perjantai 11. toukokuuta 2018

Firefox-vinkki: Tyhjä Uusi välilehti -sivu

Firefoxin välilehtien perässä on + kuvake, josta saa uuden välilehden auki (CTRL+T). Vakiona uudella välilehdellä näkyy niitä sivustoja, joilla käydään eniten ja oikeassa yläkulmassa on Muokkaa Uusi välilehti -sivua -kuvake (hammasratas). Uusi välilehti -sivun asetuksista saa muokattua aika paljonkin sivun ulkoasua.

Mikäli Uusi välilehti -sivu on täysin tyhjä, ettei näy edes hammasratas-kuvaketta yläkulmassa, niin silloin Uusi välilehti -toiminnot ovat täysin poissa päältä.

Kirjoita osoiteriville:
about:config

Selain huomauttaa, että olet siirtymässä alueelle, jossa täytyy tietää mitä tekee, mutta Ota riski.

Sivun yläreunassa on Etsi-kenttä, laita siihen:
browser.newtabpage.enabled

Nyt löydät browser.newtabpage.enabled -kohdan, jonka arvona on mahdollisesti False (Uusi välilehti -sivu täysin tyhjä). Muuta sen arvo muotoon True (voit säätää näkyvyyttä). Kun arvo on True, uudelleenkäynnistä selain.

Nyt Uusi välilehti -sivun pitäisi taas näkyä oikein. Toisaalta, jos haluaa olla varma ettei ulkopuoliset näe, että millä sivuilla käyt, niin silloin tuota asetusta ei tarvitse muuttaa.

Kun Firefox päivittyi versioon 60, silloin jostain syystä Uusi välilehti -sivuni muuttui täysin tyhjäksi. Meni hetki ratkoessa tätä mysteeriä.


Lue myös:
Chrome 69 ja Uusi välilehti -sivu
Firefox ja Chrome sekä Vivaldi

2 kommenttia:

 1. Pähkinä ratkottu..Pitääpäs muistaa jos käytän FF vielä joskus, ja kaipaan ominaisuutta, mulla oli tottumista kun Chromea käytän (vai johtuuko win7-> win10) välisivun avatessani on tarjolla sivut (tämäkin) missä käyn, joitain ruksin pois, koska en juurikaan käy niillä sivuilla.
  Ja yhdessä "tutussamme" paikassa käytän vain IE siellä välisivun avatessani pätkähtää parhaimmat sivustot, ne saa piiloonkin, ja selkeesti msn-uutisia.

  -C peukku tälle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Firefoxissa osoiterivi on myös suosittujen sivujen valikko (nuoli osoiterivin päädyssä). Jostain ihmeen syystä tuota kätevää juttua ei ole Chromessa. Chromeen on kuitenkin saatavilla Most Visited -laajennus.

   Mikäli tykkää Chromesta, niin kannattaa tutustua Vivaldi-selaimeen. Siinä on Chromen moottori, mutta esimerkiksi suositut sivut löytyy osoiterivistä, kuten Firefoxissa. Vivaldi on Chrome, mutta paljon enemmänkin. Itse käytän blogailuun Vivaldia.

   Firefoxissa taitaa olla parhain Uusi välilehti -sivu, koska kohteita voi kiinnittää (eivät sitten varmaan vaihdu).

   Poista