perjantai 1. toukokuuta 2020

Suomi on maailman parhain maa

Suomi on maailman onnellisin maa jo kolmatta vuotta peräjälkeen. Asia ilmenee YK:n Maailman onnellisuusraportista (The World Happiness Report). Suomen parhain paikka on tutkimuksen mukaan Tampere, mutta Kauniainen on Suomen onnellisin paikka sekä hyvätuloisin - raha ratkaisee.

Tampere on Suomen parhain paikka, mutta Fox newsin mukaan Tampere on myös 8. vaarallisin kaupunki Euroopassa - suomalainen tutkija kumoaa nämä väitteet.

Suomen lehdistö on edelleen maailman toiseksi vapain. Kaiken lisäksi suomalaiset ovat väkilukuun suhteutettuna maailman parhaita pelaamaan videopelejä. Suomalaiset kuluttavat vuodessa kahvia lähes 10 kiloa henkeä kohden - tässäkin suomalaiset ovat maailman parhaimpia.

Joskus kuulee, että suomalaiset juovat paljon alkoholia, mutta tilastojen mukaan siinä emme ole parhaimpia. Humalahakuisuudessa yllämme 10. sijalle ja itsemurhissakin olemme keskikastia Euroopassa. Tutkimusyhtiö Universum listasi, missä maissa työntekijät ovat onnellisimpia ja lojaaleimpia työnantajilleen. Suomalaiset työntekijät sijoittuivat 7. sijalle (vuonna 2016).

Suomessa voi olla pimeää ja kylmää sekä korkea verotus, mutta siitä huolimatta Suomi on paras maa asua. Suomessa on sosiaaliturva hyvässä jamassa verrattuna moneen muuhun maahan, Suomen poliisiin voi luottaa vielä, vaikka muutama mätämuna on seassa. Suomessa toteutuu tasa-arvo hyvin ja koulutusjärjestelmä toimii. Suomessa ei maa järise, ei ole katastrofaalisia tulvia ja myrskyjä. Ei ole ollut vielä nälänhätään johtavaa kuivuutta. Suomen murheet ovat pieniä verrattuna muuhun maailmaan.

Suomi on maailman parhain maa ja on ollut lottovoitto syntyä Suomeen.

14 kommenttia:

 1. The World Happiness Report Onnea Suomi, linnunpesä johon paistaa aina arska.
  Tanska on hauska paikka, varsinkin se fillarointi siellä.
  Sweden ja Norway on varsinkin pohjois-Sweden, Norway on maybe parhain vankilasysteemi, vangit eivät ole vankeja edes, vertaa vaikka Bangkokiin.

  "Uutena osiona tämän vuoden onnellisuusraportissa on maailman kaupunkien onnellisuusranking, jossa siinäkin kärkipaikkaa pitää Suomi ja Helsinki."

  Mansessa on kauniita paikkoja, mutta muutoin onko kaikki höpölöpö tutkimusta.
  Suomessa on moni asia hyvin, ja turvattuakin. Mutta ei saisi olla asunnottomia, ja kerjäläisiä.
  Tiedän kyllä, kun olen nähnytkin että monissa maissa on asunnottomuutta ihan liikaa, mm. Briteissä, jossa pienet nukkekodit ovat toisissa kiinni, Los Angels, Enkelit, väki tuppaa asumaan tietyllä kadulla asuntovaunussa tai asuntoautossa, osa säästää omaan kotiin, opiskeluihin etc. Joka viikko tulee päivä jolloin katu siivotaan, ja asuntovaunut/autot pitää siirtää sen ajaksi muualle. Aika surkua kun jos on lapsia ja joutuu asumaan ahtaasti vaunussa, yh-äiti vie autolla kouluun ja hakee, maybe tekee kahtakin duunia tai on työtön.

  Kyllä Mansessa kuten hesassakin on henkirikoksia paljon.
  Vaarallisuus luokitus on kiintoisa. Parhain paikka ja vaarallisuusluokka korkea, tavallaan ne kumoaa toisensa.
  Tuo tutkija on varmasti itse manselainen.

  Aivan, olen samaa mieltä että pohjoismaissa on vapain lehdistö.
  Listan viimeisin pitäisi olla Pohjois-Korea. Räkä diktaattori, parturissakin on 4 miesten hiusmallia, muuta ei saa leikata, yksi on räkänokan malli.

  Luin että koronan poikkeustilat olisi kansalaisvapauksien rajottamisia, höpöhöpö, hesassa oli tunnollisia wappuihmisiä, heppapoliisit kierteli ja Manta oli aidattuna sai virtuaalisesti yo- lakkinsa joka tuli ilmasta..hohhoi parempi olisi ettei lakkia olisi laitettu.
  Moni Ullanlinnanmäellä piknikit ja brunssejaan viettäneet satoja vuosia, siirtyi partseille virtuaali wapunviettoon.

  Mun ainoa traditio on ollut wapunpäivänä yo-lakki päässä kävely n.7km jädekiskalle ostamaan mangomelonituutin.
  Nyt en ole aikonut mennä kun en ole varma onko se edes auki, tai onko sitä enää olemassakaan. Sain Darth Vader kaasupallon.
  Sinne alueelle on syntynyt uusi kaupunginosa, ja kaksi suurta kauppaa, K-marketta ja Lidl lonkeroitui sinne, vieressä siellä olikin S-marketta. No siinähän on jokaiselle mieleinen kauppa.
  Marketta kuin marketta.

  Kaffeen juojat lisääntyy, jotkut tekee pavuista kaffeet, itse suosin moccamasteriani, ja suosin 2 tason citykaffetta, pinkki Sydney.
  Olen vähentänyt paljon kaffetta, ja alkanut juomaan Assamteetäni varsinkin iltasella, korppujen kera.
  On mulla myös Rooibosta jossa ei kofeiinia, ja vihreää teetä.
  Ulkomailla tarttuu käteen Starbucks Coffee, moni kulkee kaffemuki kourassa.

  Grönlannin itsarit taitaa olla huippua, jenkeissä taas on paljon yliannostuskuolemia. Australiassa säälittää aborginaalit, taas yksi kansanryhmä jota riistetään, etäisyydet naapureihin ovat pitkät, ja ainoa ilo voi olla saada pää sekaisin, Briteissä elää pubit, joten olen samaa mieltä Global Drug Surveyn kanssa.
  Olen myös siinä uskossa että arskalla on suuri vaikutus päivien päättämiseen.

  Vai että 33 kertaa juovutaan vuodessa, eihän se edes kuulosta pahalta,verrataas 300 kertaa, noh itse olen ollut pari vuotta täysin raitis, eikä tuota ongelmaa.
  Roisia verrata kokan saamiseen samassa ajassa kuin olisi tilannut pizzan. Tunnen muutamia kukka/koka/lakka-käyttäjiä..

  Ja taas jalustalle naiset jotka ovat juopuneet tai huumeissa, voi naiset naiset, seksuaalinen ahdistelu ei ole naisen vika ikinä, oli sitten vaikka kaatokännissä tai pilven päällä, kerron yhen jutun yksityisesti.

  Mä luotan eniten poliisiin, ja pressaan, vähiten luotan apinamäen apinoihin, suurinosa vaan oma lehmä ojassa. Oikea leikkikenttä koko paikka!

  Kumpi on parempi, antaa koronalingon leviä vapaasti, vaiko ei anna, onko sillä suurempi riski sairastua?

  C- Allekirjoitan viimeisen virkkeesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 33 känniä vuodessa, ei edes joka viikko (joita on vuodessa 52) =)

   Jos korona leviää vapaasti, niin silloin kai toteutuu luonnonlaki, vahvimmat selviytyy ja he jatkavat sukuaan. Näin syntyy ihmisiä, jotka kestävät paremmin koronaa - ja heikot kuolee sukupuuttoon. Vaikea kyllä sanoa mitään määriä, että moniko selviytyisi.

   Poista
 2. En tiedä, mutta epäilen, että nämä YK:n ym. 'onnellisuustutkimukset' tuppaa olemaan enemmän hutkimuksia. En itse ole laittanut paljoakaan painoarvoa 'onnellisuusmittareille'. Bkt, eliniänodote, korruptio ym., sitten kysellään jotain mielipiteitä... Lähinnä nolostuttaa.

  Tosin sen myönnän, että mieluummin asun Suomessa kun Syyriassa. Lottovoittokin ois kiva saada.

  VastaaPoista
 3. Eipä ihme jos poliitikkojen arvostus laskee. Terkkuja vaikka sammakkovappusatasanttirinteelle ja Soinille. Eikä tämä hallituskaan mielestäni reilusti vastuuta ota mm, yritystukien jakamisista. Poliisit tekee tärkeetä työtä, eikä muutama "mätä omppu" kokonaiskuvaa pilaa. Aika vähissä lienee jos määrään suhteuttaa.
  Lehdistö on vapaa joo, mutta onko poliittisesti riippumaton?

  Manse näemmä kovaa maineessa, tiä sitte mutta paisuu ainaki ku pullataikina. Pikkupoikana mulla oli oikee mummola mis lehmiä,viljapeltoja ja kaikkee, semmosta maaseudun rauhaa. Välillä tästä mansen touhusta tekis mieli muuttaa johki rauhallisempaan paikkaan, mutta sattuu työhommat saneleen aika paljo. Ei oikee nappais pitkät sukat työmatkat.

  Eikös uusi seelanti näytä koronan hoidossa muille mallia?

  Päivän kohokohta pieni talo preerialla kauppiaan likka säikähti rapua ja veti lammikos naamalleen :D

  T,R

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhempani ovat kertoneet, että heidän nuoruudessaan vielä oli kaupatkin poliittisesti suuntautuneita. Jos halusi mennä S-kauppaan tai K-kauppaan jne. niin silloin täytyi valita se kauppa, joka edustaa omaa aatetta. Mikäli erehtyi menemään "väärään" kauppaan ja muut kyläläiset tiesi puolueesi, niin sai kyllä kuulla aiheesta.

   Nykyään kaupoilla ei ole varaa valita näin asiakkaitaan, kaikki voivat käyddä missä kaupassa vaan.

   Sattumalta luin joku aika sitten Aamulehden historiaa, niin muistaakseni Aamulehti oli 1980-luvulle asti kallellaan Kokoomukseen päin.

   Politiikka näkyy kaupunginvaltuutoissakin ja jopa kirkkovaaleissa näkyy puolueet. Miksi ihmeessä kaikkialla täytyy mennä puoluejärjestelmän mukaan. Eikö voisi vain ottaa päättäviin "elimiin" osaavia ihmisiä, ilman mitään sekavaa politiikkaa.

   Viime kesänähän Mansessa oli Rammsteinin keikka, joka kuului naapuri pitäjiin asti. Sekä surullisen kuuluisat huumehöyryiset Blockfestit, kirjoitin sattumalta aiheesta Aamulehteen ja viikon päästä minulle vastasi Tampereen apulaispormestari =)

   Poista
 4. Tuli näemmä ylimääräset sukat sekaan :D
  Sosiaaliturva vielä hyvä, mutta onko sen tulevaisuus taattu, niin en kyllä usko. Oon aivan varma että eläkkeistäki tullaan vielä nyhtään. Jossain vaiheessa tulee se hetki ku velkaaki pitää maksella. Tällä hetkellä siellä Lii Anderssoniki lupailee satasta, enemmän vaan tuntuu äänestäjien en kalastelulta tommonenki. Ei kovin vastuullista pistää tuleville polville maksettavaksi tötöilyjä.
  Sukat sekasi ilman lonkeroita :0
  T,R

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nylon beat - Satasen laina.

   Jostain ihmeen syystä vappupuheissa on satanen suosittu.

   Poista
 5. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006499527.html

  Siinä on muuten aika kovan luokan nippu tutkijoita ja asiantuntijoita allekirjoittanu, miten koronan kanssa pitäisi toimia. Ei mee oikeen samalla kaavalla hallituksen ja thl,än kanssa...

  En tiänny että kaupatki oli poliittisesti suuntautunu. Aamulehden tiesin, tai oikeestaan olisko 7-8 vuotta sitte mun naapuri +80v ei lukenut aamulehteä just porvarillisuuden takia. Tää vaari oli tietty toiseen suuntaan kallellaan ku sen kaveri (mummo) sano.

  Ramssteinia jokku kiros (mun työnantajaki) ku jytke alko jo aika aamusta. Blockfesteillä liikkuki monenlaista hiihtäjää jo noin niinku katukuvassaki lisääntyvässä määrin.
  Oliko tämä apulaispormestarin yhteydenotto minkä tyyppinen. Siis kiukkunen vaiko halua tarkennuksia vaa?
  T,R

  VastaaPoista
 6. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/aa58e839-07a1-4a3b-9f27-e448ed9765bc
  Tässä oli mielestäni hyvä kirjoitus, ja koski itteeni jonkin verran. En esim, usko varauksetta kaikkia mitä Suomen(kaan) media kertoo. Toisaalta tulee seurailtua aika paljo muita, kuten YouTubesta kaikemmaailman henkilöhaastatteluja.
  T,R

  VastaaPoista
 7. Laaja kansainvälinen terveyskysely: suomalaiset teinit syövät vähiten kasviksia ja tanskalaiset juopottelevat eniten.

  VastaaPoista
 8. Mielenkiintoinen terveyskysely, hmm. Juu alko ja rööki on "vaihdettu nuuskaan ja pillereihin", kyllä paineita varmaan 15v tunteekin tässä maailmassa.
  Kun itse olin 15v olin onnellinen ja harrastin juopottelua viikonloppuisin. HYI.
  Sitten siitä eteenpäin olenkin onnellinen ilman juopottelua.
  En tuntenut btw koskaan paineita kouluista/opeista.
  Ulkonäkökriisiä tuntee varmasti moni nuori, vääristyneestä maailmankuvasta johtuen. Niin minäkin kun olin 12-16v. Musta otettiin kuvia 13v balettihameeni kanssa ja sanottiin olenkuin nukke. HÄH!

  C- terkut ring ringolle

  VastaaPoista
 9. BBC kummastelee etusivullaan: Miksi suomalaiset ovat niin rehellisiä?

  VastaaPoista