maanantai 1. helmikuuta 2016

Totuus on edelleen tuolla jossakin

Fox Mulder ja Dana Scully palasivat televisioruutuihin Suomessakin X-Filesin merkeissä. Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA näki tässä sauman ja kaivoi todellisista ufoarkistoistaan kymmenen mielenkiintoista tapausta. CIA:n esittelemistä tapauksista viisi on sellaisia, joiden CIA veikkaa kiinnostavan ufoihin uskovaa Fox Mulderia. Toiset viisi on suunnattu skeptikoille, kuten Scullylle, joiden mielestä ufoille on olemassa tieteellinen selitys. CIA julkisti vuonna 1978 satoja uforaportteja, jotka ovat verkossakin luettavissa: UFOt, faktaa vai fiktiota -arkisto.

Aiemmin olen pohtinut, onko ufot hömppää? Voiko ufot olla hömppää, koska CIA:lla on julkisena satoja uforaportteja sekä Blue book -projektin arkistosta löytyy yli 50 000 dokumenttia ufoista. CIA ohjeistaa verkkosivullaan tutkimaan "lentäviä lautasia" ja selittämättömiä ilmiöitä. CIA on myös neuvonut, kuinka ottaa kuvia ufoista.

Amerikkalainen John Greenwald on julkaissut vuonna 2015 Black Vault -verkkosivustollaan kaikkiaan 130 000 sivua aiemmin salattuja Yhdysvaltojen ilmavoimien tutkimusasiakirjoja, jotka liittyvät tunnistamattomiin lentäviin esineisiin. Iso-Britannian puolustusministeriö julkaisi 2009 vuonna 4 000 sivua asiakirjoja, joissa kerrotaan kohtaamisista ufojen ja avaruusolentojen kanssa - vuosilta 1981-1996. Iso-Britannian Kansallisarkisto julkaisi 2008 vuonna vuosilta 1986-1992 runsaasti uforaportteja.

Korkeatkin tahot tuntuneen ottanut ufot ainakin joskus tosissaan ja raportteja ufoista on lukematon määrä. Voiko tämän perusteella ufot olla täyttä hömppää ja joukkoharhaa? Miksi tietyt tahot esittäisivät salaavan ufotietoa runsaastikin, jos ufot ovat täyttä hömppää? Onko ufot vain suuri peitetarina, jollekin ufojakin suuremmalle salaisuudelle, ufotarinoilla saadaan huomio käännettyä pois jostakin muusta? Vai onko ufot totta?

The truth is still out there...

I WANT TO BELIEVE



P.S.
Jokainenhan on kuullut Area 51:stä, mutta ei Dulce-tukikohdasta. Jänniä tarinoita voit lukea The Dulce bookista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti