tiistai 20. helmikuuta 2018

Uutinen ihmiskunnalle

Miten suhtautuisit, jos maapallon ulkopuolelta löytyisi edes mikrobitason elämää? Mitä tuumaisit, jos maapallon ulkopuolelta löytyisi jopa ns. älyllistä elämää - muukalaisia jne? Frontiers in Psychology -tiedejulkaisussa julkaistun tutkimuksen mukaan uutiseen maapallon ulkopuolisesta elämästä suhtauduttiin myönteisemmin kuin uutiseen laboratorio-olosuhteissa kehitetystä ihmisestä. Yleisesti suhtautuminen olisi melko positiivista.

Mikäli kotipihalleni laskeutuisi muukalaisten alus, menisin toivottamaan heidät tervetulleeksi. Ehkä hiukan aluksi kauempaa katsoisin, että mikä meininki on aluksesta ulostulevilla tyypeillä.

Vuonna 2010 YK suunnitteli nimittävänsä yhteyshenkilöä avaruuden muukalaisille, jos muukalaiset päättävät ilmestyä maapallolle. Yhteyshenkilönä toimisi malesialainen Mazlan Othman, joka on ainakin UNOOSA:n (United Nations Office for Outer Space Affairs) johdossa. Voiko ufot olla ihan huuhaata, kun YK:kin suhtautuu asiaan näinkin vakavasti?

Muukalaisten signaaleja avaruudesta etsiville tutkijoille on tullut yllättävä haaste. Tutkijoiden on vaikea löytää tarvittavia tietokonekomponentteja, sillä kryptovaluuttojen louhijat käyttävät samoja komponentteja - kummatkin tarvitsevat laskentatehoja.

Onko ihmiskunta valmis tähän uutiseen?


Lue myös:
Pentagonin salaiset ufot
Ensimmäinen yhteys (A/2017 U1)

Kätketty totuus ja hiipivä salaisuus

4 kommenttia:

 1. Vai rennosti suhtautuisi ihmiset, jos kuvanmukainen alien tupsahtais vastaan, epäilen.
  Uskon että jokainen joka suhteutuu oujee tyylillä on vain niitä toive-eläjiä. (Sinäkin?) The truth is out there!
  Jos kuvanmukainen alien tulisi mua vastaan, ehh.. en ainakaan ekaks sanois: Morjens mennäänkö meille vai teille.

  Vaikka uskon ulkopuoliseen elämään, eli vaikkapa uffoihin, uskon että heidän sivisilisaatio on ylitse ihmiskunnan.

  "Mazlan OtMarraskuussa 1999 YK:n johtaja Kofi Annan kutsui hänet United Nations Office for Outer Space Affairsn johtajaksi Wieniin. Maansa pääministeri kutsui hänet pois tältä sivupolulta..."

  Mazlan on kenties itsekin alien, ottanut ihmismuodon.

  No joo, suurella innolla katsoisin jos uffoalus leijais taivaalla, saatika laskeutuis juuri min pihalle.
  Ennustaisin maailmanloppua.

  -C alien minäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka Hollywoodi esittää muukalaiset usein pahiksina, niin minä luotan, että törmäämme hyviksiin, kuten Asgardeihin =) Taisin mainitakin, että aluksi katson kauempaa, minkälaisia tyyppejä tulee vastaan. Ulkomuodon perusteella ei pitäisi tuomita, mutta taitaa olla vaikeaa, kun ihmismieli tuomitsee helposti.

   Ne muukalaiset, jotka itse päätyy meidän luokse, on todennäköisesti paljonkin meitä edellä. Täytyy vain toivoa, että jaksavat meitä. Ihminen on turhan sotaisa jne. kuka meitä jaksaa katsoa.

   Othmanista tuli uudelleen UNOOSA:n johtaja vuonna 2007. Joissakin kuvissa kyllä näyttää hieman humanoidilta =)

   Ei se olisi maailmanloppu, mutta ehkä vanhan ajan loppu. Mikään ei olisi ennallaan sen jälkeen. Maailma muuttuisi, uskonnot joutuisi koetukselle jne. Ihmisen täytyisi luovuttaa asemansa maailmannapana olemisesta - on olemassa muitakin kuin vain me. Suuri seikkailu alkaisi.

   Poista
 2. Juu kyllä edistyneeseen ja rauhanomaiseen liittoumaan toivoisin.
  Onpa surullista että Asgardeja ei ole kuin muutama jäljellä joukkoitsarin jälkeen.

  Stargate onkin klassikko. Melkoinen luettelo Stargaten roduista ohoh.
  Vaikka Asgardit antoikin Tau'reille, eli meille perintönsä ja teknologisen osaamisen.

  En missään nimessä tuomitsisi ulkomuodon mukaan, toivoisin heidän olevan just kuin siinä kuvassa, harmaita suuripäisiä, ja suuri silmäisiä laihoja honteloita olentoja, eikä mikään aivoissa oleva minimustekala..(5. aalto)

  Ihiminen on sotaisa, kaikenlaisia kim jong uneja ja trumppauksia täys.
  Alienit, ei varmaan kestäisi.

  Se voi olla maailmanloppu tai uuden alku tosiaan.
  Avoimin mielin vain.

  -C se alien

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistin nyt, että olen noin 10 vuotta sitten kirjoittanut Stargate-roduista pilke silmäkulmassa. Pitääpä yrittää kaivaa arkistoja ja julkaista se uudestaan talteen.

   Poista