keskiviikko 22. kesäkuuta 2022

Kokeellisesta koronarokotteesta maskiraivoon

Kuin hölmöläistarina

"Valoa pirttiin" on yksi tunnetuimmista hölmöläistarinoista:
Hölmöläiset rakensivat itselleen talon, mutta siinä oli paha vika, se oli liian pimeä. Koska kukaan ei halunnut olla pimeässä, päätettiin hankkia pirttiin valoa. Mutta miten? Sitä pohdittiin yhdessä. Lopulta joku keksi, että valoa voitaisiin tuoda säkillä ulkoa, jossa valoa oli yllin kyllin. Toinen hoksasi, että työ helpottuisi kun samalla kannettaisiin toisella säkillä pimeyttä pirtistä ulos.

Tämä kirjoitus voisi olla Koronarokotteet - uhka vai mahdollisuus? -kirjoitukseni jatko-osa. Koronarokotteet - uhka vai mahdollisuus? -kirjoituksessa mainittiin jo, että koronarokotteet ovat kokeellisia (ihmiskoe). Vuodessa olemme saaneet lisää tietoa, niin myös ns. asiantuntijatkin.

THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek 6.6.2022:
Kun EU teki hankintasopimuksia jäsenmaiden puolesta eri yritysten kanssa pandemian alkuvaiheessa, ei vielä ollut varmuutta siitä, mitkä rokotteet toimivat ja kuinka hyvin ne toimivat. Ei tiedetty, kuinka turvallisia rokotteet ovat eri ikäisillä ja eri riskiryhmillä.
Huom. EU teki hankintasopimuksia jäsenmaiden puolesta...

Kun Suomikin sai koronarokotteita, niin niiden turvallisuutta ei tiedetty - niitä vain alettiin antaa. Koronarokotteet olivat kokeellisia ja ovat vieläkin kokeellisia - 27.12.2020 uutisoitiin Suomen ensimmäisestä koronarokottamisesta. Vuodesta 2020 lähtien on tehty koronarokotetestausta ihmisillä, joihin kuuluu noin 90 % suomalaisistakin. Koronarokotteiden kokeellisuutta ei ole kovinkaan usein mainittu ääneen ja siitä ei ole saanut edes puhuakaan.

Ensin sanottiin, että yksi koronarokoteannos estää tehokkaasti viruksen leviämisen. Sitten huomattiinkin jotain ja toisen rokoteannoksen kohdalla viesti olikin hieman muuttunut: Toinen rokote antaa vakavalle koronataudille 96 % suojan. Koronarokotteet eivät siis estäneetkään itse tautia, vaan ehkä vaikutti taudin laatuun. Tämä kaava toistui kolmannen ja neljännenkin rokotteen kohdalla - ei estä tautia, mutta vaikuttaa ehkä taudin laatuun.

Helmikuussa 2022 uutisoitiin uudesta koronarokotteesta, joka antaa 100 % suojatehon sairaalahoitoa vaativaa tautia vastaan - sen ottaneet eivät siis joutuisi edes sairaalaan, paljon luvattu.

Alkuvuonna 2022 Euroopan unionin lääkeviranomaiset varoittivat (EMA), että toistuvat koronatehosterokotteet saattavat vaikuttaa haitallisesti ihmisen immuunivasteeseen. Tehosterokotteiden toistuva ottaminen ei välttämättä ole kestävä ratkaisu.

Euroopan lääkeviraston EMA:n mukaan:
Tehosteannosten ottaminen toistuvasti neljän kuukauden välein voi lopulta heikentää immuunivastetta eli elimistöön tapaa reagoida antigeeneihin ja väsyttää ihmisiä.

Eli mitä enemmän saa koronarokotteita, niin sen helpommin sairastuu muihinkin tauteihin. Jos tämän sanoi ääneen, niin heti syytettiin "foliohatuksi".

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen 20.8.2021:
Yhteiskunta ei voi olla pienen äänekkään vähemmistön panttivankina, jos meillä on osa salaliittoteorioita lukevia foliohattuja, jotka eivät ota rokotteita.

Epidemiologi Jussi Sanen mukaan pandemia jatkuu niin kauan kuin ihmiset uskovat siihen.

Viidettä koronarokoteannosta suositellaan niille 12 vuotta täyttäneille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt.

Onkohan tämä nyt sitä hölmöläisten hommaa? EMA varoittaa, että koronarokotteet voivat heikentää ihmisen immuniteettiä (vastustuskykyä tauteja vastaan), mutta kumminkin annetaan jo viidettä koronarokoteannosta immuunipuutteisille - joita tulee tämän logiikan mukaan koko ajan lisää.

Suomen kuolintilastot näytti keväällä niin karmeilta, että lääketieteen alan The Lancet -lehti teki aiheesta jutun.

Suomessa alettiin antaa neljänsiä rokoteannoksia yli 80-vuotiaille maaliskuussa 2022. Valtaosa (noin 70 %) tämän vuoden puolella tilastoiduista koronakuolemista on ollut nimenomaan näillä yli 80-vuotiailla. Jotkut selittävät sitä sillä, että myöhästyttiin, mutta itse voisin jo kallistua sille selitykselle, että aiemmat koronarokotukset ovat heikentäneet vanhuksia (nopeammin), jo valmiiksi heikossa kunnossa olleita.

Huom. jostain syystä kuolintilastot alkoivat nousta jyrkästi jo heti vuoden 2022 alussa. Karmea huippu nähtiin huhtikuun alussa.

Tilastojen lukuja on myös selitetty tilastointitavoilla.

THL:n tyylin mukaan koronakuolemiksi lasketaan kuolemat, jotka ovat tapahtuneet 30 päivän sisällä positiivisesta koronatestistä. Raportointitapa ei siis ota kantaa varsinaiseen kuolinsyyhyn. Tällöin esimerkiksi liikennekuolemat kirjautuvat koronakuolemiksi.

Onko tässä mitään järkeä, tällaisen mielivaltaisen tilastoinnin mukaan suomalaisille on sitten määrätty ties mitä rajoituksia ja peloteltu heikkohermoisia - toisin sanoen, huijattu suomalaisia!

Keväällä ja kesällä 2020 väiteltiin (ja sekoiltiin), että onko kasvomaskeista mitään hyötyä. Syksyllä 2020 yht'äkkiä niistä alkoikin olla hyötyä - koska silloin niitä oli kaikille saatavissa. Vuonna 2021 oli maskisuosituksia, jotka oli käytännössä maskipakkoja - joka johti maskiraivoon.

Kesäkuussa 2022 uutisoitiin, että nyt vasta on alettu tutkia paremmin kasvomaskien hyötyjä.

THL:n pääjohtaja Mika Salminen kommentoi 9.6.2022:
Maskien vaatiminen kaikkialla ei olisi tulevaisuudessa vastaavissa tilanteissa järkevää terveyspolitiikkaa. Maskien hyötyä tutkitaan vasta nyt kunnolla. Niiden vaikutus väestötasolla on kysymysmerkki. Selvää näyttöä on vaikeaa saada. Yksilön kohdalla voi olla vaikutusta, jos niitä käyttää oikein.
Åbo Akademin valtio-opin professori Kimmo Grönlundn kommentoi 9.6.2022:
Kasvomaskeista ei saatu sitä hyötyä mitä kuviteltiin, varsinkaan, jos niitä ei käytetty ohjeiden mukaisesti. Maskista tuli niin sanottu hyvismerkki. Maskeja käyttämättä jääneet olivat pahiksia. Se oli varmasti aika epämiellyttävää kaikille.

Kysymys kuuluu, kuka käyttää kasvomaskia oikein? Veikkaan, että ehkä 10 % saattaa käyttää melkein oikein. Loput 90 % käyttää kasvomaskia väärin. Kädet pitäisi desinfioida ennen ja jälkeen käytön. Maski tulisi ottaa suoraan pakkauksesta, koskematta itse maskiosaan. Eipä monikaan pysty tuohon normaalissa elämässä. Kaikkihan kaivaa maskin taskusta tai repun pohjalta, joillakin niitä lojuu ympäri autoa ja lähin niistä napataan mukaan. Helpompihan kasvomaskia on pitää leuan alla kuin kasvoilla - eikö vain? Jos kuulut niihin 90 %, jotka käyttää kasvoamaskia väärin, niin ei huolta, lähes kaikki muutkin käyttää kasvomaskia niin. Kasvomaskia käytetään miten sattuu, koska suositukset *pakot* suositukset määrää niin - sääntö-Suomi. Kun maski on naamalla, niin kukaan ei suutu.

Huom. kasvomaskin tulisi olla vähintään mallia: FFP2. Älä välitä, ei monella muullakaan ole.

YHTEENVETOA
Kun lääketehtaat ilmoittivat, että heillä on kokeellisia koronarokotteita, niin pitihän niitä heti saada jakoon. Koronarokotteiden turvallisuudesta ei tiedetty, koska eihän niitä oltu ehditty edes testaamaan - bisnes piti saada heti pyörimään. Testaaminen tehtiin suoraan rokotteen saajien avulla - katsottiin, että moniko kuolee. Koronarokotteet ovat edelleen kokeellisia.

THL tilastoi koronaa vähän miten sattuu ja heittelee hatusta rajoitussuosituksiaan. Liikenneonnettumuuden uhrikin voi päätyä koronakuolematilastoon ja rokotettu on vielä 21 päivää rokottamaton, sen jälkeen kun on saanut rokotteen. Saahan tällä tyylillä tilastot näyttämään vaikka mitä.

Euroopan lääkeviraston (EMA) mukaan tehosteannosten ottaminen toistuvasti neljän kuukauden välein voi lopulta heikentää immuunivastetta. Kumminkin Suomessa annetaan jo viidensiä rokotteita immuunipuutteellisille. Sitten ihmetellään Suomen karmeita koronakuolematilastoja, joissa valtaosa on yli 80-vuotiaita - ehkä koronarokotteiden lopullisesti heikentämiä. Karmea teoria, mutta kevennetäänkö näin eläkepommia?

Maskisekoilu alkoi epämääräisillä maskikaupoilla vuonna 2020 ja kääntyi maskiraivoon sekä -syrjintään vuonna 2021. Vasta vuonna 2022 pohditaan, että onko kasvomaskeista oikeasti ollut hyötyä.

2 koronarokotetta saaneita on noin 80 % ja 3 rokotetta on saanut noin 54 % suomalaisista sekä on ollut vahvoja kasvomaskisuosituksia, mutta kumminkin korona leviää. Keväällä 2022 leviäminen vain kiihtyi - joku palanen tässä ei nyt osu kohdalle. Rokotteet tuntuvat olevan tehottomia (teho laskee jo muutamassa kuukaudessa), vaikka asiantuntijat yrittävät selittää 2. ja 3. rokotteen tehoa monin sanankääntein. Koronarokote on ainoa rokote, jonka tiedän, että se pitäisi uusia muutaman kuukauden välein. Yleensä rokotteen teho on vuosia ja influenssarokotekin otetaan kerran vuodessa. Kesää kohti tilastojen mukaan korona laantuu - aina on laantunut, niin kuin monet muutkin taudit. Kunnes koittaa syksy.

Tämä kaikki kuulostaa hölmöläisten touhuilta.

Lisäys 25.6.2022:
Long covid -diagnoosien määrä räjähti Suomessa. Rokotukset eivät pelastaneetkaan pitkittyneeltä koronalta. Rokotuksista ei ole ollut niin paljon suojaa kuin on toivottu.

Osa lääkäreistä epäilee koko long covidin olemassaoloa. Osa suomalaisista lääkäreistä pitää long covidia toiminnallisena häiriönä, joka paranee positiivisella ajattelulla - oli on potilaan kuvittelua?

147 kommenttia:

  1. Itse käytän kertakäyttömaskeja julkisissa ja huomannut että vain pieni osa käyttää maskeja, mitä katselee muita. Yhden kerran jätin maskin pois kun kävin lähi marketassa, en kyllä nähnyt kenelläkään maskeja.

    Kun sairastuin vappendaalina korotsu nro 2 vaikka oli raju oli lyhyt vain viikon kesti mutta toisella viikolla oli yhä humina päässä, ja satunnainen yskä, totesin tänään että mulla on paha yskä jokatoinen päivä, Vielä eilen kuulin että pitää lähteä päikkäriin yskän takia, No kuulostin kyllä ihan keuhkosairaalta.
    Yskitti bussissakin ja se hävettää kun ajattelee että muut luulee tolla on korotsu.

    Rokotteisiin uskon eikä haittaa niitä saada, otan mitä annetaan.
    Tosin en taida saadakka lisää koska ei ole immuniteettisairauksia, saatika ikääkään, mutta uskon siihen että liika on liikaa, resistenssiseks ihminen vielä muuttuu.

    Tosiaan käytän maskeja väärin, käytän kyllä välillä desinfiontiainetta käsiin.
    En pese käsiä ennen maskin laittoa tai sen jälkeen, pesen käsiä kyllä aina kun tulen jostain sisälle.
    Maskit peittää kaikki mitä pitääkin, oudoksuttaa kun näkee leuan alla tai nenän alla, eikö silloin olisi paras olla maskitta.
    Joku maskintuottaja meni konkkaan, en tiedä miksi.

    Kun eräällä oli korotsu ja sen jälkilöyly keuhkokuume, jos olisi kuollut syy olisi korotsu. Hän ei ole about 60+ en tiedä onko perussairauksia.

    Luin että korotsu peitti kaikki influenssatkin(mulla loppui joka vuotinen influenssa kun aloin ottamaan influenssarokotteen) THL:n tartuntatautirekisterin tietojen mukaan vuonna 2021 esimerkiksi laboratoriovarmistettuja keuhkoklamydia- ja mykoplasmatapauksia todettiin huomattavasti aiempaa vähemmän. Yleensä nämä bakteerit aiheuttavat hengitystieinfektion oireita. Rinovirusta esiintyi edellisvuoden tapaan, mutta sille tyypillistä kevät- ja syyshuippua ei havaittu.

    Myös tavallisimpia suolistoinfektioita aiheuttavia bakteereja, kuten salmonellaa, shigellaa, kampylobakteeria ja yersiniaa, todettiin aiempia vuosia vähemmän.
    Korotsuviruksen omikronvariantti BA.5 on valtavirus Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella.Husin diagnostiikkakeskuksessa analysoiduista näytteistä 38,3 prosenttia oli viime viikolla positiivisia, kun edellisellä viikolla luku oli 35,3 prosenttia.

    Hus sairaaloissa oli maanantaina 20. kesäkuuta 50 korotsupotilasta, joista kaksi oli teholla. Vielä viikkoa aikaisemmin 13. kesäkuuta korotsupotilaita oli 35 eikä teholla yhtäkään. BA.5-alavariantti leviää edeltäjiään herkemmin. BA.5-alavariantti tarttuu myös rokotettuihin ja korotsun jo sairastaneisiin.

    Jos mulla sit olikin tuo omikron BA 5 jota ajattelinkin.
    Niin ja vuonna 2020 huomattiin, että korotsuviruksen leviämisen estämiseen tähtäävät rajoitustoimet vähensivät muita hengitystieinfektioita merkittävästi, siksi ihmettelen miksi rajotukset heitettiin romukoppaan ja kuvitellaan että korotsu on taputeltu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Romukoppaan lensi nyt myös testaus.

      STM: Laajamittaiselle koronan testaus- ja jäljitystoiminnalle ei enää tarvetta.

      Poista
  2. Omikron on nyt valtaviruksen aseman saanut. Kyllä se kiersi taitavasti jo sairastamani korotsun vastustuskyvyn.
    THL ohjeistaa kertomaan tartunnasta henkilöille, joihin sairastuneella on ollut oireisena läheinen kontakti, Ja suosittelee maskeja hyvää käsihygieeniaa.
    (Miten THL kertoo, ihmettelen)
    Korotsuvilkun myötä sain vain yhden kerran "olet altistunut". Alloin miettimään jaa missäs sitä on ollutkaan. Mitään oireita ei tullut, mutta en usko että olisin ollut oireeton sairastaja kyllä muhun iskee jos iskee.

    Ja painottaa että vallitsevassa korotsutilanteessa korostuu vapaaehtoinen kontaktien välttäminen oireisena.
    Kyllä nuita kotitestejä tehdään enemmän, Tosin tuolla luki testejä tehdään jos vaikeita oireita, Hysteriat romukoppaan myös.

    VastaaPoista
  3. Saattaa hyvinkin että long covid oli mulla 2,5kk kestoinen mutta siitäkin jäi ajottainen yskä. kunnes omikron pamautti kertalaakin ja taas pitkittynyt yskä.
    Niin että lekurit ei usko long covidii että viisi päivää korotsua ja sitten loppu kun ajattlee positiivisesti että heleijaa ihana elämä.

    Voin sanoa ettei se mene noin, antaisin melkein taivaspaikkani jos olisin voinut lusia taudin viidessä päivässä mutta se veikin elämästäni kaksi ja puoli kuukautta se on aika pitkä aika voida pirun huonosti! En kyennyt syömään tai nukkumaan saati avata posteja, jatkuva pahoinvointi oli viedä järjen,yskäkin vei äänen lahjakkaasti.
    Ärsyttää kyllä nuo pullanmössöttäjät kun itse ei sairasta niin ei kukaan muukaan voi.

    VastaaPoista
  4. Infektio­ylilääkäri kritisoi kovin sanoin THL:n linjauksia.

    VastaaPoista
  5. Diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen:
    Koronapotilasmäärät kasvussa HUS-alueella.

    VastaaPoista
  6. 5.7.2022 uutisoitiin, että osa koronarokotteista vanhenee syksyllä. Mutta niitä ei anneta.

    6.7.2022 uutisoitiin, että THL aikoo suositella koronarokotusten neljänsien annosten laajentamista loppukesästä.

    Yön aikana tapahtui jännä käänne. Rokotteet vanhenevat varastoihin, niin niitä aletaan antaakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruotsissa on uutisoitu, että maahan saapuu päivitetty versio koronarokotteesta syyskuussa.

      THL:n johtava asiantuntija Mia Kontio ihmettelee lausuntoa:
      "Ainakaan valmistajat eivät ole ilmoittaneet, että näin tapahtuu. Euroopan lääkevirasto (EMA) ei ole hyväksynyt näitä varianttivalmisteita vielä, eikä itse asiassa ole lausunut siitäkään virallisesti, että mitä varianttivalmistetta halutaan."

      Näinkö ollen Suomessa annetaan kohta vanhaksi meneviä rokotteita, joiden teho on vähän mitä sattuu uusia variantteja vastaan?

      Poista
    2. Huom. edellisessä viestissä kursivointi jatkui liian pitkälle.Viimeisen kappaleen ei pitänyt olla kursivoitu.

      ---

      THL:n johtaja Mika Salminen:
      " Ei pidä paikkaansa, että rokotukset olisivat hiipuneet eikä niistä olisi enää suojaa vakavaa tautia vastaan. Sellaisen väitteen levittäminen kuulostaa disinformaatiolta tai vähintään huomattavalta liioittelulta."

      Jep, Jep... eikö tässä kumminkin haise nyt joku. Varastoihin vanhenee miljoonia rokotteita, niin täytyyhän ne piikittää... ja eihän niiden teho ole hiipunut, kun on tullut uusia variantteja. Kaikkihan "uskoo" nämä jutut =)
      *köh* en minä ainakaan usko.

      Poista
    3. THL:n Mika Salminen ei kesän riennoissa enää huomioisi koronaa erityisesti:
      "Minä eläisin ihan normaalisti".

      Poista
    4. Markku Broas ja Lasse Lehtonen hämmästelevät THL:n Mika Salmisen kommentteja koronarokotteista:
      "Kaiken kaikkiaan järkyttävä kommentti"

      Tässä sekamelskassa normaalin kansalaisen pitäisi sitten päätellä, että miten asiat on.

      Poista
  7. THL:n puheenjohtaja Markku Tervahauta:
    Kevään koronakuolemia ei voinut estää.

    Milloin uusi korona-aalto alkaa tai onko se jo alkanut? THL:n mukaan asiaa on vaikea arvioida.

    Tautiekologi Tuomas Aivelo:
    Koronaviruksen uusinta aaltoa ei tarvitse odotella, se on jo alkanut.

    VastaaPoista
  8. Johtavat korona-asiantuntijat täydessä sanasodassa – rajut syytökset lentävät.

    VastaaPoista
  9. Jopa 80 prosenttia sairaalassa muista syistä kuin koronan vuoksi - koronatilastoissa.

    VastaaPoista
  10. Toistaiseksi on selvää, että BA.5 leviää hanakasti: se ja sitä paljon muistuttava sisar BA.4 ovat aiheuttaneet maailmalla uusia tartuntapiikkejä. Esimerkiksi Portugalissa BA.5-variantti johti kesäkuussa tartuntojen nousuun ja myös poikkeuksellisen korkeaan kuolleisuuteen.

    Heinäkuun ensimmäisellä viikolla Husin Diagnostiikkakeskuksen tekemistä Hus-alueen koronavirustesteistä 42,2% oli positiivisia, keskuksen johtaja Lasse Lehtonen kertoi Twitterissä tiistaina. Näistä jopa 88% oli joko BA.5 tai BA.4 -variantteja.

    ”On nähtävissä, että BA.5-alavariantin aiheuttama uusi korona-aalto voi olla käynnistymässä Suomessa jo ennen syksyä”, virologian professori Olli Vapalahti sanoo.

    Myös niin kutsutun hybridi-immuniteetin omaavat ihmiset, jotka ovat sekä sairastaneet taudin että ottaneet rokotukset, vaikuttavat saavan tartunnan helpommin.
    ”Immuniteetin väistäminen on tämän alavariantin superominaisuus”, Vapalahti sanoo.

    ***
    Aaa kutsunkin itseäni hybridiksi. Kumman herkästi tarttui omikron, 2,5 vuotta ensimmäisestä taudista 2019 ja viime syksynä saatu kolme rokotetta.
    Vielä loppuvuodesta THL totesi immuniteettini ja että ei me vaan tiietä sairastutko uudelleen. Voin sanoa kyllä ärhäkkä flunssantapainen räkään tukehtuva 40 asteen kuume. Kyllä nuita sisaria ja broideja on liikkeellä jatkuvasti ja lisää mutaatioituu pikkuserkuiksi ja kumminkaimoiksi.
    ***

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Euroopan lääkeviranomaiset (EMA) hoputtavat koronarokotusten nelosannoksia – THL arvioi omaa suositustaan uudelleen.

      Poista
    2. Virus ei katoa rokotuksilla eikä rajoituksilla.

      Poista
    3. Ministeri Lindén vastaa Sari Essayahin vaatimukseen:
      "Hoitajien rokotevelvoitteesta ei olla luopumassa"

      Rokote ei estä tarttumista, mutta kumminkin hoitajilla on rokotevelvoite.

      Ministeri Lindén jyrkkänä:
      "Neljännet koronarokotukset yli 60-vuotiaille pitäisi aloittaa heti elokuun alussa"

      THL:n Nohynek:
      "Yli 60-vuotiaiden neljännet koronarokotukset voidaan aloittaa heti, jos rokottajia löytyy"

      Ylilääkäri Broas varoittaa:
      "Omikronin uusi alavariantti tartuttaa yhtä herkästi kuin tuhkarokko"

      Poista
  11. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Kymsotelle antaman ohjeen mukaisesti 4. koronarokotusannokset 12-69-vuotiaille vakavan koronataudin riskiryhmiin kuuluville keskeytetään toistaiseksi. Tämä johtuu siitä, että koronarokotteen 3. ja 4. annoksilla ei ole Euroopan unionin laajuista myyntilupaa.

    VastaaPoista
  12. Sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä Suomessa on liki kaksinkertaistunut kuukaudessa. Kun 15. kesäkuuta sairaaloissa oli 351 koronapositiivista potilasta, torstaina 14. heinäkuuta heitä oli 654.

    Luvuissa on mukana sekä koronavirustaudin vuoksi sairaalahoitoon joutuneita että koronapositiivisia, jotka ovat hoidossa muista syistä.

    Juurikin noin; Tuoreen australialaistutkimuksen mukaan koronaviruksen BA.5-muunnoksen tartuttavuusluku on 18,6 eli samaa luokkaa kuin herkästi tarttuvalla tuhkarokolla, niinpä niin.
    BA.5 on tuore omikronmuunnoksen alavariantti, joka esimerkiksi syrjäytti aiemmin valtaviruksena olleen BA.2:n Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä kesäkuussa.

    Mulla oli vain yksi yö pahoja oireita siis tää viimeisin omikron luulin tukehtuvani räkään, vain se järkky kuume paljasti että korotsu on. Pari viikkoa meni sairastaen, toivon näin hybridinä ettei tule enää, ärsyttää liikaa.

    Ihmisten väsymisen ymmärtää ei maskeja eikä turvarajoja, miksi käyttää maskia kun naapurikaan ei käytä nyt äkkii varaamaan se etelänloma.
    Puskahaastis nopsa tyyppi joka ei käytä maskia enää valitti kurkkukipua ja yskää..ei perrsilja en haluaisi kurkkukipua sehän voisi olla angiina D:

    Eu taas sähertää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Twitterissä on näkynyt #KäytänMaskia -häshtägi, joka sai tietenkin vierelleen #EnKäytäMaskia -kampanjan =)

      Mulla oli juhannuksen tienoilla kuumetta noin 24 tuntia (en kyllä mitannut), noin 2 tunnin nuha, kurkku oli arka muutaman päivän. Jonka jälkeen tuli yskä, joka laantui noin 14 päivässä (yskä lähtee yskimällä - oliko tämä idiomi?). Juhannusaattona päätin kokeilla miten Covid-pikatesti toimii ja sen mukaan mulla oli korona - varianttia en tiedä. Nykyään kesäflunssakin on muuttunut koronaksi. Ilman testiä olisin sanonut, että mulla oli kesäflunssa.

      Poista
  13. Muistan kun mulla oli eräs korotsua aiemmin joulukuussa ollut karsea yskä, harrasteessa sanottiin mee lääkäriin, en mennyt yskin vain sanoin että katotaan sit ku yskänlääke loppu, eräänä iltana petiin mennessäni taas yskin ja yskänlääke nousi kurkkuun ymmärsin että yskänlääke ylläpiti yskää.
    Jos yskittää en ole käyttänyt varmaan vuosiin yskänlääkettä.
    On sanottu että kiinalaisten sadan päivän yskä, en tiedä merkitystä.

    Yskä lähtee yskimällä ja akka potkimalla.
    No eräs frendi sanoi saaneensa perusflunssan ja tartutti sitä, aina ajatellaan jos flunssa se on korotsu, ainakin minä.
    En ota riskejä ja kierrän kaukaa, mutta kuka sen tietää kuka viimeksi nauraa.
    Uskon että suurinosa saa korotsun ja parhaimmat kaksi kertaa ja vielä parhaimmat ever kolme kertaa.

    Kuitenkin korotsusta jos tulee jälkilöylyt kuten sen yhden keuhkokuume sitten siitä toipuen joutui pyörätuoliin, jossa on siis tällä hetkelllä.
    Kyllä on leirit #käytän #mitään en ole käyttänyt.

    VastaaPoista
  14. THL suosittaa:
    Neljänsiä rokotteita jo heinäkuussa tietyille ryhmille.

    VastaaPoista
  15. Asiantuntijat pitävät kasvomaskien merkitystä enemmän symbolisena.

    Jostain syystä kasvomaskit on jo muuttuneet lähinnä symboliseksi ja rajoitteetkin on melkein turhia. Nyt on turha miettiä, että miksi useimmat elää kuin koronaa ei enää olisi.

    VastaaPoista
  16. Itse käytän maskia jos lähden julkisilla tai mihin meenkin miinus koiranlenkit.
    Senkin takia kun käsihyginiaakin olen harrastanut niin miksi vadelmassa sain vappuna korotsun uskon sen olleen juurikin tuota pikkuserkkumuunnosta.
    Huomaatko alan symbolisesti nimeämään BA.5 pikkuserkuksi.

    Luin aiemmin että neljäs rokote annetaan 60v- 79 v + riskiryhmät 12v-
    Mutta tän päivän lehti mainosti että ei ole tarpeeksi rokotteenantajia no ei varmaan ole kuka tekee ilmaiseksi hommia kun kaupunki ei kykene maksamaan hoitajille tarpeeksi.
    Luin myös ettei rokotetta anneta jos on saanut jo kolme ja sairastanut korotsun.
    Säästöö se on pienikin säästö, niinpä niin.
    Mielestäni neljäs rokote siis tulisi antaa kaikille halukkaille.

    VastaaPoista
  17. THL:n Mika Salmisen mukaan korona voitaisiin nyt poistaa yleisvaarallisten tartuntatautien joukosta.

    STM: Oireettomien käytettävä vain oireettomille soveltuvaa koronatestiä.

    WTF... että mitä?

    VastaaPoista
  18. On vain yksi totuus ja se on THL:n totuus. Vuosi sitten näimme hieman kiusallisenkin haastattelun. Erikoislääkäri Tamara Tuuminen kyykytti Mika Rämetiä 100-0, niin pahasti, että haastattelusta loppui "aika kesken". Tamara Tuuminen on leimattu "ns. tutkijaksi", koska menee vastavirtaan.

    Brittitutkijat uskovat löytäneensä lasten selittämättömien maksatulehdusten syyn - adenovirus. Vaxzevria koronarokote sisältää simpanssin adenovirusta.

    VastaaPoista
  19. THL:n mukaan olemme siirtyneet koronapandemiasta endemiaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lasse Lehtonen kritisoi Mika Salmisen arviota koronatilanteesta.

      Poista
  20. THL sanahelinää, endemia hahaha.
    Ennustin jo ennen epidemiaa että tämä aika on uusi aika, ja niin on, virukset muuntuu ahkeraan ja kiertää kumminkaimatkin. mutta huvittaa vieläkin että korotsuomikron etc kestää viisi päivää ja sitten on taas kaikki niin kivaa.
    Koska minä en ole sairas, et voi olla sinäkään.

    VastaaPoista
  21. Hallitus varautuu laittamaan ravintolat ja tapahtumat taas kiinni koronan takia.

    Itä-Suomen yliopiston sosiaalioikeuden yliopistonlehtori ja perustuslakiasiantuntija Pauli Rautiainen:
    "Hallitus tässä oikeastaan esittää, että perusoikeuksia voitaisiin voimakkaasti rajoittaa kausittain leviävän tartuntataudin normaalitilanteessa, jos terveydenhuoltojärjestelmä on aliresursoitu."

    VastaaPoista
  22. Voi että uutisoidaan Marshallinsaaret on julistanut terveyshätätilan nopeasti leviävän koronaviruksen omikronmuunnoksen vuoksi, kertoo uutistoimisto AFP.

    Joka kymmenes pääkaupunki Majuron asukas on saanut tartunnan viikossa.

    ”Valmistaudumme nyt Majurossa epidemian pahimpaan vaiheeseen”, kommentoi terveysministeri Jack Niedenthal maanantaina.

    ”Koska muut maat ovat kokeneet tämän ensin, ymmärrämme hyvin, miten tämä virus leviää: kulovalkean tavoin.”

    Marshallinsaaret yksi maailman viimeisistä valtioista, jotka ovat onnistuneet välttymään koronaviruspandemialta lähes täysin. Ympäröivien saarivaltioiden tapaan se otti pandemian alkuvaiheessa käyttöön tiukat karanteeniohjeet maahan saapuville.

    Kun matkustamista on yritetty avata, tartunnat ovat levinneet saarivaltioihin yksi toisensa jälkeen. Marshallinsaarten hallitus oli aikonut luopua karanteenimääräyksistä 1. lokakuuta ja on jo alkanut purkaa turvatoimia.

    Marshallinsaarilla havaittiin kotoperäisiä tartuntoja ensimmäistä kertaa 8. elokuuta, ja nyt testeillä vahvistettuja tartuntoja on yli 3 000, joista 200 terveydenhoidon työntekijöillä.

    Todellinen tartuntamäärä lienee selvästi suurempi, sillä testatuista yli 75 prosentilla on tartunta.

    Marshallinsaarilla asuu yhteensä noin 60 000 ihmistä, joista 70 prosentilla on rokotus koronavirusta vastaan. Toistaiseksi sairaalaan on joutunut vain yhdeksän ihmistä, kertoo BBC.

    Terveysministeri Niedenthalin mukaan on todennäköistä, että tilanne vielä pahenee, kun tauti leviää saarelta toiselle.
    Piiri pieni korotsun pyörii ja pyys vielä omikronin piiriin pieneen ja kas piiri iso pyörii yltää joka paikkaan.

    VastaaPoista
  23. Moderna kertoo uuden rokotteensa voivan parhaimmillaan antaa jopa 8-kertaisen suojan omikronmuunnosta vastaan.

    VastaaPoista
  24. Tutkimus:
    Yli puolet koronaviruksen omikronmuunnoksen saaneista ei tiedä tartunnastaan.

    VastaaPoista
  25. THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek:

    "Tutkimustiedon valossa sairastettu tauti ja vähintään kaksi rokoteannosta antavat suojan jopa yhdeksäksi kuukaudeksi tai ylikin vakavaa tautia vastaan."

    VastaaPoista
  26. Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto FDA on hyväksymässä päivitetyt koronarokotteet käyttöön tällä viikolla – ilman tuloksia ihmisillä tehdyistä kliinisistä kokeista.

    VastaaPoista
  27. Sairastetulla koronataudilla ja myös koronarokotteella voi olla yhteys vyöruusun puhkeamiseen.

    VastaaPoista
  28. Maailman ensimmäinen neulaton koronarokote sai myyntiluvan.

    Valmistaja kertoo tiedotteessaan, että nenän kautta otettava sumuterokote saattaa parantaa ylähengitysteiden suojaa koronavirusta vastaan. SARS-CoV-2-virus tarttuu elimistöön tyypillisesti ylähengitysteiden kautta.

    VastaaPoista
  29. Alkuperäinen rokote tarjoaa vakavalle taudille yhtä hyvän suojan kuin uusi omikronvarianttia varten räätälöity rokote.

    VastaaPoista
  30. Mikä vika rokotteissa? Neulapelkoisillekko.
    Sumute siis SAATTAA parantaa ja on LÄHES yhtä tehokas kuin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joku näki siinä markkinaraon, niin otti asiakseen keksiä tollanen sumute jota kutsuu rokotteeksi vain sen pelossa ettei se heti jää noiden oikeiden rokotteiden varjoon.. Ottaisko kukaan sumutetta vakavasti jos ei kutsu sitä rokotteeksi? En usko. Minusta ainaki koko sumute kuulostaa pelkältä rahastukselta.

      Poista
    2. Itse en ole koronaa sairastanut, ja viimeksi sairastin mitään tautia joskus 2019 alkukesästä. Sen taudin oireet kyllä vastas koronaa, oli järkyttävä kuume ja pahoinvointi, multa katos kuulo kokonaan ja oli järkyttävä aivosumu muutaman viikon ajan. Mutta tuo tapahtui kauan ennenkuin koronasta alettiin puhumaan.

      En ole kuitenkaan ensimmäistä rokotetta käynyt vielä ottamassa. Tiedän että pyysit mua käymään rokotuksessa, mutta jotenkin se ensimmäinen rokote jäi vaan kokonaan ottamatta kun tuli kokoajan vaan uusia rokotekertoja tarjolle ja sitten siitä tuli vain hirveät paineet kun olis itse pitänyt varata aikoja rokotukseen enkä jaksanut perehtyä miten rokote etenee, ja nyt en enään tiedä otanko enään rokotetta.

      Kyllä sitten käyn ainakin ottamassa rokotteen kun keksitään joskus sellainen rokote joka antaa 5-10v eston sairaudelle tai mikä parempi elinikäisen eston.

      En omalle kohdalle osaa olla huolissani enään koronasta. Toki hyvä että rokotuksia on ja ihmiset ottaa niitä, ja uskon että rokotukset hyväksi, mutta en henkilökohtaisesti näe tarvetta rokotteelle joka kuitenkin joudutaan uusia parin kk välein. Ei ole yksin voimia sitoutua sellaiseen rokotuskierteeseen.

      Poista
  31. Tutkijat löysivät kaksi koronaviruksen vasta-ainetta, jotka voivat tehdä koronarokotteet tarpeettomiksi.

    Tutkijat kehittivät muovin joka tappaa viruksia.

    VastaaPoista
  32. Ehdotan että kansa puetaan muoviin.

    Suomalaisen koronavirusta vastaan kehitettävän nenäsumuterokotteen kehitys viivästyy.
    Kliiniset kokeet, joissa rokotetta testataan terveillä vapaaehtoisilla, on tarkoitus aloittaa vuoden 2023 puolella. Alun perin ne oli suunniteltu aloitettavaksi vuoden 2022 alkupuolella.

    Viivästyksen syynä ovat koronaviruksen uudet muunnokset. Muuntumisen johdosta nenäsumuterokotetta aiotaan päivittää.

    Virologian professori Kalle Saksela on ollut kehittämässä rokotetta.
    ”Välillä tuntuu, että maaliviiva siirtyy sitä mukaa kun juoksemme, sillä koronavirus muuntuu niin tehokkaasti. Yritämme kehittää rokotetta sellaiseksi, että se toimisi jo olemassa oleviin sekä tuleviin variantteihin.”

    Sakselan mukaan lähtökohtana ei ole kohdentaa nenäsumuterokotetta johonkin tiettyyn varianttiin, sillä silloin ollaan väistämättä jo myöhässä.

    Rokotetta kehittävän yhtiön Rokote laboratories Finland oy:n tavoitteena on, että rokotteen teho säilyisi mahdollisimman pitkälle tulevaisuuteen.

    Eläinkokeessa nenäsumuterokotteen on todettu antavan hyvää suojaa yleisiä virusvariantteja ja omikronin BA.1-varianttia vastaan.
    Haasteena ovat omikronin viimeisimmät muunnokset, eli BA.4 ja BA.5.

    Muunnokset eroavat perimältään tuntuvasti alkuperäisestä omikronista.
    Nykyiset pistettävät koronarokotteet suojaavat vakavalta tautimuodolta, mutta tartuntoja ne estävät huonosti.
    Onhan se ihan fine jos säästyy vakavalta tautimuodolta.

    Rokote Laboratories Finland oy:n kehittämä rokote on niin sanottu adenovirusvektorirokote.

    Adenovirukset ovat flunssaviruksia, joilla on kyky tunkeutua solun sisään ihmisen limakalvoilta. Siksi ne ovat käyttökelpoisia myös rokotteissa.
    Rokotteessa lisääntymiskyvytön adenovirus valjastetaan kuljettamaan koronaviruksen piikkiproteiinia tuottava geeni ihmissolun sisään.
    Nyt sitten salaliittoteoriaa geeni onkin pikkiriikkinen robotti joka säätelee ihmiseloa.

    VastaaPoista
  33. Syyskuun ensimmäisellä viikolla koronavirukseen menehtyi WHO:n mukaan vain 11 118 ihmistä, juu juu on se pienempi kuin silloin kun alettiin miettii mikä kumma tauti nyt on.
    Tuossakin on 11118 ihmistä liikaa, miten WHO voi sanoa pandemian loppu "näköpiirissä", kyllä se ei ole. Pikkuserkut ja kumminkaimat tutisee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. THL:n ylilääkäri:
      "Koronaepidemian suuret vaikutukset alkavat olla ohi."

      Kummaa tässä yhtälössä on vuosi 2021, jolloin Suomessa oli vain noin 500 influenssa tapausta. Ja sanotaan, että edessä voi olla poikkeuksellisen voimakas influenssa-aalto (vuonna 2022).

      Vuoden 2022 syyskuussa influenssa tapauksia oli jo noin 6800. Voiko vuoden 2021 tilanne olla todellinen? Mielipiteeni on, että osa influenssasta on vuonna 2021 tilastoitu koronaksi.

      Vuonna 2021 ei juuri yhtään, mutta vuonna 2022 odottavat voimakasta aaltoa.

      Poista
    2. Infektioylilääkäri Asko Järvinen:
      Korona ei enää uhkaa väestön henkeä ja terveyttä yhtä laajasti kuin ennen.

      Poista
    3. THL:n ylilääkäri Tuula Hannila-Handelberg:
      "Korona on vihdoinkin yksi tauti muiden joukossa, töihin voi palata jo yhden oireettoman päivän jälkeen."

      Poista
  34. Täällä läheisellä on jo kolmas korotsu, kyllä se tauti on tullut jäädäkseen.
    Maskisuositukset tulee taas, mutta kun ihmiset ei jaksa, on vapauttavaa vaikka naapuri olisi kumminkaimanomikronissa.
    Olin minäkin ilman maskia koska olen kuvitullut että olen ainoa jolle tulee hiki maskissa. En liiku missään jos on yskää tms.
    Kävin vanhuksen luona kylässä ja kysyin tarviiko maskia hän kysyi onko korotsuu mä sanoi ei ole, no sitten ei tarvitse maskia.
    Aulassa oli taksikuski maskissa ja kysyi olenko minä Pastersson sanoin en ole, näkihän hän että tulin juuri taloon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. WHO suosittelee maskeja, mutta enää THL:kään ei suosittele oikein mitään selvää - voi pitää, jos niin kokee -tyyliin. Alle 65-vuotias ei saa enää tehosterokotusta. Yksi oireeton päivä riittää ja sitten töihin.

      Näiden lausuntojen jälkeen on vaikea nähdä, että Suomessa enää nähtäisiin edes vahvoja suosituksia. En usko, että ihmiset enää alistuvat siihen hullutukseen.

      Poista
  35. Minusta maskisuositus pitäisi olla maskipakko, harvalla näen maskin esim kävin apteekissa maskin kanssa yhdelläkään virkailijalla ollut maskia.
    Maskinaamoja omani lisäksi näin yhden.
    Kyllä varoa voisi ja muistaa pestä käsiä.
    Eikös 60v ylöspäin ole oikeutettuja hakemaan tehostetun rokotteen?

    Naapurin jeesus oli kolmannessa korotsussaan ja lusi viisi päivää.
    Ihmetyttää jos on angiina ei tartuta jos on yhden päivän saanut antibioottia!
    Angiina mulla on kylläkin maailmanloppu nielu niin kipeenä ettei saa antibiottia ilman kiputroppia, lapsena sairastuin siten että huomasin nielussa on valkoisia pisteitä ja oksensin, äitee tuli töistä ja vei lekurille.
    Kaikenkaikkiaa koko kuukausi meni tupla-angiinassa, kop kop ei vuosiin enää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikkien 65 vuotta täyttäneiden tulisi ottaa uusi koronan tehosterokote syksyllä. Tehoste tulisi ottaa riippumatta siitä, kuinka monta rokotetta henkilö on aiemmin saanut tai kuinka montaa kertaa hän on mahdollisesti sairastanut koronan.

      Enää ei sitten taideta puhua 1, 2, 3 ja 4 rokote, vaan rokote vain otetaan riippumatta historiasta.

      Poista
  36. Asko Järvinen:
    "Edes ikäihmisillä ei juuri ilmene vaikeaa tautimuotoa, vaan korona on heillä pitkälti joko lievänä tai jopa oireettomana."

    VastaaPoista
  37. THL ei halua neljättä rokotuskierrosta työikäisille.

    THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek muistuttaa, että nykyisten rokotteiden suojateho koronatartuntoja, lievää tautia ja tartuttavuutta vastaan on vain kohtuullinen ja lyhytkestoinen.

    VastaaPoista
  38. Pfizerin kansainvälisten markkinoiden johtaja Janine Small myönsi hollantilaismepille parlamentissa, ettei lääkeyritys tiennyt myyntiluvan saadessaan, estääkö rokote viruksen leviämisen.

    Toisin sanoen, kyseessä on suuri kokeellinen ihmiskoe - katsotaan mitä tapahtuu. Rahat pois -bisnes.

    VastaaPoista
  39. "Koronaministeri" Krista Kiuru palasi töihin ja alkoi heti vaatia maskisuosituksia jne.

    HUS:in ylilääkäri Asko Järvinen kommentoi:
    "Laajalle maskisuositukselle en näe järkeä - se olisi enemmän symbolinen ele. Enkä usko, että saadaan aikaan samanlaista yhteishenkeä ja pelkotilaa, että ihmiset olisivat niitä valmiita käyttämään."

    Asko sanoi sen nyt ääneen, näillä koronajutuilla on pyritty luomaan pelkotila, jotta ihmiset käyttäisivät maskeja jne. Tämä on siis ollut aivopesua, joka on tehonnut hyvin valtaosaan ihmisistä.

    Toisaalla sanotaan, että koronatilanne pahenee. Toisaalla sanotaan ettei tilanne ole vakava.

    THL:n ylilääkäri Tuija Leino kommentoi:
    "Tautitilanteen ei odoteta pahenevan, on epätodennäköistä, että tautimäärä räjähtäisi käsiin.

    Taudin sairastaminen ei ole pelkästään huono asia, sillä se laajentaa immuniteettia."

    On kyllä sekavaa tiedottamista. Ministeri haluaa luoda pelkotilaa ja lääkärit ampuu juttuja alas.

    EU-syyttäjä on aloittanut tutkinnan rokotteiden hankinnasta. Liittyy kai Pfizerin edustajan tunnustuksiin, ettei lääkkeitä ole testattu ihmisillä.

    VastaaPoista
  40. MKR:
    THL myöntää tietäneensä koko ajan, ettei koronarokote estä taudin leviämistä.

    Eija-Riitta Korholan kirjoitus:
    Tartuntatautilain väliaikainen pykälä 48a

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tartuntatautien neuvottelukunta:
      koronavirus ei enää täytä yleisvaarallisen tartuntataudin kriteerejä.

      Jos tuo astuu voimaan, niin ehkä silloin poistuu myös sote-alan "orjalaki" eli tartuntatautilain väliaikainen pykälä 48a. Näin voisi olettaa.

      Poista
  41. Ymmärrän kyllä kun labrassa kävin että jos et voi pitää maskia pyydä visiiri henkilökunnalta.
    Kuulin tänään että toinen joka sai korotsun ja jälkilöylyt kehkokuumeen ja menehtyi, ja kolmas samoin mutta kävi lautturin luona, oli siis vakava tilanne, mutta muistisairasta ei haluttu pitää passattavana sairaalassa paria päivää pidempään, äkkiä sinne hoitokotiin vain.
    Ymmärrän myös että rokotteet vaadittaisiin mutta onhan se jokaisen oma asia loppujen lopuksi, luulisi niin.

    Vai että maskit ovat persikasta, ja miksi pakotettiin ihmiset sokerijonoon?
    Mitäs jos ihmiset pakotettaisiin korotsusokerijonoon, tai korotsusumute jonoon sumutettavaksi.
    The korotsu ei koskaan lopu se seikka on saletti. Omat kaksi kertaa korotsu olivat erilaisia, toki rokotteet olisivat voineet tehdä sen että omikron lannisti vain kahdeksi viikoksi, ollen raju korkeintaan pari yötä.

    Joditabuja K-40v -mitä ihmettä, ja ihmiset sekosivat kiitos Putlerille ja tyhjensivät apteekit ihan kuin joskus tuo eletty oikein déjà-vu, siis ihmiset sekoaa.
    Tuo Asko kai kuuluu salaliittoteorian kannattajiin ja potee korotsua oireettomana, voi kiesus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jodi ja 3-40-vuotiaat:
      Onkohan tämä rajoitus tehty sen vuoksi, että jodia riittäisi edes jotenkin kaikille.

      40-vuotias on jo usein saanut lapsensa jne. joten hän on sen jälkeen tarpeeton - ei tarvitse jodia =)

      Poista
  42. Neljänsien rokotusten jakaminen aiheuttaa nyt kiistaa THL:n ja ylilääkäreiden välillä.

    THL:
    Rokote ei anna kovin hyvää suojaa tartuntaa vastaan.

    VastaaPoista
  43. Britanniassa kuoli huhti–elokuussa 22 500 ihmistä normaalia enemmän, eikä kukaan tiedä tarkalleen, miksi.

    VastaaPoista
  44. THL pitää kiinni rokotuslinjastaan, jossa sote-henkilökunnalle ei suositella tehosterokotusta koronaa vastaan.

    HUS:in infektioylilääkäri Asko Järvinen nostaa esille itsemääräämisoikeuden.

    VastaaPoista
  45. Sairaaloissa on lähes ennätysmäärä koronapositiivisia potilaita, mutta luvut hämäävät.

    VastaaPoista
  46. Hoitajien "koronarokotuspakko" on loppumassa vuodenvaihteessa, tai siihen tulee ainakin katko.

    New York määrättiin palkkaamaan koronarokotteesta kieltäytyneet työntekijät takaisin. Osavaltion korkeimman oikeuden mukaan vaatimus rokottautumisesta oli laiton.

    VastaaPoista
  47. Kansanedustaja, lääkäri Päivi Räsänen jätti hallitukselle vastattavaksi kirjallisen kysymyksen, jossa hän vaatii kumottavaksi sote-henkilöstön rokotepakkoa.

    Rokotuksen ja sairastetun infektion tuoma yhteissuoja (hybridi-immuniteetti) vaikuttaa säilyvän ainakin vuoden ajan.

    Hybridi-immuniteetti on kyllä paradoksi (vitsi). Annetaan rokotteita, joiden pitäisi suojata taudilta, mutta kumminkin olisi hyvä, jos olisi saanut koronan. Ota koronarokote, mutta sairasta myös korona. Eihän muidenkaan rokotteiden kohdalla näin mainosteta. Homma kyllä haisee pelkälle bisnekselle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terveydenhuollon ammattilaisilta hurja epäilys:
      Haluaako THL sairastuttaa suomalaiset koronaan?

      Poista
    2. Krista Kiuru pyytänyt THL:lta selvityksen korona­rokotuksia koskevasta uutisesta.

      Poista
    3. THL:
      Mediassa esitetyt ”salaliittoteorianomaiset väitteet” ovat perättömiä.

      Poista
    4. THL:n toiminta koronarokotetutkimuksissa saattaa päätyä Tutkimuseettiseen neuvottelukuntaan.

      Poista
    5. Lääkärilehti:
      Yli 80 infektiolääkäriä asettui THL:n tueksi.

      Poista
    6. THL:n kaksoisrooli koronarokotuksissa saa arvostelua.

      Poista
    7. Krista Kiuru ei osaa sanoa mitään, että siitä tajuaisi jotain.

      Toimittaja Annika Damström kysyi, luottaako Kiuru THL:ään asiantuntijaorganisaationa.

      Krista Kiuru vastasi:
      "THL:ssä on paljon osaamista. Onko se ainoa osaamisen lähde, niin kuten huomaatte, Euroopassa on toimittu täysin päinvastoin. Taidamme olla aika oudossa sakissa."

      ---

      Suomessakin saa jo neljä kertaa perinteistä vahvempaa influenssa­rokotetta, mutta se maksaa kymmeniä euroja. Köyhä saa huonompaa rokotetta kuin ihminen, jolla on varaa maksaa.

      Poista
    8. Tyksin ylilääkäri kritisoi päätöstä laajentaa koronan tehosterokotuksia:

      ”Jos rokotetaan liian monta kertaa, alkaa tulla haittoja. Vaikka kolme rokotetta on todettu paremmaksi kuin kaksi, ei ole mitenkään selvää, että neljä olisi parempi kuin kolme.

      Nythän vaalit lähestyvät. Uskon, että sillä on merkitystä tässä asiassa. Välttämättä asiantuntijoita ei kuulla riittävästi, vaan halutaan näkyvyyttä poliittisesti. Se on enemmän poliittinen kuin lääketieteellinen päätös.”

      Poista
    9. Joukko lääkäreitä epäili, että hybridi-immuniteettia koskeva tutkimus on saattanut vaikuttaa THL:n eurooppalaisesta linjasta poikkeaviin koronarokotussuosituksiin.

      Koronarokotussuositukset ovat osin alisteisia sille, mitä maan laki ja asetus määräävät siitä, kuka tekee rokotusohjelmaan liittyviä päätöksiä, kuka rokotukset maksaa ja kuka antaa rokotussuosituksia.

      Poista
  48. Tänä syksynä käyttöön hyväksytyt niin sanotut ”varianttirokotteet” eivät tuoreiden tutkimustulosten perusteella tarjoa merkittävästi aiempia koronarokotteita tehokkaampaa suojaa.

    VastaaPoista
  49. HS: Korona-ajan rahatukea jaettiin hyvätuloisille tähtiartisteille.

    VastaaPoista
  50. Luin tuon aamulla HS että IS voi kamalaa, nyt on liikaa rahaa jaettu..kamalampaa oli kyllä kun joka tuutista tuli verouutisia kuka tienas mitä ja pääomaa etc ei jaksanut kertakaikkiaan.

    Järkyttävä tuo brittien kuolintila, maakaan ei ole järin iso.
    Olen siis hybridi-immuniteetin omaava persoona(alien)lasken vapusta sitten vuosi eteenpäin ja katson tuleeko muuntuneenmuuttunut korotsu nro kolme.
    En ihan jaksa uskoa ainakaan tänään. En käytä maskia kuin pakon edessä.
    Ja huomaan ettei maskia käytä juuri kukaan enää, maskiväsy.
    Jos maski on niin miksi sitä roikottaa toisessa korvassa tai leuan alla.
    Uskooko paavo pesusientä ja karhuherra Paddingtonia? Ilmanmuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, veropäivä on kyllä niin turha - ei mitään järkeä.

      Tiedän muutaman henkilön (Krista Kiurun) lisäksi, joille on jäänyt päälle "koronapsykoosi". Pelkäävät koronaa ylikorostetusti, eivät oikein uskalla liikkua missään, ottaisivat piikin joka viikko, jos voisi jne. Pelko rajoittaa heidän elämää. Järkipuhe ei auta, koska koronan ympärillä leijuu monia totuuskuplia.

      Poista
  51. Mummani kävi jo viidennellä piikillä! Viides! Eikä ole potenut koronaa ei omikronia ei mitään.
    Tänään tarjottiin influenssarokotteen yhteydessä omikroniin rokotetta sanoin emmää kun ei oo syytä.
    Ois pitänyt ottaa ku tarjottiin ja laskea kuukausia kun posahtaa omikron nro 3.

    VastaaPoista
  52. Vastaukset
    1. Kuolleisuus lisääntyi viime vuonna Suomessa, mutta professorin mukaan sitä vähätellään.

      Poista
  53. Yksityishenkilö on kannellut oikeuskanslerille THL:n toiminnasta.

    VastaaPoista
  54. Rajuista koronasuluistaan tunnetussa Kiinassa kytee viha koronan nollapolitiikkaa vastaan.

    VastaaPoista
  55. Pääministeri Sanna Marin:
    "Minä en ymmärrä, mikä rokottamisessa on ongelmana. Jos rokotuksia puuttuisi, niitä voitaisiin hankkia lisää. Annetaan piikki kaikille, jotka niitä haluavat."

    THL:n Mika Salminen:
    "Tilastot antavat väärän kuvan korona­kuolleisuudesta. Se on kaikki harhaa. Siellä on puolet ihan muuta kuolemaa, systeemi ei vain pysty tuottamaan todellisia koronakuolleisuuslukuja."

    Yle:
    "Suomen koronakuolemien määrää on voitu liioitella THL:n mukaan jopa 40 prosentilla."

    Hus:in diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen tyrmää THL:n Mika Salmisen väitteen, että WHO:n koronakuolleisuustilastot liioittelisivat Suomen koronakuolemien määrää.

    Jälleen asiantuntijat sanovat ääneen asioita, joita on pidetty pari vuotta salaliittoteorioina. Sitten riitelevät keskenään - uskottavuus mennyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukaan ei tiedä varmaksi, paljonko Suomessa on kuoltu tänä vuonna koronaan.

      Poista
  56. Elon Musk on vaatinut, että koronaviruksen vastaista työryhmää johtanut immunologi Anthony Fauci pitäisi asettaa syytteeseen.

    VastaaPoista
  57. THL:
    Yli miljoona koronarokotteen tehosteeseen oikeutettua suomalaista ei ole hakenut annostaan.

    VastaaPoista
  58. THL:n ylilääkäri Tuula Hannila-Handelberg:
    "Koronavirukseen kannattaa suhtautua kuten muihinkin hengitystieinfektioihin. Juuri koronavirusta koskeville erityisille ohjeille ei enää ole tarvetta."

    VastaaPoista
  59. Olin eilen ystäväni tukena influenssarokotejonossa ei ollut jonoa enää mutta sitli, oli siinä vahti joka tarjosi mulle maskia, ystävälläni oli maski.
    Sanoin meen vaan tueksi, eli jäin vartoomaan siihen ulkopuolelle.
    Hän sai myös neljännen korotsurokotteen, ikää 26 vuotta.
    En tiedä kysyttiinkö haluaako vai ei.
    Luin että tänä jouluna saa olla sukujuhlissa ja sylkeä enon päälle.
    Itse voisin olla passivoituneena puolen hehtaarin mailla, autiomökissä, ilman tappaja Puhin ja Nasun uhkaa.

    Tuon valituksen oisin voinut THL tehnyt itsekin, niin ympäripyöreää vastausta tuli että emme me vaan tiedä mistään mitään.
    En kuitenkaan ole tuo joka valituksen on tehnyt.

    VastaaPoista
  60. Tällä hetkellä ei ole tiedossa, miten pitkäaikaisen suojan koronarokotteet antavat. Tieto asiasta tarkentuu sitä mukaa, kun aikaa kuluu.

    THL:n ylilääkärin Hanna Nohynekin mukaan:
    "Me rakennamme lentokonetta samalla, kun lennämme sillä. "

    Suomalaiset ovat voineet joutua pyytämättä ja yllätyksenä eräänlaisiksi koronarokotetutkimuksen koekaniineiksi.

    VastaaPoista
  61. Ee olen ollut ennenkin koekaniinina, mutta näkee sitten.
    "Me lennämme lentokonetta,samalla kun lennämme sillä." Kuulostaa hölmöläisten peitonjatkeelta.

    Ainakin kolmannen rokotteen jälkeen meni 3kk kun sairastuin omikroniin.
    Kyllä se korotsupallura osaa muuntua ja se että kiinalaiset pidättivät kusta,ja kun laskivat pöksyihin rähjähti korotsupallero.
    Kiina luopui nollapolitiikasta koska virus karkasi käsistä ja nollapolitiikan toimien ulottumattomiin oli yksi iso syy siitä luopumiseen.
    Ja krematoriaan on tunkua.

    VastaaPoista
  62. Suomessa jyllää hengitystieinfektioiden kolmoisepidemia.

    VastaaPoista
  63. – Ja lisäksi on joukko hengitystieviruksia, joille meillä ei ole nimiä, listaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylilääkäri Tuula Hannila-Handelberg.

    Taas THL keksikää nyt äkkiä niitä nimiä.

    VastaaPoista
  64. HUS:n linjajohtaja Mika Niemelä:
    "Ei tämä ole kriisi vaan terveydenhuolto on romahtanut."

    VastaaPoista
  65. Koronaviruksen omikron-variantin uusi muunnos leviää tällä hetkellä etenkin Yhdysvalloissa. Kahdesta eri omikron-muunnoksen yhdistymisestä syntynyt XBB.1.5 vastaa noin 40 prosenttia uusista tartunnoista Yhdysvalloissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhdysvalloissa nopeasti levinneen omikronvariantin XBB.1.5 -alalinjan, eli Kraken-muunnoksen leviäminen Suomessa ei Husin ylilääkäri Asko Järvisen mukaan tule olemaan merkittävä asia.

      "Kysymys on, mikä sen merkitys on? Todennäköisesti ei kovin mikään."

      Poista
    2. Suomeen saapunut uusi omikronmuunnos XBB.1.5 on tähänastisista tarttuvin.

      Poista
  66. Yli puoli miljoonaa vanhentuvaa korona­rokoteannosta menossa hukkaan.

    VastaaPoista
  67. Yhdellä oli ennen joulua ensin korotsu sitten flunssa ja sen perään influenssa.
    Kop* kop* joka vuotinen influenssani on menneen talven lumia.
    Kaikista taudeista pahimmat (mulla)on ollut korotsu ja omikron kumpikin pesi 6-0 influenssat, vaikka sillon kun oli A-tai B-virus sitä oli kuoleman kielissä, kun paremmasta ei ollut kokemusta, eikä silloinkaan kuume ollut 40 astetta vaan 39.
    Korotsu muuntuu jatkuvasti siksi rokotteetkin tulee perässä, ihmiset pyörii ämpäri maailman ja noh olin leffassa euroopan isoimmassa joka oli niin täynnä kuin turusen pyssy,
    Pakosti niskakarvat pörheentyi kun takana ollut sai yskänkohtauksen, osanotot sinne mutta toivon yski käsivarteensa.

    VastaaPoista
  68. WHO:n Rokotekriisiviestintäopas: vaiheittaiset ohjeet kansallisiin rokotusohjelmiin

    WHO on laatinut viranomaisille oppaan, kuinka viestintä hoidetaan, jos rokotuksissa hommat menee pieleen.

    Oppaan sivulla 9 on esimerkkejä tilanteista.

    Varmaan tämä opas löytyy Krista Kiurun yöpöydältä.

    VastaaPoista
  69. 5.1.2023 uutisoitiin tutkimuksesta, joka antaa viitteitä siitä, että koronarokotteilla saattaa olla yhteys lisääntyneisiin sydänlihastulehduksiin.

    Tutkimuksen tiivistelmä ja itse tutkimus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. BBC:n uutisissa asiantuntija Aseem Malhotra sanoi samansuuntaista. Koronarokotteet eivät välttämättä ole hyväksi sydämelle ja verisuonille - koronarokotukset tulisi keskeyttää.

      Arvatakin saattoi ettei koronarokotteita saa kyseenalaistaa noin. Julkisuuteen tuli muita asiantuntijoita, jotka syyttävät Aseem Malhotraria harhaanjohtamisesta jne.

      Poista
  70. Silmän verisuonitukos oli todennäköisesti seurausta koronavirusrokotteesta.

    VastaaPoista
  71. Mikko Kemppe: Tamara Tuuminen - KRAKEN variantti, tulisiko meidän huolestua?

    VastaaPoista
  72. Tutkimus:
    Koronarokotteita ei kannata antaa perusterveille ihmisille alle vuoden välein.

    VastaaPoista
  73. Oikeuskanslerin päätös:
    Koronavirustauti ei enää täytä yleisvaarallisen taudin määritelmää.

    VastaaPoista
  74. Maskit vähentävät tartuntoja vähän tai eivät ollenkaan. Luotettavimpana pidetty tutkimuskatsaus löysi enemmän näyttöä käsien pesun vaikuttavuudesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Antti Launosen kommentti HS:n uutisesta maskien tehosta.

      Poista
    2. MTV teki aiheesta uutisen:
      Kasvomaskeista ei ollutkaan apua koronan leviämisen ehkäisyssä.

      Poista
  75. No nyt pomppasi että turhaa pidetään maskeja, kuitenkin niitä pidetään terkkareissa että sairaaloissa, ja jos ei oo niin aulassa on tarjolla maskeja.

    No niin uutuuksena lehdissä näkee että vanhukset menehtyy suoraan sanottuna korotsuun.
    Olen itse perusterve miinus harvinainen vereni.
    Voi olla että 90v menehtyy(en tiedä sairauksista) helpommin korotsuun sairasten vain kaksi viikkoa niin Tuonelan lautturi odotti ja vei Tuonelaan.
    Ei kuitenkaan ole esim 85v erinäisiä sairauksia sairastanut lainkaan korotsua, pistää miettimään miten korotsupallero pyörii milloin minnekkin.

    Kun kuulee ja lukee kaikenlaista niin summarum ota rokote, älä ota sairastut kuitenkin, Mun kolmas rokote oli helmikuussa viime vuonna ja vappuna jo omikron. Olen yrittänyt miettiä joulukuu 2019 lähtikö hajuaisti entä makuaisti olin kyllä jumalattoman sairas, ei varmaan ollut väliä haistoiko tai maistoiko, jos sanon etten ikinä ole ollut niin sairas, mutta kiinnostais tietää 2019 joulukuussa sairastuneita korotsuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. FFP2-maskit suojaa paremmin kuin ne perinteisemmät. Ns. kirurgin maski suojaa vain jos käyttäjä aivastaa, niin pisarat ei lennä pitkin seiniä. Mutta virusta se ei estä. Tämä mainitaan myös pakkauksessa.

      Koronavirus ei poistu vielä yleisvaarallisten tautien listalta – oikeuskansleri huomautti ministeriötä. On kyllä sekavaa.

      Poista
  76. En mene minnekään jos on yskää tai pärskintää, mutta taidanpa tilata tuolta maskit.
    On sekavaa voiko olla asiansa siinä että kukaan ei tiedä missä se pallero kiertää tai ajatellaan että väsyttää, Luin lehdestä tuon ettei poistu yleisvaarallisista taudeista.
    Mietein tässä että kiertääkö tosiaan maapallon monta kertaa korotsupallero..ei taida olla paikkaa missä mokoma ei ole pyörinyt.

    Jopa villeimmät omissa oloissa olevat ovat herran kukkarossa, mutta iso valkoinen tulee ja tuo tauteja tullessaan..on kansoja jotka ei ole ikinä kuullut telkkarista tai tietokoneista tai nähnyt ennen valkoista ihmistä, enkä tarkota suinkaan albiinoa jota voisi kutsua pumpulipuikoksi vaan perus valkoinen.
    1974 ja 2021 aina ja kaikkialla ja espanjalset lopetti Mayat.
    Suututtaa pakko sanoa.

    VastaaPoista
  77. Lääkäriliiton sivuilta on kadonnut kuuluisa Nürnbergin säännöstö. Kopio kyllä löytyy internetin historiasta.

    Laitoin kyselyä Lääkäriliittoon, että miksi? Katsotaan tuleeko vastauksia.

    VastaaPoista
  78. NBC-uutiset:
    Infektion synnyttämän immuniteetin havaittiin olevan "vähintään yhtä korkea, ellei suurempi" kuin kahdella mRNA-rokoteannoksella saatu immuniteetti.

    VastaaPoista
  79. Kiurun piikki” ei saa kansaa liikkeelle.

    Raportti:
    Suomen tehohoitokapasiteetti ei riittävä edes normaalioloissa.

    VastaaPoista
  80. Yhdysvaltain energiaministeriön uusi raportti:
    Koronapandemia luultavasti sai alkunsa laboratoriovuodosta.

    VastaaPoista
  81. THL: Ei tarvetta koronarokotuksille keväällä.

    Hongkong lakkauttaa vihdoin maskipakon, joka oli voimassa 959 päivää.

    FBI:n johtaja uskoo koronaviruksen karanneen laboratoriosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. WHO kehottaa kaikkia maita jakamaan tietonsa korona­viruksen alkuperästä.

      Poista
  82. jos labrasta karannut niin korvauksia kaikille jotka sairastaneet kuolleet ei tarvitse mutta suotta sitten märkätoreja osoiteltu prse ruvella.
    On ihmisiä (salaliitto) jotka uskookin että virus on kehitelty ja haluttu ihmiset sairastamaan ja hakemaan rokotteita joita komerot turvonneena kärrätään kaatikselle vanhentuneina-
    Täältä läheltä lähti rokotuspiste jossa tarjottiin korotsurokote ja influenssarokote.
    Mutta rokotuspaikkoja on yhä. Joten tarvitseeko rokotetta jos on täysrokotettu ja sairastanut korotsun ja sen muunnelman omikronin? Eipä taida olla tarvetta.
    Eikä terkkarissakaan lue enää että maskipakko, varmaan about 60% pitää maskia loput maskitta.

    Apinarokkorokotteita tarjotaan kaikille joilla on miestenvälisiä suhteita, se siitä.
    Leimataanko siinä ihmisyyttä?

    VastaaPoista
  83. TriSb92-niminen molekyyli suojaa soluvijely-ja eläintutkimuksissa mukaan korotsuvirustartunnoilta ainakin kahdeksan tunnin ajan jopa suuren altistumisriskin tilanteissa.
    Sumute nenuun ja turpavärkki kiinni.
    Haluaako monikin sumutteen nenuun jolla voisi saada basicduunipäivän suojaa, eikös sitä pitäisi nuuskia päivittäen.

    "Helsingin yliopiston tutkimuksessa tätä teknologiaa on hyödynnetty SARS-CoV-2-viruksen eli pandemian aiheuttaneen koronaviruksen pinnan piikkiproteiinin toiminnan estämiseksi." Oijoi korotsuparka.

    VastaaPoista
  84. Koronan jälkipyykki on alkanut myös Suomessa.

    Infektioylilääkäri Asko Järvinen avautui poliittisesta pelistä pandemian kulisseissa. Koronapandemia onkin ollut poliittinen pelkopandemia (kuten jotkut tiesivätkin).

    Asko Järvinen lataa täyslaidallisen ja etenkin Krista Kiuru saa sapiskaa. Menoa verrataan jopa "Trumpin Amerikkaan".

    Koska juttu on maksumuurin takana, niin Antti Launonen käy jutun läpi videollaan.

    Jouluaatto 2022 näyttäisi olevan suunnilleen ajankohta, josta viimeisin tartuntahuippu lähti nopeasti laskemaan, ollen nyt melkein nollassa.

    Johns Hopkinsin yliopisto on lopettanut koronalukujen ylläpidon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iso-Britannian entisen terveysministerin Matt Hancockin vuodetut Whatsapp-viestit paljastavat poliitikkojen sisäpiirin keskustelut koronapandemiaan reagoinnista.

      Tämähän menee mielenkiintoiseksi.

      Poista
  85. Matkailu- ja ravintola-alan työmarkkinajärjestö Mara vaatii puolueetonta selvitystä korona-ajan päätöksentekojärjestelmästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomessa julistettiin poikkeusolot 16.3.2020.

      Moniko sen jälkeen tehty rajoitus oli laillinen?

      Poista
  86. WHO:
    Korona­viruksen uhka laantuu jo tänä vuonna influenssan tasolle.

    VastaaPoista
  87. THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta vaatii koronatoimista perusteellista "jälkiselvitystä".

    THL ihmettelee:
    Miksi koronaa ei ole poistettu yleisvaarallisten tartuntatautien listalta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yrittäjien etujärjestö Suomen Yrittäjät kannattaa THL:n pääjohtajan Markku Tervahaudan vaatimusta perusteellisesta koronatoimien jälkiselvityksestä.

      STM ei innostu THL:n pääjohtajan vaatimasta selvityksestä koronarajoituksista.

      Poista
  88. Saksalaislehti sai haltuunsa salaisia asiapapereita. Salasiko Pfizer koronarokotteensa ongelmia?

    VastaaPoista
  89. Henkilö A koronassa tarkoitan long korona.
    Henkilö B korona ja keuhkokuume sairaalassa pari päivää, koska ei kellään ollut aikaa hoitaa muistisairasta.
    Henkilö C korona sairaslomaa viisi päivää! Ee!!
    Henkilö D korona ja kuolema.
    Henkilö E korona ja sairaalaan jossa kuoli(lopetti hengityksen)mutta tehon kautta kotiin, ikää 23v.
    Korona oli/on true story mutta ihmisiä painaa maskiväsy, jouduin tänään käyttämään maskia, ja muistin etten ole ikinä pitänyt siitä.
    Koronarokotteeseen on kuoltu myös.

    Onko tutkittu miten korona muunnelmineen käy ihmisen läpi, mitä jälkiä jää?
    Roketehaittoja on vaik hurmycket kuka niistä puhuu.
    Turha itkeä kaatunutta maitoa, 100v sit espanjalainen niitti väkeä, ja seuraava olikin örkki 100 vuoden päästä saattaa tulla enon kelsiturkista epidemia, jos edes Maa on olemassa, ettei vain musta aukko vie ja syö, tiedän kyllä madonreijän josta pääsee pelastukseen.

    Omikron oli tukehduttaa mut viime vappuna.
    En ottanut rokotteita joulukuussa 2023 koska en voinut.
    Oli sitten keksittyä mutta ruumiskontit totista totta. Lääkärit ja hoitajat karkaa ja siltasairaala hohtaa uutuuttaan tyhjänä.
    Mullakin on ollut omalääkäri koko ikäni niin nyt potilaat jaettiin vain ja jouduin turkkilaisen ukon luokse, joka ei ole koskaan nähnyt mua, en tiedä jos varaa ajan voiko sanoa että en mene sille vaan jollekin toiselle, en ole terkkarissa käynyt vuosiin.
    Joskus oli niin että saman perheen jäsenet eivät saaneet "perhelääkäriä" vaan yksi pääsee lääkäri X ja toinen lääkäri Y erikoista vaikka asuvat samassa kodissa samalla alueella. Silloin kuulema voi sanoa että haluaa lääkäri X ja se onnistui.
    Lääkäri X on varmaan mr parkinsson, toivon toki että saa vielä monta monta vuotta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt tuli mieleen Helsingin yliopiston tutkimus:
      Koronavirukseen sairastuneet eivät menettäneet immuunipuolustusjärjestelmäänsä taudin vuoksi.

      Poista
  90. Olen ollut kohtuuttumattoman (omg mikä sana en ole varma kirjoitinko oikein)
    sairastelija, neljän kuukauden saldo räkäflunssa, 2x vatsatauti, nyt flunssa.
    Flunssan nenä valui ja yskitti pidin lähikontaktin takia maskia.

    En usko tuohon en ole mikään perussairastelija, mutta tuon 2019 runtelun jälkeen vähänväliä. Että läheiseni saa sanoa taasko.

    Nürnbergin säännöstö, hullu hullumpi kaikkein hulluin thx sulle.
    Vai että historiallinen juttu, löytyyhän tubesta Saddan Husseinin hirttäminen koska historia.
    Kyllä se on tiedettynä että lääkärit ja arkadiamäen apinat vetää omaa köyttään vasten perusihmisiä, salataan ja peitellään, hymistellään ja valehdellaan.
    Kyllä kaikki tietää että koekaniineja on ja testataan jos kuolee se on voi voi.

    Mun yks frendi kertoi että kun kävi äitipolilla, oli verenpaineet pilvissä mutta ei ollut valmistautunut synnytykseen, joutui allekirjoittamaan jonkin paperin, muistaakseni vastuuvapauden, hänellä oli raskausmyrkytys. Just noin, en kyllä edes halua tietää miten olisi voinut käydä jos hän ei olisi allekirjoittanut.

    Unohdin mainita myös että mulla oli järkyttävä reisikipu, en ollut mtn weird tehnyt mutta uskon tuon jäätävän lihaskivun liittyvän vellovaan tautiin.
    Avatkaa silmänne hemmetin idiootit, HUS aikoo tehdä mm Lohjan sairaalaan jtn supistuksia, mutta lohjalaiset ei haluaisi.

    VastaaPoista
  91. 217 korotsurokotteita, huhuh kumoaako toinen aina toisen vai missä mennään, maksoipa ihan itse rokotteensa, luulis yliannoksen tulevan vastaan.

    VastaaPoista