Tampereen kansiareenan lyhyt historia
Tampereen keskustaan on rakennettu rakennuskompleksi, joka on pääosin rautatien päällä. Vuonna 2018 tuolle alueelle mietittiin nimeä.
Nimivaihtoehtoina olivat:
- CENTRE
nimi kuvaa keskustaa/keskusta - EXPE
nimi kuvaa elämyksiä ja kokemuksia - ATMOS
nimi kuvaa tunnelmaa ja ilmapiiriä - PREMI
nimi kuvaa premium-laatua
Rakennusyhtiö SRV testasi ihmisten reaktioita neljään eri nimivaihtoehtoon. Kysely oli suunnattu pienelle, valikoidulle piirille.
SRV:n hankekehitysjohtaja Kari Mäkelä kommentoi silloin:
Olemme mielestämmme tekemässä kansainvälisen tason hanketta ja meille tulee paljon kansainvälisiä vieraita. Pitäisi löytää nimi, joka puhuttelee ihmisiä laajemmin, ei pelkästään tamperelaisia. Mitenkään väheksymättä tamperelaisia.
Nimi ei voi olla nyt Nääshalli tai joku vastaava.
Tampereen ytimeen rakenteilla oleva uusi alue sai nimekseen... Tampereen Kansi - eli ei mikään neljästä vaihtoehdosta.
Alueen nimeksi tuli siis Tampereen kansi. Vuoden 2020 keväällä julkistettiin, että Tampereen uuden monitoimiareenan nimi on jatkossa Uros Live. Kansa lyttäsi nimen heti ja isot herrat ylistivät.
Uuden Uros Live -areenan nimisopimuksen taustalla ollut Mika Sulin ihmetteli nimestä noussutta kohua.
Mika Sulin kommentoi:
Pahoittelen jos nimi on aiheuttanut tällaisen reaktion. Uros on kansainvälinen yhtiö, joka on ollut urheilussa sponsorina useassa yhteydessä ja sellaisen yhtiön mukanaolo uudessa areenassa tuottaa merkittävän globaalin lisäarvon. Kannattaa huomioida, että yhteistyö tällaisen suomalaisen miljardiluokan globaalin teknologiatoimijan kanssa mahdollistaa urheiluliiketoiminnan nostamisen aivan uudelle tasolle. Uusi areena on aivan uusi alusta, jossa yhdistyvät joukkueet, tapahtumat, hotelli, ravintola, kasino. Tämä on ainutlaatuinen teknologia-alusta, joita Uros on tehnyt jo muilla alustoilla.
Anna-Kaisa Ikonen (Kok.) valittiin Tampereen kaupungin pormestariksi kaudelle 2021 – 2025.
Anna-Kaisa Ikonen twiittasi 5.3.2020 - ennen pormestarin pestiään:
On hienoa, että Kannen areenan yhteistyökumppaniksi saatiin osaava teknologiayhtiö Uros, mutta että areenan nimeksi Uros Live... sanoisinko yllättävää.
Jouni Ovaska (kesk.) twiittasi 5.3.2020:
Eihän vielä ole aprillipäivä? Miksei narttulive? Jos tällä ajateltiin parannettavan brändiä, saattaa kääntyä vastaan.
Syksyllä 2021 Uros Oy:n pakka alkoi sortua, uutisoitiin ihmeellisistä tilinpäätössotkuista ja Uros Oy vaihtoi hämärästi toimitusjohtajaa. Teknologiayhtiö Urokselta vaadittiin yli 15 miljoonan euron velkasaatavia käräjäoikeudessa sekä jätti pieniäkin laskuja maksamatta. Uros Oy salasi asioita ja antoi tarkoituksella vääriä tietoja saadessaan miljoonien eurojen tuotekehityslainat ja avustukset 2010-luvun alussa.
Uros Oy:n sekoillut ovat jo niin paljon tahranneet Tampereen uuden kansiareenan mainetta, että 10 vuoden sopimus puretaan ja areena saa uuden nimen. Koomista jutussa on se, että areenan nimi muuttuu jo ennen kuin areenaa on avattu.
Mitähän nyt Mika Sulin kommentoisi, vieläkö teknologiayhtiö Uros on huippujuttu? Kuka mokasi, kuka ei tarkistanut paremmin Uros Oy:n taustoja? Isoja herroja kiinnosti vain raha, raha ratkaisee.
Uros-areenasta pitäisi tehdä Sori-areena... "Sori siitä" by Stubb.
Lisäys 19.11.2021:
Tampereen areenan uusi nimisponsori on selvinnyt. Se on Nokia. Areenan virallinen nimi on nyt Nokia Arena.
Missä ovat Uroksen miljoonat? Ylen selvitys paljastaa vain joukon tyhjiä yhtiöitä ja laajan veroparatiisien käytön.
VastaaPoistaUros on nimenä häipynyt Tampereelta nopeasti.
Kummeli 30v -ohjelmassa nähdään myös Uros live -sketsi, jossa siihen viitataan nimellä Urea live.
Ainoa hyvä asia koko aiheessa on Kummeli 30v. Jottei urokset ja nartut suutu niin next unisex.
VastaaPoistaMansen kansi, kansen mansi.
Tampere Deck, Tammerfors Däck paremminkin C-over tai flap o fläp.
Oulun poliisi epäilee teknologiayhtiö Urosta törkeästä avustuspetoksesta.
VastaaPoistaOikeus määräsi teknologiayhtiö Uroksen maksamaan Nordealle lähes seitsemän miljoonan euron velat korkoineen.
VastaaPoistaOikeus määräsi Uroksen maksamaan Oulun Osuuspankille 4,5 miljoonan euron velat.
VastaaPoistaUros määrätty maksamaan jo lähes 13 miljoonan edestä velkoja – käräjillä peritään nyt myös kymppien laskuja.
VastaaPoistaTampereen areenan liigaviikonlopusta on levinnyt paljon kuvia iloisista ihmisistä ilman maskia. Virallisten tietojen mukaan areenalla olleilta on todettu monia tartuntoja.
VastaaPoistaTeknologiayritys Uros Oy:tä haetaan konkurssiin. Asia käy ilmi oikeusministeriön ylläpitämästä maksukyvyttömyysrekisteristä.
VastaaPoistaUros-omistaja Hallikainen kasvatti omaisuuttaan myymällä palasia kulissiyhtiöstään.
VastaaPoistaUros Oy on asetettu konkurssiin.
VastaaPoistaUroksen pääomistajasta rikostutkinta myös Sveitsissä.
VastaaPoistaElisa, Nokia ja Qualcomm saavuttivat Tampereella maailman toistaiseksi suurimman 2,1 Gbit/s -tiedonsiirtonopeuden päätelaitteesta verkkoon päin (uplink) kaupallisessa 5G-verkossa. Ennätys tehtiin Elisan 5G-verkossa Nokia Arenalla Qualcommin päätelaitteilla.
VastaaPoistaKonkurssiin ajautuneen teknologiayhtiö Uroksen pitäisi maksaa valtiolle miljoonalainat takaisin.
VastaaPoistaOulun poliisin suorittama esitutkinta Uros Oy:n epäillystä törkeästä avustuspetoksesta on valmistunut.
VastaaPoistaUros – mobiiliruhtinaan tarina
VastaaPoistaOulun käräjäoikeus määräsi teknologiayhtiö Uroksen perustajan Jyrki Hallikaisen ja entisen toimitusjohtajan Jerry Raatikaisen omaisuutta vakuustakavarikkoon yhteisvastuullisesti lähes 132 miljoonan euron arvosta.
VastaaPoistaSyyttäjä vaatii teknologiayhtiö Uroksen perustajille Jyrki Hallikaiselle ja Tommi Uharille ehdotonta vankeutta törkeästä avustuspetoksesta. Oikeudenkäynti Oulun käräjäoikeudessa alkoi tiistaina.
VastaaPoistaJutussa on kyse yhteensä yli kuuden miljoonan euron arvoisista tuotekehityslainoista ja avustuksesta, jotka sittemmin konkurssiin ajautunut Uros sai 2010-luvulla silloiselta Tekesiltä eli nykyiseltä Business Finlandilta (BF). Syyttäjän mukaan Hallikainen ja Uhari salasivat Tekesiltä tietoja sekä antoivat sille vääriä tietoja rahat saadakseen.
Uros oli susi jo syntyessään YES! Miten noloa.