perjantai 1. syyskuuta 2023

Lintuinfluenssa

Ja ihmisen kohtalo

Aloitetaan tämä kirjoitus dramaattisesti ja todetaan, että Raamatussa sanotaan, että lopunaikoina ahdinko ja taudit lisääntyvät. Aiemmin olen kirjoitellut koronaviruksesta ja jopa apinarokosta. Tällä kertaa aiheena on lintuinfluenssa.

Tanska päätti koronakriisin aikana lopettaa kaikki maan 17 miljoonaa minkkiä sen jälkeen kun osa minkeistä oli sairastunut koronavirukseen. Kesällä 2023 Suomessa etenkin lokkeja alkoi kuolla lintuinfluenssaan tuhansittain. Linnuista tauti levisi turkistarhoille, jonka jälkeen tuli pelko, että tauti mutatoituu ja tarttuu ihmisiin.

Ruokavirasto linjasi, että kaikki minkit lopetetaan tarhoilta, joilla on todettu lintuinfluenssatartunta. Lopulta uutisoitiin, että yli 100 000 eläintä määrätty lopetettavaksi ja Ruokavirasto tarkistaa Suomen jokaisen turkistarhan.

Suomessa on noin 400 turkistarhaa, joilla on arviolta 1,3 miljoonaa turkiseläintä - minkkitarhoja on noin 130. Nyt pelätään, että suomalaisilta minkkitarhoilta voisi alkaa ihmisestä toiseen tarttuva lintuinfluenssapandemia. Tämän vuoksi tanskalainen virologi onkin ehdottanut, että olisi järkevää tappaa kaikki Suomen minkit lintuinfluenssan vuoksi.

Huom. koronapandemia alkoi Kiinasta, ei olisi hyvää mainosta, jos todetaan, että ihmiselle tarttuva lintuinfluenssapandemia alkoi Suomesta.

IHMISEN KOHTALO
Joku tanskalainen voi ehdottaa, että kaikki Suomen minkit tulisi tappaa - siinä menevät terveetkin minkit, koska ovat riski.

Ajatellaan asiaa vähän tai "vähän" eri näkökulmasta. Entäpä, jos olisi joku maapallon ulkopuolinen äly, joka toteaisi ja päättäisi, että kaikki ihmiset täytyy hävittää, koska ne vain sotivat ja saastuttavat maapalloa ja jopa sen lähiympäristöä. Maapallo voidaan pelastaa, kun ihmiset tuhotaan. Maapallon ulkopuoliselle älylle ihminen saattaa olla vain eläin, joka on haitallinen maapallolle, joten ihmiset voidaan hävittää.

Linnunradan käsikirja liftareille -teoksessa näin käy ihmiskunnalle. Avaruus on täynnä elämää, josta ihminen ei ole ollut tietoinen. Avaruuden insinöörit ovat päättäneet rakentaa pikatien avaruuden halki, ihmiskuntaa ajatellen, suunnitelmissa on yksi ongelma. Avaruuspikatie on suunniteltu menemään kohdasta, jossa on maapallo. Ilmoitus suunnitelmissa on ollut nähtävissä jossain paikassa, josta sen on voinut lukea ja tehdä valituksia (50 ihmisten vuotta). Mutta koska kukaan ei ollut valittanut suunnitelmista (kukaan ihminen ei ole ollut edes tietoinen asiasta, eikä voinut tehdä valitusta), niin maapallo päätetään tuhota. Kun maapallo tuhotaan, niin silloin vasta ihmiskunta saa tietää asiasta - tulee maailmanloppu.

Raamattu opettaa, että ihminen olisi luomakunnan ylin. Maapallolla ihminen voikin olla luomakunnan ylimpänä, mutta maapallon ulkopuolella voi olla jotain mikä on ihmisenkin yläpuolella.

Huom. Jumala on antanut ihmiselle vastuun luomakunnan huolenpidosta. Ihmisen tehtävä on viljellä ja varjella luomakuntaa ja toimia tuhon voimia vastaan.

En ole aivan varma, että onko ihminen onnistunut tehtävässä, jonka Jumala on antanut ihmiselle. Näin ollen jokin maapallon ulkopuolinen äly saattaakin puuttua peliin. Ihmiskunta ei välttämättä ole kovin tärkeä, jos katsotaan asiaa maailmankaikkeuden tasolta. Maapallo voi olla ihmistä tärkeämpi, koska maapallo voi luoda ja ylläpitää uutta elämää, mutta ihminen on vain kuin maapallon syöpä, joka tuhoaa elämää.

15 kommenttia:

 1. Mutta kun ihmiset järsii omaa jalkaa ja eivät opit eli ovatten suurin osa idiootteja.
  Esim.

  Sarvet!!

  Kaiken lisäksi ihmiset pyörii ympyrää, ja menneisyys on tulevaisuutta.

  En kyllä usko että lintuinfluenssa lähti/lähtisi Suomesta, jos kerran suurinosa linnuista on muuttolintuja, huttuset levittää ties mitä, tarviiko mennä sörkkimään kaikkea. Olihan se kuva jossa jokatoinen lokki oli delannut.
  Ja vaikka linnuilla on herkkä nokka lintuinfluenssalle niin se on voi voi.

  Kettutytöt varmaan juhlii jos kaikki turkiselämät kaasutettaisiin.
  Onko btw turkkikin saastunut, olisi saanut satoja tuhansia miljoonia turkkeja.
  Itse en hyväksy aitoja turkkeja, ja Suomen talvethan ovat leutoja, mitä turkilla tekee muuta kuin keräämässä koiperhosia.

  Örkit muuntuu aina, ympäristö muuttuu, ilmastonmuutos, aina joku taho kärsii kuten säästöt niin metsät kärsii.
  Aika dramaattinen videopätkä Hitchhiker's Guide - Earth Destroyed and Guide Introduction, maapallo räjähtää tuhannen peen päreiksi.
  Ei paniikkia ei, espanjantauti niittasi väkeä ja maskikielteisiä oli, nyt sadan vuoden päästä korotsuörkki niittaa väkeä, huomioidaan että ei kaikkia puraise.
  Ja maskikielteisiä oli, ei ollut pakko jos ei taho, ihme suosituksia vain ja bussikuskit eristettiin ja rahalla ei päässyt, kuskit ei koske rupisiin hikisiin kolikoihin, ei kai vieläkään ei varmaan koskaan, en ole vähään aikaan julkisilla mennyt edes.

  Tiikerihuttunen
  Nyt kyllä oli weird hyönteinen..En kyllä kaipaa enempää örkkejä mitä ihmettä, neljä vuotta jo kun korotsu pyöri, ja pyörii ja muuntuu.
  Ja taas saamme rokotesarjan, joista osa kärsii, ja salaliitot kukoistaa.

  Se mitä raamattu opettaa, muistaako kukaan mikä on raamattu.
  Jos maapallo räjähtää, sitten odotellaan että tapahtuu ihme ja maapallo on taas idioottien temmellyskenttä.

  Mun puolesta saisi poistaa maapallolta pari ihmistä kokonaan.
  Ei edes ampua kuun pimeälle puolelle, en kaipaa seuraa.
  Vaan poistaa vaikka arskaan, voisi myös tapahtua niin että arska lähenisi ja käristäisi idiootit ja muut kunnon ihmiset.
  Mitäs jos kaasutettaisiin ihmiset?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. New York Timesissa julkaistussa kirjoituksessa arvostellaan kovasanaisesti Suomen ja Puolan toimia lintuinfluenssan torjumiseksi.

   Raamattu - maailman luetuin kirja. Mutta harvat tietää mitä siinä sanotaan. Vähän kuin Seiska =) Tai no, Seiskaa ei lue kukaan, mutta kaikki tietää sen jutut.

   Kaasutetaan ihmiset. Melko radikaaliehdotus. No, eipä sillä, holokaustin kieltäminen tulee olemaan rikos. Jätetään joka maanosaan muutama tuhat ihmistä ja katsotaan miten uusi kehitys menee. Paluu kulta-aikaan.

   Poista
 2. Luin just aamulla tuon että laki tulee ei saa kieltää holokaustia, en kyllä ymmärrä miten jotkut ajattelee se on vain paha uni.
  Yhtä tyhmää on keskustella rasismista apinamäellä, oi miksi ei sellaisia tarvitse, sen sijaan kenkää joka rasistille.
  Myös tuon että jenkeille ei riitä mitä Suomessa on tehty tai Puolassa.
  Siitä vain joka irma ja tauno teuraaksi, maybe kelpaa sitten.

  Vai että kultakausi sinne tänne tuhat ihmistä viattomina(alastomina)kirmaa muutakin kuin naapurin poikamiehen talon ympäri.

  VastaaPoista
 3. Pariisin terveysviranomaiset ovat turvautuneet ensimmäistä kertaa myrkytyksiin tiikerihyttysen torjumiseksi.

  VastaaPoista
 4. Next taitaa tulla leijonahuttunen, apinarokko, sikaflunssa, aasirokko, voi ziesus niitä riittää. (Mutta tiikerikanta kärsii)
  Sain tänään tälläisen meilin:

  Kuka siellä? Pöpö täällä. (Örkki)

  Ai se olet sinä! Muistatko minut? Ollaan tavattu useasti: työpaikalla, harrastuksissa, kaupan kassalla, sukujuhlissa – oikeastaan melkein joka paikassa! (Trumpan ja korotsupalleron lempipaikat)

  Et ehkä ole pannut merkille tapaamisiamme, eikä niistä aina ole sen kummempaa seurannutkaan, mutta kun olosuhteet ovat sattuneet kohdalle, niin ai että! (Nami nami)

  Silloin ollaan päästy pötköttelemään yhdessä oikein kunnolla, ja minä olen sanellut, mitä olet pomollesi sairauslomailmoitukseen sanonut. Monta pakettia nessuja on mennyt ja Netflixiä on katsottu niin, että silmää hiertää. Harrastukset olet voinut unohtaa, on vain ollut sinä ja minä. Eikö ole hienoa? (That's so true)

  Mutta minulla on sinulle yksi pyyntö. Pysy kaukana tasapainoisesta ruokavaliosta ja kaikenlaisista hyvän olon hömpötyksistä, niistä minä en tykkää.(Ee)

  Älä myöskään tuhlaa aikaa nukkumiseen, äläkä turhaan läträä siellä käsienpesupaikoilla. (Riittää siis että pesee kädet kerran kuussa ja kuukauden välein maassa)

  Ja älä ainakaan, ikinä, missään tapauksessa, nauti niitä suihkemuotoisia vitamiinivalmisteita. (Absolutely)

  Tästä kun pidät kiinni, niin jälleennäkemisemme on oleva riemukas ja päästään taas viettämään oikein kunnolla aikaa yhdessä! (Ouu jeee)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika erikoinen mainosposti, jos oli edes mainos.

   Poista
 5. Turkistarhausta vastustava kansalaisaloite etenee eduskuntaan. Kansalaisaloite keräsi 50 000 allekirjoitusta huomattavan nopeasti.

  Yle:
  Yli puolet kansanedustajista kieltäisi turkistarhauksen Suomessa.

  VastaaPoista
 6. Kiinassa leviää uusi nopeasti muuntuva lintuinfluenssavirus.

  Ruotsista löytyi afrikkalaista sikaruttoa.

  VastaaPoista
 7. Nyt tulee Nipah!

  WHO:n mukaan Nipah-virusinfektio tappaa jopa 45–70 % kantajistaan.

  VastaaPoista
 8. Lintuinfluenssaa on tavattu jo lähes joka puolelta maailmaa, muun muassa Huippuvuorilta ja Galápagossaarilta. Tutkija pelkää, että virus leviää pian myös Etelämantereelle.

  VastaaPoista
 9. Ruokavirasto:
  Lintuinfluenssa ei aiheuta enää riskiä.

  VastaaPoista
 10. Enpä ole kuullutkaan Nipahista, odotan siis Pavehia, next pandemia voi siis tulla lepakoista kuten arvelin.
  Taudit ja paska juttu leviää aasta ööhön, nollasta traagiseen.

  En ole kettutyttö mutta vastustan turkistarhausta.

  VastaaPoista
 11. Metsäkirvinen, käpytikka, harmaasieppo, pajusirkku, panosorsa.

  "Enää ei ole niin paljon lintuja kuin 1970-luvulla. (tosin en tuota tiedä kun en ollut edes pilkkeenä isäni silmissä, mutta 2024 lintuja on pilvin pimein) mutta avohakkuut ovat vaikuttaneet monen lajiin. Pikkulinnut eivät halua mennä isoille aukeille, joista haukka syö ne heti. Ja vanhoja kuusikoita on enää tosi vähän” sanoo Lintuharrastaja Kari Degerstedt

  Maankäyttö on muuttunut myös talvehtimisalueilla Afrikassa, ja muuttomatkalla on Ranska, jossa peltosirkkua on pidetty herkkuruokana, ja kiinalaiset salakuljettaa pääskysenpesiä.

  Uusia levittäytyjiä ovat jalohaikara ja tulipäähippiäinen,, jotka ovat tulleet ilmaston lämpenemisen myötä. Hätää kärsimässä ovat pohjoiset lajit, kuten vuorihemppo ja merisirri.

  Isobroidini lähti anivarhain bongaamaan lintuja lintukirjan kanssa, tunnollisesti kirjasi linnunnimen ja kelloajan, liekö aika tullut pitkäksi mutta joukossa oli ufokin näkynyt kelloaikoineen.

  Weirdsana tuo anivarhain piti kuukkeloida kysyi tarkoitiko anjovista.

  Hyönteistutkija ja professori Marko Mutasen mukaan on teoriassa mahdollista, että tulevaisuudessa Suomeen saapuu hyönteislajeja, jotka levittävät uusia tauteja.

  Suomessa tunnetaan ainakin yli 24 000 eri hyönteislajia.
  Osa uusista lajeista on tulokaslajeja, mikä tarkoittaa sitä, että eliöt saapuvat Suomeen omin voimin luonnollisesti leviämällä.

  Ongelmia seuraa pääasiassa haitallisista vieraslajeista, jotka ovat yksi keskeisistä luontokadon aiheuttajista. Mutanen onkin tauteja huolestuneempi luonnon monimuotoisuuden katoamisesta vieraslajien vuoksi.

  Kesällä 2022 Porin rannikkoseudulla tehtiin yllättävä löytö. Hyönteistutkija Lorna Culverwell törmäsi hyttyslajiin, jota ei oltu ennen tavattu Suomessa.

  Löytö säikäytti suomalaiset, sillä uusi tulokas voi levittää ikävää virusta.

  Se ei ole ainoa Suomeen viime vuosina levinnyt hyönteinen, joka voi tartuttaa ihmisiin tauteja. Asiantuntijat kertovat, millaisia inhottavia ötököitä luonnostamme löytyy – ja joiden pelätään yleistyvän.

  Lorna Culverwellin löytämä hyttynen tunnetaan nimellä Culex modestus, ja se on 44:s Suomesta löydetty hyttyslaji, Helsingin yliopiston kertoi.

  Etelä-Euroopassa hyttynen tunnetaan Länsi-Niilin viruksen levittäjänä. Virus voi levitä lintujen, hyttysten ja ihmisten sekä hevosten välillä.

  Länsi-Niilin virus aiheuttaa tyypillisesti lievän infektion, jonka oireita ovat esimerkiksi kuume, päänsärky ja lihaskivut. Harvinaisissa tapauksissa virus voi aiheuttaa hermosto-oireita. Vähän kuin korotsu.

  Ehdotan tiivistä verkkoa Suomen ympäri, ei tule muuttolintuja tai pääse pois, miksi pitäisi kun ilmastonmuutos täällä, mutta en ole pariin vuoteen tavannut huttusia, pahempia olivat cityhuttuset äänenettömiä piruja.

  VastaaPoista