torstai 1. joulukuuta 2022

Joulutarina 2022


  1.
MÄÄRITTELEMÄTÖN AIKALINJA
Eletään lähitulevaisuutta, mutta määrittelemättömällä aikalinjalla. Eli tapahtumat saattavat muistuttaa todellisuutesi tapahtumia enemmän tai vähemmän, mutta välttämättä ne eivät edes toteudu aikalinjalla, jossa nyt olet.

LASINSIRU
On joulukuinen iltahämärä, kun juoksen hiljaisen autiolla kadulla kohti lähikauppaa. Katselen lumista maisemaa juostessani ja hengitykseni höyrystyy pakkasessa. Kadunvarrella olevat talot ovat pimeitä, eikä muita ihmisiä näy, ohitseni juoksee pysähtymättä jonkun koira - taluttajaa ei näy missään. Koira katoaa erään talon kulman taakse ja minäkin jatkan juoksemista kohti lähikauppaa.

Ilmassa saattaisi leijailla joulupipareiden tuoksu, mutta nyt ilmassa oli savunhaju, jonka talvinen tuuli toi kauempaa. Voisin kuunnella juostessani joululauluja, mutta joululaulujen sijaan korviinni kantautui ilmahyökkäyksestä varoittavan sireenin ujellus.

Olin ollut viettämässä tavallisesta poikkeavaa joulukuun iltaa kotona, kun varoitussireenin ujellus oli alkanut kuulua. Silloin olin heittänyt ennakkoon pakatun repun selkääni ja suunnannut kohti lähikauppaa. En suinkaan ollut lähtenyt kiireellä jouluostoksille, vaan lähikaupan kellaritiloissa sijaitsi alueen lähin väestönsuoja eli pommisuoja.

Juostessani kohti lähikauppaa, näin kaukana horisontissa, kuinka kaupungin keskustaa pommitettiin. Pommit kumahtelivat sekä tuliset räjähdykset poltti ja tuhosi kaupunkia. Asuin onneksi kaupungin laitamilla, mutta tuuli toi laitamille asti savun. Aiemmin näkemäni koira oli vauhkoontunut pommituksien kumahtelusta.


23 kommenttia:

 1. Putler se siellä kopistelee päiväunissa pyyhkäissyt Ukrainan kartalta ja ahneella on pashainen loppu,
  Noh toivotaan että ei noin ikävä alotus kalenterille ole, vaan pukki se on käräyttänyt maggaransa, tai sitten ihan jotain muuta!
  Ainakin 85 vuotta kulunut talvisodan alkamisesta ja yksi päivä päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, alusta on vaikea päätellä, että mihin päädytään.

   Poista
 2. Ja jännitys tiivistyy!
  Voisi olla myös ilmastonmuutos ja ihmisten ahneus sysännyt viruksen, jäätiköt sulaa, ja enon kelsiturkkien lisäksi karkaa viruksia, joita vastaan ihmisellä ei ole vastustuskykyä.
  Mutta meteoriitti olisi vielä parempi, rajua erottelua, joka onkin turhaa sillä virus ei katso kehen iskee. Kohti ihmettä! Mielenkiinnolla seuraan päivittäin tätä tarinaa!

  VastaaPoista
 3. Hyvää joulun odotusta J a c k e 🎄
  Ps: Koirantähti Ce? Jos näin samoin sinne pitkästä aikaan 👋

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohdin esittäytyä taas... by Troijan

   Poista
  2. Joulun odotuksia myös sinnepäin =)

   Poista
 4. Kiitos samoin Troijan!
  Kalenteri käy kiehtovammaksi, onko uffot vai koneet jotka otta vallan.
  Arvaillen vanhan miehen profiilia, ja myös miten joulu on unohdettu!

  VastaaPoista
 5. Hienosti nuo sivunumerot tehty, joulun tarkoitus on hämärtynyt kulutusjuhlaksi.
  Siksi on hienoa oikeasti pysähtyä miettimään.
  Otin esiin tekemäni jouluasetelman seimessa Jeesusbaby, Joosef ja Maria sekä paimen jolla olkapäillään karitsa, on makaava ammu tai joku sarvipää sekä lammaskin eikä puutu tietäjät joista yksi on musta.
  Eikä Joosef mene mesomaan Jumala on tehnyt lapsen Marian kanssa, ehei niin ei toki. Ai kuukkeli kertoo että Joosef olikin isäpuoli PÖH!

  Jatkoa odottaen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime vuonnakin oli "luukkunumerot". Tänä vuonna hioin niihin liikkeen mukaan - on hienompi =)

   Jos joku ei ole vielä tajunnut, niin tarinan pommisuoja-aspekti viittaa Ukrainan sotaan ja muihinkin sotiin, joita maailmassa (ikävä kyllä) on. Joka kuudes lapsi elää konfliktialueella.

   Joosef on Jeesuksen isäpuoli on jännä tulkinta. Tarinan mukaan Jumala "siitti" Marian, mutta Joosef on isä. Jos näin on käynytkin, niin tuskin Jumalaa on näkynyt Marian sängyssä peittoa heiluttamassa. Jumala on vaan voinut laittaa sikiön alulle, olematta edes paikalla. Sikiö vaan ilmestyi kohtuun.

   Eräs vaihtoehto on, että Maria koki ufo-abduktion. Hänet otettiin ufoon, jossa hänet tehtiin raskaaksi tavalla tai toisella. Siihen aikaan ufot on voitu nähdä jumalallisina asioina.

   Jos halutaan sekoittaa pakkaa vähän enemmänkin, niin Jumalahan on Isä,Poika ja Pyhä henki. Jos sitten Jumala on Jeesuksen todellinen isä, niin sehän tarkoittaa, että Jeesus on itsensä isä (kolminaisuusoppi).

   Nykypäivänä sanotaan "tehdä lapsia", mutta mikäli katsotaan Raamatun näkökulmasta, niin lapsia ei tehdä, vaan niitä saadaan - Jumala antaa lapset. Ehkä sänkypuuhat voi tuntua työltä, mutta sänkyvaihe on vain merkki Jumalalle, että joku tahtoisi saada lapsen. Mikäli painutaan vieläkin syvemmälle esoteeriseen ajatteluun, niin myöskin syntymätön lapsi/sielu valitsee itselleen vanhemmat. Joissakin uskonhaaroissa ajatellaan, että jokaiselle on ennalta määrätty lapset - jonka vuoksi ehkäisyä ei tulisi käyttää.

   Tältä poljalta katsottuna, jos Joosef oli vain isäpuoli, niin silloin kaikki maailman isät ovat vain isäpuolia, koska Jumala antaa lapsen, jos antaa. Lapsia ei tehdä, ei ainakaan ihminen voi tehdä.

   Poista
 6. On hieno! 10 pojoo ja papukaijamerkki!

  Arvelinhan tuon Putlerin alottaman sodan sentään niin lähellä.
  Tarvitsisi myös miettiä miten paljon on sotia muuallakin.
  Tekee se surulliseksi olen sata kertaa sanonut että jos saisin taikakepin tai kolme toivetta on yksi toive kaikki sodat loppuisi, mutta en usko siihen kun aina on näitä suuruudenhulluja jotka haluaakin sotia.

  Marian uffoabduktio on kyllä erikoisin, vain jos ei usko Jumalaan!
  On sanottu että lapset ovat lahjat, ne joille se on vaikeaa sanoo niitä ei tehdä niitä saadaan, ne joille ne on helppoa sanoo päinvastoin.
  Ajatus kaikille joilla on juuri nyt vaikeaa mikä vain!

  Voihan ihminen olla laina maan päällä oli sitten mikä oli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukaan maailman "suurista" johtajista ei ole muita ylempänä. Vaan heidän ympärillään olevat ihmiset nostavat heidät "ylös". Heillä on valtaa sen vuoksi, että muut ihmiset antavat valtaa heille. Kukaan ei voisi olla johtaja, jos heillä ei olisi seuraajia, jotka alentuvat "johtajan" tahtoon.

   Heti, jos Putin vietäisiin yksinään kuuhun tai toiseen galaksiin, niin silloin Putin olisi normaali ihminen, jolla ei olisi johtajuutta. Jos silloin kysyisi häneltä, että miksi tekee kuin tekee? Muutama päivä voisi olla johtajuus vielä päällä, mutta ehkä sitten alkaisi tulla järkeviä selityksiä. Tai sitten hänelle on pysyvät harhat päällä.

   Putin ei edes luota itseensä, kun on olemassa Operaatio Nooan arkki, jos kaikki menevät pieleen. Putin aikoo paeta, niin luuseri ukko on. Käyköhän kuten Hitlerille.

   Poista
 7. Mutta jos Putlerilla on Pietari Suuri syndroma.
  Vaikka ammuttais kuuhun niin sielläkin hän olisi Pietari Suuri.
  Sinne vaan jonnekkin pimeään koko äijä Hitlerin seuraksi.
  Kyllä nämä seonneet tarvitsee perssikan nuoljoita!
  Kun vaan joku taho saisi stopin, edes joulurahhaa siis rauhaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, taitaa Putin olla hautautunut liian syvälle omiin harhoihin.

   Poista
 8. Loistavaa mixeilyä, melkein unohdin joulunetsinnästä koko tekoälyn.
  Sota+ korotsurokote tai mikä vain rokote joka on juosten kustu.

  Venäjän sota Ukrainaa kohtaan koskettaa meitäkin.
  On myös totta että siellä täällä putkahtaa uusia vitsauksia kuten nyt Kaliforniassa,kuivuus tuottaa valley feaver, laaksokuumetta. Sitä aiheuttavat coccidioides-sienen itiöt, jotka kasvavat, kun on kosteutta, ja nousevat ilmaan, kun kuiva maa pöllyää.
  Coalingan vesikanava virtaa kaupungin ohi. Vettä siitä ei saa ottaa. Se olisi jollekin toiselle korvamerkityn veden varastamista.
  Niin ja pormestaajan pihan nurmi vihertää, siihen kyllä riittää vesi.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monitasoinen joulutarina, kuten vähän ennakkoon sanoinkin =)

   Poista
 9. A Christmas Carol siis, jonka olen katsonut useita kertoja, kahdenlaisia.
  Humpuukia no ei todellakaan, saas nähdä kun joulutarinan loppu tulee...

  VastaaPoista
 10. No nyt tuli mieleen Dr Who, ja Cybermen ja Daleksit joilla mielessä vain EX-TER-MI-NATE ja DELETE.
  Silents väki kiehtoo.

  VastaaPoista
 11. Ja nyt tuli joulumaan heräämisestä kylmät väreet, odottaen miten jatko menee!

  VastaaPoista
 12. Kiitos tästä huimasta joulutarinasta, olipas yllättävä loppu.
  Miten kävi joulumaan, pyyhkiytyikö sekin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loppu onkin otsikoitu Deus ex machina eli yllättävä jumalallinen väliintulo (yllättävä käänne).

   Joulumaa taitaa jo ollakin omassa ulottuvuudessa, joten enpä osaa sanoa, että vaikuttaako Maan pyyhkiytyminen siihen. En myöskään tiedä, että onko ylösnousseessa Maassa joulua, koska Jumalahan on silloin ihmisten keskuudessa jne. =)

   Poista
 13. Hieno tarina. Olisit voinut sitä.
  http://suppelaiset.blogspot.com/2022/12/lahjaksi-tekoalytaidetta.html

  VastaaPoista