tiistai 21. helmikuuta 2017

Nasa tiedottaa jotain eksoplaneetoista

Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa on ilmoittanut pitävänsä suuren tiedotustilaisuuden keskiviikkona klo 13 New Yorkin aikaa eli klo 20 Suomen aikaa. Nasa kertoo, että tiedotustilaisuus liittyy löydökseen oman aurinkokuntamme ulkopuolelta. Tilaisuudessa kerrotaan jotain eksoplaneetoista.

Eksoplaneetat kiertävät jotain muuta tähteä kuin omaa aurinkoamme. Jos maapallon ulkopuolella on jonkinlaista elämää, suurimmat toiveet sen löytymiselle on pistetty juuri eksoplaneetoihin. Auringon kaltaista tähteä kiertävillä planeetoilla saattaisi olla samankaltaiset olosuhteet kuin Maassa.

Mitä Nasa tiedottaa? Vahvistaako vain, että vettä on muualla, joka voi mahdollistaa ihmisen tunteman elämän. Joku tällainen suuren tylsä tiedottaminen se varmasti on. Vettä on muualla, mutta emme pääse sinne - kivaa.

Mielenkiintoisempaa olisi, jos jonkun planeetan ympärillä olisi edes havaittu älykkään olennon tekemiä laitteita, satelliitteja tai jopa avaruusasemia. Tällainen olisi suuri uutinen.

Vai aloittaako tämä tiedotustilaisuus vihdoinkin paljastuksien sarjan? Aluksi ilmoitetaan vedestä, jonka jälkeen ehkä kasvillisuudesta ja lopuksi älykkäästä elämästä. Kaikkea ei kerrota heti.

Lisäys 22.2.2017:
Nasa kertoi, että "uuden Maan" löytyminen on vain ajan kysymys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti