tiistai 17. lokakuuta 2017

Jehovan todistajien karttaminen

Helsingin Sanomat ja Iltalehtikin julkaisivat uutisen 12.10.2017 Jehovan todistajien videosta, joka on nimetty:

Jehovan todistajien aluekonventin (2016) opetusvideo - miten kiristää erotetut takaisin seurakuntaan

(MTV.fi uutisoi samasta videosta jo 6.6.2016)

Vuosien 2016 ja 2017 uutisia kommentoi Jehovan todistajien tiedottaja Veikko Leinonen.

Veikko Leinonen - 2016:
Video ei ollut ohjeistusvideo. Jos joku alkaa elää Raamatun periaatteiden vastaisesti tahallaan ja hänet erotetaan sen takia, niin uskonnolliset siteet päättyvät, mutta perheelliset siteet eivät.
Veikko Leinonen vastaili Iltalehdessä kysymyksiin hyvin hatarasti - 2017:
- Joo. Sitä on vähän turha lähteä spekuloimaan. Yksi on yhtä mieltä ja toinen on toista mieltä. Keskustelua on turha jatkaa.

- Siinäpä onkin kysymys.

jne.
Veikko Leinosen mukaan kyseessä ei ollut opetusvideo ja toisaalta videon sisältö taisi olla hänen mukaan fiktiivinen tilanne, jollaista Jehovan todistajat eivät tunne. Tästä tulee jotenkin mieleen kyllä Matt. 26:33-34 - kieltää oman uskon. Kun tarkastelee aihetta Jehovan todistajien oman aineiston kautta, niin Veikko Leinosen puheilta putoaa pohja.

Miten Jehovan todistajien tulisi suhtautua erotettuihin?
1. Kor. 5:11:
Nyt täsmennän vielä: jos jotakuta sanotaan veljeksi mutta hän on siveetön tai ahne, epäjumalanpalvelija, pilkkaaja, juomari tai riistäjä, älkää olko tekemisissä hänen kanssaan. Älkää edes aterioiko tällaisen kanssa.
2. Joh. 1:9-11:
Jokainen, joka ei pysy Kristuksen opetuksessa vaan tuo siihen jotakin lisää, on vailla Jumalaa. Jokaisella, joka tässä opetuksessa pysyy, on sekä Isä että Poika. Jos joku tulee teidän luoksenne eikä opeta tällä tavoin, älkää ottako häntä kotiinne älkääkä edes tervehtikö häntä. Se, joka lausuu hänet tervetulleeksi, osallistuu hänen pahoihin tekoihinsa.
Vartiotorni-lehti 15.11.1981, sivu 25:
Pelkästään jonkun tervehtiminen voi olla ensi askel keskustelun tai ehkä jopa ystävyyden alkuunpääsyyn. Haluaisimmeko me ottaa tätä ensimmäistä askelta erotetun henkilön suhteen?
Jumalan Sana on ehdoton, joka on laadittu ihmisen parhaaksi. Sääntöjä noudattava osoittaa uskollisuutta ja rakkautta Jumalaa kohtaan. Väärintekijän karttaminen suojelee seurakunnan jäseniä hengelliseltä ja moraaliselta saastutukselta sekä pitää yllä seurakunnan hyvää mainetta. Kolmas karttamisen syy on mielenkiintoinen. Karttamalla painostetaan uskosta erkaantunutta henkilöä palaamaan uskoonsa. Toisaalta Jehovan todistajien mielestä karttaminen ei ole painostusta, vaan henkilön omaksi parhaaksi. Hylätty ihminen voi alkaa katua tekojaan ja palata uskoonsa. Uskolliset kristityt perheenjäsenet eivät etsi tekosyitä voidakseen olla tekemisissä erotetun sukulaisen kanssa, joka ei asu kotona. Yhteydenpitoa tulisi pitää mahdollisimman vähäisenä.

Jehovan todistajat siis vain noudattavat edellä mainittuja sääntöjä. Hiukan eri sanoma, mitä Veikko Leinonen antaa ymmärtää. Jehovan todistajan tulee karttaa erotettuja parhaalla mahdollisella tavalla, muuten on itsekin vaarassa luisua synninpolulle.

Nyt minulla on ainakin selkeä kuva, miten tämän asian laita on. Todisteena Jehovan todistajien omat tekstit.

6 kommenttia:

  1. Veikko-setä tosiaan satuili, ympäripyöreitä.
    Taas nähdää oikea käsi ei tiedä mitä vasen käsi tekee.
    Luin jutun silloin hesarista, siinä oli kuvia "ohjevideosta" jonka näin nyt ekakerran. Todellinen opetusvideo, varoitus miten käy..jos et palaa takaisin.
    Itsenäinen ajattelu kielletty.
    Jehovat pitävät itseään jalustalla, jos lähdet, putoat jalustalta.

    Joku sanoi että ihminen on keksinyt Jumalansa, toinen sanoi että me olemme Jumalan mielikuvituksen tuotetta.

    Minusta mikään uskonto ole tuollaista. Että Tok tok, joku kirjoitti.
    Itse sanon, kun en ole ajatellut jehovista muuta kuin ovat täysin weird kalastajia, lykkivät Vartihornaansa, että höpölöpö vain!
    Järkkyä!

    -C

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veikko rämpii syvällä suossa ja yrittää puhua mustaa valkoiseksi, joka ei kyllä enää onnistu. Veikko on puhunut itsensä pussiin.

      Poista
  2. "Jos erotettu on lapsi, vanhemmilla on vastuu kurittaa häntä" - lapsiasianvaltuutettu jyrähtää Jehovan todistajien rajuista opeista.

    VastaaPoista
  3. Entiset Jehovan todistajat kertovat kokemuksistaan uskonyhteisön oikeuskomiteoissa.

    Opetusministeriö pyytää selvitystä Jehovan todistajien käytännöistä seksuaalirikosten käsittelyssä.

    Ihmisoikeusliitto: Viranomaisten on ryhdyttävä valvomaan Jehovan todistajien ja muiden uskonnollisten yhdistysten toimintaa.

    VastaaPoista
  4. Entisten Jehovan todistajien kokemuksissa karttaminen on täyttä totta.

    VastaaPoista
  5. Entinen Jehovan todistaja julkaisi ääninauhoja osoittaakseen, mitä uskonyhteisön kokouksissa todella tapahtuu.

    VastaaPoista