tiistai 3. huhtikuuta 2018

Onko tyhjiökupla ylösnousemus?

Harvardin yliopiston tutkijoiden laskelmien mukaan ennen pitkää jossain maailmankaikkeuden nurkassa tapahtuu kvanttitason nytkähdys, jonka seurauksena syntyvä tyhjiöenergian kupla hajottaa koko universumin. Kupla laajenee ja etenee valon nopeudella, joten emme ehtisi huomata mitään, kun se saavuttaa meidät. Maailma vain tuhoutuisi alle silmänräpäyksessä.

Onko Raamatussakin kuvauksia samasta tapahtumasta?

Matt. 24:27:
Sillä niin kuin salama leimahtaa idässä ja valaisee taivaan länteen asti, niin on oleva Ihmisen Pojan tulo.
Matt. 24:29-31:
Mutta kohta noiden päivien ahdingon jälkeen aurinko pimenee eikä kuu anna valoaan. Tähdet putoavat taivaalta ja taivaiden voimat järkkyvät. Silloin taivaalle ilmestyy Ihmisen Pojan merkki. Kaikki maan sukukunnat puhkeavat valituksiin, kun näkevät Ihmisen Pojan tulevan taivaan pilvien päällä suuressa voimassaan ja kirkkaudessaan. Suuren torven soidessa hän lähettää enkelinsä neljälle ilmansuunnalle kokoamaan kaikkialta, maan kaikista ääristä ne, jotka hän on valinnut.
2. Piet. 3:10-13:
Herran päivä tulee kuin varas. Sinä päivänä taivaat katoavat jylisten, taivaankappaleet palavat ja hajoavat. Silloin paljastuu maa ja kaikki, mitä ihminen on maan päällä saanut aikaan. Koska tämä kaikki näin hajoaa, millaisia onkaan pyhässä elämässä ja hurskaissa teoissa oltava niiden, jotka odottavat Jumalan päivää ja jouduttavat sen tuloa -- tuon päivän, joka saa taivaat liekehtien hajoamaan ja taivaankappaleet sulamaan kuumuudesta. Mutta meillä on hänen lupauksensa, ja siihen luottaen me odotamme uusia taivaita ja uutta maata, joissa vanhurskaus vallitsee.
Ilm. 20:11:
Minä näin suuren valkean valtaistuimen ja sen, joka sillä istuu. Hänen kasvojensa edestä pakenivat maa ja taivas, eikä niistä jäänyt jälkeäkään.
Ilm. 21:1:
Minä näin uuden taivaan ja uuden maan. Ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa olivat kadonneet, eikä merta ollut enää.
1. Kor. 15:50-53:
Sen sanon, veljet, ettei liha ja veri voi saada omakseen Jumalan valtakuntaa ja ettei katoava voi saada omakseen katoamattomuutta. Nyt ilmoitan teille salaisuuden: Me emme kaikki kuole, mutta kaikki me muutumme, yhtäkkiä, silmänräpäyksessä, viimeisen pasuunan soidessa. Pasuuna soi, ja kuolleet herätetään katoamattomina ja me muut muutumme. Tämän katoavan on näet pukeuduttava katoamattomuuteen ja kuolevaisen kuolemattomuuteen.
Raamatussa vanhat maat ja taivaat tuhoutuu ja tilalle luodaan uudet maat ja taivaat. Koko maailmankaikkeus tuhoutuu ja uusiutuu - olemisen perusasetukset menevät uusiksi. Lihaa ja verta (materiaa) oleva poistuu ja tilalle tulee hengellinen todellisuus.
1. Kor. 15:35-44:
Joku ehkä kysyy: "Millä tavoin kuolleet herätetään? Millainen ruumis heillä silloin on?" Mikä järjetön kysymys! Eihän se mitä kylvät tule eläväksi, ellei se ensin kuole. Ja kun kylvät, et kylvä tulevaa kasvia vaan pelkän siemenen, vehnänjyvän tai jonkin muun kasvin siemenen. Mutta Jumala antaa sille sellaisen varren kuin hän on nähnyt hyväksi, jokaiselle siemenelle sellaisen kuin sille kuuluu. Ei kaikkien elollisten ruumis ole samanlainen, vaan ihmisellä on oma ruumiinsa, nelijalkaisilla omansa, linnuilla omansa ja kaloilla omansa. On taivaallisia ja maallisia ruumiita, mutta taivaallisten loisto on aivan toisenlainen kuin maanpäällisten. Auringolla on oma loistonsa, kuulla omansa ja tähdillä omansa, ja toinen tähti loistaa toista kirkkaammin.

Samoin tapahtuu kuolleiden ylösnousemuksessa. Se, mikä kylvetään katoavana, nousee katoamattomana. Mikä kylvetään vähäpätöisenä, nousee kirkkaana. Mikä kylvetään heikkona, nousee täynnä voimaa. Kylvetään ajallinen ruumis, nousee hengellinen ruumis. Jos kerran on olemassa ajallinen ruumis, on myös hengellinen.
(Muistaako perhonen toukkavaiheensa elämää, sillä kotelossa toukka "hyytelöityy" ja muodostuu täysin uusiksi? Voidaanko tätä muutosta verrata ajallisen muuttumista hengellisyyteen?)

Voitaisiinko Higgsin hiukkasen muutoksilla selittää maailman suurimmat mysteerit alkuräjähdys ja myöskin hengellinen Taivas, jos ei ihan Jumalaa? Maailmankaikkeus tuhoutuu ja luodaan uudelleen, kun Higgsin hiukkanen säätää itseään yhä tiheämpään muotoon. Mitä tiheämpi/pienempi Higgsin hiukkanen on, niin sitä hengellisempi ja eteerisempi maailmankaikkeus voidaan luoda. Näin ollen Higgsin hiukkanen onkin Jumala tai ainakin Jumalan työkalu. Tähän nivoutuu hyvin myös hindulaisuudesta tuttu Kosminen sisään- ja uloshengitys (maailmankaikkeus tuhoutuu ja luodaan vuorotellen uudestaan).

Lohdullista on, että tyhjiökupla etenee valon nopeutta ja Raamatullinen muutos tapahtuu silmänräpäyksessä, joten tuskin ehdimme edes pelästyä ilmiötä.


Juuri kun toukka luuli kuolevansa, siitä tuli perhonen.

8 kommenttia:

 1. Oh sweet jesus!

  Raamatusta löytää "kauhuskenaarioita" ihmettelen mistä ne on saanut syntynsä, niinkö vuonna nakki ja muusi osattiin ennustaa yli 2-3000 vuoden päähän, että tähdet putoavat etc.

  Se kun tulee maailmanloppu, tuleeko kristus vaiko antikristus neljällä ratsumiehellä helvetistä. Toisaalta taas:
  Antikristus tuli olemassaoloon apostolien aikana ja on ollut aktiivinen siitä lähtien. Raamatussa ennustettiin, että juuri näin tapahtuisi:

  "Johanneksen kirje 4:3, mutta yksikään henkeytetty ilmaus, joka ei tunnusta Jeesusta, ei ole Jumalasta. Ja tämä on antikristuksen henkeytetty ilmaus, jonka olette kuulleet olleen tulossa, ja se on jo nyt maailmassa."

  Materia poistuu tilalle tulee hengellinen todellisuus, Jumala on kollektiivinen hyvyys jokaisessa ihmisessä.

  Toukka tekee kaiken työn, mutta perhonen saa kaiken julkisuuden.

  "Tutkijat: Universumi on kuolemassa. Kaikilla aallonpituuksilla mitattuna maailmankaikkeus näyttää olevan matkalla kohti loppuaan. Nyt tehdyt mittaukset vahvistavat sen, mitä aiemmin on aavistettu."

  Hitsin hiukkanen on mielenkiintoinen, kun maailmanloppu tulee kaikki katoaa, puff se syntyykö siitä uusi universumi, ja Jumalan valitsemat neljä, eräänlaisia aatamia ja eevoja täyttämään maan.

  Asteikolla nollasta traagiseen?

  -C Kohti ääretöntä ja sen yli-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuhansia vuosia sitten on täytynyt olla (Raamatun mukaan) ainakin joillakin yhteys "Korkeampaan" - ovat saaneet viestejä ja näkyjä. Menepä tänään sanomaan, että saat viestejä "Korkeammalta", niin sinua sanotaan hulluksi. Ajat muuttuvat.

   Eikös se mene niin, että lopussa kurjuus ja pahuus lisääntyy, kunnes Poika saapuu. Hurjimmat veikkaukset sanovat, että se tapahtuu jo tänä (2018) vuonna. Tulee hetki, jolloin jokainen kuin kohtaa samaan aikaan Totuuden, näkee uskonnosta riippuen näkyjä, jotka sopii kunkin uskomuksiin. Taustalla on kumminkin yksi ja sama Vaikuttaja. Sen jälkeen maailma muuttuu, kun jokainen tietää Totuuden.

   Tyhjiökupla pyyhkäisee kaiken pois ja tämän uuden kuplan sisälle muodostuu jotain uutta - uusilla säännöillä, uudet luonnonlait. Jumala päivittää järjestelmän, materia muuttuu hengelliseksi.

   "Buzz Lightyear pelastaa!"

   Poista
 2. Silti se on jännää kun ajattelee, nähdä näkyjä tuhansien vuosien tapahtumista, toki ajan tuomin sanoin.
  Varmasti niitä on jotka väittävät nähneensä näkyjä tulevaisuudesta, mutta jos sanovat että parin tuhannen vuoden päästä tapahtuu sitä ja tätä, ei se hetkauttaisi meitä, koska emme ole silloin täällä, paitsi jos uskoo reinkarnaatioon, kuten minä. Eräänlainen Dr Who regenerate.

  Mielenkiintoinen skenario, onko tuosta tehty jo leffa, jokainen näkee samanaikaisesti Totuuden, ja kaikki siihen astinen menettää tärkeyden/järkensä.
  Sodassa ensimmäinen uhri on totuus.

  -C Veni, vidi, vici!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. FlashForward-sarjassa kaikki ihmiset menetti tajunnan ja näkivät tulevaisuuteen 137 sekunnin ajan. Esko Valtaoja pohtii tulevaisuutta kirjassaan Kohti ikuisuutta.

   Ei liity aiheeseen, mutta Stephen Hawking kuoli 14. maaliskuuta ja sen kun merkkaa amerikkalaisittain, saadaan Pii eli 3,14.

   Poista
 3. Olemmeko me täällä todistamassa tuhannen vuoden päästä?

  SH on sanonut että ihmiskunnan ois paree löytää uus kotiplaneetta sadan vuoden sisällä.
  Sitten uskoisin muuhun kuin pelkkään sattumaan jos kuolinkelloaikakin olisi klo 1:59 oli se sit am tai pm.

  -C Early Edition

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maailmankaikkeus on suurilta osin ns. pimeää ainetta, jota emme ole vielä suoraan voineet havaita. Erään teorian mukaan pimeä ainekin voi muodostaa planeettoja ja jopa elämää. Jos näin on, niin ympärillämme saattaa olla pimeän aineen todellisuus, jota emme vain aisti. Voi myös olla ettei pimeän aineen todellisuus pysty aistimaan meitä. Tai sitten pimeän aineen todellisuus onkin se oikea todellisuus (ns. Taivas) ja sieltä päin voi havaita meidät, vaikka me emme voi heitä.

   Olemmeko me täällä tuhannen vuoden päästä -kysymys onkin jännä, riippuu miten sen ottaa. Emme varmaankaan ole elämässä tätä nykyistä elämää, mutta saatamme elää jotain muuta todellisuutta silloin.

   En ole löytänyt tarkkaa aikaa milloin Hawking lähti.

   Poista
 4. True, uskon siihen että jonkinlaista elämää on muuallakin kuin maapallolla..Me emme voi olla ainuita, ehkä erilaista, jopa kehittyneempää elämää.

  Luin jostain että jos elämää olisi muuallakin avaruudessa, he olisivat jo ottaneet yhteyden meihin, mutta entäs jos ne ottaisivatkin yhteyden tuhannen vuoden kuluttua, tosin maapallo ratkeaa aivan varmasti ennen sitä, jossain vaiheessa.
  Muovijäte tukahduttaa vesistöistä elämän, sademetsät tuhotaan etc tuskaa.
  Mikä loppuu ensin, happi vai maailmanlaajuinen katastrofi, maapalloon halkeamia, magman vellominen siellä ja täällä.
  No mun luonteenpiirteeseen ei kuulu pirujen maalaus seinille, eikä negatiivinen ajattelua pidemmälle.
  On aina mukavaa spekuloida erilaisia asioita.

  Minäkin koitin kovasti etsiä sitä kellonaikaa, mutta en löytänyt.

  -C oman elämäni katastrofi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmiskunnan pitäisi yhtenäistyä ja puhaltaa samaan hiileen. Unohtaa ihme sodat jne. ja ratkaista maapallon ongelmat yhdessä. Sodat vie rahaa, aikaa jne. Turhuuksiin kuluvat resurssit voitaisiin käyttää paljon paremmin, mutta näyttää siltä ettei ihmiskunta ole vielä valmis tällaiseen.

   Yksi keino olisi, jos jokin ulkoinen X tekijä mullistaisi jotenkin maailmaa.

   Poista