keskiviikko 1. elokuuta 2018

TV:n löytöretkiä joka lähtöön

Keskiviikkoisin Kutonen-TV-kanavalla tuli iltaisin Löytöretki tuntemattomaan- ja Mysteerien metsästäjä -ohjelmat peräkkäin.

LÖYTÖRETKI TUNTEMATTOMAAN
(Expedition unknown)

Dokumenttisarjassa tutkimusmatkailija ja TV-kasvo Josh Gates kiertää maailmalla historiallisten myyttien ja mysteerien perässä. Josh Gatesilla on arkeologian tutkinto, mutta melko viihteellisellä tasolla ohjelmassa mennään. Löytöretki tuntemattomaan -ohjelmassa seurataan joka jaksossa Gatesia noin viikko, jonka aikana hän kiertää ympäriinsä ottamalla selvää myyteistä ja mysteereistä. Oikeastaan Josh Gates ottaa selvää asioista, jonka jo kaikki tietää tai sitten joku muu on jo selvittänyt mysteerin. Josh Gates ei siis juuri koskaan saa selville mitään uutta ja mullistavaa.

Josh Gates tutkii muun muassa:

MYSTEERIEN METSÄSTÄJÄ
(Expedition Mungo)

Dokumenttisarjassa seikkaileva kameramies Paul "Mungo" Mungeam, joka on viimeisten 20 vuoden aikana ehtinyt matkata yli 90 maassa tallentamassa villiä luontoa ja sen ihmeitä, asettuu kameran eteen ja esittelee katsojille myyttejä ja legendoja, joihin hän on matkoillaan törmännyt. Mungokin haukkaa usein liian suuren palan kakusta ja löytyretki on tulokseton, mutta senhän kaikki jo tietää heti ohjelman alkaessa. Mungo keskittyy ohjelmassaan eläimiin ja hirviöihin, joista hän on kuullut tarinoita.

Mungo on ottanut selvää:
  • Liberian elävästä dinosauruksesta (Gbahali)
  • Intian apinamieshirviöstä
  • Namibian koirapäisestä sikahirviöstä
  • Etelä-Amerikan isojalasta (Squatch)
  • Perulaisesta jättikäärmeestä (Yacumama)
  • Borneon armottomasta saalistajasta (Genali)

Josh Gates juoksee vanhojen faktojen perässä, mukamas kuin jotain punaista lankaa seuraten, mutta päätyy usein tulokseen mikä oli jo tiedossa. Tai sitten Josh Gatesilla jää luu käteen ja mitään erikoista ei selviä. Sama juttu Mungolla, hän kuuntelee ihmisten tarinoita olennoista ja yrittää löytää olennon. Mungon mysteerit jää arvailujen varaan, mutta joskus hän luulee saaneensa selityksen. kuten Namibian koirapäinen sikahirviö taisi paljastua ruskohyeenaksi. Suomessakin Mungolle olisi ollut Kokkolassa merihirviö-arvoitus, joka kyllä heti todettiin harmaahylkeeksi. Joten Josh Gates voisi tulla toteamaan, että harmaahylje se on.

Lisäys 23.8.2018:
Kun Mungo lopetti seikkailunsa, niin Löytöretki tuntemattomaan jatkoi 2. kaudellaan. Löytöretki tuntemattomaan alkoi tulla joka arki-ilta ja keskiviikkoiltaan ilmestyi uusi dokumenttisarja Maanalaiset salaisuudet, jossa seikkailee Rob Nelson.

MAANALAISET SALAISUUDET
(Secrets of the underground)

Dokumenttisarjassa tiedemies Rob Nelson tutkii maailman oudoimpia maanalaisia kohteita uusinta huipputeknologiaa hyödyntäen. Rob tykkää käyttää ja esitellä erilaisia maatutkia. Josh Gatesin tyyliin Rob Nelson tutkii asioita ja mysteerejä, joihin muut ovat jo löytäneet jonkinmoisia selityksiä, niitä sitten kerrataan.

Rob Nelson tutkii muun muassa:
  • Al Caponen pakotunneleita
  • Denverin lentoaseman outoja tunneleita ja taidetta (Rob on syntynyt Denverissä)
  • Mysteeristä käärmeen muotoista kumpua
  • Äkkiä tyhjentyvää järveä

Lisäys 17.10.2019:
LÖYTÖRETKI TUNTEMATTOMAAN: UFOJEN JÄLJILLÄ
(Expedition unknown: Hunt for Extraterrestrials)

Josh Gates etsii todisteita maapallon ulkopuolisesta elämästä ja pohtii muukalaisten olemassa oloa. Josh Gatesin tyyliin edetään, paljon etsitään, mutta oikein mitään ei löydetä. Mieleen tuli Ufojen jäljillä (Chasing UFOs) -sarja, öisin katsotaan taivaalle, mutta mitään todisteita ei saada.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti