maanantai 18. syyskuuta 2023

Presidenttikone

Ja presidentinvaalit 2024

Vuonna 2019 aloin testailla Bloggerissa Taulukoita ja palkkeja. Vuoden 2022 syksyllä tein Vaalikoneen sekä animaation SVG-tekniikalla. Keväällä 2023 tein Vaalikone 2.0, jossa käytin HTML-, CSS- ja JavaScript-tekniikoita. Koska presidentinvaalit on alkuvuonna 2024, niin tällä kertaa tein Presidenttikoneen, jolla jokainen voi saada haluamansa tuloksen. Presidenttikoneessa on kehitetty eteenpäin Vaalikone 2.0 -koodia.

|
KANNATUS (%)
 
Taulukkoasteikko: Tyhjä
0.0 %
0.0 %
0.0 %
0.0 %
0.0 %
0.0 %
0.0 %
0.0 %
0.0 %
0.0 %
0 %
Presidenttiehdokaskannatustutkimus xx.xx.xxxx
Virhemarginaali ± 0,0 %-yks, otos 1000 henkilöä.

Aiemmista Vaalikoneista voi lukea enemmän, millaisella "moottorilla" ja koodilla Presidenttikone toimii. Vaalikone 2.0:ssa sain jo melko hyvin liikettä palkkeihin ja prosenttilukuihin. Presidenttikoneessa tominta on vieläkin parempaa, aikalailla sellainen, johon olen pyrkinyt. Kannatuspalkit liikkuvat ja samalla prosenttiluvut kasvavat. Lopuksi taulukkoon ilmestyvät kymmenen parhaimman presidenttiehdokkaan nimet - heikoimmasta parhaimpaan. Parhaimman ehdokkaan nimi ilmestyy viimeisenä - on jännitystä. Ehdokkaita on enemmän kuin kymmenen, mutta kymmenen heistä näytetään kerralla.

Huom. Presidenttikoneessa on mukana he, jotka ovat ilmoittautuneet ryhtyvänsä presidenttiehdokkaaksi - hekin, jotka keräävät kannattajakortteja.

OMINAISUUKSIA
Taulukossa on kolme taulukkoastetta (100 %, 50 % ja 25 %). Jos parhaimman ehdokkaan prosenttiluku ylittää 50 %, niin silloin taulukkoasteikko on 100 % (voidaan pitää vakiona), jos prosenttiluku jää alle 50 %, niin silloin taulukkoa "zoomataan" näyttämään vain ensimmäiset 50 % jne. - näin palkeista saadaan pidemmät ja selkeämmät, kun tyhjää tilaa on vähemmän.

Liikkuvien palkkien pituudet muutetaan lennossa prosenttiluvuiksi, (palkkien edessä), jotka muuttuvat samaa tahtia kuin palkkien pituudet kasvavat. Prosenttilukujen alla on tarkistusluku, joka on loogisesti 100 %. Prosenttiluvut pyöristetään yhteen desimaaliin, joka johtaa joskus siihen, että tarkistusluku saattaa olla jotain muuta kuin 100 %. Tämäkin on otettu huomioon Presidenttikoneessa (bugailu muutettu ominaisuudeksi), jos tarkistusluku on jotain muuta kuin 100 %, niin silloin Presidenttikone ilmoittaa vaalivilpistä - luvut eivät täsmää.

2 kommenttia:

 1. Tiedäthän miten hauskaa tuo on ja taitavaa rakentelua, wau!
  Näpräsin niin kauan kunnes sain mieleisen ehdokkaan, joten jokainen saa mieleisensä tuloksen, yhdessä vaiheessa tuli punaisella vaalivilppi havaittu.
  Mulla on siis suosikki ja toivon että hänet valittaisiinkin.
  Metka taulukko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä on mielenkiintoista tehdä - aina oppii jotain uutta. Muutaman kerran meinasi tulla seinä vastaan, kun en millään keksinyt, että miten saan toimimaan koodin oikein. Mutta kyllä ne ongelmat ratkesi, kun vaan jaksoi miettiä - itseään pitää haastaa.

   Yhden kerran olen saanut palkin monitorista läpi, vaalivilppi oli silloin 266 %, ei pitäisi olla mahdollista, mutta niin vaan kävi =)

   Poista