sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Onko usko teoriaa ja toisinpäin?

Evoluutio on aina ollut teoriaa, ei 100 % faktaa. Tosin tieteellisiä teorioita pidetään hyvin pitkälti paikkaansa pitävinä teorioina.

Usko Raamattuun on joillakin hyvin pitkälti 100 % faktaa, se mitä Raamatussa lukee on totta - tämä on uskoa. Raamatun uskossa ei tarvita ulkopuolisia todisteita, koska Raamattu on Jumalan sanaa, jonka ihmiset ovat kirjoittaneet Jumalan ohjaamana. Näin ollen Raamatun asiat ovat totta.

Evoluutioteoriakin on uskoa. Me emme voi olla varmoja kaikesta mitä liitetään evoluutioon, meidän vain täytyy uskoa, että niin se toimii. Nykysukupolvien näkökulmasta Raamattukin on pelkkää teoriaa, emme voi todistaa millään, että Raamattu olisi sanasta sanaan pysynyt läpi historian muuttumattomana Jumalan sanana. Raamattu on useille paras teoria Jumalasta ja siihen teoriaan täytyy vain uskoa - näin syntyy usko.

Me emme ole nähneet alkuräjähdystä, emme myöskään ole nähneet miten Jumala loi kaiken, mutta uskon, että kyse voi olla täysin samasta asiasta. Tämä on minun teoriani. Mikä on sinun teoriasi tai uskosi?

Teoria on uskoa ja usko on teoriaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti