perjantai 19. heinäkuuta 2019

Yksityinen incognito-tila

Chrome 76 -päivitys estää yksityisen incognito-tilan havaitsemisen. Verkkosivustot ovat tunnistaneet, milloin sivustolla vieraileva käyttää yksityistä tilaa Chromella. Chrome 76:n myötä myös incognito-tilassa verkkoa surffailevat näyttävät sivustojen näkökulmasta tavanomaisilta käyttäjiltä. Käytännössä muutos vaikuttaa esimerkiksi verkkolehtiin, jotka tarjoavat vaikkapa vain kolme ilmaista artikkelia päivässä. Tähän asti rajoitettujen artikkelien lukeminen on monin paikoin estetty yksityisillä selaintiloilla, mutta jatkossa moinen ei enää onnistu, ainakaan Chrome-selaimella.

Tämä puolestaan tarkoittaa, että artikkelirajoitukset tai muut vastaavat voi yksityisen tilan avulla käytännössä kiertää.

Ohjeita:

3 kommenttia:

  1. Chrome 76 tekee kuten Firefox oletuksena hylkii Flashin.
    Flashia tarvii mm Veikkauksen casinopelit, myös joku suoratoisto käyttää flashia, muutoinhan koko Flash kuolee, koska sekin oli, ens vuonnako.

    Jotain tarvii tehdä, kun mulla ei ole väliä onko istuntoni incognitoa?

    -C in wonderland

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkka, jos on, niin silloin esim. verkkopankkiin voisi/pitäisi mennä incognitona. Julkisilla koneilla, kuten kirjaston koneella voisi olla hyvä mennä incognitona.

      Vielä vuoden 2020 taitaa Flash olla jotenkin olemassa

      Poista
    2. Chrome 76 julkaistu Windowsille ja Macille – Flash estetään nyt oletuksena.

      Poista