maanantai 17. maaliskuuta 2014

Saatana tekeytyy valkeuden enkeliksi

Kristinusko pohjautuu ajatukseen, että on olemassa vain yksi Jumala sekä kristinusko on ainoa oikea uskonto, muut uskonnot ovat harhaoppia. Kristityt perustelevat kantansa Raamatulla, jossa esiintyy se Jumala, johon kaikkien kuuluisi uskoa. Uusimpien tilastojen mukaan maailmassa on noin 2,4 miljardia kristittyä - 33 % maailman väestöstä. Maailmassa on tällä hetkellä yli 7 miljardia ihmistä, joista 67 % ei ole kristittyjä. Maailmassa on 4,7 miljardia ihmistä, jotka joutuvat kristittyjen mukaan kadotukseen ja 2,4 miljardia ihmistä pelastuvat - pääsevät Taivaaseen. Onko tässä mitään järkeä, vähemmistö voi näin omia Jumalan itselleen ja sanoa, että Jumala hyväksyy vain heidät.

Kristittyjen mukaan siis vain kristinusko on ainoa ja oikea uskonto maailmassa. Tätä perustellaan sillä, että muut eivät usko Jumalaan, joka on Isä, Poika ja Pyhä Henki, kolme persoonaa, mutta kumminkin yksi Jumala. Monikaan ei varmaan sisäistä kunnolla tätä kolminaisuusoppia, joka lopullisesti lyötiin lukkoon vasta vuonna 381 kirkolliskokouksessa. Jumala on siis yhtä aikaa Isä, Poika ja Pyhä Henki, mutta kuinka se on mahdollista?

Kristinusko on jostain kumman syystä julistanut harhaopiksi heti kristinuskon alkumetreillä gnostilaisuuden, joka oli eräs kristinuskon alahaara. Gnostilaisuudessa oli myös hieno ajatus, jolla olisi ollut helppo selittää Jumalan (kolmi-)moninaisuus. Emanaatio-oppi (juutalaisille zimzum) selittää, kuinka Jumala voi olla yksi, mutta samalla monta. On olemassa jokin jumalallinen alkulähde, jota voitaisiin kutsua ylijumalaksi. Alkulähde jakaa itsensä pienempiin yksikköihin, joita voidaan kutsua ylijumalan alipersooniksi. Ensimmäisiä alipersoonia voivat olla sitten ne Isä, Poika ja Pyhä Henki. Koska kaikki luodut ovat osa (yli)Jumalaa, niin jumalallisuus virtaa alemmaksi koko ajan. Alkulähteen alipersoonatkin voivat jakaa itsensä osiin, heidän alipersooniksi jne. Tämä jakautuminen jatkuu aina ihmiseen asti, jolloin esoteerinen jumalenergia on jakautunut niin monta kertaan, että energia on muuttunut materiaksi (lihaksi ja vereksi). Joidenkin mukaan ihminen on piste, jossa tämä kehityssuunta kääntyy takaisinpäin. Ihmisen täytyy oivaltaa oma jumalallisuutensa ja kulkea materiasta jälleen kohti alkulähdettä, josta hänen energiansa on lähtöisin. Alkulähde saattaa olla energian paikka tai olomuoto, jonka kristityt tuntevat nimellä Taivas.

Kärkevästi sanoen, kristityt väheksyvät muita ihmisryhmiä, heitä, jotka eivät kuulu kristilliseen kulttuuriin tai jotka eivät usko Raamattuun. Kristityt pitävät muita uskontoja harhaoppisina ja Pahuuden valheina. Toisaalta, kristityt kieltävät myös silloin itsensäkin, koska jokainenhan ihminen on osa Jumalaa, ihminen on siis itsekin Jumala, joka on yksi, mutta ilmenee monena. Väheksymällä muita, väheksyy samalla itseään - on olemassa vain Yksi ja se on Jumala. Raamatussakin mainitaan, että ihmiseen puhallettiin Pyhä Henki, luotiin Jumalan kuvaksi, ihminen on Jumalan temppeli (Jumala on meissä) jne.

Raamattu sanoo, että Jumala on rakkaus. Väitän, että eri kulttuurien uskontojen ytimestä löytyy tämä maailmankaikkeuden mahtavin voima, rakkaus. Näin ollen jokainen uskonto, joiden ytimestä löytyy rakkaus on lähtöisin yhdestä ja samasta alkulähteestä, vaikka ne ilmenisi eri tavoin päällisin puolin. Jumala sopeuttaa sanomansa eri kulttuureihin.

Jos jollakin kristityllä on tämä teksti jo saanut verenpaineen nousemaan. Hän voisi nyt sekoittaa pakkaa ja pohtia sitä mahdollisuutta, jos hän olisikin sattunut syntymään johonkin kulttuuriin, jossa kristinuskoa ei olisi. Olisiko siitä näkökulmasta katsoen kristinusko se ainoa ja oikea? Mikäli olisikin syntynyt Intiaan hindulaiseksi, pitäisikö hän silloin itseään vääräuskoisena?

Nyt voitkin kääntää koko pakan ympäri ja pohtia sitäkin mahdollisuutta, että kristinusko Raamattuineeen sekä muutkin abrahamilaiset uskot ovatkin sitä paholaisen valhetta ja harhautusta. Sillä itse Saatana tekeytyy valkeuden enkeliksi. Paholainen on voinut tehdä Raamatun, vääristäen oikeaa totuutta Jumalasta. Entäpä, jos ne 33 % maailman väestöstä ovatkin langenneet paholaisen valheisiin ja muut 67 % ovat todellisen Jumalan puolella? Tätä väitettä kukaan ei pysty todistamaan vääräksi tai oikeaksi - usko on uskon asia.

Uskontoihin liittyy myös paradoksaalinen ilmiö. Kristinuskokin on haarautunut lukuisiin alahaaroihin. Jotkin kristinuskon pienet alaryhmittymät ovat paiskaamassa myös suurinta osaa kristityistäkin kadotukseen, koska muut eivät usko kuten he. 33 %:sta vain murto-osa kristittyjä pelastuu, joidenkin mielestä. Näin ollen parhaimmillaan Jumala hylkäisi noin 99 % maailman ihmisistä.

Voiko joku ihmisryhmä omistaa Jumalan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti