maanantai 29. heinäkuuta 2013

Palvooko Paavikin epäjumalaa?

Kankaanpään kansanlähetyspäivillä sanottiin Päivi Räsäsen kohupuheiden lisäksi, että meidän aikamme yleisin epäjumala on "Minun Jumalani". "Minun Jumalani" on kaikille armollinen, hyväksyy kaiken, on suvaitsevainen, ei tuomitse ketään, ei varsinkaan kadotukseen.

"Minun Jumalani" on se mielikuva Jumalasta, joka on jokaisella enemmän tai vähemmän erilainen - Päivin miehen, Niilo Räsäsen mielestä se on epäjumala. Kaikkien pitäisi uskoa yhteen ja samanlaiseen näkemykseen Jumalasta, Räsästen mielestä totuus on Raamatun Jumala.

Räsäset eivät vain näytä hoksaavan, että heilläkin on tämä "Minun Jumalani". Kristinusko on aikojen kuluessa haarautunut moneen näkemykseen ja herätysliikkeisiin, jotka ovat haarautuneet myös pienempiin osiin. Kristinuskosta on siis lukuisia eri näkemyksiä ja näin ollen monta eri "Minun Jumalaani". Kuka voi sanoa, mikä niistä on se oikea?

Vähän aikaa sitten Nobelin rauhanpalkinnolla palkittu Etelä-Afrikan entinen arkkipiispa Desmond Tutu sanoi "Menen mieluummin helvettiin kuin palvon homovastaista Jumalaa", hänelläkin on siis "Minun Jumalani"? Soppaa hämmentää lisää Paavi Franciscus, hänen mielestään homoseksuaaleja ei pidä marginalisoida tai tuomita heidän seksuaalisen orientaationsa perusteella. Hänen mukaansa homoseksuaalisuus ei ole synti sinänsä ja hyväksyy homopapit. Onko Paavillakin tämä Räsästen "Minun Jumalani", joka on epäjumala?

Paavi Franciscus kohautti jo aiemminkin tänä vuonna sanoessaan, että jopa ateistit ovat lunastettu Jeesuksen verellä, kaikki pelastuvat. Nykyisen Paavin puheet ovat Kirkon näkökulmasta niin outoja, että Paavia on jo sanottu antikristukseksi, joka Raamatun kirjoituksien mukaan "tasoittaa tietä" itse Saatanalle. Antikristus johdattaa ihmisiä harhaan salakavalasti, jopa asettuen Kirkon "sisään" (Vatikaaniin?). Antikristus ei vaikuta pahalta ja toimillaan harhauttaa ihmisiä.

Tältä pohjalta Paavin "Kaikki pääsevät Taivaaseen" jutut sekä uusimpana homomyönteisyys ovat pahasti vinossa siitä linjasta, mitä Kirkko on ennen vetänyt. Pyrkiikö Paavi näin hajottamaan kristinuskon viimeisetkin tukipilarit. Kristinusko romahtaa lopulta, syntyy jokin uskollinen kaaostila - Kirkolta menee uskottavuus, se vähäinenkin. Tämän jälkeen esiin astuu itse Saatana?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti