otettu käyttöön ja venäläinen olisi käynyt läpi täyden mobilisoinnin.
    Kauhistuneita venäläisiä käsketään ottamaan säteilyn vastaisia pillereitä ja kiirehtimään ydinpommisuojiin. Una guía para la vida espiritual.
    Kuten natsibossit tekivät myrkkykapseli tänä päivänä toi isot rahat huutokaupassa, myös joku Hitlerin käyttämä paskanen koppalakki samoin.

    Norjalainen museonjohtaja: "Löysin Hitlerin Disney-piirrokset.
    Hän löysi Pinokkion ja Lumikin kääpiöiden kuvat maalauksen sisältä.
    Voi miksi mieleeni tuli työkaverin piirrokset Simpsoneista tekivät sukurutsaa etc kammottavaa ja tulostivat monelle ne piirrokset. Sairasta mun huumorintaju ei riitä tuommoiseen:/

    Volgogradissa, entisessä Stalingradina tunnetussa kaupungissa, käytettiin kahta laskeumasuojaa. Yhteen mahtui jopa 36 000 ihmistä.
    "Harjoitusten päätavoitteena on tarkistaa valmiutemme tiettyihin toimiin", sanoi harjoituksia valvonut hätäministeri Aleksandr Kurenkov.

    Katsojat ovat varoittaneet, että harjoitukset voivat itse asiassa olla suunnattu väestön hallintaan ja esittää länsi ydinuhkana ja hyökkääjänä.

    Irina Tsukerman, kansallisen turvallisuuden lakimies ja geopoliittinen analyytikko sekä Scarab Risingin presidentti, sanoi Daily Express US:lle: "Putler ei ole vakavasti huolissaan Naton ydin- tai muun suuren mittakaavan hyökkäyksen mahdollisuudesta."

    Hän sanoi, että [Ukrainan] rakennuksiin tehdyt drone-hyökkäykset eivät oikeuta niin suuriin valmisteluihin koko maassa.





    VastaaPoista

  129. "Sotatilan soveltaminen on erityisen hyödyllistä, kun Putler jatkaa Venäjän tiukentamista ja eristämistä ulkoisilta vaikutuksilta", hän kertoi The Expressille.

    Venäjä on rakentanut tasaisen sensuurikampanjan, lue: aivopesun joka kattaa useita toimialoja hillitäkseen erimielisyyksiä Ukrainan sodan aikana.

    Syyskuussa oppositiolehti väitti, että Kremlin-mieliset tiedotusvälineet olivat saaneet muistion ohjeet siitä, kuinka raportoida spekulaatioista, että Venäjä saattaa haluta värvätä lisää reserviläisiä hyökätäkseen.
    Televisiolähetykset keskeytettiin äkillisesti järjestelmien testaamiseksi samalla viestillä: "Huomio, kaikki! Varoitusjärjestelmän valmiutta tarkistetaan väestölle. Pysy rauhallisena ja pasko pöksyihin.

    Valtakunnallinen harjoitus perustui oletukseen lännestä tulevasta jättiläismäisestä ydinhyökkäyksestä. Onhan sekin mahdollista kun Putler on huomannut että pska on jo pöksyissä, varmaan hyvin yksinäinen ja kosiskelee afrikkalaisia ja kiinaa,
    Länsi on kaikki jenkkejä myöten. Putler seonnu tärisee kauhusta, syöttää ruokansa maistajilla ja näkee itse nälkää.

    Testit toimivat ikään kuin sotatila olisi otettu käyttöön ja venäläinen olisi käynyt läpi täyden mobilisoinnin.
    Kauhistuneita venäläisiä käsketään ottamaan säteilyn vastaisia pillereitä ja kiirehtimään ydinpommisuojiin. Una guía para la vida espiritual.
    Kuten natsibossit tekivät myrkkykapseli tänä päivänä toi isot rahat huutokaupassa, myös joku Hitlerin käyttämä paskanen koppalakki samoin.

    Norjalainen museonjohtaja: "Löysin Hitlerin Disney-piirrokset.
    Hän löysi Pinokkion ja Lumikin kääpiöiden kuvat maalauksen sisältä.
    Voi miksi mieleeni tuli työkaverin piirrokset Simpsoneista tekivät sukurutsaa etc kammottavaa ja tulostivat monelle ne piirrokset. Sairasta mun huumorintaju ei riitä tuommoiseen:/

    Volgogradissa, entisessä Stalingradina tunnetussa kaupungissa, käytettiin kahta laskeumasuojaa. Yhteen mahtui jopa 36 000 ihmistä.
    "Harjoitusten päätavoitteena on tarkistaa valmiutemme tiettyihin toimiin", sanoi harjoituksia valvonut hätäministeri Aleksandr Kurenkov.

    Katsojat ovat varoittaneet, että harjoitukset voivat itse asiassa olla suunnattu väestön hallintaan ja esittää länsi ydinuhkana ja hyökkääjänä.

    Irina Tsukerman, kansallisen turvallisuuden lakimies ja geopoliittinen analyytikko sekä Scarab Risingin presidentti, sanoi Daily Express US:lle: "Putler ei ole vakavasti huolissaan Naton ydin- tai muun suuren mittakaavan hyökkäyksen mahdollisuudesta."

    Hän sanoi, että [Ukrainan] rakennuksiin tehdyt drone-hyökkäykset eivät oikeuta niin suuriin valmisteluihin koko maassa.

    "Sotatilan soveltaminen on erityisen hyödyllistä, kun Putler jatkaa Venäjän tiukentamista ja eristämistä ulkoisilta vaikutuksilta", hän kertoi The Expressille.

    Venäjä on rakentanut tasaisen sensuurikampanjan, lue: aivopesun joka kattaa useita toimialoja hillitäkseen erimielisyyksiä Ukrainan sodan aikana.

    Syyskuussa oppositiolehti väitti, että Kremlin-mieliset tiedotusvälineet olivat saaneet muistion ohjeet siitä, kuinka raportoida spekulaatioista, että Venäjä saattaa haluta värvätä lisää reserviläisiä hyökätäkseen.
    Putlerin odotetaan nyt ilmoittavan osallistuvansa tuleviin maaliskuun 2024 vaaleihin.
    Pöh eikös sika tehnyt uuden lain että saa olla 150v pressana.

    Kommersant kertoi tällä viikolla, että hän aikoo hakea uudelleenvalintaa seuraaviksi kuudeksi vuodeksi, viitaten tuntemattomiin lähteisiin, jotka ovat lähellä presidentin hallintoa.

    Kuusitoista kuukautta sen jälkeen, kun Venäjä aloitti täysimittaisen hyökkäyksen Ukrainaan, tuki sodalle on edelleen korkealla paperilla, vaikka 20 prosenttia sanoo vastustavansa sitä.

    Tämä on yhdeksän prosentin lasku viime vuodesta, Gallup World Poll -kyselyn mukaan.
    Tutkijat huomauttavat, että pätevän ja luotettavan tiedon saaminen on vaikeaa.
    Takuulla on vaikiaa, aivopesu on vähän kuin lobotomia.

    "Vaikka itsesensuuri voi vaikuttaa lähtötilanteeseen... trendin muutokset ajan mittaan osoittavat, että ihmiset ovat valmiita raportoimaan mielipiteiden muutoksista", sanoi vanhempi aluetoimittaja Galina Zapryanova.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Putin kääntää kaikki nurinkurin (kuten paholainen tekee), hän väittää, että länsi hyökkää Venäjälle ja vieläpä ydinasein. Eihän tuossa ole mitään järkeä, miksi länsi tekisi niin? Sehän vain antaisi Venäjälle syyn käyttää ydinaseita.

      Mutta kyllä yhden tyhjiöpommin voisi pudottaa keskelle Kremliä. Siitä ei tule ydinsäteilyä ja on voimakkain pommi ydinaseiden jälkeen, vaikutusalue on noin 1,5 km.

      Kuinka huonosti Venäjällä on asiat, kun siellä harrastetaan propagandaa Suomea (joka on pienen pieni Venäjään verrattuna) kohti. Venäjän TV:ssä sanottiin mm:
      "Suomalaiset kutiavat ja haisevat, edes vessapaperia ei ole."

      Joidenkin mielestä Suomikin kuuluisi Venäjälle. Mutta eivät kai sitten hahmota tilannetta, vaikka Venäjä "omisti" Suomen yli 100 vuotta, niin koskaan suomalaiset eivät ole olleet venäläisiä, aina on ollut suomalaisuus. Ukraina ja Baltian maat on vähän eri juttu, niillä on vahvempi historia Venäjän suhteen. Suomen voi vallata, mutta suomalaisuus pysyy. Suomalaiset täytyy surmata, jos haluaa Suomesta venäläisen alueen.

      Mutta niin, joidenkin mielestä maailman ydinaseet eivät edes toimi, niillä voi vaan uhata, mutta niitä ei voi käyttää. Saapa nähdä, että miten on.

      Poista
  130. Putlerin joukot ovat surmanneet lähes 50 ukrainalaista heidän tehdessään ostoksia ruokakaupassa eräässä kylässä Kharkovin itäosassa. Tämä on viimeisin syyttömiin siviileihin kohdistuneiden barbaaristen raketti-iskujen pisto.
    Mitä wattua kerjää verta nenästään.

    "Venäläinen julma rikos tavalliseen ruokakauppaan osuminen raketilla on täysin tahallinen terrori-isku. Tähän mennessä yli 48 ihmisen on raportoitu kuolleen", presidentti Volodymyr Zelensky sanoi lausunnossaan sosiaalisessa mediassa.

    Hahahahaaa X-filesii LoL.

    VastaaPoista
  131. Venäläinen Tiktok-tähti tuupertui lavalla kutsunta­kirjeen saatuaan, sen uskon koska kutsu tarkoittaa voit delata. Kuka järki-ihminen haluaisi sotia henkensä uhalla.

    Alla olevan voisi käänteistää koskien Putleria.
    Samaa idiottimaista sekopäistä hulluutta, niin se Hitler sai painua alimpaan helvettiin.
    Hitler Putler perässä sinne alimpaan tulimereen.

    Historia toistuu siis hieman päinvastoin, eli Putler ei ola kaapannut mitään mutta kaapannut valtaa ja tappamalla kaikki vähänkin eri mieltä olevat.

    -Münchenin marraskuisen kuohunnan keskeltä hesariin kantautui vallankaappausyrityksen johtajalta suoria sitaattejakin:
    "Päivä jota olen viisi vuotta kärsimättömästi odottanut on vihdoinkin tullut" Hitler julisti.
    "Minä sitoudun tekemään saksan mainekkaaksi valtioksi."

    Lähteenä mm saksalaisen MDR-kanavan artikkeli.

    Mutta mistä näitä sekopäisiä diktaattoreita tulee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä tapahtui Putinin naamalle?

      Onko Putin... Botox-Putin? Vai näyttelijällä huono naamari?

      Poista