tiistai 16. maaliskuuta 2021

Yhdeksän sääntöä ihmisenä olemiseen

Vuonna 2015 julkaisin Kymmenen komentoa ja kymmenen elämänohjetta -kirjoituksen, jossa käsittelin Raamatun kymmentä käskyä sekä intiaanien kymmentä elämänohjetta. Jatkan hieman samaa aihetta muinaisilla säännöillä ihmisenä olemiseen, jotka on alun perin kirjoitettu sanskritin kielellä.

MUINAISSANSKRITLAISET YHDEKSÄN SÄÄNTÖÄ IHMISENÄ OLEMISEEN

  1. Saat kehon
    Saatat pitää siitä tai vihata sitä, mutta se on sinun koko elämäsi ajan tällä kertaa.

  2. Opit oppitunneilla
    Olet ilmoittautunut kokopäiväiseen kouluun, jota kutsutaan elämäksi. Joka päivä tässä koulussa sinulla on mahdollisuus opiskella oppitunneilla. Saatat pitää oppitunneista tai ajatella niiden olevan merkityksettömiä ja hyödyttömiä

  3. Elämässä ei ole virheitä, ainoastaan oppitunteja
    Kasvu on yrityksen ja erehdyksen prosessi. Epäonnistumisen kokemukset ovat yhtä tärkeitä kasvuprosessissa kuin onnistumisen kokemukset - virheistä oppii.

  4. Oppitunti toistetaan, kunnes se on opittu
    Oppitunti esitetään sinulle eri muodoissa, kunnes olet oppinut sen. Sitten voit siirtyä seuraavaan oppituntiin.

  5. Oppitunnit eivät lopu
    Elämässä ei ole sellaista hetkeä, joka ei sisällä oppitunteja. Jos olet elossa, sinulle löytyy oppitunteja, joilla voit oppia lisää.

  6. "Täällä" ei ole parempi kuin "Siellä"
    Kun "siellä" muuttuu asiaksi, joka on "täällä", saat seuraavan kohteen, joka on "siellä", mutta näyttää paremmalta kuin nykyinen "täällä". Toisin sanoen, ruoho näyttää aina vihreämmältä aidan takana. Tästä ajatuksesta tulisi luopua.

  7. Toiset ihmiset ovat sinun itsesi peilejä
    Et voi rakastaa tai vihata jotain piirrettä toisessa ihmisessä, ellei se heijasta sinulle jotain, jota rakastat tai vihaat itsessäsi.

  8. Mitä teet elämälläsi, on sinun valintasi
    Sinulla on kaikki tarvitsemasi työkalut ja resurssit; mitä teet niillä, riippuu sinusta. Valinta on sinun.

  9. Vastaukset löytyvät sisältäsi
    Vastaukset elämänkysymyksiin ovat sisälläsi. Sinun tarvitsee vain katsoa, kuunnella ja luottaa.

Nämä säännöt ovat väitetysti muinaissanskritlaiset, josta ne on käännetty englanniksi. Minä käänsin ne englannista suomeksi. Joitakin kohtia täytyi hieman pohtia, miten ne kääntyvät järkevästi suomeksi. Vaikka nämä säännöt ei olisikaan muinaisilta ajoilta, niin kumminkin ne kuulostavat ihan hyviltä säännöiltä elämiseen.

Sanskritia kutsutaan Intian latinaksi ja sanskritilla sekä suomella saattaa olla sama kantakieli. Sanskrit on tuhansia vuosia vanha kieli, jolla hindut ovat kommunikoineet muinaisten taivaallisten jumalien kanssa. Intiassa on 22 virallista puhuttua kieltä, sanskrit on yksi niistä, vaikka ehkä sitä puhuu pieni määrä ihmisiä.

Yhdeksässä säännössä ihmisenä olemiseen näkyy intialaiset uskonnot. Säännöt nojaavat jälleensyntymiseen ja sitä kautta tulevaan henkiseen kasvuun. Syntyessäsi saat uuden kehon (jonka itse olet saattanut valita), siinä kehossa sinun on pärjättävä meneillään oleva elämä - et voi vaihtaakaan sitä.

Elämään kuuluu henkinen kasvu, jota opitaan koko elämän ajan. Kaikki eivät herää tähän ajatukseen, jokaisella elämänkierroksella - he nukkuvat ja vain suorittavat elämää. Ehkä jokaisessa elämässä ei olekaan tarkoitus herätä, koska ikuisuudella ei ole mihinkään kiire.

Jos sinusta tuntuu, että hakkaat päätäsi aina samaan "seinään", samoja ongelmia toistuu. Saatat toistaa samaa oppituntia, niin kauan, kunnes ymmärrät vaihtaa suuntaa tai muuten opit jonkin asian. Elämä voi olla hankalaa, jos ui vastavirtaan. Elämä näyttää "suuntakylttejä", niitä pitää vain oppia näkemään ja lukemaan - sattumaa ei ole. Jos tuntuu (intuitio), että jokin asia täytyy tehdä, niin tee se ja katso mihin se polku johtaa. Hyppäämällä tyhjyyteen (uuteen asiaan), opit uutta ja avaat uusia mahdollisuuksien ovia. Väärät valinnat voivat vähän sattua, mutta nekin opettavat aina jotain. Mikäli jokin asia ei ns. resonoi kanssasi (ei tunnu hyvältä tai et ymmärrä sitä), niin se ei ole tarkoitettu sinulle, ainakaan vielä silloin. Tietoisuutesi kasvaessa saatat palata johonkin asiaan, joka ei aiemmin tuntunut resonoivan kanssasi, mutta nyt tunnet sen omaksi.

Jos sinulla on ollut rankka menneisyys, niin sinun on täytynyt rämpiä sen suon läpi, jotta olet nyt se muuttunut sinä, joka nyt olet. Elämä ei ole aina helppoa. Ihmisellä on vapaa tahto, mutta elämään saattaa kuulua tietyt kokemuskohdat. Rankkojakin oppitunteja tulee eteen, vaikka koittaisi valita viisaasti miten elää. Oppitunnit kyllä tulevat vastaan tavalla tai toisella. Olemme itse saattaneet valita rankatkin käänteet elämässä - valinnat tehdään elämien välissä. Eletty elämä analysoidaan ja katsotaan mitä puolia täytyy vielä kehittää tai muuttaa, sen mukaan määräytyy jälleensyntyminen. Sielu/Tietoisuus täytyy saada tasapainoon.

Jokainen sielu/tietoisuus "tallentaa" koko ajan kaiken tiedon itsestään akaasiseen arkistoon (sanskritin sana Akasha). Akaasiseen arkistoon tallentuvat teot, tunteet, ajatukset jne. Näin on tapahtunut kaikilta, jotka on joskus olleet olemassa. Menneiden sukupolvien tietoon, jotkut saattavat päästä "kiinni". Jos saat mielestäsi mahtavan idean, jota kukaan muu ei voi millään tietää, mutta kumminkin parin päivän päästä kuulet tai luet medioista, että joku muukin puhuu aiheesta. Silloin sinun ajatus on saattanut päätyä akaasisen arkiston kautta muidenkin mieliin. Tai mahtava idea olikin jo aiemmin jonkun muun keksimä ajatus, joka vain päätyi sinun ajatuskenttävirtaasi. Meillä saattaa olla siis yhteinen mieli, vaikka emme vielä sitä tiedosta. Koemme olevamme erillisiä tietoisuuksia.

Raamattukin saattaa tuntea akaasisen arkiston.

Ilm. 20:11-15:
Minä näin suuren valkean valtaistuimen ja sen, joka sillä istuu. Hänen kasvojensa edestä pakenivat maa ja taivas, eikä niistä jäänyt jälkeäkään. Näin myös kuolleet, suuret ja pienet, seisomassa valtaistuimen edessä. Kirjat avattiin, avattiin myös elämän kirja, ja kuolleet tuomittiin sen perusteella, mitä kirjoihin oli merkitty, kukin tekojensa mukaan. Meri antoi kuolleensa, Kuolema ja Tuonela antoivat kuolleensa, ja kaikki heidät tuomittiin tekojensa mukaan. Kuolema ja Tuonela heitettiin tuliseen järveen. Tämä on toinen kuolema: tulinen järvi. Jokainen, jonka nimeä ei löytynyt elämän kirjasta, heitettiin tuohon tuliseen järveen.

Viimeisellä tuomiolla avataan kirjat ja katsotaan, kuinka jokainen on ollut ja elänyt. Menneetkin sukupolvet saapuvat Viimeiselle tuomiolle - koko luomakunnan historia käydään läpi. Elämän kirja ratkaisee, miten kenellekin käy.

Joidenkin mukaan akaasiseen arkistoon on merkitty myös tulevaisuus. Kristinuskon Jumalakin tietää tulevaisuuden ja sen mukaan osaa ohjata ihmistä oikeaan suuntaan. Aina tapahtumat ei mene ihmisen ajatuksien mukaan, koska emme näe kokonaiskuvaa. Meillä onkin fraasi "Tapahtukoon sinun tahtosi".

Hindulaiset eivät tunne Helvettiä ja intialaiset jumalat voivat mielensä mukaan tehdä hyviä tai pahoja asioita. Jälleensyntymistä ei tapahdu ikuisesti, tavoitteena on saavuttaa Moksa - päämäärätila, jossa ihmisen sielu sulautuu maailmansieluun. Hindulaisuudsessa seuraavaa elämää säätelee Karman laki - syy ja seuraus.

Akaasiseen arkistoon jokainen tallentaa omaa säiettään. Säikeeseen voi tulla solmu/tahra/haava, jonka vaikutukset voivat näkyä seuraavissa elämissä, jokin alitajunnan trauma tai ehkä jopa fyysinen vamma. Joidenkin mukaan näitä omia akaasisia traumakohtia voi "parantaa", palaamalla niihin oppitunteihin, joissa ne on tulleet - korjaa virheet.

Lisäys 17.3.2021:
Juudean autiomaasta on löytynyt osia noin 2000 vuotta vanhoista raamatullisista kirjakääröistä. Löydökset ovat kreikankielisiä käännöksiä Kahdentoista profeetan kirjasta. Mukana oli myös Sakarjan kirjan ote: "Nämä teidän tulee pitää: Puhukaa totta toisillenne. Jakakaa oikeutta totuuden mukaan, niin että rauha vallitsee keskuudessanne".

Lue myös:
Reality transurfing

7 kommenttia:

  1. Kiinnostava kirjoitus, asiaa. Kyllä "hinduopit" tuntuvat avartavimmilta kuin "älä tapa" ja "älä tee huorin", jotka toki ovat kerrassaan hienoja ohjenuoria elämälle. Veikkaan kuitenkin, että valtaosalla jo moraali kehottaa olemaan toimimatta näin. Itämaisissa uskonnoissa katsotaan sisälle omaan itseen eikä pitäydytä ulkoisissa dogmeissa. Minäkin uskon, että kaikella on tarkoituksensa, ja se tarkoitus voi myös olla jokin läksy elämässä, joka on opittava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joidenkin mielestä moraali tulee Raamatun kautta, mutta minäkin olen sitä mieltä, että moraali on vaikkapa DNA:ssa. Jokainen tunnistaa oikean ja väärän ilman Raamattuakin - ainakin normaaleissa olosuhteissa. Pakkohan moraalin on oltava kaikkien saatavilla, koska kaikki eivät ole kristinuskossa. Näin ollen karusti sanottuna, osa Raamatun käskyistä on turhia. Moraali on koodattu ihmisen sisään.

      Viisauksia:
      Tärkein ole ole päämäärä, vaan matka.

      Saatat etsiä jotain, mutta voit löytääkin jotain mitä et ollut etsimässä.

      Poista
  2. Minäpä analysoin omalla tavallani.
    Muinaismuumion YHDEKSÄN SÄÄNTÖÄ IHMISENÄ OLEMISEEN NYT!

    1. Saat kehon sitä ei saa vihata vaan pitää olla kehopositiivinen.

    2. Kokopäiväinen koulu vaikka onkin elämänkoulu en pidä sanasta elämänkoulu, koska se kuulostaakin typerältä, mitä koulua olet käynyt?
    -Elämänkoulua, ehh!
    Elämänkoulusta ei edes voi saada ehtoja, vai saako?
    Kokopäiväinen uurastus ei ole kivaa, mutta pitäähän sitä tehdä, ja ottaa oppia kantapään kautta ja mennä sinnekin mihin mukavuusalue loppuu. (Niin, kuulitkos, sanon itselleni, joka ei pidä muutostekijöistä yhtään)

    3. Ei voi onnistua jos ei koskaan epäonnistu.
    Elämässä ei voi olla virheitä!

    4. Niin, kovapäisiin tyyppeihin sopii kaikki oppitunnit elämän.

    5. Jatkuva oppiminen on hieno asia.

    6. Ruoho voi olla vihreämpää aidan toisella puolella, mutta antaa olla vaan, elämässä tulisi järjestää asiat ja ruohot tärkeysjärjestykseen.

    7. Sanotaan silmät ovat ihmisen peili/sielu, ota tai jätä, jos et niin se on voi voi.

    8. Ja joillakin on tarjoilu kultalusikalla. ts. syntyvät kultalusikka persikassa.

    9. Mene itseesi, mutta varo ettet matkalla kompastu.

    Eikö ole hienoa että jokaisella maalla on värikäs kansa ja värikkäät kielet, vähemmistöjä myöten!
    Intia on kyllä sulatusuuni.
    Intian yksi kieli on Assami se kuuluu indoarjalaiseen kieleen.
    Sanotaan että suomenkieli voisi olla ugrilaisarjalaista, tai mieluummin ugrilaisuus vain koska arjalaisuus tuo mieleen Auschwitzin.

    Mihin on kiire kun maailma on valmis, sanotaan joten miksi siinä on jotain mistä en pidä?
    Mielestäni maailma ei ole alkuunkaan valmis!

    Mutta siitä pidän kun yksi ovi sulkeutuu, avautuu uusi ovi, ja pitää pitää huoli ettei ongelmia tule ovista, ikkunoista ja kellariluukuista.

    Olen aiemmin ajatellut että joku juttu oli sattumaa, mutta olen alkanut epäröimään tuota, ainakin tiedän kuten sinäkin tiedät mikä on elämän tarkoitus.

    Intuitiosta pidän paljon, se onkin tuonut elämääni paljon hyvää ja hiukan pahaakin, ja olen oppinut (kantapään kautta)kun elämä tai kohtalo pistää polvilleen, vetää maton alta, tulee jostain päin apua.
    Elämäkään ei ole valmis, mulla ei ole rankka menneisyys, oikeastaan tarviisi vain arvostaa sitä että on selvinnyt tähän asti.
    Pidän menneestä(tarkoitan sitä historiaa jota ei ole itse elänyt) mutten kestä jos joku märehtii liikaa, tai jossittelee, siitä en pidä alkuunkaan.

    Onneksi ihmisen muistilokerot joskus jotain tyhjenee siitä ettei käämit kärähdä.
    On tarkoitus ettei kaikkea tarvikkaa muistaa, ja taas tulee mieleen märehtiminen.
    Onko meitä ihmisiä positiivisia ja negatiivisiä.
    Liikaa jompikumpaakaan ei ole hyvä, yltiöpostiivinen väsyttää, ja helposti luulee ihmisestä että se vaan esittää, sama yltiönega masentaa.

    Olemalla oma itsensä, sitäkään jotkut ei usko vaan sanotaan esittää vaan, noh se ei mua loukkaa, koska itse tiedän sen parhaimmin.
    Toivon että itseäni kohdellaan siten kun kohtelen muita!
    Juuri luin että tuoko teeskentely onnea?
    Kuka teeskentelisi edes...
    Ainahan on ajateltu sitä niittää mitä kylvää, pahat ja punatukat siirtyy tuliseen järveen ja hyvikset taivaisiin. Sorry punapäät, ei saa ottaa tosissaan.
    Olenhan mäkin ollut punapää.

    Saṃsāra ('läpikulku; eteneminen monien vaiheiden kautta') on elämän kiertokulku buddhalaisuuden, hindulaisuuden ja jainalaisuuden uskontojen näkökantojen mukaan. Uskontojen näkökannoilla on perustavia eroja samsaran suhteen.

    Buddhalaisuuden harjoittaminen yhteisössä tähtää että on kärsittävä jotta voisi päästä nirvanaan, valaistua ja täten jälleensyntyä.
    Karma määrittelee.

    "Saatat etsiä jotain, mutta voit löytääkin jotain mitä et ollut etsimässä."

    Tuo sopii kaikkeen, usein myös kun etsii jotain, ei löydy, mutta jos ei etsi niin löytyy.

    Luin aamulla tuon uutisen (en kyllä pissatauosta)Israelin museovirasto rinnastaa sen Kuolleenmeren kääröihin.
    ”kauhujen luola” varmaan muumioiden juhlat.
    Mielenkiintoinen löydös, vaikka mielenkiintoisempi on kuusi vuosituhatta vanha muumioitunut lapsi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elämänkoulu ja "elämänkoulu" on eri juttu, riippuu asiayhteydestä. Hindulainen elämänkoulu on laajempi ja syvempi, joka ei niinkään viittaa pinnallisiin tietoihin ja taitoihin.

      Itse keksimäni sanonta:
      "Hitailla ei ole koskaan kiire."

      Joskus täytyy luopua tai päästää irti vanhasta, jotta jokin uusia asia voi tulla esiin.

      Buddhalla on hyvä neuvo:
      "Kyseenalaista kaikki, myös se mitä minä olen sanonut."

      Poista
  3. On paljonkin sanoja jotka vähän riippuu.

    Sanonnastasi tuli väkisinkin mieleen kaksi asiaa.
    Yksi on kun asuin siellä The Lost niin oli siellä pieni sivukirjasto, ja mulla oli tapana olla kuin kesannolla kirjoja lainasin ja luinkin mutten aina muistanut palauttaa aikanaan.
    OStin antikvariaatista enkku-suomi sanakirjan, jostain löysin tarran jossa juoksi etana, tekstinä "kiiruhda hitaasti", piirsin kilpparille paksun kirjan kilven päälle ja jatkoin tekstiä
    "kiiruhda hitaasti"- kirjastoon!
    Nyt ajatellen olinko itseäni kohdin jotenkin ironinen.

    VastaaPoista
  4. Hyvä neuvo tuo Buddhan neuvo "Kyseenalaista kaikki, myös se mitä minä olen sanonut." Juuri noin!

    On oma puoli toisen puoli olen aina valmis muuttamaan mielipiteitäni.
    Kun tuon julki mielipiteeni täytyy muistaa että me emme riitele ne on asiat ku riitelee.
    "Meiltä puuttuu tahdonvapaus siksi, että olemme aivoinemme osa luonnon syiden ja seurausten vääjäämätöntä ketjua." Sellanen virkattu ketju.
    "Olemme myös onnen pelinappuloita." Ai ai Onnetar pelaa uhkapelejä.

    Geenilottoa, kukaan ei tiedä että miksi mulla on erikoinen veri, ja sitä pitää tutkia puolivuosittaen. Miksi jäänteet tuntuu, korva ja häntä? Kysyn koska olen V 5vuotta. (Kurvasin kuun pimeältä puolelta suoraan poikkeamatta vankilan kautta tähän.) Miksi tiettarillani on pääkuvana näkymä Kuusta kohti Maapalloa?
    Ai niin unohdin, otin sen kuvan. :P

    VastaaPoista