tiistai 21. helmikuuta 2017

Nasa tiedottaa jotain eksoplaneetoista

Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa on ilmoittanut pitävänsä suuren tiedotustilaisuuden keskiviikkona klo 13 New Yorkin aikaa eli klo 20 Suomen aikaa. Nasa kertoo, että tiedotustilaisuus liittyy löydökseen oman aurinkokuntamme ulkopuolelta. Tilaisuudessa kerrotaan jotain eksoplaneetoista.

Eksoplaneetat kiertävät jotain muuta tähteä kuin omaa aurinkoamme. Jos maapallon ulkopuolella on jonkinlaista elämää, suurimmat toiveet sen löytymiselle on pistetty juuri eksoplaneetoihin. Auringon kaltaista tähteä kiertävillä planeetoilla saattaisi olla samankaltaiset olosuhteet kuin Maassa.

Mitä Nasa tiedottaa? Vahvistaako vain, että vettä on muualla, joka voi mahdollistaa ihmisen tunteman elämän. Joku tällainen suuren tylsä tiedottaminen se varmasti on. Vettä on muualla, mutta emme pääse sinne - kivaa.

Mielenkiintoisempaa olisi, jos jonkun planeetan ympärillä olisi edes havaittu älykkään olennon tekemiä laitteita, satelliitteja tai jopa avaruusasemia. Tällainen olisi suuri uutinen.

Vai aloittaako tämä tiedotustilaisuus vihdoinkin paljastuksien sarjan? Aluksi ilmoitetaan vedestä, jonka jälkeen ehkä kasvillisuudesta ja lopuksi älykkäästä elämästä. Kaikkea ei kerrota heti.

Lisäys 22.2.2017:
Nasa kertoi, että "uuden Maan" löytyminen on vain ajan kysymys.

3 kommenttia:

  1. Puolella Linnunradan Auringon kaltaisista tähdistä voi olla kiertolaisenaan elinkelpoinen planeetta, selviää Yhdysvaltojen avaruushallinnon Nasan tuoreesta tutkimuksesta.

    Maaliskuussa 2009 laukaistu Kepler tarkasteli vajaan vuosikymmenen ajan 150 000:ta tähteä ja löysi niiden ympäriltä yli 4 000 mahdollista eksoplaneettaa. Löydös osoitti, että koko Linnunradassa voisi olla yhteensä miljardeja eksoplaneettoja.

    Nyt tutkijat etsivät niiden joukosta suunnilleen Maan kokoisia kiviplaneettoja, jotka kiertävät auringonkaltaista tähteä ja jotka sijaitsevat niin sanotulla elämänvyöhykkeellä.

    Elämänvyöhyke on tähteä ympäröivä avaruuden alue, jolla lämpötila on sopiva nestemäisen veden esiintymiseksi.

    Tutkimusryhmä päätyi laskelmissaan siihen, että elinkelpoisia planeettoja voisi löytyä jopa 40–90 prosentilta auringonkaltaisista tähdistä.

    Nasan aikaisemman arvion mukaan Linnunradassa on vähintään sata miljardia tähteä, joista noin neljä miljardia on auringonkaltaisia.

    Jos edes seitsemällä prosentilla noista tähdistä on ympärillään elinkelpoinen planeetta, niitä olisi koko Linnunradalla yhteensä 300 miljoonaa, tutkijat laskivat.

    Tilastollisesti tarkastellen niistä lähin sijaitsisi 95 prosentin todennäköisyydellä noin 20 valovuoden päässä Maasta. 30 valovuoden matkalle tällaisia eksoplaneettoja mahtuisi neljä.

    ”Päädyimme tarkoituksellisesti hyvin varovaiseen arvioon, sillä planeetan elinkelpoisuuteen voi liittyä yllättäviäkin tekijöitä”, kommentoi Nasan tutkija Ravi Kumar Kopparapu tiedotteessa.


    C- pakkaa matkalaukkua ja lähtee smurffaamaan linnunradalle

    VastaaPoista
  2. Niinpä mitä yhdestä maasta!

    No, mutta Nasa ehdottaa ensimmäisen naisen ja ensimmäisen värillisen henkilön (first woman and first person of colour WOW)on määrä kävellä kuuhun Artemis III:lla.
    Tehtävä on suunniteltu vuodelle 2025, mutta NASA on vihjannut, että se saatetaan hylätä.
    Frustration:NASA on vihjannut, että se saattaa joutua lykkäämään Artemis III -laskeutumistehtäväänsä, jos Elon Muskin laskeutuja ei ole valmis laukaisuun vuonna 2025..Hör du Musk!

    VastaaPoista