lauantai 26. elokuuta 2017

Antti Rinne ja synnytystalkoot

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoi:
SDP tulee tämän kesäkokouksen yhteydessä esittämään joukon konkreettisia keinoja, joilla suomalaiset saadaan uudelleen synnytystalkoisiin...
Synnytystalkoot... Siitäkös riemu repesi, sanaa paheksuttiin ja viitattiin jopa natseihin. Tietenkin Antti Rinne pahoitteli sanavalintaa, mutta oikeassa Antti Rinne on. Mauno Koivistoa lainaten "Tarttis tehdä jotain".

Asiantuntijan mukaan vuoden 2017 syntyneiden määrä on alhaisin sitten nälkävuosien. Vuonna 1868 suomalaisia oli paljon vähemmän kuin nykyään. Tämä ennuste osoittaa, että hedelmällisyys- tai syntyvyysluku olisi tänä vuonna kaikkien aikojen alhaisin. Suomen syntyvyys laskee, mutta väkiluku kasvaa maahanmuuton avulla. Itsekin olen jo vuonna 2013 kirjoittanut Suomesta ja maahanmuuton vaikutuksista.

Ote Kestämätön yhtälö -kirjoituksestani:
Karu totuus voi olla myös se, että tulevaisuudessa suomalaisten ihonväri saattaa vaaleasta vähän tummentua, koska pakosti suomalaisten perimään sekoittuu ulkomaalaistakin verta. Mikäli Suomi on vielä tuhannen vuoden päästä kartalla, niin silloin suomalainen saattaa olla ruskeaihoinen ja suomenkieli saattaa olla sekoittunut jonkun muun kielen kanssa, mutta kumminkin he ovat silloinkin suomalaisia. On kai turha odottaa ettei näin kävisi - jos edes koko ihmiskuntaa on tuhannen vuoden päästä. Turha on vaatia Suomea suomalaisille eli estää ulkomaalaisten tuleminen Suomeen, silloin ainakin suomalainen perimä kuihtuu kokonaan pois - ei jää yhtään suomalaista.
Meillä on edessämme paljon suurempikin ongelma kuin Antti Rinteen sanavalinnat - ei se ongelma poistu sanavalinnoilla. Tutkimusprofessori Anna Rotkirch kommentoi alkuvuonna "vauvatalkoita" seuraavasti.
Se on monella tapaa vanhanaikaista ja ongelmallista. Lapsia ei tehdä valtiota tai bruttokansantuotetta varten, vaan ihmisten toiveista saada lapsia.
Vuonna 2012 uutisoitiin, että Keski-Pohjanmaan pienin kunta Lestijärvi tarjoaa lapsesta 10 000 euroa. Taustalla on tavoite, että raha lisäisi syntyvyyttä ja pitäisi koululaitoksen pystyssä. Tämä on kaukana Anna Rotkirchin kommentista. Lestijärvellä tehdään lapsia rahasta, jotta koulu pysyy pystyssä.

Vuoden 2017 keväällä Merikarvialla oli Peitonheilutuspäivä. Jälleen tavoite oli muu kuin "Ihmisten toive saada lapsi", kuntalaisia kuolee enemmän kuin syntyy. 500 euroa annetaan jokaiselle syntyneelle vauvalle kunnan puolesta, näin kunnassa yritetään nuorentaa väestöpohjaa.

En tiedä mitä muuta Antti Rinne on puhunut aiheeseen liittyen, mutta jos on vain maininnut Synnytystalkoot, niin sehän on ihmisten oma valinta yrittääkö lasta vaiko ei. Synnytystalkoot oli ehkä vain kehotus miettiä lapsen mahdollisuutta. Eihän Antti Rinne ole mitenkään painostanut niihin puuhiin? Mielestäni epäkorrektimpaa on houkutella rahan voimin lapsipuuhiin. Miksi Antti Rinteen yhteen sanaan jäätiin jumiin, miksi Lestijärven ja Merikarvian tyylistä ei ole noussut ihme kohua?


Tarttis tehdä jotain...

4 kommenttia:

 1. Sanopas muuta.
  Lukiessani olen yhä ymmälläni Antti Rinne-kohusta.
  Rinne ei kadu sanomaansa kylläkään, se on oikein!
  Lapsi ei tuo leipää, kuten vanha sanonta sanoo.
  Kell o laps sil on kaks, koht kolmanneeki saa.

  Luin kans tuosta syntyvyyden laskusta, mutta kuinkahan paljon on lapsettomia pakosta, eli ei saa lasta vaikka tahtois.
  Lapsia tehdään ei saada.
  Kyllä mielestäni saa herätellä pariskuntia, itse koen lapsen olevan suvunjatke, siksi tärkeä. Joskus sukunimikin kuolee, jos ei perijöitä ole.

  Tuo on hyvinkin mahdollista että ihonvärimme muuttuu tuhannen vuoden päästä. Yksi kyssä heräsi, kysyn sitä yksärillä.

  -CE

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidan jatkaa tätä aihetta seuraavassa kirjoituksessa, on tullut niin paljon uutta asiaa mieleen liittyen tähän.

   Ihonväri muuttuu kyllä. Sama kuin kuumaan vesilasiin lisää kylmää vettä. Veden lämpötila muuttuu kuumasta sopivaan (kuuma ja kylmä sekoittuvat). Mikäli kuumaa ei tule lisää, mutta kylmää kyllä. Muuttuu silloin kuuma vesi kylmäksi. Samalla tavalla voi käydä suomalaisen geeniperimän. Vaalea suomalainen on historiaa, mutta suomalaisuus pysyy jossain muodossa, jos sitten Suomi ei lakkaa olemasta.

   Poista
 2. Rinne ihasteli torilla vauvaa ja kysyi äidiltä, kuka mahtoi olle isä.
  -En minä tiedä, lapsi tehtiin talkoilla.

  M. Pitko, Aamulehti


  -C

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joidenkin eläinten keskuudessa tuo on yleistä. Urokset vaan käy tökkimässä naaraita ja lapsen isää ei tunne kukaan. Olisihan se varmaan tehokasta =)

   Poista