sunnuntai 7. maaliskuuta 2021

Avaruusturismi

Yhtiö nimeltään Orbital Assembly aikoo rakentaa avaruushotellin, joka on valmis vuonna 2027.

Avaruushotelli on nimeltään Voyager Station. Alkoiko kiinnostaa avaruusturismi ja vieläpä lähitulevaisuudessa? Aivan halpaa se ei tule olevaan, sillä kolmen päivän reissu avaruushotellissa maksaa noin 4,2 miljoonaa euroa eli noin 1,4 miljoonaa vuorokausi, mutta mikä parasta, hintaan sisältyy myös ruoka.

Rengasmainen hotelli pyörii, joten sinne syntyy keinotekoinen painovoima. Vieraat eivät siis kellu painottomuudessa, vaan voivat käyttää muun muassa suihkuja ja tavallisia vessoja. Tosin keskipakovoiman aikaansaama painovoima on tarkoitus pitää noin viidesosana Maan painovoimasta.

Jos sinulta löytyy rahat reissuun, niin sen lisäksi on käytävä koulutus, johon kuuluu fyysistä harjoitusta ja turvallisuusvalmennusta. Näin alkuun avaruusturismi ei siis ole kovinkaan monen iloa.

Jos sinulla ei ole miljoonia rahaa, niin ei hätää. Japanilainen miljardööri Yusaku Maezawa aikoo tarjota kahdeksalle onnekkaalle ilmaisen matkan Kuuhun. Maezawan on määrä matkustaa Kuuhun Elon Muskin SpaceX:n avaruuslennolla vuonna 2023.

Avaruusyhtiö SpaceX:n prototyyppiraketti räjähti testilennon päätteeksi. Kyseessä oli jo kolmas räjähdysonnettomuus pienen ajan sisällä. Starship-rakettia on tarkoitus käyttää ihmisten kuljettamiseen Kuuhun ja Marsiin. Kyseessä on uudenlainen raketti, jonka on tarkoitus nousta ja laskeutua hallitusti - voidaan käyttää uudelleen.

Matka kuuhun on ilmainen onnekkaille, mutta matkassa saattaa olla mukana tietynlainen jännitys - jos ymmärrät mitä tarkoitan. Eipä sillä, ennen kuuluisia Kuulentoja rakettitestit menivät pieleen vuosikausia.

Space, the final frontier...

Lue myös:
Megarakennuksia

9 kommenttia:

  1. Avaruusturismi, ja muovien vana siriuksessa.
    Ihminen ei osaa edes hävetä, roskataan vaan.
    Ähh, pysyköön ihmiset roskaamassa maantasalla ja merissä, mikä on kun mikään ei riitä?
    Alienit nauravat heille.
    No, ainahan sitä voisi käydä iskemässä silmään Yusukulle, tai ryhtyä jänikseksi matkalla kuuhun.
    Alienit nauraa heille!
    Huomista vaiko tulevaa? Odotan siis avaruushissiä avaruushotelliin, vaikka olenkin eri tasolla. Toivon että avaruudenvalloittajat ymmärtää missä se raja menee.

    Kaikista viihdyttävin oli tuo epäonnisia rakettitestejä sisältävä "Rocket Launch Failures Compilation"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Avaruusromua olen miettinyt, miten sinne enää voi viedä mitään suurempaa. Avaruusromu tuhoaa kaiken ja tulee lisää romua.

      Kohta avaruusromu kertyy yhteen ja saamme uuden romukuun tai sitten muodostuu romurengas Maan ympärille - saavutus sekin.

      Poista
  2. Ensin mieleeni tulikin muovinen rinkilä/rinkula maapallolla.
    Mutta romunen rinki on aikas kylmä rinki, tsadaa tuli vanha sarja mieleen.
    Oliko vallan OZ.

    Romuinen kuutamo on aikas romanttisen kuuloinen, mutta ajatellen järkyttävä.
    Juu harmittaa uffojen puolesta jos kaikenmaailman Bezosit, Muskit, Hennessyt, Zuckerbergit ja Gatesit mielii avaruuteen, voisivat varojaan laittaa maapallon asioihin-
    Perseveräjät -sudit, tiilit,-pertit ja -idit sentään!
    Em on jo uffojen ratsuna vauhtikin huimaa valmiiksi!

    VastaaPoista
  3. Kiina ja Venäjä sopivat yhteisen kuuaseman rakentamisesta.

    VastaaPoista
  4. Euroopan avaruusjärjestön Esan astronauttien haku alkaa. Esa kannustaa etenkin naisia hakemaan, koska järjestö pyrkii lisäämään sukupuolten monimuotoisuutta riveissään.

    VastaaPoista
  5. Avaruudessa saatetaan pian harrastaa seksiä, ja se ei ole ongelmatonta.

    Tosin, ensin pitäisi kyllä tietää, voiko painottomuudessa harrastaa seksiä, osaavatko siittiöt liikkua siellä oikein jne.

    Täytyykö avaruudessa (painottomuudessa) harrastaa bondagea, jotta seksi onnistuu - muuten ei pysy paikoillaan.

    VastaaPoista
  6. Avaruuslentoyhtiö Virgin Galactic aloitti kaupalliset avaruuslennot.

    Jokohan saataisi vastaus, onko Maa pallo vai litteä.

    VastaaPoista
  7. Titan-sukellusveneturmassa otsikoihin nousseen Oceangaten toinen perustaja haluaa lähettää tuhat ihmistä asumaan Venuksen ilmakehään.

    Jos ei pääse muutamaa kilometriä veden alle, niin onko luottoa, että pääsee hengissä Venukselle. Onnea matkaan.

    VastaaPoista
  8. Yli 30 000 romua on jo kirjattu ja avaruusvalvontaverkostot seuraavat niitä.
    Kun teknologia kasvaa havaitaan yhä enemmän tunnistamattomia kohteita. Kuitenkin havannoiden välillä kuluneen ajan vuoksi on vaikea jäljittää tiettyyn fragmentaatio tapahtumaan.

    ESA mallien perusteella yli sentin kokoisia kohteita on yli miljoona.
    Laukaisuliikenteen lisääntyminen avaruusromun pitkäkestoinen luonne matalalla Maan kiertoradalla aiheuttavat merkittävän määrän lähikohtauksia eli konjunktioita aktiivisten satelliittien ja muiden voimakkaasti kiertoratojen kohteiden välillä.

    Yksi myönteinen huomio että monet tänään laukaistut rakettirungot satelliittien toimittamiseksi matalalle Maan kiertoradalle hävitetään kestävästi. Ja siat vislaa.
    Jotkut palaavat hallitulla paluulla Maan ilmakehään, toiset taas sijoitetaan kiertoradoille, jotka luonnollisesti rappeutuvat 25 vuoden kuluessa.
    Sumsummarum se ei riitä.

    Katastrofaalisten törmäysten määrä nousee.
    Pitkällä aikavälillä tämä voi johtaa Kesslerin synromaan tilanteeseen jossa kiertoradalla olevilla romujen tiheys on tarpeeksi korkea, että romun törmäykset luovat kaskadivaikutuksen, jokainen törmäys synnyttää lisää romua ja sitten lisää todennäköisyyttä uusiin törmäyksiin etc etc ihminen käy kohti kuudetta sukupuuttoaaltoa.

    Tässä vaiheessa tietyt matalan Maan kiertoradat muuttuvat täysin epävieraanvaraisiksi.
    Pitääkö unohtaa alien invaasio?
    Ei, ne pujottelee hienosti.
    Entä Jeesuksen tulo?
    Tuleeko hän henkenä langennut enkeli vierellään?
    Ei, ei tämä riitä vaan ampaisee yli käyrien avaruuden romujen lisääminen.

    VastaaPoista