maanantai 8. elokuuta 2022

Linkkikone

Helpommin linkkiä tuskin voi tehdä

Google omistaa Blogger-blogipalvelun, jossa tämäkin blogi on. Vuonna 2022 Google muutti Bloggerin kommentointia - enää omaa kommenttia ei voi esikatsella.

Huom. jos joku tietää, että miten nykyään bloggerin blogeissa esikatsellaan oma kommentti blogipostaukseen, niin vapaasti saa kertoa vinkin.

Kun kommenttien esikatselu poistui, niin sen jälkeen on täytynyt olla tarkkana, jos kommenttiin laittaa linkkejä tai muuten muotoilee HTML-koodien avulla. Erityisesti linkkien tekeminen on ollut joillekin hankalaa, kun ei voi esikatsella toimivuutta.

Päätin väsätä ongelmaan apuvälineen ja siitä tuli Linkkikone. Linkkikoneen avulla linkkikoodin tekeminen pitäisi olla helppoa. Visuaalisesti Linkkikone ei ehkä häikäise, mutta sehän ei olekaan pääasia.

LINKKIKONE

Määritä linkkisana:
Kirjoita / Liitä tähän nettiosoite:

LINKKIKONEEN OHJEITA
Linkkikone tarvitsee kaksi tietoa, linkkisanan ja nettiosoitteen (URL) - joskin nettiosoitekaan ei ole pakollinen tieto. Linkkikone näyttää HTML-koodin ilman nettiosoitettakin ja neuvoo mihin nettiosoite tulee kirjoittaa. Linkkisana on pakollinen, jos sen jättää tyhjäksi, niin kumminkin HTML-koodissa näkyy vakiolinkkisana.

Kun alkutiedot ovat määritetty, niin Näytä koodi -painikkeella saa näkyviin HTML-koodin, joka tarvitaan linkin tekemiseen. Mikäli on laittanut nettiosoitteenkin, niin silloin tehtyä linkkiä voi heti testata, että toimiiko oikein.

Kopioi koodi -painikkeella linkin HTML-koodi tallentuu ns. leikepöydälle eli tietokoneen muistiin, josta se voidaan liittää haluttuun tekstiin. Kun HTML-koodi on tietokoneen muistissa, niin voit littää sen joko hiiren oikeanpuolimmaisen napin valikon kautta tai näppäinyhdistelmällä CTRL + V (CTRL pohjassa paina V:tä)

Huom. Windowsista löytyy myös laajennettu leikepöytä.

Tee uudestaan -painikkeella voit tehdä uuden HTML-linkkikoodin.

Linkkikoneessa on vähän älyä, mikäli nettiosoite ei täytä tiettyjä vaatimuksia, niin saat ilmoituksen korjata nettiosoitetta. Mutta Linkkikonekaan ei ole täydellinen, joten sen käyttäjälläkin täytyy olla joku haju linkeistä ja nettiosoitteista.

Linkkikoneesta saat HTML-linkkikoodin, jonka voit liittää esim. blogien kommentteihin, mikäli HTML-koodit eivät tunnu olevan sinun alaasi.

Linkkikone löytyy myös tämän blogin Tietoja-sivulta.

Lue myös:
Nettiselainten niksejä

2 kommenttia:

 1. Vain sinä kykenet tähän, nyt toivottavasti sokea reettakin osaa!
  Minusta puhumattakaan, tuohon toisekseen juttuu *testaa kaikenlaista.
  Wau! Kymmenen pojoa ja papukaijamerkki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli samalla kivaa harjoittelua, aina oppii jotain uutta, kun ratkoo ongelmia =)

   Poista