tiistai 4. heinäkuuta 2017

Litteä maa VS. Maapallo

Internetin ihmeellisestä maailma löytyy Litteä maa -salaliittoteoria, jonka sanotaan olevan CIA:n luoma käänteisen psykologian operaatio (työkalu), jonka avulla ihminen voidaan lytätä ja saattaa naurunalaiseksi. Jos sanoo esim. kuussa ei ole käyty tai että WTC-iskut oli USA:n itse tekemä isku itseään vastaan, jolla saatiin syy lähteä sotimaan. Voidaan tällainen ihminen kuitata sanomalla vain "Sinä uskot varmaan sitten myös litteään maahankin". CIA:n lisäksi jutussa on tietenkin mukana vahvasti NASA, joka kuulemma vääristää kaiken tiedon litteästä maasta, uskottelee, että maa on maapallo. Juttuun on saatu myös jotenkin juutalaisetkin ja vapaamuurarit ja ties mitä.

Litteä maa -teoriaa näki lehdissä 1900-luvun alussa, kun Universal Zetetic Society (UZS) levitti sanomaansa. UZS:n jalanjälkiä päätti seurata vuonna 1956 Samuel Shenton ja perusti Flat Earth Societyn. Samuel Shenton kuoli vuonna 1971 ja silloin hommaa jatkoi Charles K. Johnson, joka perusti International Flat Earth Societyn (IFERS). Järjestö oli enemmän tai vähemmän jäissä pitkään. Johnson kuoli vuonna 2001. Vuonna 2004 litteää maata heräteltiin kuolleista, kun Daniel Shenton (ei Samuelille sukua) päätti elvyttää sen nettiin. Kun jonkun saa nettiin, niin sehän ei poistu sieltä.

Uusimmasta Litteä maa -aallosta saamme "kiittää" Barack Obamaa, kun meni vuonna 2013 puheessaan sanomaan ilmastonmuutoksen kieltäjiä Litteä maa -järjestön jäseniksi. Tästähän netti villiintyi ja Youtubeen alkoi sataa litteä maa -materiaalia.

Litteä maa on yhdistetty myös vahvasti Raamattuun. Raamatussa on ainakin noin 75 kohtaa, jotka kuulemma puoltavat litteää maata. Litteä maa on ympyrän muotoinen kiekko, jonka keskipiste on ns. pohjoisnapa. Litteällä maalla ei ole Etelämannerta. Litteän maan ulkoreunoilla on korkea jäävalliseinämä (kuin Etelämantereen reuna), jonka yli ei voi/saa mennä. Joidenkin lähteiden mukaan tätä jäävalliseinämää vartioisi joku armeija.

Avaruutta litteä maa -mallissa ei ole. Litteä maa on kupolin sisällä, jonka korkeuksissa pyörii aurinko ja kuu. Aurinko, kuu ja tähdet eivät ole sellaisia kuin yleisesti luullaan ja opetetaan. Taivaankohteet ovat hyvinkin lähellä meitä. Jumala on luonut vain litteän maan kupoliin, joten näin ollen elämme Jumalan pöydällä kuin lumisadepallossa. Litteä maa on koko maailmankaikkeus, mitään muuta ei ole, maa ei ole pallo, muita planeettoja ei ole, ei edes avaruutta. Emme voi mennä kupolin ulkopuolelle tarkastelemaan litteän maan kokonaisuutta.

Nykytieteen mukainen maapallokäsitys on kuulemma joidenkin tahojen keino harhauttaa ihmisiä pois Jumalan luomasta maailmankuvasta - varmaan sitten maapallon taustalla häärii itse Saatana. Jumala on luonut ihmisen litteään maahan ja muita luotuja olentoja ei ole. Saatana ei halua meidän tietävän tätä ja näin kehittyi nykytieteenkin tuntema maapallo ja avaruus, joka on ääretön jne. Mikäli ihminen ymmärtäisi, että elämme vain rajallisessa kupolissa ja Jumala on luonut vain meidät. Tällöin Saatana olisi hävinnyt pelin. Ihminen ymmärtäisi itsensä tärkeyden ja ainutlaatuisuuden, meillä on jokin tarkoitus. Maapallolla sumutetaan ihmistä silmiin ja pidetään orjuudessa sekä oravanpyörissä - näin Saatana hallitsee meitä. Maapallo tekee Raamatusta pelkän vitsin, kun ei ole ylä- ja alapuolta.

Koripallolegenda Shaquille O’Neal uskoo maapallon olevan litteä. Shaqin perustelut on kyllä latteita, ajaa autolla ja maa on litteä. Suomalainen poliitikko kiistää evoluutioteorian.

Tuossa oli litteä maa kerrottuna lyhyesti. Tämän jälkeen poimin muutamia väitteitä ja kerron niistä oman näkemykseni.

Avaruus
Litteä maa -kannattajien mukaan Raamattu tukee vahvasti heidän näkemystään, että maa on litteä eikä avaruutta ole. Minä kyllä löydän Raamatusta maininnan, joka tukee myös avaruutta.
Ef. 3:10:
Näin myös avaruuden henkivallat ja voimat tulevat seurakunnan välityksellä tuntemaan Jumalan viisauden kaikessa moninaisuudessaan.
Ef. 6:12:
Emmehän me taistele ihmisiä vastaan vaan henkivaltoja ja voimia vastaan, tämän pimeyden maailman hallitsijoita ja avaruuden pahoja henkiä vastaan.
Näin ollen nykytieteen lisäksi myös Raamattu tuntee avaruuden.

Salama idästä länteen
Matt. 24:27:
Sillä niin kuin salama leimahtaa idässä ja valaisee taivaan länteen asti, niin on oleva Ihmisen Pojan tulo.
Litteä maa -kannattajien mielestä pallolla salama ei voi mennä idästä länteen, halki koko maan. Ihmiskuntaa ja maapalloa uhkaaviin riskeihin kuuluvat muun muassa asteroidi ja gammapurkaus. Dosentti Juhani Huovelin Helsingin yliopiston tähtitieteen laitokselta kertoo, että eräiden laskelmien mukaan kotigalaksissamme linnunradalla sattuva gammapurkaus voisi hävittää tieltään elämän koko galaksin mitalta - Linnunradan läpimitta on noin 100 000 valovuotta. Kyllä siinä välähtää koko maapallon ilmakehä, kun magneettikenttä ja otsonikerros reagoi. Mikäli asteroidi törmää toiselle puolen maapalloa, niin kyllä sen huomaa tunnin sisään jokainen maapallolla oleva. Maa järkkyy ja pasuunat soi jne.

Maanpiiri
Litteä maa -kannattajien yksi kulmakivistä on Maanpiiri. Maanpiiri mainitaan Raamatussa ja heidän mukaan piiri voi olla ympyrällä, ei pallolla. Litteä maa on ympyrä, kun katsoo ylhäältä päin. Minä puolestani ajattelen asiaa nykypäivän mukaan. Maanpiiri tarkoittaa nykyään lähinnä maapallon pintaa, tai sellaista maa-aluetta, jonka pystyy yhdestä kohdasta näkemään.

Paholainen vuorella
Matt. 4:8-9:
Vielä Paholainen vei Jeesuksen hyvin korkealle vuorelle, näytti hänelle maailman kaikki valtakunnat ja niiden loiston ja sanoi: "Kaiken tämän minä annan sinulle, jos polvistut eteeni ja kumarrat minua."
Litteä maa -kannattajien mielestä Jeesus ja Paholainen ei olisi voinut nähdä kaikkia maapallon valtakuntia, paitsi, jos maa olisi litteä. Tällainenhan on heidän aliarviointia. Onhan Jeesus Jumalan Poika ja toisaalta itse Jumalakin - heille kaikki on mahdollista. Tai sitten he eivät nähneetkään kaikkia, mutta puhuivat vertauskuvallisesti. Käsittivät, että tarkoitetaan koko maapalloa - maanpiiri.

Horisontti
Litteä maa -kannattajien yksi kulmakivistä on Horisontti. Tarkemmin sanottuna se, että horisontin taakse ei voi mikään kadota. Kun maa on litteä, silloin ei ole pallon kaarevuutta. Kohteen voisi nähdä maan toiselta puolenkin, jos vain silmä erottaisi kohteen. Tämäkin siis vastoin nykytiedettä.

Tähän horisonttikysymykseen löysin hyvän esimerkin, joka ei kyllä liity litteään maahan, mutta selittää, kuinka Helsingistä voi nähdä Tallinnaan. Vuonna 2015 Pekka Lahti (VTT johtava tutkija emeritus) on saanut kuvattua Helsingistä Tallinnan TV-tornin yläosaa (näkyy kuvassa himmeästi, vasemmassa reunassa). Horisontin "taakse" voi nähdä rajatusti ja oikeissa olosuhteissa. Asiaan vaikuttaa moni seikka, kuten käy ilmi Pekka Lahtisen jutusta. Pekka Lahtisen kuvassakin näkyy himmeästi Tallinnan TV-tornin yläosa, joten maa kaareutuu eli maa on pallo.

Vuonna 2015 uutisoitiin, että Kiinassa ilmestyi pilviin kaupunki. Kangastusmahdollisuus antaa monia vaihtoehtoja myös. Tallinnaa ja Tukholmaa saattaa näkyä tietynlaisessa kangastuksessa Suomeen saakka.

Painovoima
Litteä maa -kannattajien mielestä painovoimaa ei ole. Mikäli maa olisi pallo, niin pallon alapuolella ihmiset olisivat pää alaspäin. Ehkä tämä ajatus johtuu siitä, kun eivät miellä avaruutta. Avaruudessa ei ole tuollaisia suuntia, koska on painovoima. Se on totta, että painovoimaa on vaikea käsittää.

Painovoimaan liittyy myös, että nykytieteen mukaan maapallo pyörii akselinsa ympäri 1670 km/h (päiväntasaajalla). Tämä ei ole mahdollista litteä maa -kannattajien mielestä. He sanovat, jos maapallo pyörii tuota vauhtia ja ihminen hyppää ilmaan, niin ihmisen pitäisi pudota kauaksi hyppykohdasta. Tämähän on sama kuin klassinen hyppy liikkuvassa junassa. Miksi junassa voi hypätä mäjähtämättä peräseinään? Mikäli nyt oikein olen ymmärtänyt, niin kyseessä on mekaniikan 1. peruslaki. Olemme koko ajan liikkeessä ja ehkä maapallon ilmakehän (ilmamassa) suhde painovoimaan selittää myös jotain.

YK:n tunnus ja Etelämanner
Litteä maa -kannattajat kysyvät, että miksi YK käyttää litteän maan karttaa tunnuksenaan? Kyseessä ei kumminkaan ole mikään litteän maan kartta, vaan oikeakeskipituinen tasoprojektio -karttamalli. On tainnut käydä niin, että litteä maa -kannattajat ovat nettiaikakaudella ottaneet käyttöön heidän tarkoitusperiin sopivan karttaprojektion monien joukosta.

Litteä maa -kannattajat sanovat, että Antarktiksen sopimus, joka solmittiin vuonna 1961, estää pääsyn "Etelämantereelle" (jota ei heidän mukaan ole). Itse kyllä uskon, että sopimus kieltää vain Antarktiksen sotilaallisen käytön. Juuri sen mitä he sanovat jäävallilla olevan - nurinkurista.

Tutkimusmatkat Etelämantereelle on historiallinen fakta, tai niin minä uskon. Varsinkin kun Suomi 100-vuotta juhlanvuoden kunniaksi suomalainen Patrick "Pata" Degerman kiipesi Etelämantereella vuorelle ja nimesi sen Mount Suomi. Kyllä minä luotan suomalaisiin, he eivät huijaisi näin.

Kulmakivet
Raamatussa mainitaan kulmakivi, myös tässä kirjoituksessa olen muutamaankin kertaan käyttänyt sitä sanaa. Litteä maa -kannattajien mielestä pallolle ei voi laittaa kulmakiveä. Mielestäni kyllä voi, ne ovat kuvainnollisia kulmakiviä (asia johon nojataan ja tukeudutaan), kuten Rakkaus, Armo, Anteeksianto jne. Niille luotiin maapallon perustukset.

Lopuksi
Evoluutioteoria on vain teoria, mutta se on tällä hetkellä paras vaihtoehto, vaikka ei ole aukoton. Litteä maa on kiva ajatusleikkinä, mutta teoriana täysin riekaleinen, vuotaa pahemmin kuin seula. Näitä teorioita riittää joka lähtöön, kuten Ontto maa tai simulaatioelämä.

Mistä meteoriitit tulevat, jos ei ole avaruutta?

Astronautti Buzz Aldrin kuunteli Donald Trumpin avaruuspuhetta. Jos joku puhuu minulle Litteästä maasta, saatan näyttää samalta kuin Buzz Aldrin Trumpin puheen aikana.

9 kommenttia:

  1. Vastakysymys meteoriiteista: miksi ne ovat törmänneet Maahan ja Kuuhun vain 90 asteen kulmassa... ja ovatko Kuuhun osuneet menneet maapallon läpi? :) Maassa kyseessä on muinaiset louhospohjat, eikä Kuun tarinaa liiemmin tunneta muihin valonlähteisiin nähden poikkeavana taivaankappaleena. Kaikki viittaa siihen, että Kuu on keinotekoinen.

    VastaaPoista
  2. "Vaikka törmäävän kappaleen suunta poikkeaisikin pystysuunnasta melko paljon, syntyvä kraatteri on pyöreä. Jos törmäyskulma on alle 45 astetta, törmäysheitteen jakautuma poikkeaa ympyrästä. Jos törmäyskulma on alle 15 astetta, niin kraatterin muoto muuttuu. Jos kulma on noin viisi asetta, poikkeama ympyrästä on selvä"
    Lähde

    Kuun synnystä on joitakin teorioita, mutta vahvin on, että protoplaneetta törmäsi Maahan. Tavaraa on silloin riittänyt ja asteroideillakin voi olla oma osuus.

    VastaaPoista
  3. Koripallon supertähden Kyrie Irvingin puheet Maan litteydestä ovat ajaneet amerikkalaisopettajan vaikeuksiin. Nick Gurolin 12-15-vuotiaat oppilaat eivät nyt usko edes videotodisteita maapallon muodosta.

    VastaaPoista
  4. Salaliittoteoreetikko aikoo todistaa omatekoisella raketilla, että Maa on litteä ja astronautit huijareita.

    Toivon hänen onnistuvan, niin loppuu tämä absurdi väittely.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Mad Mike" Hughes on kuollut yritettyään laukaista itse tehdyn raketin.

      Poista
  5. Hämmentävä kyselytulos: kolmasosa nuorista amerikkalaisista ei ole varma, onko maapallo pyöreä.

    VastaaPoista
  6. Maailmanlaajuinen Flat Earth -liike pitää maapalloa suurena valheena muiden joukossa, ja se on rantautunut myös Suomeen.

    VastaaPoista
  7. Litteään Maahan uskova italialaispariskunta eksyi maailman reunaa etsiessään.

    VastaaPoista
  8. Helsingin Lauttasaaresta näkyi Tallinnan valot poikkeuksellisen hyvin - syynä on kangastus.

    VastaaPoista