sunnuntai 14. lokakuuta 2018

Dragonslayer666 - kausi 2

Varoitus: Tämä teksti sisältää juonipaljastuksia liittyen Dragonslayer666.

Vuosi sitten kirjoitin Dragonslayer666:n ensimmäisestä kaudesta. Dragonslayer666-hahmon on luonut Aleksi Delikouras. Ensin nörtti seikkaili kirjoissa ja YouTubessa, vuonna 2017 Dragonslayer666 pääsi TV:seen häröilemään. Yle areenaan 12.10.2018 ilmestyi sarjan 2. kausi, jota mainostettiin (ikävä kyllä) Aku Hirviniemen hahmolla.

Dragonslayer666:n 1. kausi oli Aleksi Delikouraksen lopputyö Aalto yliopistolle ja silloin sarjan tekemistä tukivat Suomen elokuvasäätiö ja Tekes. Dragonslayer666:n äitiä esittävä Elina Knihtilä oli myös Aleksi Delikouraksen opettaja, kun hän opiskeli elokuvaohjaajaksi. Delikouraksen sukujuuria on Kreikassa, isä on kreikkalainen. Kreikka näkyy Dragonslayer666:n maailmassa, hänen isäpuoli on kreikkalainen Jorgos, ja musakaa sekä fetasalaattia ei olla unohdettu. Tammikuussa 2018 Nörtti: Dragonslayer666 palkittiin Kultaisella Venlalla parhaan lasten- ja nuortenohjelman kategoriassa.

1. kausi menestyi niin, että Dragonslayer666 -sarjan esitysoikeudet on myyty koko ranskankieliseen maailmaan. Dragonslayer666 esitetään kokonaisuudessaan Ranskassa keväällä 2019. Sarjan osatuottaja on kakkoskaudesta alkaen ranskalainen AB Groupe, joka on yksi Ranskan suurimmista mediayhtiöistä.

Ranskalainen yhteistyö näkyy 2. kaudella, Peliturnaus on Marseillesissa ja kuullaan muutamat ranskalaiset dialogit. Enää ei ole kyse mistään opiskelun lopputyöstä, vaan sarjasta, joka on saanut tukea ranskasta.

Hahmona Dragonslayer666 on patologinen nörtti, ehdoton ja tuumaakaan ei anneta periksi, jos kyse on pelaamisesta. Naisille hänellä ei ole aikaa, sillä Dragonslayer666:n sanoin "Kovimmat pro-pelaajat elää selibaatissa!". Vaikka Dragonslayer666 on äärinörtti, niin 1. kaudella hänellä oli jotain sutinaa tytön kanssa, joka tunnettiin nimellä Fetasalaatti. Fetasalaatti kuvasi videokamerallaan nörttien hämmentävää menoa. Fetasalaatti vilkuili Dragonslayer666:ta salaa "sillä simällä", vaikka kitaraa rimputtava Jake piiritti häntä. Jake ehkä saikin Fetasalaatin, mutta Fetasalaatti ja Dragonslayer666 suutelivatkin lopulta. Tosin suutelu oli väärinymmärrys - vai oliko sittenkään...

Dragonslayer666 päätyy puhelinmyyntifirmaan, jossa hän tutustuu tyyppiin, joka tunnetaan nimellä Megaman. Puhelinmyyntilanne eskaloituu hirttouhkaukseen, jolloin Dragonslayer666 ja Megaman saavat potkut työstään. He törmäävät pelissä henkilöön nimeltä Destroyer911, joka puukottaa Dragonslayer666:ta pelissä selkään. Tästähän Dragonslayer666 tuohtuu, koska herrasmiessääntöjen mukaan, niin ei vain tehdä. Käykin ilmi, että Destroyer911 onkin tyttö. Lopulta Destroyer911 päätyy jäseneksi Dragonslayer666:n ja Megamanin perustamaan TheAwesomeTeamiin.

2. kaudella ei näy Fetasalaatti-tyttöä, koska hän on jättänyt Jaken ja lähtenyt Jenkkeihin. Ei aikaakaan, kun kuvioihin ilmestyy uusi tyttö, jonka nimi on Siru ja hän harrastaa valokuvaamista. Siru on kiinnostunut Dragonslayer666:sta, mutta nörtti mitään huomaa. Megaman puolestaan yrittää lähestyä romanttisin ajatuksin Destroyer911:tä, mutta Destroyer911 on selvästi naispuolinen nörtti, kun ei hänellä ole aikaa romanttisille kahvihetkille, koska täytyy harjoitella turnausta varten. Monien mutkien jälkeen Dragonslayer666 päätyy Destroyer911:n hotellihuoneen sänkyyn, jossa olisi voinut ehkä tapahtua vaikka mitä, mutta Dragonslayer666 nukahtaa heti.

Dragonslayer666:lla tuntuu olevan joku turnausfobia, jonka vuoksi isot turnaukset menevät miten menevät. TheAwesomeTeam hajoaa ja Dragonslayer666 sekä Destroyer911 päätyvät TheImmortalisTeamiin, josta Dragonslayer666 saa kenkää. Destroyer911 jää TheImmortalisTeamiin, koska hän on siinä pisteessä, josta on haaveillutkin - loistava peliura. Näin Dragonslayer666 kokee nyt itse sen, minkä hän oli tehnyt aiemmin TheAwesomeTeamille - pettänyt luottamuksen.

On yksi kaveri joka pysyy ja se on Megaman, jonka kanssa Dragonslayer666 päätyy 2. kauden lopussa New yorkiin. Sirun kohtalo jää auki. Siru haikaili Dragonslayer666:n perään, mutta sitä tarina ei kerro, mitä Sirulle kävi, hän vain katosi johonkin tarinasta. Toisaalta Dragonslayer666 päätyi Jenkkilään, johon myös Fetasalaattikin oli aiemmin päätynyt.

Näemmekö mahdollisen 3. kauden tai jopa Hollywood-tuotannollisen Dragonslayer666-elokuvan, jossa Dragonslayer666 tapaa jälleen Fetasalaatin, jolloin jännitämme koko elokuvan ajan, että kestääkö Dragonslayer666:n selibaatti.

En ole aivan varma, että ovatko räiskintäpelit hyväksi Dragonslayer666:lle. Koska hän saa välillä väkivaltaisia kohtauksia, toisaalta hän on kokenut vanhempiensa avioeron. Impulsiivinen väkivaltaisuus on saattanut myös periytyä hänen äidiltään, joka brutaalina ihmisenä viskasi lapsensa rakkaan tietokoneen ovesta ulos. Toinen outo piirre on, että Dragonslayer666 mieltää nimekseen nickinsä pelistä. Eipä sillä, sama persoonan vääristymä tuntuu olevan muillakin pelaajilla. Ainoastaan entinen pro-pelaaja Hannu osaa käyttää omaa oikeaa nimeään. Täytyy myöntää etten tiedä Dragonslayer666:n oikeaa nimeä.

Vuosi sitten Hjallis Harkimo otti kantaa E-urheiluun. Nyt vuoden 2018 syksyllä ymmärtää, että miksi. Diili-ohjelmassa Hjallis Harkimo hakee kansainvälisiä esports-tapahtumia järjestävään yritykseensä markkinointijohtajaa.


Dragonslayer666:n YouTube.

Kuuntele Aleksi Delikourasin haastattelu vuodelta 2014.

Yle areenasta löytyy: E-urheilun rahat ja henki.

Huomioi myös Bitwisards - nuoret gurut kyberavaruudesta. Siinä on ollut Aalto yliopisto mukana.

2 kommenttia:

  1. Aleksi Delikouras loi Suomen kovimman nörtin.

    Team Harkimo ja Diili-kilpailijat kohtaavat Turussa.

    VastaaPoista
  2. Drago no name, jos on se on Samuel.
    Enpä ole ennen ajatellutkaan Delikouras duunannu Dragolle tubekanavan..viimeisin vide oli hassu; pelaa fortnitee 5½ v kans, jós ekaks lämppäröidään vähän habbos sit simsii ja väliin pikku kakkosta..Lopuks fortnitee.
    Lopun pilaski se Aku H esittämä Drago hahmo.

    Nörtti (Homo nerdus) kolmas kausi on ihan selma..Ja Drago tapaa tadamm fetansa, jos sitten käy flaksi, tai sit ei.
    En ole diilin ystävä, en Trumpan takia, en ees Harkimon, jota katsoin pudotuksen verran, vaikka toki Harkimo on ihan jees.

    -C I have seen the future...and I do not wish to go there again.

    VastaaPoista