keskiviikko 15. kesäkuuta 2022

AlfaTV ja Posi TV

AlfaTV:n omistaa Brilliance Communications Oy, jonka emoyhtiö on kristillinen IRR-TV-medialähetysjärjestö. Nyt kun tiedämme AlfaTV:n monitasoisen omistajuushimmelin, niin pääsemme itse asiaan.

ALFATV
VUOSI 2021

Noin vuosi sitten uutisoitiin, että Harry Harkimo eli Hjallis, Eero Lehti, Heikki Salmela, Toivo Sukari ja Joni Nelimarkka hyppäsivät TV-bisnekseen, kun heistä tuli AlfaTV:n osaomistajia. Keskisuomalainen sijoitti myös pienen summan AlfaTV:hen. Suunnatun osakeannin myötä mediajärjestö IRR-TV:n omistusosuus pieneni 14 prosenttia.

Osakeannissa yhtiö sai uutta pääomaa yli 3 miljoonaa euroa.

AlfaTV:n operatiivinen johtaja Vesa Halonen kommentoi kesällä 2021:
Uutistoiminnan laajentaminen, suorien lähetysten kasvattaminen ja asiaohjelmien tarjonnan lisääminen vaativat pääomaa.
Harry Harkimo kommentoi kesällä 2021:
Mun mielestä me tarvitaan TV-kanava, joka tekee asioita eri tavalla. Maikkari ja Nelonen eivät tee asiaohjelmia. Yle tekee asiaohjelmia, mutta se on byrokraattinen ja epädemokraattinen ja ne valitsevat sinne aina, kenet haluavat.

Mä uskon, että tällaiselle kanavalle on markkinoita.
Huom. Harkimolla on oma ohjelma AlfaTV:llä.

Yhtiö on tehnyt perustamisensa jälkeen reilusti yli puoli miljoonaa euroa tappiota.

Syksyllä 2021 AlfaTV hyväksyttiin Julkisen Sanan Neuvoston (JSN) jäseneksi. Vaihtoehtomedioiden puolella tästä tyrmistyttiin.

VUOSI 2022
Televisiokanava AlfaTV:n taustalla olevan Brilliance Communications Oy:n rahat ovat loppu, ilmeni yhtiön osakkeenomistajille lähettämästä tiedotteesta. Uutistoimintaan panostaneen AlfaTV:n taustayhtiö tarvitsee uutta rahoitusta. Oman pääoman menettäminen tarkoittaa käytännössä sitä, että omistajien yhtiöön sijoittamat rahat ovat loppuneet ja yhtiö pyörii nyt velkarahalla.

Liikenne- ja viestintävirasto (Traficom) seuraa oman pääoman loppumiseen ajautuneen AlfaTV:n tilannetta - yksi vaihtoehto on jopa toimiluvan peruuttaminen.

Huom. uutisankkurit ilmestyivät AlfaTV:lle 2022 toukokuun lopussa.

Aalto-yliopiston rahoituksen professori Vesa Puttonen kertoi näkemyksensä AlfaTV:n vuonna 2021 tiedottamasta osakeannin pidentämisestä.

Vesa Puttonen Twitterissä 31.5.2022:
Viime vuonna Alfa-TV:n osakeantia jatkettiin kahdesti, koska "Kysyntää on edelleen ja merkintäaika tuntui loppuvan kesken".

Suomeksi: kysyntää ei ollut eikä merkintäaika tuntunut loppuvan kesken.

Vesa Puttosen mukaan useimmiten merkintäajan jatkamisen turvaudutaan nimenomaan päinvastaisissa tilanteissa.

Jotenkin hämärää menoa.

POSI TV
Posi TV Oy (Good TV) on perustettu vuonna 2019, jonka toimiala on elokuvien, videoiden ja televisio-ohjelmien tuotanto. Posi TV:n toimitusjohtaja on Olga Novikova. Olga on monitoimimies Ilkka Tiaisen alias Ike Novikoffin vaimo.

Ilkka Tiainen on seitsemännen polven kepulainen, mutta sitten tuli korona ja VKK. Ilkka oli myös AlfaTV:n AlfaStudion juontaja, mutta äkisti hänen työnsä päättyivät AlfaTV:llä. Taustalla on erikoinen episodi, Ilkka oli dokumentoimassa 2021 keväällä mielenosoitusta ja lopulta poliisi otti hänetkin kiinni - syy jäi vähän epäselväksi.

AlfaTV:n retken jälkeen hänellä oli enemmän aikaa Posi TV:lle ja VKK:lle. Posi TV julkaisi netissä tuotantoaan.

POSI TV JA SANANVAPAUS
Posi TV sai 2022 toukokuun alussa lyhytaikaisen television ohjelmistotoimiluvan. Luvan myönsi liikenne- ja viestintävirasto Traficom. Mikä oli valtamedian reaktio?

Valtamedia hyppäsi heti "takajaloilleen". Esimerkiksi Helsingin Sanomat kysyi heti:

Helsingin sanomat 16.5.2022:
Miten tällainen kanava on voinut saada edes lyhytaikaisen ohjelmistotoimiluvan?

Valtamedian otsikoita aiheesta:

Helsingin Sanomat vihjaili lain muuttamisella ja kysyi, miten Posi TV on voinut saada edes lyhytaikaisen luvan - ei halunnut antaa mitään mahdollisuutta. MTV:n toimittajanakin tunnettu Ivan Puopolo tarttui tähän Helsingin Sanomien tyyliin tehdä uutinen aiheesta. Puopolo haastatteli omalla YouTube-kanavallaan Ilkka Tiaista ja kyseenalaisti valtamedian harrastamaa "sananvapautta". Kävi ilmi, että Posi TV nostaa kanteen Helsingin Sanomia vastaan.

Muut mediat siteerasivat enemmän tai vähemmän Helsingin Sanomien juttua.

Kahden viimeisen vuoden aikana on alkanut tuntua, että Suomessakin on vain yksi totuus. Vähänkin valtavirrasta poikkeavat mielipiteet ammutaan alas heti. Onko tällainen sitä kuuluisaa sananvapautta?

TokenTube on taistellut oman sotansa sananvapauden puolesta, jonka vuoksi viimeiset puolivuotta sillä on ollut vaikeuksia pysyä internetissä ja toiminnassa. TokenTubessa on mielipiteitä vähän joka suuntaan ja kaikki eivät pidä siitä tyylistä. En minäkään sulata ja pidä kaikesta mitä siellä on, mutta niilläkin on oikeus päästä ääneen - tätä Ivan Puopolokin halusi sanoa. Sananvapauteen kuuluu monenlaiset mielipiteet, joista voidaan olla montaa mieltä sekä keskustella. Sananvapaus ja totuus vääristyy, jos sallitaan vain tietynlaiset mielipiteet.

Sananvapautta voi ilmaista hyvin laajasti, ilman, että rikkoo Suomen lakia. Sehän tuskin rikkoo lakia, jos joku sanoo ettei usko koronarokotteen tehoon tai THL:n sekaviin tilastoihin.

TokenTubella on ollut hankalaa jo pitkään, se halutaan vaientaa. Posi TV:n oma TV-kanava paikkaa hiukan tätä aukkoa, mutta Posi TV:kin nähtiin heti uhkana.

POSI TV
Verkko: Antenniverkossa
Alue: Koko Suomi
Kanava: 27
Aika: klo 16:00-17:00, joka päivä

Jos ei näy, niin kanavat kannattaa hakea uudestaan.

Tällä hetkellä uusi tunnin lähetys tulee keskiviikkoisin ja se uusitaan joka päivä.

Huom. Posi TV ei näy vielä kaapeliverkossa.

Kukaan ei pakota sinua katsomaan TokenTubea tai Posi TV:tä, joten annetaan kaikkien kukkien kukkia.

7 kommenttia:

  1. AlfaTV ja Inez kuuluu samaan ryhmään, ei jatkoon.
    Tosin nuista kahdesta parempi on Alfa TV, tais tulla joku eläinohjelma siellä muutoin en katso, ai niin hyviä uutislähetyksiäkin.
    Tosin usea taho odottelee AlfaTV konkkaa.
    Huvittavaa kun Hjallis, Eero, Toivo ja Heikki saivat 500 euron osakkeet 281,25 eurolla kpl.

    Finnpanel tai Iltapulu(TV-ohjelmat) ei edes tunnista Ineziä, aavedata on ainoa jota olen sieltä joskus katsonut, kaikki studio etc haastikset äänet tulee kuin tynnyristä. YÖK olen kauan jo halunnut että voisin poistaa koko kanavan telkkarista.
    Kai sen voisi tehdäkin.

    Ekan kerran kuulen Posi TV olemassa olosta o_0
    Aivan jokainen saa uskoa mihin haluaa, ja katsoa mitä haluaa!
    Ei mua hetkauta kun naapuri rakastaa tokentubea ja salaliittoteorioita. Ei usko korotsuun ja sekin on vain yhteiskunnan sirutustapahtuma. Vaikka itse sairastui korotsuun ja oikein horkkasellaiseen. Silti.

    PS, Kyllä vaikuttaa että kaikki erilaiset tulisi torpata heti.

    VastaaPoista
  2. Ilta-Sanomien uusin otsikko aiheesta:
    Suomalaisten televisioissa pyörii nyt räikeä propaganda­kanava – suoltaa Kremlin viestiä sensuroimattomana

    Vaikka Posi TV:n sisältö onkin paljon "harmaalla alueella", niin ei sitä pitäisi näin "ampua alas" suoraan. Valtamedia laulaa vain yhtä laulua ja sille laululle on varattu miljoona ja yksi kanavaa. Kyllä täytyy olla mahdollisuus myös kyseenalaistaa ja esittää vaihtoehtoja. Niin kauan kuin ei rikota Suomen lakia, täytyy olla mahdollisuus myös esittää vaihtoehtoisia mielipiteitä.

    Posi TV:tä ei ole pakko katsoa, jos se ei miellytä, mutta se täytyy sallia, jotta kaikki mielipiteet saavat edes jonkun tilan tulla sanotuksi. Jos Suomessa ei sallita kuin yksi totuus, niin silloinhan Suomi on kuin Venäjä.

    Olen katsonut 90 % Posi TV:n TV-lähetyksistä, vaikka en olekaan samaa mieltä, mutta näin yritän ymmärtää miksi joku ajattelee kuin ajattelee. Täytyy myöntää, että Janus Putkosen ja Johan Bäckmanin Z-vouhotuksia en jaksa/pysty katsomaan - on jo liian sakeaa juttua, joku raja se minullakin on. Mutta eihän minun ole pakko katsoa (olen yrittänyt) heidän striimejään netistä, voin valita mitä katson.

    Posi TV ja TokenTube täytyisi antaa olla rauhassa. Niissä pyörii oma porukka, mutta antaa pyöriä. Heilläkin on oikeus mielipiteisiinsä.

    VastaaPoista
  3. AlfaTV lopettaa. AlfaTV:n taustayhtiö Brilliance Communications on jättänyt konkurssihakemuksen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harry Harkimo menetti satatuhatta euroa AlfaTV:n konkurssissa.

      Eipä Posi TV:kään ole minulla näkynyt viikkoihin TV:ssä. Kyselin asiasta ja lupasivat tiedottaa huomenna, mutta on tässä mennyt aika monta "huomenta" ilman tiedotusta asiasta.

      Poista
  4. Traficom on myöntänyt Posi TV:lle lyhytaikaisen 12 kuukauden mittaisen ohjelmistotoimiluvan ajalle 1.9.2023-31.8.2024. Lähetysten yhteenlaskettu viikottainen kesto saa olla korkeintaan 12 tuntia.

    VastaaPoista