keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Todisteita Jumalasta?

Ihminen on läpi historiansa pohtinut, mitä oli ennen kuin Jumala loi kaikkeuden, vai oliko mitään? Ennen massallista maailmankaikkeutta on saattanut olla tyhjä aika-avaruus, joka on alkanut kiehumaan ja pyörimään. Tähän tulokseen on päätynyt Edinburghin yliopiston Arjun Bagchin vetämä kansainvälinen tutkijaryhmä "Tyhjä aika-avaruus alkaa kiehua ja muodostuu pieniä kuplia. Näistä yksi laajenee ja täyttää lopulta koko aika-avaruuden".

Mikä on sitten aika-avaruus? Se saattaa olla yksi säieteorian mukainen ulottuvuus, jota emme voi hahmottaa. Säieteorian mukaan maailmankaikkeudessa on paljon enemmän ulottuvuuksia kuin havaitsemme normaalissa elämässä. Japanilaiset tutkijat ovat esittäneet todisteita niin sanotun Maldacenan konjektuurin puolesta. Kyseinen konjektuuri on osa fysiikan perusvoimia kuvaavaa säieteoriaa. Joidenkin mukaan maailmankaikkeus on vain optinen illuusio.

Voidaanko jo vähitellen tiede ja Jumala yhdistää lähemmäksi toisiaan? Jumala on jokin jossakin maailmankaikkeutemme ulkopuolella - tilassa mitä emme käsitä. Jokin sai tyhjän aika-avaruuden muuttamaan muotoaan ja näin syntyi massallinen maailmankaikkeus - olkoon se jokin sitten vaikka se Jumala?

Voi myös olla, että maailmankaikkeutemme on vain pölyhiukkanen, joka on kömpelön norsun armoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti