tiistai 24. huhtikuuta 2018

Windows 10 ja tulostimen ongelmat

Helmikuussa kirjoittelin Windows 10 -ongelmista. Nyt huhtikuussa päänvaivaa tuottivat tulostimen ongelmat. Omistan Samsung Xpress SL-C480W -monitoimivärilasertulostimen, joka tulostaa, kopioi ja skannaa. Huomasin, että skannaaminen ei toimi, mutta tulostaminen ja kopiointi kyllä toimi - ihme vika. Internetin ihmeellinen maailma osasi antaa vihjeen, että syynä saattaa olla Windows 10 Fall Creators Update -päivitys, sen jälkeen skannereissa on ollut ongelmia. Ajuripäivityksen pitäisi auttaa.

Päivitin Samsung printer center -ohjelman kautta tulostimen ajurit (tulostin- ja skanneriajurit erikseen), mutta skannaus ei vain onnistunut - kone ilmoitti ettei laitteeseen saada yhteyttä (langaton yhteys).

Homma meni tämän jälkeen mielenkiintoiseksi, koska Samsung myi muutama vuosi sitten tulostimensa HP:lle. Samsungin sivuilta hyppää HP-tukeen, kun etsii Samsungin tulostimien tukisivuja. Lopulta löysin HP:n sivuilta tulostimen ohjelmistopäivitykset, minulla olivat jo tulostin- ja skanneriajurit. Huomasin, että on saatavilla myös yleiset ajurit Samsung Universal Print Driver for Windows V3.00.13.00:04, julkaistu 1.9.2017. Noita yleisiä ajureita Samsung printer center ei ehdottanut. Tässä vaiheessa muistin joskus aiemminkin asentaneeni Samsungin yleiset tulostinajurit, joten päivitin ne. Kuinkas ollakaan, skannauskin alkoi toimia! Eihän tuohon mennyt kuin pari päivää, kun yritin ratkaista skannausmysteeriä.

SAMSUNG TULOSTIMIEN VÄRIKASETTIEN PALAUTUS
Käytettyjen värikasettien palautuskaan ei ole aivan selkeää, johtuen Samsungin ja HP:n tulostinkaupoista. Kaikki ohjelinkit eivät ole ajan tasalla - eivät toimi. Palautus tapahtuu HP:eelle. Palautustiedot voi määrittää netissä ja tulostaa ne. Näin palautus on ilmainen.

Lisäys 3.5.2018:
Ongelmat jatkuivat, kun GIMP-ohjelma päivittyi versioon 2.10.0 ja muuttui 64-bittiseksi. Uusi GIMP ei havaitse ollenkaan skanneria, tämä johtuu kuulemma GIMP:in 64-bittisyydestä. Aiemmin skanneri toimi GIMP:in kautta. Tällä kertaa ongelma ratkesi VueScan-ohjelman avulla (saa suomeksi). VueScanin kokeiluversio laittaa kuviin vesileimat, mutta sillä ainakin voi testata, että skannaus toimii. Vesileimat poistuu, kun ostaa koko ohjelman. VueScan on itsenäinen skannausohjelma, mutta esimerkiksi PaintShop Pro 2018 osaa avata VueScanin, kun PaintShop Pro 2018:n kautta skannaa. VueScanilla kuvat saa suoraan JPG:n lisäksi myös PDF-muotoon.

3 kommenttia:

 1. Mulla oli taannoin ongelmia saada yhteys langattomaan tulostimeeni, HP Envy 4520, tuntui että se eli miten sattui, millä tuulella olikaan, välillä kännykän kautta tulostus onnistui paremmin, joten pikaisen kuukkeloinnin jälkeen latasin HP Print and Scan Doctorin, joka saikin vörkkimään, pari päivää sitten tarvitsin skannausta ekan kerran, pieni komennus tulostimesta ja ihmettä, aikaa meni pari minuuttia.

  Toistaiseksi pärjään, saa nähdä tulevaisuudessa.
  Nuo touhusi kuulosti melko nightmarelta.

  -C

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun säädin ja loitsuin taikojakin, niin välillä tulostin ei toiminut ollenkaan, mutta oppipahan taas uutta.

   Poista
 2. Menemällä HP Envy 4520 sivulle tulee:
  Tietoa koskien uutta haavoittuvuutta. HP on tietoinen viimeaikaisista haavoittuvuuksista, joita kutsutaan “spekulatiivi toteutus sivu-kanava hyökkäyksille", ja jotka koskevat useita nykyaikaisia prosessoreja (Intel, AMD ja ARM) ja käyttöjärjestelmiä. HP antaa lisätietoa tällä tukisivulla heti, kun tietoa on saatavilla.

  “spekulatiivi toteutus sivu-kanava hyökkäyksille"
  Niin että mitähän vattua.

  Kerran yritin tulostaa puhelimesta kuvaa, ja myös tiettarilla olevaa kuvaa, mutta se oli hankalaa, tuli kuva sivun A4 kokoisena, vaikka yritin säätää kovasti paljon paljon pienemmäksi, sen sivun kokoisen kuvan säilytän seinällä.
  Ongelma ratkesi sillä että vaihdoimme puhelinnumeroa joten viesteillä sitten lähetän kuvia.

  -C I'm a highway star

  VastaaPoista