lauantai 24. marraskuuta 2018

Sokerideittailua

Noin vuosi sitten taisi olla ensimmäinen kerta, kun törmäsin ilmiöön sokerideittailu. Keväällä luin jutun Jonista, joka on harrastanut sitä jo vuosia. Silloin mietin, että mikä ihmeen sokerideittailu (sugar dating)?

En ole saanut oikein selville, mistä sokeri-sana tähän yhteyteen tulee, mutta itse ajattelen, että kuin "vain sokerina päällä" - ilmiö on pinnallista ja imelää elämää. Ehkä tämä on uudempi termi "kullankaivajille" eli naisille, jotka kultaryntäyksien aikoihin menivät naimisiin kullanetsijöiden kanssa. Rakkaus oli sivuseikka, kunhan miehellä oli rahaa.

Joni ei ole niin tyypillinen esimerkki sokerideittailusta, koska hän on homoseksuaali, jolla on sokerimama (vanhempi naispuolinen henkilö), joka sponsoroi hänen elämää. Jonilla on myös sokeridaddy ja jotta kuvio ei olisi liian selkeä, niin Jonilla on myös poikaystävä.

Toinen erikoisempi sokerideittikuvio on Amanda Aholalla, hän ei ole edes tavannut amerikkalaista miestä, joka tahtoo rahoittaa Amandan kauneusleikkauksia.

Joni ja Amanda ei ole niitä tyypillisimpiä tapauksia näissä kuvioissa. Viime päivinä medioissa on puhuttu ilmiöstä enemmänkin, kun Ylen MOT:n ja A-studion selvitys paljasti, että sokerideittailun varjolla käydään usein avointa seksikauppaa. Seksin ostaminen ja myyminen on Suomessa laillista, ellei kyse ole parituksen tai ihmiskaupan uhrista, eikä kohteena ole alaikäinen. Seksityöntekijän tulee olla myös perillä verotukseen liittyvistä asioista. Sokerideittailusivuilla kaikenlainen seksin myyminen on kielletty.

Sokerideittailussa on useimmiten kyse tilanteesta, jossa vanhempi mies maksaa nuorelle naiselle seurasta, eikä sen olisi tarkoitus olla seksisuhde - mutta Ylen mukaan usein homma on seksiä. Montakohan prosenttia tapaamisista liittyy seksiin, kuinka yleistä se on?

En pidä itseäni vanhana, mutta en oikein ymmärrä, että miksi ihmiset lähtevät tällaiseen sokerideittailuun mukaan. Imelän pinnallista menoa, nuori nainen esiintyy vanhemman miehen seurassa ja vain rahan vuoksi. Mies kustantaa naisen elämää sen vuoksi, että nuori nainen esiintyy hänen seurassaan. Onhan tämä tietenkin helppo tapa naiselle tienata rahaa, mutta onko se jo liiankin helppoa. Missä on vanhemman miehen moraali ja nuoren naisen itsekunnioitus? Mikäli hommassa on mukana myös seksiä, niin eikö kummallakaan ole moraalia. Vai onko näissä tapauksissa kyse ettei naisella ole muuta keinoa tienata rahaa arkea varten - kaunisteltua prostituutiota. En vain ymmärrä.

Monikohan tällä tavalla tienaava ilmoittaa tulonsa verottajalle?

5 kommenttia:

  1. Hmm makeaa ylimakeaa!

    Sugarsugar..papa, mama, babe, toy-boy.
    Rantautunut härmälään nimellä sokeri-isi, -äiskä, -tyty, -poju.

    Ooh, baby,
    'Cause I really don't care where you are
    I just wanna be there where you are
    And I gotta get one little taste
    Your sugar
    Yes, please

    Tuolta yhes kopio:
    "Onko Helin mielestä sokerideittailu sama asia kuin prostituutio?

    – Haluaisin ajatella, että ei ole, mutta kyllähän se on. Sille on vaan minun mielestäni keksitty kauniimpi nimi."

    Siinähän se totuus on, "harmaa alue" on keksittyä.
    Minusta ei sokerisuhde ole win- win tilanne.

    Verottaja vois iskeä kyntensä.
    HS: Poliisi, verottaja ja Kela saavat pian helpon pääsyn kansalaisten tilitietoihin.
    Tilitietojen tutkimista helpottava järjestelmä on tarkoitus saada käyttöön vuoden 2020 syksyllä.

    Elannon saat siitä, mitä ansaitset, mutta elämän saat siitä, mitä annat.

    -C Rakkautta ja yskää on vaikea salata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viivi jätti uskonyhteisön ja alkoi sugargirliksi.

      Onko sokerideittailu seksityötä tai prostituutiota? Asiantuntija vastaa.

      Poista
  2. Juu onhan noita missä ikäeroa lienee +40 vuotta,että huomenta vaan. En ole ainoa joka Dannyn ja Erikan suhdetta vaikka näin esimerkkinä pitää outona...En tietenkään voi tietää onko heidän suhde minkälainen, ja mahtaako Dannysta makkarin puolella enää iloa olla. Mutta siis ihan Erikan vinkkelistä ajatellen kannattaa varmaan miettiä ihan uudestaan. Noh ohan se tietty jokaisen oma asia, ja sanoohan jotkut että ikä on vain nummero..

    VastaaPoista
  3. Sokerideittailu alkaa usein somesta, jolloin ehdotteluille altistuvat helposti myös alaikäiset. Alaikäisen ja täysi-ikäisen välillä ei voi koskaan olla sokerideittailua, vaan kyseessä on rikos.

    VastaaPoista