keskiviikko 6. heinäkuuta 2022

Hyppäys Bluetooth-aikaan

Hintavertailua - hinnoissa ilmaa

Etsin minulle sopivaa ns. ministrereota ja löysin kuin löysinkin laitteen, jossa on niitä ominaisuuksia, joita halusinkin.

Päädyin Philips TAM8905/10 -mikromusiikkijärjestelmään, kuten Philips sitä itse kutsuu.

Joitakin Philips TAM8905/10:n ominaisuuksia:

 • FM-radio (RDS), DAB+ -radio, internet-radio
 • Podcast- ja Spotify-kuuntelu
 • CD- (MP3) ja USB-kuuntelu
 • WIFI- ja Bluetooth-yhteydet
 • Äänitulo-liitäntä 3,5 mm (Aux) ja kuulokeliitäntä

Suomi panostaa FM-radioon, Suomessa DAB on turha. Koska Philips TAM8905/10 on yhteydessä nettiin, niin sillä voi kuunnella internet-radioita, mutta enpä ole kokeillut sitä puolta. Podcast- ja Spotify-ominaisuuksiakaan en ole vielä kokeillut.

Ensin törmäsin tähän laitteeseen Gigantissa, mutta hiukan Googlailin ja huomasin, että eri kaupat myy samaa tuotetta huomattavastikin eri hintaan.

Philips TAM8905/10 -mikromusiikkijärjestelmä
(Myymälät ja niiden hinnat)
Gigantti HobbyHall Power City Plus Projektori
399 € 375 € 349 € 298,70 €

Tunnetuimmat kaupat myyvät laitetta 400-350 € hintaan, mutta joku Hämeenlinnalainen erikoiskauppa City Plus Projektori myy sitä alle 300 €:n. Minähän tietenkin heti nappasin tuollaisesta hinnasta kiinni ja tilasin sen alle 300 €:n hinnalla - katsoin, että saanko sen todellakin tuolla ihme hinnalla. Oli juhannuskin välissä, mutta 1,5 viikossa sain postilla laitteen itselleni ja hintaan 298,70 €. Kannatti hieman odottaa, säästin noin 100 €, kun vertaa Gigantin hintoihin. Minulla kävi tuuri, kun tilasin, niin niitä oli varastossa muutama. Tällä hetkellä City Plus ilmoittaa toimitusajaksi yli 14 päivää.

HYPPÄYS BLUETOOTH-AIKAAN
Vuonna 2020 hyppäsin 5G-aikaan, kun hommasin uuden WIFI-sovittimen tietokoneeseen. Siinä samalla mukana tuli myös mahdollisuus bluetooth-yhteyksiin.

Kun hommasin Philips TAM8905/10:n, toivoin, että voisin liittää sen bluetoothilla tietokoneeseen, näin pääsisin eroon jälleen yhdestä piuhasta. Hyppäys bluetooth-aikaan onnistui, kun sain yhdistettyä tietokoneen Philips TAM8905/10:iin bluetoothilla - ei enää RCA-piuhoja! Minun tavoite oli saada äänetkin siirtymään ilmojen halki.

Jos sijoittaa Philips TAM8905/10 television viereen, niin silloin voi yhdistää sen TV:seen, jolloin äänet saa menemään Philips TAM8905/10 kautta - ainakin teoriassa.

2 kommenttia:

 1. Onnittelut hintahaukkudesta, hieno laite voisin hankkia jo pelkästään CD soittimen takia.
  CD soitin on kyllä mutta pikkuvikainen, kuuntelen läppärillä ollessani Spotifya ja toisinaan kännykästä riippuu missä olen mitä teen.
  Kyllä tuli mieleeni kun sain ensimmäisen stereoni pöllin sitten levyjä(lättyjä) isobroidilta kaikki kelpasi.
  Näin savikiekkoja isoisoisällä, en voi kun ihmetellä miten kehitys kehittyy ja miten kuunneltiin savikiekkoja? Muistaakseni ne oli swedulaisia klassisia.

  Olen Spotifya kuunnellut kauan, alkuun niin että tuli mainoksia jopa biisin välissä ja sinä tiedät miten vihaan mainoksia, mutta pian siihen tuli kuuntelurajoitus eli saat kuunnella vaikka 10h ja sehän tuli äkkiä täyteen, sitten sitä oli että hey mitä mä nyt kuuntelen, se oli siis ilmaista, luin jonkin uutisen että puuhavat että ilmaisjutut poistuu ota tai jätä, minä otin premiumin ja olen tyytyväinen olen kuunnellut mm. vuodesta 2013
  SCROBBLES 41,321
  ARTISTS 3,469
  LOVED TRACKS 1,368 Lunttaus Lastfm jolloin liityin sinne ja aloin scroblaa biisejä.
  On siellä uusille kuukauden ilmainen kuuntelu.

  Omistan kyllä myös erikoisenvärisen JBL Flip 6 on IP67-luokiteltu kaiutin, jonka voi upottaa veteen 1 metrin syvyyteen 30 minuutiksi.
  En ole upottanut mutta useampi frendi on halunut ostaa sen multa,
  Ei kuulema ole sen värisii missään (army) juu Spotia kuuntelen mutta porukassa.

  Eilen näin ensikerran boombox-kaiuttimen.
  Bluetooth-kaiuttimet löivät läpi vuosina 2013 ja 2014. Silloin ainakin äänentoistomarkkinoita hallitsevat Bose ja JBL lanseerasivat mallejaan.
  Tämä riittää mulle toistaiseksi.

  VastaaPoista
 2. Kyllä juu Boombox 2:lla pistää bileet pystyyn =)

  Ja JBL Flip 6:lla luukuttaa biitsillä.

  VastaaPoista