keskiviikko 16. lokakuuta 2019

Laurin taloista designiin

Vuonna 2017 muusikko Lauri Ylönen teki uuden aluevaltauksen ja perusti Alvardag Oy:n. MTV3:lla nähtiin Laurin talot -sarja, jossa Ylönen suunnitteli ja toteutti neljä taloa. Ohjelmassa talo tehtiin Laurille itselle, muusikko Elastiselle, Duudsonien Jarpille ja monitoimimies Aleksi Valavuorelle.

Vuonna 2019 Laurin talot tekivät paluun, mutta ohjelman nimi oli muuttunut Design by Lauri ja kanavana oli nyt TV5. Tälläkin kertaa kohteita oli neljä, muusikko Toni Wirtanen, muusikko Mikko Kuustonen, jääkiekkoilija Ville Leino sekä näyttelijöille Tommi Korpela ja Kari Hietalahti (Tommille ja Karille yhteinen mökki). Sarjaa tuottaa FremantleMedia Finland Oy.

Design by Lauri on siis 2. kausi Laurin talot -ohjelmalle, vain ohjelman nimi on muuttunut sekä esityskanava. Toisaalta ihmettelen, että ohjelmaa on jatkettu, koska 1. kaudesta jäi outo maku suuhun, ehkä siinä syy, miksi MTV3 ei ole enää ottanut sitä itselleen.

Vuonna 2017 Elastisen talo koki kovia aikoja. Virolainen aliuraloitsija teki luokatonta jälkeä.  Vakavimpia rakennusvirheitä Elastisen talossa olivat kattotuolien virheelliset asennukset. Tästä johtui myös autokatoksen romahdusvaara. Myös kattoeristeitä puuttui ja talon julkisivun ulkokoolaukset oli asennettu huolimattomasti. Myös kylpyhuoneen seinät olivat vinossa. Tämän jälkeen virolaiset lähettivät Alvardagille 17 000 euron laskun. Alvardag puolestaan vaati virolaisilta 40 000 euron saatavia - oikeusjuttuhan siitä tuli. Timpuri kertoi, ettei koko työmaata olisi saatu valmiiksi, ellei Ylönen olisi kaivanut puuttuvia rahoja omista taskuistaan. Talo saatiin pystyyn ja Lauri Ylönen pelasti maineensa, ottamalla käyttöön omaakin rahaa.

Sekavuudet jatkuivat. Syyskuussa 2018 uutisoitiin "Lauri Ylösen talofirmalle raskaat tappiot kahtena vuotena peräkkäin". 2018 marraskuun lopulla meni taas lujaa "Lauri Ylösestä tunnettu suunnitteluyritys Alvardag Group hakee rahoitusta ja on solminut tuoreeltaan myös kansainvälistymissopimuksen".

Helmikuussa 2019 puutalorakentamisessa syntyi merkittävä yrityskauppa, kun aiemmin nimellä Alvardag Group tunnettu Permiso Oyj kertoi ostaneensa puutalorakentaja Sisco Oyj:n tytäryhtiöineen. Elokuussa 2019 saimme lukea otsikon "Lauri Ylösen markkinoima rakennusyhtiö sotkeutui rikoksista epäiltyyn puutalorakentajaan - yrityskauppa ajoi ahdinkoon". Ylen MOT -ohjelmakin teki jutun liittyen sotkuihin.

ITSE OHJELMASTA
Vuonna 2017 Lauri suunnitteli tasakattoisia laatikoita, sama meno näyttää jatkuvan myös vuonna 2019. Tasakatoista ollaan montaa mieltä, sopivatko ne Suomen olosuhteisiin? Vanhoissa tasakatoissa on ollut ongelmia. Itse en ottaisi nykyistäkään tasakattoa, vesi ehkä saadaan ohjattua pois nykyään paremmin, mutta entäs lumi - sehän kerrostuu tasaiselle helpommin. Pihan lisäksi täytyisi kolata myös katto. Harjakatolta vesi valuu helposti pois, mutta tasakatolta vain ohjattuja reittejä pitkin - en luota. Lumettomiin olosuhteisiin tasakatto ehkä sopiikin.

Voihan ne laatikkotalot olla modernin hienoja. Ainakin Toni Wirtanen oli innoissaan, kun hänen "mökki" näyttää hieman Millennium falconilta. Toisaalta ökylaatikkotaloa voi olla vaikeampi myydä, kuten Lauri Ylönenkin sai huomata.

Lauri Ylönen ei itse ole arkkitehti, pelkkä luonnostelija (skissailija). Lauri tekee mallit vähän sinne päin, mutta lopulliset talot piirtää Soini & Horto Oy (ainakin 2. kaudella). Talot sisustaa Heidi Horto, joka on WeBrandSpaces Oy:n toimitusjohtaja. WeBrandSpaces Oy:ssä on myös Sami Horto, joka on Soini & Horto Oy:ssä - pieni piiri pyörii.

Mikäli tekevät 3. kauden, niin silloin ohjelman nimi voisi olla Laurin design laatikot. Mutta kuka enää uskaltaa luottaa Ylösen firmoihin - sattuu ja tapahtuu.

Meistä jokainen voi olla oman elämänsä luonnostelija. Sweet home 3D:lle (saa myös suomeksi) on helppo aloittaa.

5 kommenttia:

  1. Tämän talon katto oli alunperin tasainen, nyt harjakatto, ulkoseinät uusiksi ja sisäseinät, uudet ikkunatkin tuota ennen oli järkyttävän hirveä putkiremppa.
    KPH oli rakennusvirhe joten se uusittiin kokonaan, oli kunnon kukinta, putkimies sanoi ettei ole 10 vuoteen nähnyt noin pahaa hometta.
    Kauaa ei saanut nauttia kph kun tuli toi putkiremppa jossa uusittiin kph-en ois halunut. Ja miksi aina sitä halvinta materiaalia.

    Poliisien drone kulki isojen tasakatto talojen yllä, sen avulla ihan vahingossa löysivät yhden talon katolla mielettömän ison kannabisviljemän.
    Tasakatoilla voi olla terassikin ja jopa pieni uima-allas.

    Elastisen jutusta luinkin, Lauri otti vastuun vai?
    Käyttämällä halpoja työläisiä, kuten täälläkin, oli jälki huonoa, reikiä jäi ja perässä tuli suomalainen joka sanoi perkele täälläki reikä ja peitti sen.
    Tuli mieleen paa lapsi asiolle ja mee itse perässä.

    Olen nähnyt mainoksen Laurin talohankkeista ajattelin että desing by Lauri on jonkinlaista viilaamista, ja pidän parista Laurin biisistä joten se riittää mulle..kiitos.
    FremantleMedia Finland Oy tuottaa sentään yhtä kiinoisaa sarjaa "Kenen kotona".
    En ole kovin rakentamisen perään, kaikki kesämökkien stailailut ja koirankopin uudistus ei inspaa, joten Laurin desingit ei inspaa.

    Ainoa Laurin lisäksi kiintoisa heppu on Hissu. Terveiseni!
    Mikä on kansainvälistymissopimus, ois kiva tietää.
    Lauri siis pyärii eteenpäin vain, kuin mummu lumessa.

    Ruma talo toi Sipoossa oleva Frank Sinatraa, Balia, Balilla on taloja joissa ei ole kattoa ollenkaan ja seinät ovat tollasia riukuja.
    Suomeen ei sovi ollenkaan hipsteriä, tarvisi Laurin ajatella Suomen koviakin aikoja.

    Piiri pieni pyörii, jos Laurilla ei ole arkkitehdin ammattia on hän runoilija.
    Piirtelee luonnoksia ja ammattilaiset toteuttaa.
    Sweet home 3D klipistä tuli mieleen vaan Sims peli, ja se kun luonnostelin oman huoneeni sisustuksen paperille, jonka sitten toteutin, myöhemmin omillani asustelemassa maalasin keittiön seinän vaalean keltaiseksi, niinkuin aurinko.
    Olkkarin seinän maalasin valkoisella efektimaalilla, jonkinlainen risuista tehty mikälie sekottaja, sillä piiskasin seinää, tuli tosi jännä seinästä.

    Eli jokainen on ainakin oman elämän luonnostelija.
    Miksi laulajat repii itseään joko näyttelelijäksi tai rakentajaksi, ylipäänsä telkkariin. Ja näyttelijät ryysii laulamaan.

    Aasinsiltaa pitkin mennessä telkkarissa alkaa Rikoksien anatomia, kuka jaksaa katsoa sellaisia.
    Toisekseen Antti Reini wannabe Arman Alizad.
    Arman on pureksinut rikosia, Pohjantähden alla.

    Myös sarja valvontakameroiden mukana on mielenkiintoinen, enemmän kuin Laurin Designet. Parempi ois rakennella pilvilinnoja, vain mielikuvitus rajana.

    C- pinkin pilvilinnan asustelija

    VastaaPoista
  2. Joskus jo joku sano että Suomes pitäs tasakatot kieltää lailla. Enpä lähtis tosta asiasta kinasteleen, kyllä ne vaan niin tikittäviä aikapommeja on. Yks reikä kattohuovas ja sitte voi jopa vuosikausia eristeisiin ja rakenteisiin vuotaa vesi. Toki on usein kosteustunnistimet siellä, mutta en niitten varaan laskis.
    Virolainen ku tulee Tallinnan laivalla Suomeen, ni sille lykätään satamassa vasara ja saha ja sitte se tuupataan työmaalle ja sanotaan että on timpuri. Virolaisten firmojen kautta kierretään luultavasti kaikki maksut mitkä pystyy, ja jos sattuu käry käymään ni firma katoo ja hetken päästä uus pystyyn.
    Itse asias tälläkin hetkellä tullu pyörittyä aika paljo erilaista korjaustyötä tekemäs. Niitä nääs tuntuu piisaavan.

    VastaaPoista
  3. MOT: Lauri Ylösen yhtiö syyttää rakentajaa huijauksesta – projektista tuli asunnonostajien painajainen.

    VastaaPoista
  4. Lauri Ylönen ja hänen perustamansa yrityksen Alvardag Oy:n vastuuhenkilöt on haastettu oikeuteen velkojen takia.

    VastaaPoista