perjantai 14. helmikuuta 2020

Ilmestyskirjan ratsastajat ja Lucifer

Pohdintaa lopun ajoista: luterilainen ja jehovan todistajien näkemys

Ilm. 6:1-8:
1. Minä näin, kuinka Karitsa avasi ensimmäisen seitsemästä sinetistä, ja kuulin yhden neljästä olennosta sanovan ukkosen tavoin jylisevällä äänellä: »Tule!»
2. Ja siinä samassa näin valkoisen hevosen, ja sillä, joka istui hevosen selässä, oli jousi. Hänelle annettiin seppele, ja seppelöitynä voittajana hän lähti uusia voittoja kohti.

3. Kun Karitsa avasi toisen sinetin, kuulin toisen olennon sanovan: »Tule!»
4. Nyt tuli esiin toinen, tulipunainen hevonen. Sille, joka istui hevosen selässä, annettiin valta riistää rauha maan päältä ja panna ihmiset tappamaan toisiaan. Hänelle annettiin iso miekka.

5. Kun Karitsa avasi kolmannen sinetin, kuulin kolmannen olennon sanovan: »Tule!» Siinä samassa näin mustan hevosen, ja sillä, joka istui hevosen selässä, oli kädessään vaaka.
6. Minä kuulin äänen, joka tuntui tulevan noiden neljän olennon keskeltä, ja se sanoi: »Mitta vehnää denaarilla, ohraa kolme mittaa. Öljyyn ja viiniin älä koske.»

7. Kun Karitsa avasi neljännen sinetin, kuulin neljännen olennon sanovan: »Tule!»
8. Siinä samassa näin tuhkanharmaan hevosen. Se, joka istui hevosen selässä, oli nimeltään Kuolema, ja sen jäljessä tuli Tuonela. Ratsastajille annettiin valta neljänteen osaan maata, ne saivat tappaa miekalla, nälällä ja rutolla ja jättää loput villipetojen kynsiin.

Näin Raamatussa kuvaillaan kuuluisia Ilmestyskirjan neljää ratsastajaa.

Valkoisella hevosella ratsastava
Hän on seppelöity voittaja, jolla on selässään jousi. Perinteisen kristillisen näkemyksen mukaan kyseessä on kansoja harhauttava Antikristus. Antikristus valkoisella hevosella yrittää näyttää Kristukselta, joka tulee valkoisella hevosella.

Tulipunaisella hevosella ratsastava
Tämä miekalla varustettu ratsastaja tuo mukanaan sotia maan päälle.

Mustalla hevosella ratsastava
Sodat aiheuttavat nälänhätää ja puutetta. Maailmantalous järkkyy ja inflaatio laskee rahan arvoa, hinnat nousevat - köyhyyttä.

Tuhkanharmaalla hevosella ratsastava
Sotien ja ahdingon jälkeen saapuu Kuolema, jota seuraa Tuonela. Ne tuovat taudit sekä lisää sotia ja ahdinkoa.

Ilmestyskirjan ratsastajat liitetään maailmanloppuun, lopun aikoihin, tai toisin sanoen Jeesuksen toiseen tulemiseen.

Tällä hetkellä Covid-19 eli koronavirus leviää maailmalla. Venäläiset mediat vihjailevat, että Koronan kehitti Yhdysvallat, tarkoituksena on saada Kiinan talous polvilleen. Korona olisi siis biologinen ase, joka tarttuu vain aasialaisiin. Mutta taitaapa Venäjä harrastaa vain tuttuun tyyliinsä informaatiosotaa - venäjä on ollut aina vähän ketku. Ei pidä myöskään unohtaa Venäjän Krimin niemimaan miehitystä.

Kesällä 2019 Amazonin metsää paloi ja loppuvuodesta 2019 alkoi Australian maastopalot. Australian palot saattavat tehdä koaloista erittäin uhanalaisen lajin. YK:n mukaan ihmiskunnalla on aikaa 10 vuotta pysäyttää eliölajien sukupuutto ja maapallon saastuminen. Tällä hetkellä sukupuuttoon kuolee eliölajeja tuhansia kertoja nopeammin kuin mitä ilman ihmisen vaikutusta tapahtuisi.Seuraava sukupolvi ei ehkä näe koralleja ja norsuja.

Ilmastonmuutoskin on yksi ongelma, joka pitäisi ratkaista. Etelämantereella tehtiin lämpöennätys, joka oli +18,3 astetta. Suomen hallitus on linjannut tekevänsä Suomesta hiilineutraalin jo vuoteen 2035 mennessä. Suomen tekemiset eivät vaikuta mitään ilmastonmuutokseen, Suomi on niin pieni tekijä asiassa. Kiinan ja Yhdysvaltojen tekemät asiat jo vaikuttaisikin, mutta nihkeää on ollut.

Afrikassa on kunnon Raamatullinen vitsaus. Neliökilometrillä 150 miljoonaa heinäsirkkaa ja heinäsirkkojen määrä voi kasvaa jopa 400-kertaiseksi kesään mennessä. Pieni parvi voi syödä päivässä saman määrän ravintoa kuin 35 000 ihmistä.

Raamatun tapahtumien ydinalue eli Lähi-itä on ollut läpi historian enemmän tai vähemmän sotaherkkää aluetta. Vuonna 1948 Palestiinan alueelle perustettiin Israel. Vuonna 1988 perustettiin Palestiinan valtio, mutta esimerkiksi Suomi ei ole tunnustanut Palestiinan valtiota valtioksi. Asiaan liittyvät myös Gazan kaista ja Länsiranta. Kaiken tämän sekasotkun keskipiste on kuuluisa Jerusalem, joka on juutalaisuuden, kristinuskon ja islamin pyhä kaupunki. Sekä israelilaiset että palestiinalaiset väittävät Jerusalemia pääkaupungikseen, mutta kummankaan väite ei ole laajalti tunnustettu kansainvälisesti.

Vuonna 2017 Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump ilmoitti, että Yhdysvallat tunnustaa Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi. Joidenkin mielestä silloin avattiin Helvetin portit ja YK tyrmäsi Yhdysvaltojen päätöksen.

Alkuvuonna 2020 Donald Trump julkaisi omasta mielestään mahtavan Lähi-idän rauhanssuunnitelman. Asiassa oli vain yksi ongelma, vuoden 2017 jälkeen Yhdysvallat ei ollut neuvotelleet palestiinalaisten kanssa - vuonna 2017 Trump julisti Jerusalemin Israelin pääkaupunniksi.

VALKOISEN RATSASTAJAN ARVOITUS
Ilmestyskirjan ensimmäisen sinetin valkoisen ratsastajan sanotaan olevan Antikristus (väärä profeetta), joka koittaa näyttäytyä pelastajana, mutta onkin harhauttaja.

Huom. Got questions -sivustolla vastaavat heidän omien sanojen mukaan kristinuskon ammattilaiset.

Donald Trump valittiin valkoiseen taloon. Valkoisen talon voimalla Trump sekoittaa pakkoja. Venäjän presidentti Vladimir Putinin on nähty ratsastavan valkoisten hevosten kanssa - hän itse valitsi kyllä ruskean hevosen. Pohjois-Korean Kim Jong-Un tykkää ratsastaa valkoisella hevosella pyhälle vuorelle. Siinä muutama vaihtoehto.

Asia ei kumminkaan ole yksiselitteinen, sillä tuo ensimmäisen sinetin valkoinen ratsastaja voi myös olla itse Jeesus Kristus. Näin ajattelevat muun muassa Jehovan todistajat.
Ilm. 19:11-16:
11. Minä näin taivaan avoinna: näin valkoisen hevosen ja sen selässä miehen. Hän on uskollinen ja totuudellinen, hän tuomitsee ja taistelee vanhurskaasti.
12. Hänen silmänsä olivat kuin tulen liekit, hänellä oli päässään monta kruunua, ja häneen oli kirjoitettu nimi, jota ei tunne kukaan muu kuin hän itse.
13. Hänellä oli pukunaan vereen kastettu viitta, ja hänen nimensä on Jumalan Sana.
14. Hänen jäljessään tulivat taivaan sotajoukot, valkoisilla hevosilla ratsastavat soturit, joiden puku oli hohtavan valkeaa pellavaa.
15. Hänen suustaan lähtee terävä miekka. Sillä miekalla hän lyö kansoja, hän paimentaa niitä rautaisella sauvalla ja polkee viinikuurnassa kaikkivaltiaan Jumalan hehkuvan vihan viinin.
16. Hänen viittaansa on reiden kohdalle kirjoitettu nimi: kuninkaiden Kuningas, herrojen Herra.
Valkoinen ratsastaja on Jeesus Kristus -näkökulmaa perustellaan tuolla Ilm. 19:11-16 -pätkällä - siinä mainitaan valkoinen hevonen, kuten Ilm. 6:2. Tosin Ilm. 6. ratsastajalla on jousi selässään ja päässään seppele. Ilm. 19. ratsastajalla on terävä miekka (joka tulee suusta) ja rautainen sauva sekä päässään monta kruunua (suomeksi ainakin eri asia kuin seppele). Näin ollen sanoisin, että kyseessä on eri hahmot.

Ilm. 6. mainitaan kolme muuta hahmoa, jotka ovat negatiivisia, joten miksi siinä kohdassa mainittaisiin Jeesus Kristus vain muutamalla lauseella. Jeesus ei sovi kolmen muun joukkoon - epäloogista. Ilmestyskirja on kyllä muutenkin vaikeaselkoista luettavaa, joten tulkintaeroja syntyy.

Ilm. 19. ratsastajalla on mukanaan Taivaan sotajoukot ja kun lukee hieman eteenpäin, niin käy ilmi, että kyseessä on vaihe, jossa Peto ja väärä profeetta vangitaan.
Ilm. 19:19-21:
19. Sitten näin, että peto ja maailman kuninkaat sotajoukkoineen olivat kokoontuneet yhteen käydäkseen taisteluun ratsastajaa ja hänen sotajoukkoaan vastaan.
20. Mutta peto otettiin kiinni, samoin väärä profeetta, joka pedon nimissä oli tehnyt tunnustekoja ja johtanut harhaan sen merkin ottaneet ja sen kuvaa kumartaneet ihmiset. Ne molemmat heitettiin elävinä tuliseen järveen rikinkatkuisten lieskojen keskelle.
21. Loput saivat surmansa miekasta, joka lähti ratsastajan suusta, ja kaikki linnut söivät heidän lihastaan itsensä kylläisiksi.
LUCIFER
Luterilaisen kirkon mukaan Saatana (Peto) on jo kauan sitten hävinnyt ratkaisevan taistelun Jumalaa vastaan. Mutta milloin Saatana eli Lucifer (Valonkantaja) arkkienkeli lankesi syntiin?
Jes. 14:12-14:
12. Voi, sinä putosit taivaalta, sinä Kointähti, sarastuksen poika! Alas maahan sinut survaistiin, sinä kansojen kukistaja.»
13. Etkö juuri sinä sydämessäsi sanonut: »Minä tahdon nousta taivaisiin! Minä pystytän valtaistuimeni Jumalan tähtiä korkeammalle, minä tahdon istua jumalten vuorella kaukana pohjoisessa,
14. minä nousen pilviä ylemmäksi, olen korottava itseni Korkeimman vertaiseksi.»
Lucifer ylpistyi ja alkoi sanoa "Minä haluan...", tästä alkoi synti, johon ensimmäisenä lankesi Jumalan edessä vartioinut Lucifer arkkienkeli. Synti oli olemassa jo ennen kuin ihminen lankesi syntiin. Saatanaa ja muita langenneita enkeleitä ei heti häädetty Taivaasta.
Job 2:1:
1. Eräänä päivänä Jumalan pojat tulivat taas koolle ja asettuivat Herran eteen. Myös Saatana oli heidän joukossaan.
Jumala antoi Saatanalle luvan koetella Jobin uskoa Jumalaan, mutta Saatanalla ei ollut lupa surmata Jobia. Job eli noin 2000 vuotta ennen Jeesusta.

Aadamin ja Eevan hedelmäepisodin aikaan Saatana tekeytyi käärmeeksi ja houkutteli ihmistä ylpeyden kautta syntiin. Käärme sanoi, että ihmisestä tulisi Jumalan kaltainen, jos syö kielletyn hedelmän.
1. Moos. 3:1-5:
1. Käärme oli kavalin kaikista eläimistä, jotka Herra Jumala oli luonut. Se sanoi naiselle: »Onko Jumala todella sanonut: ’Te ette saa syödä mistään puutarhan puusta’?»
2. Nainen vastasi käärmeelle: »Kyllä me saamme syödä puutarhan puiden hedelmiä.
3. Vain siitä puusta, joka on keskellä paratiisia, Jumala on sanonut: ’Älkää syökö sen hedelmiä, älkää edes koskeko niihin, ettette kuolisi.’»
4. Silloin käärme sanoi naiselle: »Ei, ette te kuole.
5. Mutta Jumala tietää, että niin pian kuin te syötte siitä, teidän silmänne avautuvat ja teistä tulee Jumalan kaltaisia, niin että tiedätte kaiken, sekä hyvän että pahan.»
Minkälainen käärme oli alkujaan, oliko käärmeellä jalat? Koska Jumala kirosi käärmeen.
1. Moos. 3:14-15:
14. Herra Jumala sanoi käärmeelle:
– Koska tämän teit, olet kirottu. Toisin kuin muut eläimet, karja ja pedot, sinun on madeltava vatsallasi ja syötävä maan tomua niin kauan kuin elät.
15. Ja minä panen vihan sinun ja naisen välille ja sinun sukusi ja hänen sukunsa välille:
ihminen on iskevä sinun pääsi murskaksi, ja sinä olet iskevä häntä kantapäähän.
Jos kerta Saatana oli tuolloin käärmeen muodossa, niin Jumala olisi varmaan senkin tiennyt, mutta nyt Jumala kuin rankaisi kaikkia käärmeitä, ottamalla jalat pois? Kuin käärmeiden perisynti.

Se miten Raamatussa eläimet puhuvat ja ihmiset ymmärtävät eläimiä, niin taitaa olla jo toinen tarina.

Saatanaa ei voitu häätää Jumalan valtakunnasta, sillä se syytti (päivin ja öin) ihmistä syntiseksi ja tottahan se olikin, ihminen oli langennut syntiin, Saatana oli oikeassa.

Milloin Saatana syöstiin Taivaasta maahan? Kun Jeesus kuoli ristillä, niin silloin Jeesus oli sovittanut kaikkien ihmisten synnit. Kaikkien syntien rangaistukset oli sovitettu, eikä Saatana voinut enää syyttää ihmistä synneistä. Tällöin Saatanalta estettiin pääsy Jumalan valtaistuimen eteen.
Ilm. 12:7-9:
7. Taivaassa syttyi sota. Mikael ja hänen enkelinsä kävivät taisteluun lohikäärmettä vastaan. Lohikäärme enkeleineen teki vastarintaa
8. mutta kärsi tappion, eikä sille ja sen joukolle ollut enää sijaa taivaassa.
9. Tuo suuri lohikäärme, tuo muinaisaikojen käärme, jota kutsutaan Paholaiseksi ja Saatanaksi, tuo koko ihmiskunnan eksyttäjä, syöstiin maan päälle, ja samoin syöstiin alas sen enkelit.
Huom. Tämän näkemyksen vahvistaa myös Luterilainen.net, jota ylläpitää Lähetyshiippakunta, jonka taustajoukoissa on muun muassa Luther-säätiö.

Ajanlaskumme alussa, vuonna 33 (noin 2000 vuotta sitten) Jeesus kuoli ristillä ja silloin Taivaassa syttyi taistelu Saatanaa vastaan.
Ilm. 12:12:
12. Iloitkaa siis, taivaat ja te taivaiden asukkaat! Mutta voi maata ja merta – Saatana on laskeutunut teidän luoksenne! Se on raivon vallassa, sillä se tietää, että sen aika on lyhyt.
Näin ollen luterilaisen kirkon mukaan Saatana hävisi ratkaisevan taistelunsa Jumalaa vastaan noin 2000 vuotta sitten. Edessä on enää loppunäytös, jonka lopputulos on tiedossa - Ilm. 19:19-21.

JEHOVAN TODISTAJIEN RAAMATUNTULKINTAA
Luterilaisen näkemyksen mukaan Ilmestyskirjan ratsastajien valkoisella hevosella tuleva on Antikristus, mutta jehovien näkemyksen mukaan se onkin Jeesus kristus - vastakkaiset näkemykset. Luterilaisen näkemyksen mukaan Saatanalla oli pääsy Jumalan valtaistuimen eteen ainakin 4000 vuotta - Aadamista Jeesuksen kuolemaan, lankesi syntiin jo ennen ihmistä. Jonka jälkeen Saatanalta estettiin pääsy Taivaaseen.

Jehovan todistajien mukaan Jeesuksen kuolema ei ollut Taivaallisen taistelun ajankohta vaan vuosi 1914. Tätä ajatusta tuetaan seuraavilla Raamatun kohdilla.
Hepr. 10:12-13:
12. Kristus sitä vastoin on uhrannut yhden ainoan syntiuhrin ja asettunut pysyvästi istuimelleen Jumalan oikealle puolelle.
13. Hän odottaa siellä, kunnes hänen vihollisensa pannaan korokkeeksi hänen jalkojensa alle
Matt. 24:3,6-8:
3.Kun Jeesus sitten istui Öljymäellä eikä siellä ollut muita, opetuslapset tulivat hänen luokseen ja kyselivät: »Sano meille, milloin se kaikki tapahtuu. Mikä on merkkinä sinun tulostasi ja tämän maailman lopusta?»

6. Te kuulette taistelun ääniä ja sanomia sodista, mutta älkää antako sen pelästyttää itseänne. Niin täytyy käydä, mutta vielä ei loppu ole käsillä.
7. Kansa nousee kansaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan, ja joka puolella on nälänhätää ja maanjäristyksiä.
8. Mutta kaikki tämä on vasta synnytystuskien alkua.
Raamatullisilla laskukaavoilla ja tulipunaisella hevosella ratsastavan (sota) kautta päädytään vuoteen 1914, jolloin syttyi 1. maailmansota. Silloin Saatana syöstiin ihmisten keskuuteen maahan, mutta jehovan todistajat sanovat, että Saatana on jossain maan läheisyydessä. Koimme lisää sotaa, kurjuutta ja tauteja. Jehovan todistajien mukaan vuonna 1914 Saatana syöstiin Taivaasta ja se tietää, että hänellä on vähän aikaa, joten raivon kohteena on Jumalan luomat ihmiset. 2. maailmansota ja espanjantauti ovat esimerkkejä Saatanan vaikutuksesta maassa jehovan todistajien mukaan. Vuodesta 1914 alkoi siis lopun ajat.

HELVETTI
Mielenkiintoisaa on, että jehovan todistajat eivät usko Helvettiin - ikuiseen kadotukseen. Tämän logiikan kyllä ymmärtää, jos kerta lopulta Pahuus hävitetään lopulta kokonaan, niin sehän ei ole ikuista. Vain Jumalan valtakunta on ikuinen.
Ilm. 21:3-4,8:
3. Ja minä kuulin valtaistuimen luota voimakkaan äänen, joka sanoi: »Katso, Jumalan asuinsija ihmisten keskellä! Hän asuu heidän luonaan, ja heistä tulee hänen kansansa. Jumala itse on heidän luonaan,
4. ja hän pyyhkii heidän silmistään joka ainoan kyyneleen. Kuolemaa ei enää ole, ei murhetta, valitusta eikä vaivaa, sillä kaikki entinen on kadonnut.»

8. Mutta pelkurit, luopiot ja iljetysten kumartajat, murhamiehet ja irstailijat, noidat, epäjumalien palvelijat ja kaikki valheen orjat saavat tämän palkan: he joutuvat tuliseen järveen rikinkatkuisten lieskojen keskelle. Tämä on toinen kuolema.»
SIELU JA ANNIHILAATIO
Asia on kyllä mutkikas. Jehovan todistajat eivät usko ikuiseen sieluun. Kun ihminen kuolee, hän lakkaa olemasta. Myöhemmin Jumala muistaa kuoleetkin ihmiset ja luo heidät uudestaan "kaikki entinen on kadonnut". He, jotka eivät pääse uuteen luotuun maailmaan, kokevat annihilaation, jonka jälkeen he ovat täysin poissa kuin heitä ei olisi koskaan ollutkaan.


Raamatussa on kaksi kuolemaa. Ensimmäinen kuolema on syntiinlankeemus eli Jumalasta erkaantuminen (hengellinen kuolema). Toinen kuolema on fyysisen kuoleman jälkeen, jos joutuu ns. kadotukseen - näin ainakin luterilaisuudessa.

Raamatusta löytyy kohtia, joissa mainitaan ikuinen kadotus kärsimyksineen, mutta jehovan todistajat eivät usko Jumalan olevan niin raaka. Heille ns. kadotus on annihilaatio, jossa Olemus vain pyyhitään pois, sielu lakkaa olemasta, eikä sitä ole enää missään, eikä kukaan muistakaan sen olleen.

KOLMINAISUUSOPPI ELI ISÄ, POIKA JA PYHÄ HENKI
Joh. 1:1 (perinteinen versio):
1. Alussa oli Sana. Sana oli Jumalan luona, ja Sana oli Jumala.
Joh. 1:1 (jehovan todistajien versio):
1. Alussa oli Sana. Sana oli Jumalan luona, ja Sana oli jumala.
Tämä on eräs Raamatun kohta, joka on ehkä suurimpia opillisia eroja luterilaisen ja jehovan todistajien näkemyksien välillä. Yksi sana, tai oikeastaan vain kirjainkoko, kuinka se voi olla niin merkittävä ero?
Joh. 1:2-5,14:
2. Jo alussa Sana oli Jumalan luona.
3. Kaikki syntyi Sanan voimalla. Mikään, mikä on syntynyt, ei ole syntynyt ilman häntä.
4. Hänessä oli elämä, ja elämä oli ihmisten valo.
5. Valo loistaa pimeydessä, pimeys ei ole saanut sitä valtaansa.

14. Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme. Me saimme katsella hänen kirkkauttaan, kirkkautta, jonka Isä ainoalle Pojalle antaa. Hän oli täynnä armoa ja totuutta.
Taustalla on käytäntö, että jos tarkoittaa kristinuskon jumalaa, niin silloin se kuuluisi kirjoittaa muotoon Jumala. Jos kirjoittaa jumala, niin se voi olla mikä vain jumala tai jumalallinen. Tätä sääntöä minäkin olen pyrkinyt käyttämään ja ehkä muissakin yhteyksissä: totuus voi olla mikä vain totuus, mutta Totuus on jokin jumalallinen totuus jne.

Mikäli olen oikein sisäistänyt tämän skisman, niin luterilaisille tuon kohdan Sana on sama kuin Jumala, mutta jehovan todistajille se on Jeesus - eivät usko kolminaisuusoppiin. Täytyy kyllä myöntää, että kolminaisuusoppia on vaikea sisäistää. Itse kannatan emanaatio-oppia (gnostilainen malli), ehkä samansuuntainen kuin jehovan todistajien tyyli.

Lyhyesti muotoiltuna, on olemassa yksi Jumala, joka loi (tai sai aikaan) Sanan eli Jeesuksen. Jeesus ilmestyi ensimmäisenä ja Jeesus on ainoa, minkä Jumala on itse suoraan luonut, sillä muut asiat loi Sana eli Jeesus Jumalan tahdon mukaisesti.
Joh. 14:1-7:
1. »Älköön sydämenne olko levoton. Uskokaa Jumalaan ja uskokaa minuun.
2. Minun Isäni kodissa on monta huonetta – enhän minä muuten sanoisi, että menen valmistamaan teille asuinsijan.
3. Minä menen valmistamaan teille sijaa mutta tulen sitten takaisin ja noudan teidät luokseni, jotta saisitte olla siellä missä minä olen.
4. Te tiedätte kyllä tien sinne minne minä menen.»
5. Tuomas sanoi hänelle: »Herra, emme me tiedä, minne sinä menet. Kuinka voisimme tuntea tien?»
6. Jeesus vastasi: »Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani.
7. Jos te tunnette minut, opitte tuntemaan myös minun Isäni. Te tunnette hänet jo nyt, olettehan nähneet hänet.»
Kolminaisuusoppi on siksi vaikea, koska kuten näemme, niin Raamatussa erotellaan selkeästi Isä ja Poika. Jeesuksen osuutta luomistyöhön voi vahvistaa tuo, että vain Jeesuksen kautta pääsee Isän luo. Raamattu opettaa rukoilemaan Isää, mutta Jeesuksen nimessä - Jeesus toimii Isänsä tahdon mukaisesti. Ihminen on yhteydessä Jumalaan Jeesuksen kautta?
1. Kor. 8:6:
6. meillä on vain yksi Jumala, Isä. Hänestä on kaikki lähtöisin, ja hänen luokseen olemme matkalla. Meillä on vain yksi Herra, Jeesus Kristus. Hänen välityksellään on kaikki luotu, niin myös meidät.
Hepr. 1:2-3:
2. mutta näinä viimeisinä aikoina hän on puhunut meille Pojassaan, jonka hän on pannut kaiken perilliseksi ja jonka välityksellä hän myös on luonut maailmat.
3. Poika on Jumalan sädehtivä kirkkaus, hänen olemuksensa kuva, ja hän ylläpitää kaikkea olemassa olevaa sanansa voimalla. Toimitettuaan puhdistuksen synneistä hän on asettunut korkeuksissa istuimelleen Majesteetin oikealle puolelle.
Kol. 1:15-17:
15. Hän on näkymättömän Jumalan kuva, esikoinen, ennen koko luomakuntaa syntynyt.
16. Hänen välityksellään luotiin kaikki, kaikki mitä on taivaissa ja maan päällä, näkyvä ja näkymätön, valtaistuimet, herruudet, kaikki vallat ja voimat. Kaikki on luotu hänen kauttaan ja häntä varten.
17. Hän on ollut olemassa ennen kaikkea muuta, ja hän pitää kaiken koossa.
Huom. Gnostilaisuuden mukaan meidät loi Demiurgi-luojajumala.

Kristinuskon kolminaisuusoppi vakiinnutettiin vuonna 325 Nikean kirkolliskokouksessa muotoon "Isän kanssa yhtä olemusta" ja selvennettiin vuonna 381 muotoon "Yksi olemus, kolme persoonaa". Kolminaisuusoppi lyötiin lukkoon vuonna 451. Minunkin on vaikea löytää Raamatusta kohtia, jotka tukisivat selkeästi tätä oppia. Tämän vuoksi tukeudunkin helpommin tajuttavaan emanaatio-oppiin, jossa Korkeampi voima jakaa itseään "alaspäin" ja toimii niiden ilmentymien kautta.
Matt. 28:18-19:
18. Jeesus tuli heidän luokseen ja puhui heille näin: »Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä.
19. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen
Harvassa on kohdat, joissa mainitaan Isä, Poika ja Pyhä Henki. Tuossakin voidaan antaa ymmärtää, että Jeesus on luonut kaiken.

Luterilaisuudessa Pyhä Henki on yksi Jumalan kolmesta persoonasta, Pyhä Henki on Jumala. Jehovan todistajille Pyhä Henki on Jumalan vaikuttavaa voimaa, heille se ei ole persoona.

Juutalaisetkin hylkäävät kolminaisuusopin, joka on kyllä paradoksaalista, sillä olihan Jeesuskin juutalainen. Toisaalta, tämähän voi myös tarkoittaa, että kolminaisuusoppi on harhaoppi - lyötiinhän se lukkoon vasta 450-luvulla.

YHTEENVETOA
"Ystävä hyvä, elämme lopun aikoja", näin voisi tuumata eräs pappi nimeltään Isä Nitro. Jo 2000 vuotta, jokainen sukupolvi on elänyt lopun aikoja. Jokaisen sukupolven aikana on tapahtunut enemmän tai vähemmän jotain mikä voisi viitata maailmanlopun ennusmerkkeihin. Vuonna 2019 Kauneimmat joululaulut sai kirkossa yllättävän käänteen, kirkkoherra julisti maailmanlopun tulevan vuonna 2040. Myöhemmin hän korjasi hieman asiaa. Eipä sillä, maailmanloppu tulee joka toinen vuosi - lista on pitkä.

Lopun aikoina on katastrofeja, sotaa, kurjuutta, tauteja jne. - ainahan niitä on ollut? Raamatun mukaan niin kuuluukin olla, ne on lopun aikojen "synnytyskipuja". Joidenkin mukaan Pahuus on ahdettu nurkkaan ja kaikki vääryys alkaa tulla esiin/pintaan - kiehuu pois. Tämä "kiehuminen" ei ole helppoa aikaa, tuntuu, että mihinkään ei voi luottaa, kun kaikkialla paljastuu jotain vääryyttä ja maapallokin tuntuu suuttuneen ihmisille. Ilmasto muuttuu, on kuivuutta ja tulvia sekä muuta ikävää. Maanjäristyksiä ja tulivuorenpurkauksia, tällaiset ilmiöt tuntuu kiihtyneen 2000-luvulla.
Ilm. 9:15:
15. Niin päästettiin irti nämä neljä enkeliä, jotka olivat valmiina tätä tuntia, päivää, kuukautta ja vuotta varten: niiden oli määrä surmata kolmannes ihmiskunnasta.
Koronavirus, joka tunnetaan nykyään myös nimellä Covid-19, voi tartuttaa jopa 60 % maailman väestöstä - ainakin teoriassa. Hyönteisten maailmanlopusta uutisoidaan samalla, kun Afrikassa kärsitään heinäsirkka-invaasiosta. Ilmestyskirjassakin kyllä mainitaan heinäsirkat, mutta hyvin mystisesti.
Ilm. 9:1-10:
1. Viides enkeli puhalsi torveensa. Silloin minä näin, että taivaasta oli pudonnut maahan tähti. Sille annettiin syvyyden kuilun avain,
2. ja se avasi tuon syvyyteen vievän kuilun. Kuilusta nousi savua kuin suuresta uunista, ja savu pimensi auringon ja ilman.
3. Savusta levisi maan päälle heinäsirkkoja, ja niille annettiin sama valta kuin on skorpioneilla maan päällä.
4. Niille sanottiin, etteivät ne saa vahingoittaa kedon ruohoa eivätkä mitään muutakaan vihantaa eivätkä yhtään puuta, vaan ainoastaan niitä ihmisiä, joilla ei ole otsassaan Jumalan sinettiä.
5. Heitäkään ne eivät saaneet tappaa, ainoastaan piinata viiden kuukauden ajan. Tuska, jonka ne ihmiselle tuottavat, on samanlainen kuin skorpionin piston tuottama.
6. Sinä aikana ihmiset etsivät kuolemaa mutta eivät löydä, he haluavat kuolla, mutta kuolema pakenee heitä.
7. Heinäsirkat olivat näöltään kuin taisteluun varustettuja hevosia. Niillä oli päässään kullalta kimaltavat seppeleet, niiden kasvot olivat kuin ihmisen kasvot,
8. ja niillä oli naisen tukan kaltainen tukka. Niiden hampaat olivat kuin leijonan hampaat,
9. ja niillä oli rintapanssarit, jotka olivat kuin rautaa. Niiden siivistä lähti samanlainen jyminä kuin sotavaunuista, joita monet hevoset täyttä laukkaa vetävät taisteluun.
10. Niillä oli pyrstö ja pistin kuin skorpioneilla, ja pyrstöllään ne saivat tehdä ihmisille pahaa viiden kuukauden ajan.
Kesällä 2018 oli paljon ampiaisia, ainakin Suomessa. Mutta yleisesti ottaen meneillään on hyönteiskato, joka ei lupaa hyvää ihmiskunnallekaan. Ilmastonmuutos on totta, sanoi Donald Trump siitä mitä hyvänsä. 20-vuotias ihminenkin voi tämän todeta, kuinka ilmasto on muuttunut 20 vuoden aikana. Suomessa 2019-2020 talvi on ollut erikoinen, etelässä ei ole ollut lunta juurikaan ja lapissa lunta on riittänyt. Pingviinien määrä on vähentynyt dramaattisesti Antarktiksen yhdyskunnissa viimeisten 50 vuoden aikana.

Yhdysvallat (Donald Trump) hämmentää Israelissa / Jerusalemissa. Palestiinalaisista 94 % vastustaa Trumpin rauhansuunnitelmaa. Israelin pohjoispuolella, Syyriassakin kuohuu, Turkki uhkailee Syyriaa ja syyttää Venäjää - 700 000 siviiliä on paennut väkivaltaisuuksia parissa kuukaudessa.

Syyrian eteläosassa sijaitsee kaupunki nimeltään Damaskos, se mainitaan myös Raamatussa, sen tuhoutumista ennustetaan.
Jes. 17:1-3:
1. Ennussana Damaskoksesta.
Näin käy: Damaskos ei enää ole kaupunki, siitä on tullut rauniokasa.
2. Kaupungit, joita se hallitsi, jäävät hylätyiksi, ne jäävät karjalaumoille, jotka makailevat siellä kenenkään häiritsemättä.
3. Efraim menettää suojamuurinsa, Damaskos kadottaa kuninkuuden, ja Syyrian jäännöksen valta sortuu kuin Israelin mahti
– näin sanoo Herra Sebaot.
Huom. Sebaot on yksi Jumalan nimistä - Sotajoukkojen herra.

Tammikuussa 2020 Iran teki ohjusiskun Irakissa olevaan tukikohtaan, jossa oli myös Yhdysvaltojen joukkoja. Aluksi Yhdysvallat ilmoitti, että isku aiheutti vain aineellista tuhoa, mutta uusimpien tietojen mukaan ohjusiskussa loukkaantuikin jopa 109 henkilöä. Irak on Syyrian naapurimaa - Lähi-idässä kiehuu.

Sodat ja nälänhätä aiheuttaa pakolaisvirtaa Eurooppaan. Aivan uuden käänteen voi aiheuttaa jokin pandemia, esimerkiksi kuuluisa koronavirus (Covid-19), jos se leviääkin maailmalla räjähdysmäisesti. Silloin näemme tautipakolaisia, jotka pyrkivät pois pahimmista paikoista. Puhtaat alueet tietenkin pyrkivät estämään ulkopuolelta tulemisen. Tässä tilanteessa voi syntyä kaaos ja tarvitaan "rautaa" rajalle - pahin skenaario.

Jehovan todistajien raamatuntulkinta poikkeaa luterilaisesta tulkinnasta. Näin ollen heillä on oma versio Raamatusta, joka tunnetaan nimellä Uuden maailman käännös (UM). Jehovan todistajat ovat protestanttisten kirkkojen kanssa yhtä mieltä siitä, että Raamattu on uskon ja opin ylin ohje - Jumalan ilmoitus.

Jehovan todistajien ja luterilaisen kirkon suurimpiin opillisiin eroihin liittyy kolminaisuusoppi eli Jumala on Isä, Poika ja Pyhä Henki (luterilainen käsitys). Luterilaisten mukaan Jumala loi kaiken, mutta jehovan todistajien mukaan Jumala loi aluksi vain Sanan eli Jeesuksen, joka tunnetaan myös nimellä Mikael. Jeesus loi Taivaat ja maat, näkyvät ja näkymättömät. Tällaiseen tulkintaan löytyy Raamatusta tukeakin. Jumala ja Jeesus ovat siis eri persoonia. Jeesus puhuu paljon Isästään, kuollessaankin huutaa Isäänsä.
Mark. 15:34:
34. Yhdeksännellä tunnilla Jeesus huusi kovalla äänellä: »Elohi, Elohi, lema sabaktani?» Se on käännettynä: Jumalani, Jumalani, miksi hylkäsit minut?
Kolminaisuusoppi on siksikin vaikea, koska Raamatusta ei löydy käsitettä "kolminaisuus". Luterilainen kolminaisuusoppi on sekava, Jeesus puhuu Isästään, joka on Taivaissa, mutta kumminkin hän olisi itse myös Jumala eli itsensä Isä, joka tuli ihmisenä maahan. Helpompi on kyllä erottaa persoonat selkeästi toisistaan, niin ei tule paradoksia. Tosin, Jumala on kyllä paradoksi, ylittää ihmisen käsityskyvyn.

Itse taidan mieltää Jumalan jonain maailmankaikkeuden perimmäisenä Olemuksena (huom. iso O), joka on kaikkialla tai kaikki on sen "sisällä" kuin gravitaatio, mutta joka saa aikaan myös gravitaation. Jumala vain on, itse sanon ehkä mielemmin Korkeampi voima, joka mahdollistaa olemisen. Onhan Jumalan yksi nimikin mystinen "Minä olen". Tämä korkein Olemus sai aikaan itsestään jonkin hiukan "karkeamman" energisen muodon (emanaatio-oppi), jonka kautta loi kaiken muun. Toisaalta, emanaatio-opissakin voidaan mieltää, että kaikki on vain yhtä ja samaa Olemusta, kaikki on lähtöisin samasta Olemuksesta, johon lopulta kaikki myös palaa takaisin. Ns. ulosvirtaaminen alkaa alusta ja Olemus luo jotain edellistä erikoisempaa - oppi itsentään jotain uutta ja oppii jälleen jotain uutta.

Ilmestyskirjan neljän ratsastajan valkoisella hevosella tulevan sanotaan olevan luterilaisen käsityksen mukaan Antikristus, joka koittaa matkia Jeesus Kristusta, mutta on eksyttäjä. Jehovan todistajien mukaan tuo valkoisella hevosella tuleva on itse Jeesus Kristus. Tämä logiikka on kyllä hieman outo jehovan todistajilla.

Usein ajatellaan, että Lucifer lankesi syntiin jo ennen ihmisen luomista - synti oli olemassa ennen kuin ihminen lankesi syntiin. Lucifer eli Saatana sai vallan yrittää eksyttää ihmisen pois Jumalasta - luopumaan uskostaan. Saatanalla oli myös lupa syyttää ihmistä Jumalan edessä - ihminen oli langennut syntiin.

Raamatusta voi kuin löytää kaksi eri Jumalaa, pahan ja hyvän. Vasta noin 300-luvulla kristityt eriyttivät Jumalan kahdeksi eri persoonaksi - Jumala (hyvä) ja Saatana (paha). Luterilaisen käsityksen mukaan langenneet enkelit saivat oleilla Taivaassa Jeeuksen kuolemaan asti. Aadamista Jeesukseen on 4000 vuotta. Jehovan todistajien mukaan Saatana syöstiin maahan (maan läheisyyteen) vasta vuonna 1914, josta alkoi lopun ajat.

Luterilaisuuden mukaan Jumalan luona, Taivaassa sielu saa ikuisen elämän. Huom. lopulta Jumala luo uuden maailmankin.
1. Joh. 2:15-17:
15. Älkää rakastako maailmaa, älkää sitä, mikä maailmassa on. Jos joku rakastaa maailmaa, Isän rakkaudella ei ole hänessä sijaa.
16. Sillä mitä kaikkea maailmassa onkin, ruumiin halut, silmien pyyteet ja mahtaileva elämä, se kaikki on maailmasta, ei Isästä.
17. Ja maailma himoineen katoaa, mutta se, joka tekee Jumalan tahdon, pysyy iäti.
Ristiriitaista on, että luterilaisuudessa on myös ikuinen Helvetti/Kadotus, jossa sielu kärsii ikuisesti. Tämähän ei ole mahdollista, koska Jumalan hyljänneet joutuvat Helvetin tuleen ja kärsimyksiin, mutta vain Jumalan tahdon tehneet pysyvät iäti. Näin ollen ikuinen Helvetti ja kärsimys ei voi olla olemassa. Vuonna 1997 luterilainen pastori Antti Kylliäinen kirjoitti Kaikki pääsevät taivaaseen: Välttämättömiä tarkistuksia kristillisiin opinkohtiin - kirjan. Kirjan väittämän mukaan helvettiä ei ole olemassa ja kaikki ihmiset pääsevät taivaaseen. Näkemys edustaa kristinuskossa universalismia. Helvetin sijaan, maailma palautuu sellaiseen tilaan, jossa se oli alkujaan - täydellinen.

Jehovan todistajat ovat myös universalismin suunnilla,  he eivät usko Helvettiin, vaan Saatana eksyttää ihmistä maan päällä, lopulta Saatana hävitetään täysin pois maailmankaikkeudesta. Samoin käy niille, jotka hylkäävät Jumalan, he kokevat annihilaation - täydellinen poistaminen. Vain Jumalan valtakunta on ikuinen.

Itsekin tuen universalismia, koska Raamattu on ristiriitainen ja miksi Jumala vihaisi omaa luomustaan niin paljon, että antaisi sen kärsiä ikuisesti. Jumala loi ihmisen ja suuressa viisaudessaan myös tietää, että ihminen on epätäydellinen, eikä siltä voi vaatia täydellisyyttä - emme edes pysty olemaan täydellisiä.

Oikeastaan nojaudun gnostilaiseen viisauteen:
Jokaisen tulee vaeltaa henkistä polkuaan omintakeisesti alkaen omista lähtökohdistaan ja sopeutuen omiin elämäntilanteisiinsa. Kukaan toinen ei voi sanella, miten jonkun tulee polullaan edetä. Mestarit, gurut ja kumppanit voivat olla opastajina, kannustajina ja esimerkkeinä, mutta vastuu ja valinnat ovat viimekädessä jokaisen vaeltajan henkilökohtaisia.
Jokainen kulkee omaa polkuaan vuorenhuipulle. Kukaan ei voi määrätä, että mitä polkua sinun tulee kulkea, koska jokaisella on oma polku (elämä). Toisilla on pidempi ja kivikkoisempi polku kuin jollakin toisella, mutta lopulta kaikki pääsevät vuorenhuipulle, samaan loppupisteeseen, jossa on Totuus, Jumala, Rakkaus jne. Polku on pitkä, vaatii jälleensyntymisiä, jotta sielu oppii tasapainoisesti elämän eri puolia.

Nyt vuonna 2020 tuntuu olevan lopun ajat lähellä (jälleen), koska niin paljon on ennusmerkkejä ympärillä. Mutta milloin? Luterilaisilla on oma näkemys ja jehovan todistajilla omansa, kummallakin on heikkoutensa ja vahvuutensa.
Matt. 24:36:
36. Mutta sitä päivää ja hetkeä ei tiedä kukaan, eivät taivaan enkelit eikä edes Poika, sen tietää vain Isä.

131 kommenttia:

  1. Kylmä sää ja lumisade piinaavat Syyriassa pakenevia, Al-Holin leiri hautautui lumikinoksiin.

    Koronavirus levisi Afrikkaan ja Yhdysvallat rajoittaa Kiinassa matkustaneiden maahantuloa.

    Suomi on aika kaukana vielä näistä vaikeuksista, meillä on pienet murheet. Lähi-idässä on ollut vuosikaudet sotaa ja ahdinkoa, siellä voikin näyttää, että elätään Helvetissä.

    VastaaPoista
  2. Miljoona ihmistä pakenee nyt Syyriasta kohti Eurooppaa.

    VastaaPoista
  3. Israel aikoo rakentaa rautatien Jerusalemin vanhankaupungin ali Itkumuurille. Vanhankaupungin asema aiotaan nimetä Trumpin mukaan.

    VastaaPoista
  4. Ei tarvi kuin katsoa ikkunasta ulos on raamatullinen helvatan esikartano oikein.
    Ciarat ja Dennikset soikoon.

    Meidän sukupolvi ei näe norsuja sirkuksissa Suomessa.
    Raamatusta löytyy joka päivälle joku sopiva lause päivän teemaan.
    Jostain luin että imastonmuutos on peruttu, että se ei olekaan niin paha kuin annettu ymmärtää. Savuttomaksi Suomi 2030 ja 2040 taitaa tulla sitäkin ennen maailmanloppu, luulis 8 euroa röökiaskista olevan sitten kipuraja.
    Suomen teot häviää kuin pieru saharaan.
    Vitsauksista toiseen, jos omistaisin taikakepin tai hinkkaisin hopeakannusta henkeä, ja sen kolme toivetta, jos itsekäs ei saa olla niin loppukoon sodat ja nälänhädät sekä taudit. Aika rankkaa kun ainoa mihin kuollaan on vanhuus tai onnettomuus. Ymmärretään miksi murhetta on-uskotaanko perhosefektiin.


    Keniassa ei ole ollut näin paljon aavikkoheinäsirkkoja 70 vuoteen.
    " – Ne muuttavat nyt väriään punaisista keltaisiksi, ne tulevat siis lisääntymisikään. Se tarkoittaa sitä, että pian tulee munia. Ja lisää sirkkoja! Githinji sanoo ja nauraa ääneen absurdille tilanteelle."
    Huumori on ainoa joka auttaa teoriallisesti, sirkkainvaasioita tulee ja menee.

    NOS4A2
    Yksi Nostradamuksen kuuluisimmista ennustuksista on Ranskan kuninkaan Henrik II:n kuoleman ennustus

    ”Le lyon ieune le vieux surmontera,
    En champ bellique par singulier duelle:
    Dans cage d'or les yeux luy creuera,
    Deux classes vne, puis mourir, mort cruelle.”

    vapaasti suomennettuna:

    ”Nuorempi leijona voittaa vanhemman, poikkeavassa kaksintaistelussa sotatantereella, kultaisessa häkissä hänen silmänsä puhkeaa, kaksi säätyä yksi, sitten kuolee, julmasti”

    Anyway astrologina NOS4A2 uskoi historian tapahtumien toistuvan myöhemmin.
    Pyörimme ympyrää.

    Suomen Luther-säätiöstä enpä tiennyt että se on noin nuori 1999 syntynyt, uskon että koko säätiö on perustettu hätävarana, mukamas tuomaan Jumalan lapsille sitä mitä halutaan; Paavalin synodin on synnyttänyt kaikella kunnioituksella Simo Kiviranta vm 1936 toivottavasti kepeät mullat.
    Naispappeuden torjuminen ei ole harhaoppi, sanoo Espoon hiippakunnan piispapaavi. Sanonpa suoraan naispappeus on nykyaikaa tervetuloa kaikki kalkkeutuneet Jumalasta seuraavat.
    Anteeksi ja hairahduin kaidalta polulta hetkeksi.
    Paavalin kirkko, on btw ihan kaunis kirkko vuonna 1986 kirkko hyväksyi naispappeuden, mikä Paavalin synodin ja muiden naispappeutta vastustavien järjestöjen mielestä muutti kirkon perinteistä virkakäsitystä.
    höpöhöpö-Kyllä ymmärrän näitä naispappeuden vihaajia, mutta uusia tuulia!

    Jehovien mukaan Saatana on kaikkialla, no niin on Jumalakin.
    Annihilaatio on siis Puff* Aika rankkaa jos syntiset kuolemansa jälkeen ylösnousemisesta tuhotaan.
    "Ikuinen kadotus kärsimyksineen" eli sielu, niitähän on vihamielisiä että suojelevia. Osa kai on enkeleitä.
    On mukava luoda oma usko ja pysyä siinä, silti tervetullut muut näkymät, jotka voi muovata uskoaan, muistathan että kannustan gnostilaisuutta.

    "Ystävä hyvä, elämme lopun aikoja", voisi myös olla jäyhä jököttöjän sanoma.
    Melkosessa liemessä tässä kiehutaankin, maailmanloppua kohti.
    Gnostilainen sielukäsitys täsmää siihen mihin uskonkin.

    Ihminen järsii omaa jalkaansa, luonnon järkkäämät näytökset pahenee, ja me kahlataan muovimeressä tappaen merenelävät, järkkyä miten jonku fisun sisältä löytyi useita muovipusseja.
    Mitä seurannut asiaa niin jotkut paikat ovat ottaneet paperipussit tai kangaskassit käyttöön, mitä sitä enää itkemään kaatunutta muovimaitoa.

    Pienet murheet kasantuu ja muuttuu isoiksi.

    -C keihäsmatkailija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juice Leskinen sanoittaa:
      "Viidestoista yö taas saapuu painajaisineen
      Ja kaikki, paitsi elämä, on turhaa
      Aina oikein uskoa ei jaksa ihmiseen
      Kun ihmiskunta tekee itsemurhaa."


      Australiassa sijaitsevaa maailman suurinta koralliriuttaa uhkaa jälleen vakava vaaleneminen, kertovat useat mediat.

      Tupakasta pyritään eroon 2030-luvulla, mutta tuntuu, että kannabis tulee tilalle - ei mitään järkeä. Tosin, kahvi on riippuvuuden suhteen kannabista "pahempi" aine.

      Kun saisi aluksi sodat pois ja kaikkialle rauhan, niin silloin muitakin ongelmia pystyttäisiin helpommin ratkoa. Tällä hetkellä ihminen ei vain pysty olla sotimatta - aikuiset ihmiset riitelevät, huonosti on asiat.

      Raamatullisessa "maailmanlopussa" pyyhitään pois valtiot ja kirkotkin - kaikki vanha lähtee. Raamattu mainitsee erikseen kirkotkin, joten tarkoittaako se, että nykyinen kirkko on unohtanut todellisen Jumalan Sanoman ja opettaa jotain valhetta? Jos ja kun Jumala laskeutuuu ihmisten keskelle, niin eihän silloin kyllä tarvita kirkkojakaan, koska ei tarvitse uskoa Jumalaan, vaan silloin Jumala on läsnä - tiedämme Jumalan. Kaikki on yhdessä, valtioiden rajatkin voi hävittää.

      Jehovan todistajat jakavat pelastuvat kahteen kastiin. 144 000 sielua hallitsee Jumalan kanssa Taivaassa, loput on Maan päällä, Jumalan luomassa uudessa maailmassa. Luterilaiset ei näin erottele.

      Poista
  5. Ötökkätesti:
    "Sait 3/4. Aika hienosti meni! Hyvin ovat pörriäiset hanskassa."
    Erehdyin kukkakärpäseen.
    En muuten ole nähnyt/kuullut amppareita, varmaan nien pesät tuhoutui julkisivurempassa, ed koiran opetin pelkäämään kun kuuluu zzzzZZz
    Nyk koira varmaan haukkais niitä. Eikä huttusiakaa ole kuulunut/nähnyt,joskus kauan sitten cityhuttuset söi sääreni ruvelle..äänettömiä pikkuhirviöitä.
    Näinköhän kaksi kertaa perhosen, toinen oli sitruunaperhonen.
    Haikeudella muistelen erästä mökkilomaa Kristiinankaupungissa, miten siellä liihotti perhosia sinisiä eniten, ei tarvinnu ku nostaa käden niin perhonen laskeutui kädelle, en ole missään muualla nähnyt niin paljon erivärisiä perhosia!

    Karhurouvatkin heräsivät jo talviunistaan, kaksi kuukautta kuorsanneet.
    Krookuksetkin kukki joulukuussa.

    Guess How

    VastaaPoista
  6. Euroopan pahin koronavirusesiintymä on tällä hetkellä Italiassa. Tartuntoja on todettu lyhyen ajan sisällä yli 150 ja kolme ihmistä on kuollut.

    Koronavirus leviää vauhdilla salaperäisessä, tuomiopäivää ennustavassa uskonnollisessa ryhmässä Etelä-Koreassa.

    Israel teki ilmaiskuja Syyrian Damaskokseen ja Gazan kaistalle.

    VastaaPoista
  7. Pörssikurssit Euroopassa lähtivät jyrkkään laskuun avautuessaan viikonlopun jälkeen maanantaina. Kursseja painoi kasvava huoli koronaviruksen leviämisestä.

    WHO: Maiden tulee valmistautua pandemian mahdollisuuteen.

    VastaaPoista
  8. Euroopan komissio suuntaa 10 miljoonan euron lisärahoituksen aavikkokulkusirkkakriisin hoitoon Itä-Afrikassa. Alueella kuluneen kuukauden aikana puhjennut sirkkainvaasio kuuluu pahimpiin vuosikymmeniin.

    VastaaPoista
  9. Koronaviruksen pelätään vaikuttavan monien lääkkeiden tuotantoon Kiinassa ja Intiassa. Viekö koronavirus suomalaisten lääkkeet?

    VastaaPoista
  10. Öljyn hinta on pudonnut peräti 20 prosenttia. Pudotuksen taustalla on Saudi-Arabian tekemät hinnanalennukset, jotka ovat seurausta epäonnistuneista neuvotteluista öljyntuottajamaiden järjestön Opecin ja sen liittolaisten välillä.

    Sijoitusyhtiö Leader Capitalin toimitusjohtaja John Lekas arvioi Reutersille, että osakemarkkinat saattavat romahtaa todella rajusti lähitulevaisuudessa.

    – Olemme maailmanlopun tilanteessa. Osakemarkkinat voivat pudota 30 prosenttia seuraavien 30 päivän aikana. Olemme kahdeksannen kerroksen kohdalla hypättyämme 20 kerroksesta, Lekas sanoo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koronakaaos markkinoilla: New Yorkin pörssi pantiin kiinni 15 minuutiksi.

      Suomen Pankin ennustepäällikkö Meri Obstbaum sanoo, että taloudessa on nyt poikkeuksellisen paljon epävarmuutta. Pörssikurssit ovat laskeneet voimakkaasti ja öljyn hinta on romahtanut.

      Poista
  11. Yksi kenties hyvä asia on koronasta, arestissa olevat(melkein 800 miljoona) jonkinasteisessa karanteessa. Syntyykö sitten paljon koronavauvoja.
    Joku on sanonut että luonnonkataetrofissa vietit vievät. Ja tunnetusti(Suomessa) sotien jälkeen syntyvyys oli korkealla, ja näin syntyivät suuret ikäluokat jotka saivat alun 1944-1949.

    Tosin saattaa käydä että erotilasto saa piikin, tai muuten vain jatkuva nyhräys ottaa hermoille liikaa. Kaikkeen ihminen tottuu, mutta tottuminen vaatii aikalisää.
    Lehdessä olen silmäillyt pörssiosakkeita ja tuosta epävarmuudesta.

    Tottakai heinäsirkka invaasio on hurjaa, kun katsoi kuvaa sehän oli kuin meille lumisadetta, jos vaikka heinäsirkat leviäisivät Uudenmaalle, on se laaja käsittää jopa Kirkkonummen ja kenties Sipootakin. Harvemmin ainakaan tässä cityssä viljellä mitään, mutta hypoteettisesti ajatellen.

    C- jatkaa pom pom pomppauksia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen miettinyt, että kun valtaosa selviää helpolla koronasta, niin saako parantuneet koronaan vastustuskyvyn - ei sairastu toisen kerran tai seuraava aalto on helpompi.

      Tästä en ole nähnyt uutista.

      Poista
  12. Koronavirus jatkaa leviämistä maailmalla ja tilanne on synkkenemässä. Maailman terveysjärjestö julisti (WHO) koronaviruksen pandemiaksi.

    VastaaPoista
  13. Mietein onko meillä ollut mitään pandemiaa, siis meidän aikana.
    En osaa suhtautua, kun krokotiili voi ahmaista aamupalana.
    Pakko sanoa että koronasetä kätteli Trumppausta.
    Miksi ihmiset sekoaa ja ostaa wessapaperit ja tonnikalat, (halpis)
    Tiedän että jokaisen sisällä on pikku pandemiahamsteri.

    C-*heittää* katastrofihamsterin roskiin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikäli Trump saa koronan ja kuolee, niin siitähän innostunut he, jotka uskovat Baba Vangan ennustuksiin - joka vuosi samat jutut.

      Poista
  14. Pörssikurssit syöksyivät Yhdysvalloissa - pahin romahdus yli 30 vuoteen.

    VastaaPoista
  15. Yhdysvalloissa on eniten todettuja koronavirustartuntoja maailmassa, mutta Trump haluaa ihmiset takaisin töihin mahdollisimman pian. Aiemmin Trump vähätteli koronavirusta. Tilanne on Trumpille vain vaalityötä ja toisaalta on huolissaan vain omista bisneksistään - menettää rahaa. Trump on myös yrittänyt ostaa korona­rokotteen yksin­oikeudella Yhdysvaltoihin - kavala juoni.

    Tutkimukset kumoavat salaliittoteorian siitä, että koronavirus olisi ihmisen tekemä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhdysvalloissa Donald Trump ja hänen hallintonsa eivät suhtautuneet koronavirukseen riittävän vakavasti ennen kuin oli jo liian myöhäistä.

      Poista
    2. Trump kertoo nähneensä todisteita koronaviruksen yhteydestä kiinalaislaboratorioon.

      Poista
  16. Maailmanterveysjärjestön WHO:n mukaan koronavirus on ihmiskunnan pahin kriisi sitten toisen maailmansodan.

    VastaaPoista
  17. Yhdysvalloissa 1480 kuoli yhdessä vuorokaudessa koronaan ja siellä on annettu suositus käyttää maskia julkisella paikalla. Mutta Trump ei aio käyttää maskia.

    VastaaPoista
  18. Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump uhkaa leikata Maailman terveysjärjestön WHO:n rahoitusta. Trump syyttää WHO:ta Kiinan suosimisesta ja koronavirustilanteen huonosta hoitamisesta.

    VastaaPoista
  19. Trump ei enää jaksa tiedottaa koronasta - ei ole aikaa ja kiinnostusta. Trumpin avustajatkin ovat huolissaan. Itse sanoisin, että Trump on 6-vuotiaan tasolla jutuissaan, mietti mm. desinfiointiaineen piikittämistä ihmisiin.

    Trumpin hallinto suunnittelee WHO:n syrjäyttämistä. Milloin Yhdysvalloissa ihmiset heräävät ettei tällainen voi jatkua.

    Pohjois-Korean johtajan kunnosta liikkuu villejä huhuja, kuollut, koomassa vaiko elossa?

    Mutta missä on Putin, pysynyt taka-alalla koronan aikana - pakoilee vastuuta.

    VastaaPoista
  20. Lähi-idässä alkaa "massiivinen yhteenotto", jos Israel toteuttaa aikeensa liittää suuren osan Länsirantaa itseensä. Varoituksen lausui Jordanian kuningas Abdullah II.

    VastaaPoista
  21. Miksi Trump käyttäyttyy kuin pässi, sekottaa lonkeronsa lähi-itäänkin, ja vihaa Kiinaa kutsuu koronaakin kiinalaiseksi. Että kehtaa, vaikka se oliski lähtenyt Kiinasta, pikkukiinalaisia on paljon, ja sitä livemärkäpuotia, eläviä ja kuolleita kaikkea mitä keksii muurahaiskarhusta suomuja, lepakoita, käärmeitä kaikkea!
    Nyljettyjä koiria, kokonaisena tai paloina! Järkyttää!
    Trump on tosiaan 6v tasolla, sammakoita sylkee! Ja jotkut tykkää!

    C- lonkeroituu sinnetänne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Trump yrittää kääntää huomion muualle, koska oman maan koronatilanne on niin kuralla. Ja kyseessä on myös maailman herruus, USA, Venäjä sekä Kiina kisailevat nyt, että kuka niistä nousee koronan jälkeen voittajana.

      Venäjällä on vähän koronaa, mutta keuhkokuumetta riittää - voihan sen niinkin tilastoida, jos haluaa pimentää koronatilastoja.

      Poista
  22. Venäjän teho-osastot on täynnä, ja sulkevat silmät ei täällä ole mitään.
    Putin ummistanut silmänsä, Trump napsii päivässä malarialääkettä joka voi aiheuttaa korona potilaalle sydämen rytmihäröä, lääkkeen käytöstä on saatu jonkin verran positiivisia tuloksia covid-19-taudin hoidossa, mutta sen toimivuudesta ei ole tieteellistä näyttöä. Lääkkeellä voi olla myös vaarallisia sivuvaikutuksia. Siksi Yhdysvaltain hallinnon asiantuntijat ovat varoittaneet, ettei lääke ole turvallinen.

    Kun Trumpilta kysyttiin syytä siihen, miksi hän ottaa hydroksiklorokiinia, hän vastasi: ”Koska uskon, että se on hyvästä. Olen kuullut siitä paljon hyviä tarinoita.”
    "Trumpin ikä ja ylipaino lisäävät riskiä lääkkeen vakaville sivuvaikutuksille."
    Sanoo vihjaten edustajienhuoneen Nancy Pelosi.
    (Yhdysvalloissa, jossa koronavirus­tartuntaan kuolleiden määrä ylitti maanantaina 90 000 rajan.)
    Venäjäkään ei ole kovin pieni maa. Trump pitää itseään Jumalana, ja Putin Jumalana, Kim jong un pitää itseään yliJumalana, mikä sekin sitten on.

    C- odottaa lisää Trumpan paljon hyviä tarinoita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Trump: USA:n ykkössija koronatartuntatilastossa on kunnia.

      Poista
  23. Eli ruumisjono, suurta kunniaa, eih en kestä, mä en saata uskoa Trumpan jatkokautta, miksei Obama ollut kuin yhden kauden, oli varmaan superraskasta, vaikka Obamaa rakastetaan.
    Trumppaus on syöpä joka levittää mätiä lonkeroitaan joka puolelle.

    Surettaa Ruotsin tilanne, synkkä kuin kuninkaan peräreikä, voittaa varmaan koko maailman, Trumpankin.
    Miksi oi miksi siellä ei välitetä, olen paljon nähnyt kuvia jossa huoletonna ollaan kasassa puistoissa/terasseilla, luulisi Kallen pitävän huolta kansastaan..
    Ja Venäjän tilanne on pahempi kuin koskaan, ja mitä luin Kiinassa on havaittu muuntunut Covid-19, joka syö sisälmykset ja katse kääntyi Venäjälle.
    Vaikka virusta on oliko 196 eri muotoa, onko tää sitten lopun alkua, ainakin Covid-19 niittaa väkeä aikaslailla, monesti verrataan ettei sodassakaan mennyt niin monta kuin pikkuinen pallerovirus vie.

    En vieläkään pelkää Covid-19 en käytä hengityssuojaa, ilmastoitu suoja onkin loppu, mutta siis en kertakäyttöäkään, hanskoja käytän kun lähden bussilla jonnekkin.
    Ihminen koskettaa kasvojaan kymmeniä kertoja päivässä, tietämättäänkin.
    Uskon saaneeni kai hiukan vastustuskykyä kun sairastin sen mystisen yskäkuumeen.
    Korkea kuumehan tuo aina lihaskipuja, mutta troppia naamaan ja lepoa.

    Tunnen vain yhden joka sairastaa koronaa, tunnetko sä?
    Korona ei kysy ikää eikä sukupuolta.

    C- joku vois..lähettää Trumpan kuun pimeälle puolelle päästelemään sammakoita, ei tiedä vaikka siellä kraaterissa ois sammakkobileet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos korona tarttuisi Trumppiin, niin voisi meno vähän muuttua. Itse en tunne ketään, jolla olisi ollut korona.

      Poista
  24. Tervemenoa, Trumpalla pyörii sukat ja malarialääkkeen sivulöylyt järsii.
    Äijä muuttuu kuoreksi jota ohjaa värikkäät örkit.
    T on monen kanssa riidoissa, ja ei osaa katsoa kuin omaa napaansa.
    Ihmeellisen diili, diili -tyyli ollut kokoajan. Hänellä on varmasti satoja, ellei tuhansia joita on estänyt twitterissään.
    Hiuksiaan kampaa ensin takaa, sitten eteen ja sivuun, taitaa olla tupee, kuin tukkarisen pepee, tuulessa heiluu.
    Joo ei mitään hyvää löydä mr T ei vaikka miten miettisi.

    Ai niin miksi koronakuolleille liputetaan?

    -C seilaa höyhensaarille

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Malarialääkkeeksi kehitetty hydroksiklorokiini lisää kuolemanriskiä COVID-19-potilaalle.

      Uusi ennuste povaa Trumpille murskatappiota presidentinvaaleissa.

      Amerikkalaiset ovat lähtöisin Euroopasta (ja Afrikasta), mutta jossain kohtaa heillä on jokin napsahtanut päässä, koska ovat niin outoja.

      Poista
  25. Amerikassa kaikki on niin suurta, miehistä kaksi kolmesta on ylipainoisia, aseita saa aamiaismuropaketeista.
    Mutta kaikista suurin että halkeaa on T. ainoa oikea suunta on poistuminen taakse ja alaviistosti.
    Toivottavasti ennuste pitäisi kerrankin paikkaansa! We all know politicians like telling lies. But Trump talking truth makes piggies fly!

    Afrikasta lähtenyt n. 80 000 vuotta sitten homo sapiens levisi Lähi-itään, Eurooppaan, Australiaan ja Aasiaan, ainoa mantere jonne ihminen ei ollut valunut, oli Amerikka.

    Merenpinnan laskiessa edellisen jääkauden aikana, avasi maayhteyden Siperiasta Alaskaan, sitten vasta porukkaa lappas Amerikkaan, vaan keitä, tieteilijät uskoivat pitkään että he olisivat Clovis-kansaa, jotka tunnetaan parhaiten kivisistä keihäänkärjistä, olivatko he amerikkalaisten esi-isiä. Arvuuttelu alkoi 1930-luvulla kun arkeologit löysivät heidän kivityökalujaan Clovisin läheltä New Mexicosta, paikka oli n. 13 000 vuotta vanha.

    Tuolloin Beringin maasilta yhdisti Siperiaa ja Alaskaa, kun Clovis-kärkiä alkoi löytymään ympäri Pohjois-ja Keski-Amerikkaa, joten olivatko he ensimmäisiä amerikkalaisia, jotka metsästivät biisoneita ja villamammutteja, jokatapauksessa epäiltiin että tulijoiden käyttämiä keihäänkärkiä.

    Milloin (nyt mainitsen vain amerikkalaiset) ihminen alkoi riistämään alkuperäisväestöä? Silloin napsahti päässä.

    C- "He's a liar liar
    You can't trust Trump!"

    VastaaPoista
  26. Donald Trumpin suosima Twitter lisäsi kahteen presidentin twiittiin faktantarkistusmerkinnän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Twitterin lisäämät faktantarkistuslinkit eivät miellyttäneet Trumpia, ja nyt presidentti pyrkii viemään sosiaalisen median yhtiöiden vastuusuojan. Twitter ei tästä vapise, vaan heittää lisää bensaa nuotioon.

      Poista
  27. Kansainvälinen energiajärjestö varoittaa, että maailmalla on enää puoli vuotta aikaa estää päästöjen nousu ja ilmastokriisi.

    VastaaPoista
  28. Facebook ilmoitti poistaneensa palvelustaan Yhdysvaltojen istuvan presidentin Donald Trumpin vaalikampanjamainoksia. Kampanjamainoksissa oli yhtiön mukaan käytetty natsisymbolia.

    VastaaPoista
  29. Napapiirin kaikkien aikojen lämpöennätys rikki Siperiassa, +38 astetta.

    VastaaPoista
  30. Yli 350 norsua on kuollut Botswanassa Okavango-joen suistossa toukokuusta alkaen. Kukaan ei tiedä miksi eläimet kuolevat. Vastaavanlaista norsujen massakuolemaa, joka ei liity kuivuuteen, ei ole koskaan aikaisemmin tapahtunut.

    Tutkijat varoittavat: Kiinassa löydetty sikainfluenssaa muistuttava virus, jossa on pandemian ainekset.

    Tauteja taudin perään... Onkohan se loppu jo lähellä.

    VastaaPoista
  31. Siperian arktisella alueella kesäkuussa ennätysmäisen lämmintä.

    Sardiniassa pahin heinäsirkkahyökkäys vuosikymmeniin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmastoa voimakkaasti lämmittävää metaania vuotaa ilmakehään Etelämannerta ympäröivästä merenpohjasta.

      Poista
  32. Yhdysvalloissa on todettu jo yli 3,1 miljoonaa koronatartuntaa.

    VastaaPoista
  33. Metaania tulee kun lehmät kautta maailman röyhtäilee, sanonpa että pieree!
    Voisiko lehmiä vähentää.

    Tuonne muurahaiskarhuun että tarkoitin tietenkin muurahaiskäpyä, tulee mieleen käpylehmät, eikä karhuissa ole suomuja. Ja sellaisia pidetään häkissä livemärkätorilla, kuka kuolleena kuka kituvana.
    Miksi ihmiset ovat niin typeriä, että uskoo jostain eläimestä jauhettua jauhoon, nostaa potenssia etc. Muistelen nähneeni meijän maustehyllyssä pienen putkilon poronsarvijauhoa, se tuli lahjana joltain, se oli niin weird, että katselin sitä usein. Ehk parempi poronsarvista kuin sarvikuonon sarvesta.

    Hurja covid, tuleeko meillekin toinen aalto, olisivat vain pitäneet poikkeusoloja koko loppuvuoden!
    Hullu maailma, arktisella helle, lumisade Egyptissä, joskus(usein) Suomessakin on hotimpaa kuin Epsanjassa.
    Silloin vain hellekotsa päähän, arskalasit silmille, hyvää juotavaa mukaan, ja lepotuoliin/riippumattoon silmät toki kiinni ja kuuntelee kuinka lokit kirkuu.

    Taitaa olla uffot kun testailee meitä.

    C- Ihmisen lopullinen täydellisyys on oleva siinä, että hänen mietiskelynsä yltää enkelien mietiskelyn tasolle

    T Akvinolainen, Summa Theologiae

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etelä- ja Länsi-Eurooppaa sää pysyy tuoreen kuukausiennusteen mukaan loppukesän ajan paahtavan kuumana ja kuivana ja sen seurauksena voivat olla rajut maastopalot.

      Koko Lähi-itää koettelee ennen kokematon lämpöaalto.

      Poista
  34. Grönlannin jäätiköiden sulamista ei voida enää pysäyttää.

    VastaaPoista
  35. San Franciscon taivas värjäytyi oranssiksi ja taivaalta tippui tuhkaa.

    VastaaPoista
  36. Muuttako koronavirus sars-cov-2;n aiheuttama pandemia Yhdysvaltain presidentinvaalien tuloksia? Ravisuttaako se viruksen lähtömaan Kiinan kommunistipuolueen yli 70 vuotta jatkunutta ehdotonta itsevaltaa, jos sen perusoikeutus, kansalaisia vaurastuttava talouskasvu, romahtaa? Entä romahtaako EU tai euro? Tai Iranin islamilainen pappisvalta? Tuleeko ruokapula tai peräti nälänhätä?

    Asiantuntijat ja media esittävät toinen toistaan huolestuneempia kysymyksiä siitä, miten maailmaa kiertävä koronavirustauti covid-19 saattaa muuttaa elämäämme.

    Suurten rakenteellisten muutosten ennustaminen on vaikeaa pandemian vielä jatkuessa. Yksi asia on kuitenkin selvä. Vaikka mikrobit eivät ole vielä koskaan vieneet ihmiskuntaa sukupuuton partaalle, historian kulkua niiden hyökkäykset ovat jo monesti muuttaneet – miksei siis tälläkin kertaa?

    Epidemiat ovat ratkaisseet sotia, olleet niiden syitä ja lopettaneet niitä. Ne ovat tuhonneet kansoja ja romahduttaneet valtioita ja luoneet uusia, muistuttaa Yalen yliopiston lääketieteen historian emeritusprofessori Frank M. Snowden, joka käy läpi epidemioiden historiaa kirjassaan Epidemics and Society: From the Black Death to the Present, vapaasti suomennettuna Epidemiat ja yhteiskunta: Mustasta surmasta nykypäivään.

    Ihmisen tartuntataudit – tai kulkutaudit niin kuin niitä ennen nimitettiin ovat kiertäneet maapalloa yhtä kauan kuin ihmiset.
    Dna-tutkimukset kertovat, että nykyisen kaltaisia taudinaiheuttajia esiintyi jo metsästäjä-kerääjien keskuudessa, mutta tuhoisalla tavalla ne alkoivat levitä vasta noin 10 000 vuotta sitten, kun ihmiset olivat asettuneet aloilleen ja siirtyneet viljelyyn ja karjanhoitoon.

    Kun alkuun harvat asujaimistot kasvoivat kyliksi ja kaupungeiksi, ihmiset ja hyötyeläimet kerääntyivät tiiviisti yhteen. Tämä tarjosi mikrobeille otollisen tilaisuuden isäntien vaihtoon ja muunteluun.

    Samaan aikaan kehittyivät tiet, laivareitit ja kauppapaikat, joita niitäkin mikrobit hyödynsivät siinä missä ihmiset. Leviäminen vauhdittui sitä mukaa kuin kulkuyhteydet ja kulkuvälineet paranivat.

    Olen miettinyt tuota Covid-19 historia toistaa taas itseään, satavuotta sitten oli espanjantauti, sitä ennen paiserutto niittasi ihmisiä, raukat kuvitteli että paha tulee vedestä, niinpä vettä välteltiin ja ylimistöt puuteroi naamansa, peitellen paskan.

    Varhaisin tarkkoja kirjallisia todisteita jättänyt laaja tautiepidemia koettiin jo varhaisantiikin aikana. Sen aiheutti ruttobakteeri Yersinia pestis, joka on ensiesiintymisestään lähtien muokannut ihmiskunnan kohtaloa tasaisen tappavaan tahtiin.

    Pohjois-Afrikasta liikkeelle lähtenyt paiserutto kulkeutui Välimeren vastarannalle Kreikkaan ja iski vuonna 430 ennen ajanlaskun alkua Spartan piirittämään Ateenaan, surmasi joukoittain kaupunkivaltion puolustajia ja vaikutti vahvasti Ateenan valta-aseman rapistumiseen.

    Kalifornian tuhoisa maastopalo sai alkunsa sukupuolenpaljastusjuhlasta.
    Hellettä pukkaa


    C- Främja hälsan är vårt mål
    därför tar vi skål på skål
    ty det är ju allmänt känt,
    att spriten saknar fettprocent





    VastaaPoista
  37. Tutkijat huolestuivat: "Tuomio­päivän jäätiköiden" vetäytyminen on kiihtynyt – uhkana meren­pinnan nousu jopa useilla metreillä.

    VastaaPoista
  38. "Kaaoksen jumala" -asteroidi voi törmätä Maahan vuonna 2068.

    VastaaPoista
  39. Aika paha "kaaoksen jumala"
    "..mahdollinen törmäyksen räjähdysvoima vastaisi 1 151 megatonnia TNT:tä. Näin voimakkaita törmäyksiä on historiallisesti tapahtunut Maassa noin kerran 80 000 vuodessa."
    Jeps tulevaisuus kyllä pelottaa ja tuokin "Huhtikuun 13. päivänä vuonna 2029 Apophis ohittaa Maan noin 31 000 kilometrin päästä."

    Sattuiskos tuo olla vielä perjantai, en tiedä. Jos ois niin sehän on tupla onnenpäivä!
    Uskotko että elämme lopun alkuja, ja mitä meinaa sanonta "maailma on valmis!?"
    Olen ottanut sen että ei tarvi hosua.

    Huvitti että jos T häviää vaalit, koskemattomuus murenee ja äijä voi joutua jopa vankilaan. Iso harppaus linnasta linnaan, käy kivinen tie.
    T on pitänyt itseään kuninkaana ja äijän viljelemä "I'am your president of law and order!"
    Ei mikään pressa vaan kunkku pastakukkulalla.

    Spitting imagen T on kyllä huippu, myös Boris Johnson ja tietty Biden.
    Jota T haukkunut seniiliksi ja itse kutsui Lil Pump olisi Little Pimp.
    En voinut kuin nauraa, eli Pikku sutenööri ja jopa kaksi kertaa..Little Pimp. Siinä hän on. Kuinka menee? Haluatko tulla ja sanoa jotain? Anna mennä!
    Lil Peepiksi luulin, mutta hälytti pikkukello että hän on kuollut, räppärinä jenkeissä on vaarallista.

    Maailmassa on monta ihmeellistä asiaa, ei enää hämmästytä eikä kummaksuta.
    Näkevätkö tämän päivän vauvat tulevaisuutta, vai tuleeko pallomme räjähdys vai uusi jääkausi tänä ilmastonmuutoksena, jääkausi on liian kaukaa haettu, maybe taivunkin räjähdykseen, alku- ja loppuräjähdys, miten luontevaa!

    C- En koskaan ajattele tulevaisuutta. Se tulee kyllin pian
    - Albert Einstein


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lopun alku, kas siinäpä pulma.

      Muistaakseni Raamatun mukaan Aadamista Jeesukseen kului aikaa noin 4000 vuotta. Jeesus eli vain 33 vuotta, jonka jälkeen alkoi odotusaika, milloin Hän tulee takaisin. Olemme odottaneet noin 2000 vuotta ja ehkä loppu lähestyy.

      6 (666) on ihmisen luku, ihminen luotiin kuudentena päivänä ja seitsemännen päivän Jumala lepäsi. Jumalan luku on 7 (777) ja 8 (888) on ylösnousemus ja uusi alku.

      Näin ollen 4000 + 2000 = 6000 vuotta
      (1 päivä on Jumalalle kuin 1000 vuotta jne.)

      Tuleeko loppu 6000 vuosituhannen alussa vai lopussa? 1000-vuotinen Jumalan valtakunta voisi alkaa viimeistään, kun Aadamin luomisesta on kulunut 7000 vuotta ja täydellistyminen alkaa vuodesta 8000.

      Saatamme ollakin lopun alussa, mutta loppuunkin kuluu aikaa.

      Jokaisella sukupolvella on ollut omat maailmanloppunsa (odotus). On ollut maailmansotia ja kylmäsota jne. Nyt 2020-luvulla epävarmuutta luovat ilmastonmuutos sekä suurvaltojen "nokittelu" (USA, Venäjä, Kiina jne.) Yhdysvallat on suuri vaikuttaja maailmassa, jota tällä hetkellä johtaa kakkosluokan diktaattori, kuten Barack Obama muotoili. Donald Trump on 6-vuotiaan tasolla, joku voisi sanoa, että Trumpin mielenterveys on alentunut huomattavasti. Epävakaa henkilö ohjaa laivaa, joka törmäilee muihin.

      Joidenkin mielestä Trumpissa voi vaikuttaa lopun ajan Pahuus, joka ei välitä mistään mitään ja koittaa sekoittaa pakkaa hinnalla millä hyvänsä. Trump koittaakin pysyä vallassa, muuten hän voi menettää paljon - venyttää kohtaloaan.

      Tai jos, Trump onkin oikeassa ja me muut olemme vain sokeita... tähän en haluaisi uskoa.

      Poista
    2. Putin hyväksyi lain, joka antaa elinikäisen syytesuojan Venäjän entisille presidenteille.

      On se ovela ukkeli.

      Poista
  40. Jättiraportti julkaistiin: Ihmiskunnan on tehtävä muutos välittömästi.

    VastaaPoista
  41. Vuoden 2050 apokalyptinen sääennuste toteutumassa jo ensi viikolla Britanniassa.

    VastaaPoista

  42. Britannian hemosää siis tulee 28 vuotta aiemmin.

    Kuinka ollakkaan katselin juuri Okavango:Unelmien joki
    Miljoonat kuolee mutta miljoonat selviää.
    Ikuinen matka elämästä kuolemaan, vedestä kuivuuteen, staattisen tukahduttavan lämmön liikkeitä odottaen kollektiivistä toivoa joen uudelleensyntymää.

    Okavango on osittain illuusiota osittain unelmaa.Se on olemassa tulevaisuudessa vain. jos vaalimme sitä nyt, kuten se on tehnyt miljoonia vuosia, ja suojella sitä kuin jalokiveä.

    Yli 100 virtahepoa kuoli luonnonpuistossa Namibiassa 2017
    Voi olla enemmänkin, koska krokotiilit ovat voineet syödä ruumiita.
    Siellä oli noin 1300 virtahepoa. Syyksi epäillään pernaruttoa.
    Eläinten on vahvistettu sairastaneen pernaruttoa, kertoo uutistoimisto Reuters.

    Veti hiljaiseksi miten raha hallitsee, esim. Michael Jacksonin Neverlandin eläintarha, saadakseen kaksi norsunpoikasta piti lahdata koko loppuperhe emo, tädit.
    Kuitenkin kun MJ kuoli miten kävi eläimille, norsuja hakattiin piikkitalikolla joka teki kipeää, sumsummarum suurin osa kuoli myös kiraffit, joita myöskin pahoinpideltiin ja kuljetettin kuljetusvaunussa joka oli asiaton aiheutti eläinparoille epäinhimillisiä oloja.

    En halua lukea spekulointoja kun tilanteet elää omaa elämään.
    Miksi Venäjä avasi rajat Suomeen?
    On se Putler ovela ukko.

    Huolettaa moni asia, lumi sataa sinne missä on "ikuinen kesä" ja läkähdyttävä kuumuus tulee Eurooppaan.
    Katselin eilen kaverin kanssa säätietoja hän luuli Britannia olisi Espanajassa.
    Koska oli myös kuullut että Britanniaan tulee 40 asteen kuumuus. Sillä hetkellä Espanjassa oli se 40° ja Britanniassa 27°.

    Toivon ettei käy kuten Lars Wilderäng trilogiassa, kaikki alkaa tökkimään.

    -Hybridi

    VastaaPoista
  43. Israel on tehnyt Gazan alueelle ilmaiskuja, jotka ovat vaatineet ainakin 10 ihmisen hengen. Kymmeniä on tiettävästi loukkaantunut.

    VastaaPoista
  44. Happosade. surullista on liikakansoitus, eilen tuli Paska juttu: Kansainvälinen tuotos. Joka kolmas ihminen elää ilman käymälää. Ihmisen tuotos on hoitamattomana ihmisen pahin uhka. Paskataan samaan likaveteen,jota käytetään ruuantekoon, peseytymiseen. Ripuli!
    WHO:n mukaan vuonna 2008 rotavirukseen kuoli maailmanlaajuisesti 435 000 alle 5-vuotiasta lasta.

    Kukahan listaisi maailman kaikki taudit? Jokin tarkoitus on niissä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihminen on maapallon tauti/syöpä. Ihminen on viruksille kuin maapallo. Virukset (taudit) on siis myös yksi elämän ilmentymä =)

      Ilman ihmistä ei olisi jotain viruksia ja bakteereja. Kaikki on vain elämän tapoja toteuttaa itseään.

      Poista
  45. Tämänhetkinen kuivuus voi olla pahin 500 vuoteen.

    Useat Euroopan maat kärsivät vesipulasta eikä helpotusta ole näkyvissä.

    VastaaPoista
  46. Kyllä mahdollista on kun jäävuoret sulaa nousee merenpinta kaikkialla.
    Taidanpaa hinata kanootin varastosta valmiiksi.
    Tulvia on kaikkialla ja niittaa väkeä
    Citytulvat, myrskyt, rankkasateet, kuivuus, saasteet =ilmastonmuutos.
    Ihan kuin maapallo vetäsee henkeä ja päästää viimein viimeisen henkäyksen ja se siitä.

    Naispappeuden kivinen tie.
    Suomen ensimmäisiä naispappeja on nyt 90 vuotias Pirkko Lehtiö, Onnea!
    Pappisvihkimisen päivänä hänen iloon sekottui hieman huolta, sillä Lehtiö oli saanut uhkailusoittoja muutaman viikon ajan joka ilta.
    "Miessoittaja sanoi, että jos otan pappisvihkimyksen, hän tappaa minut, ja vereni ja ehoollisviini sekottuvat."
    Kollegatkin olivat saaneet uhkauksia, siksi vihkiminen tapahtui poliisien valvonnassa.
    Jos pahin tapahtuisi Lehtiötä kehotettiin kyyristymään saarnastuolissa.

    Naisteologin asema seurakunnassa oli ennen naispappeuden hyväksymisestä ahdas.
    Välillä ainoa tehtävä oli laulaa kuorossa, uransa alussa Lehtiö työskenteli Helsingin Johanneksen ja Töölön seurakunnissa.
    Seurakuntalaiset kyllä saattoi pitää pappinaan, vaikka sellaista nimekettä ei naisteologeilla vielä ollut-
    Vastustus tuli pappien suunnasta. YLLÄRI!

    Kirkollisen lasikaton hän mursi vuonna 1985, kun tuli valituksi ensimmäisenä naisena hiippakunnan pääsihteeriksi Helsinkiin.

    VastaaPoista
  47. Tutkimus:
    Suomalaiset uskovat kaikkien ongelmien vain pahenevan.

    VastaaPoista
  48. Maailman ilmatieteen järjestö:
    Jäätiköiden sulamista ei voi enää estää.

    VastaaPoista
  49. Kai joku itkee kaatunutta maitoa, ei kande.
    Aral kuivui kuivuuko Gardajärvikin sen kukoistuksen aikana olen saanut kunnian käydä siellä. Vetää vähän surulliseksi nämä ääri-ilmiöt.

    Jos jäätiköt sulaa ja merenpinta nousee menee ensimmäisenä merten lähellä asujat, Suomi on punnertanut maataan korkeammalle joten ihan pian emme kulje nilkkoja myöten kastuneena.

    Voisi huolettaa jos kerran jäätiköt sulaa, kuin jäätelö helteellä, tulivuoret sylkee kuumaa sekaan, tsunamit ja jääkarhut vie ihmisiä.

    Vesikriisi ei meitä koske, juomavesi tulee sieltä missä on vainajiakin mädännyt!!
    Mutta koskee näitä jotka ui, pesee perss ja heittää vainajat samaan veteen, ja ottavat ruuanlaittoon veden(Ganges) paskajuttu!
    Samalla kuin Intia pesee väkimäärällä pian Kiinan, kun Intia vie ja Kiina vikisee.
    No juu en halua ajatella ikäviä vaikka ikävä koputtaisi ikkunaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gardajärvestä tuli kahluuallas.

      Harvinainen kuivuus koettelee Etelä-Suomea.

      Jäätiköt sulaa ja Suomessa maanpinta kohoaa - jopa 80 cm sadassa vuodessa. Voi auttaa Suomea pari milliä.

      Poista
  50. Espanjan helleaalto on nostanut lämpötiloja poikkeuksellisen korkealle. Huhtikuiset jopa 40 asteen lämpötilat vastaavat keskikesän aikaan nähtäviä lukemia.

    VastaaPoista
  51. Tänne "luvattiin" sadetta ja tälläkin hetkellä kevyttä sadetta! Höps en edes muista milloin viimeksi on satanut! Kuivaa on ja se katupöly yskittää.
    Ausseissa mein talvisin on jopa +50 astetta, parempi oli siellä käydä mein kesäaikana, jolloin pääsi paikkoihin jotka ei kellunut mutavellissä.
    Tosin olinpa hyödyksi enemmän talviaikana.
    Voi Garda!
    Maanvieremä, tulvat, maanjäristykset, hrrr muistanet kun kävin "lompakossa" kun lentokenttä Balilla oli suljettuna, mutta kerkesin sinne ennen kuin "lompakko" järisi, tärisi ja tsunameita ja ruumiita.

    VastaaPoista
  52. Tutkijat yrittävät ymmärtää, mitä merissä tapahtuu:
    Maailman meret ovat lämmenneet poikkeuksellisella tavalla vain muutamassa viikossa.

    VastaaPoista
  53. Yli puolet maailman suurimmista järvistä kuivumassa.

    VastaaPoista
  54. Uuden tutkimuksen mukaan New Yorkin kaupunki on hiljaa vajoamassa meren alle metropolialueelle rakennettujen valtavien rakennusten painon vuoksi.

    VastaaPoista
  55. Jäämeren sulamista ei voi enää pysäyttää.

    VastaaPoista
  56. ”...vihreistä terroristeista” Sorii sillä tarkoitetaan varmaan vihreitä miehiä.
    Kuka sen jäävuorien sulamisen estää, ei kukaan ei edes ne vihreät terroristit!

    VastaaPoista
  57. Lämpötilat maapallon eri puolin kohosivat kesäkuun alkupuolella kriittisenä pidetyn rajan yläpuolelle eli 1,5 celsiusastetta lämpimämmäksi kuin ennen esiteollisia aikoja.

    Porton yliopiston fyysikot Portugalissa ovat laskeneet, että ylitettyään tietyn pisteen Maan ilmasto ei pysty enää palaamaan tasapainoon.

    VastaaPoista
  58. Maapallolla tapahtuu äärimmäisiä asioita nyt liian nopeasti ja laajasti.

    VastaaPoista
  59. Aika sokea saa olla jos sanoo onpa ylläri jäävuoret sulaa, tulvii, toisella puolella kuivuu, tulivuoret henkäilee kekäliään, magmaa valuttaen.
    Tsunamit vie, meret muuttuu ja mereneläimistö delaa, kelluu väärinpäin kaloja ja kilpikonnia. Vaikka jotkut kuin pidättää hengitystään, paikat kuivuu ei metsän/viidakoneläimet selviä, ei edes tullessaan idioottien pihoille, nurkan takana on +50 asteen tappokuumuutta.
    Jo Euroopassa (Espanja, Italia)on +48 astetta. Eikö riitä että maapallon horjahdus on vakavaa. Helevetin esikartanoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämpöaalto on nimetty Manalan portinvartijan Kerberoksen mukaan. Tuloillaan on myös uusi lämpöaalto, joka on saanut nimensä Manalan lautturilta Kharonilta.

      Poista
  60. Perhe pakeni epätoivoisena Rodoksella:
    En tahdo kuolla!.

    Liekkimeri syö Korfua.

    VastaaPoista
  61. Italiassa sään ääriolosuhteet johtaneet ainakin seitsemään kuolemaan.

    VastaaPoista
  62. Ennätyshelteet piinaavat Arizonaa, jopa kaktukset kuolevat.

    Voisiko ydinräjähdys sytyttää ilmakehän ja tuhota maapallon? Oppenheimer-elokuva nosti esiin kuopatun kauhu­teorian ilma­kehän syttymisestä.

    VastaaPoista
  63. Tuo leffa on katselulistalla.
    En ole ajatellut että ilmakehä syttyisi vaan että idiootit kaivaa maata altaan ja se suuri Pertti tulee ja jyrää kaiken.
    Enemmän kyl huolettaa kuumuus Eurooppa palaa, lumettomat talvet ja eläimet hävinneet satukirjoihin.
    Voin sanoa että oli kuin bastussa olisi kun oli +50 mittarissa, eniten kävi sääliksi paikalliset eläimet.
    Ahhah muistui mieleen että kerran katsoessani lämpömittaria se näytti +50 olin aivan waat mutta mittari oli suoraan aamuauringossa, kyllä se huvitti.
    Enää ei ole mittareita, mittari toimii olemalla ulkona.

    Aika Manalan esikartanoa on meillekin tulossa.vaikka nyt ei ole hottia kuin yöllä, harmaata on ja sadekuurojen uhka, kuivuus on näkyvää, pari pisaraa vetyä siis vettä ei riitä, siis täällä ja nyt.
    Sen sijaan muualla Suomea salamat sytyttää taloja palamaan.
    Eikö jossain tullut ämpärikaupalla jättirakeita, taisi olla Italiassa.
    Mitä wadelmaa..siis idiootit sytyttänet osan paloista, ei ole todellista.

    VastaaPoista
  64. Siperian 40 metrin jääkerroksen alta löytyi 46 000 vuotta vanha olento, joka herätettiin henkiin.

    VastaaPoista
  65. No voihan sukkulamato me saamme kiittää bakteereja sun muita örkkejä.
    Vielä kun suoihminen vaikka oliki hirtetty ja vihreä että järkytti, sen kun olisi herätetty niin hello!

    Mua kyllä huoletti kun talvella ei tullut oikein jäätä Etelämantereelle, oliko että Etelämantereelta puuttuu Argentiinan kokoinen alue meri­jäätä.
    Merijääpeite ei ole palannut entiselleen viime talven jälkeen, jolloin jääpeitteen mitattiin olevan pienin 45 vuoteen. Merijään kokoa on alettiin seuraamaan satelliittimittauksin vasta 1970-luvun lopulla.
    Onko liian aikaista sanoa tämä on uusi normaali.

    On se niin että pian meret ovat niin lämpimiä ettei mikään merenalainen elämä kestä ei edes ne alienit.
    Maapallo kelluu nyt uhkaavassa tilanteessa.Maapallon oma ilmalämpöpumppu menee rikki.
    Napapiirillä voi kohta viljellä.
    Taas luvattiin ja näyttää myös että täällä sataa, mutta täällä paistaa arska.
    Hela veckan sadetta hahhaha tämä city on kuplassa.
    Voi myös uusi jääkausi iskeä, saisi vetää päälle superhessut.

    -Ilmaston lämpeneminen heikentää kiertoa kahdella tavalla. Pintaveden lämmetessä lämpöero kylmän ja lämpimän vesikerroksen välillä kasvaa, jolloin pienempi osa pintavedestä vajoaa alas.

    Lisäksi arktisen alueen lämpeneminen sulattaa jäätä ja kasvattaa sademääriä, mikä lisää makean pintaveden osuutta. Makea vesi vajoaa pohjalle hitaammin, jolloin myös termohaliinikierto hidastuu.

    Näin kävi viimeksi noin 12 900 vuotta sitten nuoremmalla dryaskaudella. Silloin elettiin viimeisimmän jääkauden loppua. Ilmasto lämpeni ja jäätiköt sulivat hiljalleen vuosituhansien mittaan. Sulaminen kaatoi arktiselle alueelle valtavat määrät makeaa vettä. Kun suolaista ja kylmää vettä ei enää syntynyt, syvää merivettä synnyttävä liukuhihna katkesi.

    Muutos aiheutti paikallisen mutta voimakkaan ilmaston viilenemisen Grönlannissa ja Euroopassa. Luonnollisten ilmastonmuutosten mittapuulla muutos oli hurja: Lämpötila laski Grönlannissa kymmenen astetta vain vuosikymmenissä. Euroopassa talvet kylmenivät ja kesät lyhenivät.

    Jäätiköt alkoivat taas laajentua ja Keski-Euroopan metsät kuolivat. Niiden tilalle tuli kylmää arotundraa, minkä voi nähdä edelleen vesien pohjiin kertyneestä siitepölyaineistosta. Ajanjakso sai nimensä lapinvuokolta (Dryas octopetala), joka jaksoi yhä kukoistaa kylmässä Euroopassa.

    Lapinvuokot, villamammutit ja muut arotundran lajit saivat kuitenkin vain lyhyen jatkoajan. Termohaliinikierto käynnistyi uudelleen noin tuhat vuotta myöhemmin, ja sen jälkeen lämpötilat nousivat taas nopeasti. Suomeakin peittävä mannerjäätikkö suli parissatuhannessa vuodessa, ja ensimmäiset ihmisasukkaat saapuivat rannoillemme pian sen jälkeen.

    Mannerjäätiköiden sulamisen katkaiseva äkkikylmyys näyttää olevan toistuva ilmiö jääkausien loppuessa. Nuoremman dryasin kaltainen kylmä piikki on tapahtunut ainakin kahdesti aiemmin, noin 130 000 ja 337 000 vuotta sitten. Syy oli mahdollisesti samanlainen termohaliinikierron häiriö.
    Julkaistu Tiede-lehdessä 12/2022.

    Kuivuus olisi monessa maassa true keissi, jopa miljardien ihmisten ruoansaanti Afrikassa, Etelä-Amerikassa ja Aasiassa on virran tuomien kriittisten sateiden varassa. Britit kuivusi täysin.
    Hullu pallo missä varapallo on..vai pitäskös lähtee yhen idiootin paatissa kohti Venusta. Voi Ee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tutkimus varoittaa:
      Ikiroudasta vapautuvat ”aikamatkustavat” patogeenit voivat uhata vakavasti ekosysteemejä.

      ---

      Jos tämä kaikki on vain sitä, että tämä vanha todellisuus lahoaa (tuhoutuu) ja toinen uusi todellisuus tulee (Paratiisi maan päällä). Lopulta siirrymme uuteen todellisuuteen ja ne, jotka eivät ole valmiita siihen (henkisellä polullaan), he kuolevat, mutta syntyvät uudelleen jollakin toisella planeetalla, joka vastaa vanhan todellisuuden oloja (ns. 3D-maailma).

      Poista
    2. Tutkijat ovat löytäneet amerikkalaismetsästä “ällistyttävän monimuotoisen” määrän jättimäisiä viruksia.

      Poista
  66. Korotsupallero on so cute varsinkin Spitting imagenpallero Trumppauksen paras kaveri.

    Tuo että korotsupalleroa verrataan nyt löydettyihin "friikkisirkukseen" niin ne mitään alieneita ole ei edes valepuvuissa, vaikka jossain ohjelmissa on alienit kuvattu pikkuisina örkkeinä melkein loukkaa. Mitäs jos virukset alkaa pitää kemuja urakalla ja muuntuvat alituiseen, vähän kuin lintuinfluenssa joka levisi tarhaminkkeihin (oma mielipide tarhaminkkeys on lopetettava ja heti!)
    Btw mihin tarkoitukseen nuo minkkiparat ovat pienissä häkeissä? Mun äiti sai tutulta supiturkin,(lainasi mein koiraa supimetsälle) äiti loukkaantui asiasta, siis veti herneen peltoineen, en tiedä miksi, minusta se oli hieno turkki, periaatteesta en itse käytä aitoja turkkeja, kerran tilasin mm otsapannan tuli nahkatakki, jonka päällä luki "otsapanta" nauroin kippurassa millainen pakkaa nahkatakin otsapantana!
    A(H5) siis kuva jossa on lokkeja jokatoinen lokki on delannut, vähän kuin ihmiset jotku jää elämään ja jotkut delas. Hey ei korotsu ole taputeltu vaan se tappaa yhä viikottain ihmisparkoja. On enää ajan kysymys jos kun lemmikki kissa tai koira sairastuu A(H5) tai kanat, Siitä sitten ihmiseen jonka perimä on sellainen että sairastuu.
    Yksi frendini kertoi on parhailaan ihan kamalassa korotsussa, on aika hienoa että tietää mitä se on, kun minä sairastuin tiedä sit ekojen kanssa en tiennyt mikä tauti mulla on, annoin viikottain eri diagnooseja, ja se tunne etten parane ikinä ja huonompaan suuntaan menikin jos joku sairaus kestää pari kuukautta niin on siinä vitsit vähissä. En tiedä onko mulla heikompi vastutuskyky, tavallista tarkempaa touhua, laitan yhä maskin jos olen lähikontakteissa.

    Ikiroudasta nousee muutakin örkkiä kuin enon kelsiturkkeja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensin graafikot taiteilivat vääränlaisen koronaviruksen - siitä haluttiin näyttävä ja ehkä vähän pelottavakin.

      Poista
  67. No tuo oikea kuva on kuin Spitting imagen korotsupalleroinen.
    Aivan sama mitä palleroita väsätään juosten kustuna, vasemmalla kädellä sinnepäin.

    On selvää että palleroinen muistutti ensin pölypalleroa, vaikea uskoa että imaisin tuommoisen sisuksiini 2019 joulukuussa kenties jo marraskuussa kun tarkemmin miettii, tyyliin sairas/terve/sairas/terve ja kävin levittämässä korotsua ties missä sitten taas sairas ja niin sairas etten kyennyt kuin maata vaakatasossa.
    Se karsea tunne tämä oli tässä niinkö, kaikki on jo nähty, ei takuulla tuo kuuluu tokentube-fanille ja salaliittoteorioihin uskovaa misteriä.

    On se niin että hullummaksi tämä kaikki menee ja alkaa tiiraa tirppoja kaikkialla.
    Virus on latinankielinen myrkkyä tarkoittava sana. Lääketieteessä viruksiksi kutsuttiin alun perin kaikkia taudinaiheuttajia=kärsimys.

    Luettelo kärsimyksistä:
    -AIDS
    -COVID-19 ja muuntunut Omikron. (Yes)
    -denguekuume
    -ebolakuume eli ebola
    -flunssa (yleisin aiheuttaja rinovirus ja yli 200 muuta virusta, joista osa voi aiheuttaa samalla myös muita merkittäviä tauteja ja oireita) (Yes)
    -herpes
    -influenssa A ja B. (Yes)
    A-influenssavirukset ovat alun perin lintujen luontaisia viruksia. Ihmiskunnan riesaksi ne ovat tulleet todennäköisesti joitakin satoja tai tuhansia vuosia sitten. Tämän edellytyksenä on ollut lintuvirusten muuntuminen sellaisiksi, että ne pystyvät ylipäätään tarttumaan ihmisen soluihin, lisääntymään ihmisessä ja siirtymään ihmisestä toiseen. Linnuilla tunnetaan satakunta eri A-influenssavirusta (nimettynä H ja N kirjaimin ja niitä seuraavin numeroin). Vain viisi näistä viruksista on aiheuttanut epidemioita ihmiskunnassa.
    -isorokko
    -keltakuume
    -Marburgin tauti
    -myyräkuume
    -polio
    -SARS

    Tunnetuimpia pandemioita ovat olleet espanjantauti 1918–1919, aasialainen 1957 ja hongkongilainen 1968. Viimeksi pandemia koettiin talvella 2009–2010. Sen aiheutti A(H1N1)pdm09-virus. Tämä pandemia nimettiin sikainfluenssaksi.
    Muistan sikainfluenssan, espanjantauti oli kuin tämänpäivän korotsu, areenalla oli dokkari espanjantaudista. Maskeja, maskienvastustajia, kuolleita.

    VastaaPoista
  68. Suuri osa Etelä-Euroopasta uhkaa aavikoitua ilmastonmuutoksen vuoksi.

    VastaaPoista
  69. Kuin maailmanloppu:
    Ihmiset pakenevat mereen Havaijin maastopaloja.

    VastaaPoista
  70. Kuluva vuosi voi olla mittaushistorian kuumin. Asiantuntijoiden mukaan seuraava vuosi voi olla vielä kuumempi.

    VastaaPoista
  71. Trooppinen myrsky, maanjäristys ja maastopalot iskivät Kaliforniaan yhtä aikaa.

    VastaaPoista
  72. Maapallo on juuri kokenut mittaushistorian kuumimman kolmen kuukauden jakson, kesä-, heinä- ja elokuun.

    VastaaPoista
  73. Kreikkaa piinaavat nyt ennennäkemättömät, ”raamatulliset” tulvat.

    VastaaPoista
  74. Punaiset tulimuurahaiset voivat levitä läpi Euroopan.

    VastaaPoista
  75. Punainen risti varoittaa:
    Libyan tulvien uhri­luku voi nousta tuhansiin. Kateissa jopa 10 000 ihmistä.

    VastaaPoista
  76. Marokon järkyttävä maanjäristys kun Marrakeshissa kuoli yli puolet asukkaista.
    Olihan se järkyttävää kun kerrostalo romahti kuin korttitalo.
    Ja siihen aikaan kun ihmiset oli nukkumassa.
    Euraasian ja Afrikan laattojen reuna kulkee Välimeren etelärannikkoa pitkin Marokon kohdalla. Ajattele jos sinne ja tänne tulisi vastaava järistys miten kävisi?
    Hullu hullumpi hulluin maailma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki mitä nyt tapahtuu on kuin Ilmestyskirjasta. Taudit, sodat, inflaatio, maanjäristykset ja tulvat, niissä menehtyy tuhansia ja ne vaikuttaa lukemattomiin ihmisiin. Tämä kaikki on siis ennustettu.

      Poista
  77. Vitsauksesta toiseen, epidemiat, tulvat, tsunamit, sodat, maanjäristykset, tulipalot, sikarutto, lintuinfluenssa, ja kylän suurimmat pukamat.
    Jos katsoo ulos näkee jo Ilmestyskirjan näyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne, jotka ovat tietoisia Ilmestyskirjasta, tietävät, että näin kuuluukin käydä. Tapahtumia ei voi ohittaa, niiden läpi täytyy mennä ja luottaa.

      "Kaasu pohjaan, Jeesus ohjaa" =)

      Poista
  78. Yhdysvalloissa pohjavettä pumpataan niin ahkerasti, että maa halkeilee jopa satojen kilometrien matkalta.

    Suomessa pohjavesien määrä voi nousta paikoin ennätyskorkeuksiin Pohjois-Pohjanmaalla.

    VastaaPoista
  79. Riisi aiheuttaa metaanipäästöistä 12 prosenttia, mikä vastaa puoltatoista prosenttia kaikista kasvihuonepäästöistä. Riisi on ilmastolle liki yhtä vahingollinen kuin lentomatkailu.

    VastaaPoista
  80. Israelin armeija antoi 24 tuntia aikaa:
    1,1 miljoonan palestiinalaisen lähdettävä Pohjois-Gazasta.

    VastaaPoista
  81. Tanskassa nimen Babet saanut myrsky on vaatinut kuolonuhreja ainakin Britanniassa. Myrsky on aiheuttanut laajoja tulvia Tanskassa ja Saksassa.

    VastaaPoista
  82. Lokakuu oli mittaushistorian kuumin, koko vuosi ehkä kuumin 100 000 vuoteen.

    VastaaPoista
  83. Ennennäkemättömät tulvat piinaavat Koillis-Australiaa.

    VastaaPoista
  84. Kuivuus paljasti uponneen kylän kirkon Espanjassa. Kirkon kuuluisi olla 23 metriä vedenpinnan alapuolella.

    VastaaPoista
  85. Vuosi 2023 oli todennäköisesti kuumin 100 000 vuoteen.

    VastaaPoista
  86. Diktaattori Kim Jong-un:
    Minulla on laillinen oikeus tuhota Etelä-Korea.

    VastaaPoista
  87. Riisikö päästää metaania kyllä se on ammut ja ruåtsalaiset ku pieree eniten.
    Gorillat pieree ahkeraan ja metaanipilvi kasvaa.

    Räkänokalla on putlertauti luulee että natsit valtaa kaiken.
    "Sulauttaa" hahah. Ja Putler hankkii itselleen ikuisen vallan mieluummin tuolla alakerrassa jossa helvatan esikartano on.

    Kyllä kyllä helmikuu ja mittarissa -10 tuntuu kuin -16 eli kuin lapsuudessa oli lunta ja pakkasta.
    Bulletin of the Atomic Scientists -tiedejulkaisun tutkijoiden hallinnoima kello siirtyi jo vuosi sitten 90 sekuntia vaille puolenyön, mikä on lähempänä maailmanloppua kuin kertaakaan sen historian aikana.
    Niin että Ee tai soon hei hei.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Ruotsalaiset pieree eniten", mielenkiintoinen väite, onko tästä tehty joku tutkimus? =)

      Poista
  88. Atlantin valtameren virtausta (AMOC) uhkaa romahdus, jollaista ei ole nähty 10 000 vuoteen. Sen aiheuttaman ilmastonmuutoksen seurauksena Suomessa ei käristytä, vaan jäädytään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomi hautautumassa jäähän? Tutkimusprofessori tyrmää tuoreen tutkimuksen kauhuskenaariot.

      Poista
  89. Lämpöennätykset ympäri maailmaa ovat murskaantumassa helmikuussa.

    VastaaPoista
  90. Kyllä. akateeminen tutkinta tehty.

    Tulipa mieleeni pienenee kuin pyy maailmanlopulla.
    Suomalais-ruåtsalais yhteistutkimus julkastiin syyskuussa Global ecology and biogeography-lehdessä. Myös Suomessa aiheesta kirjoitti Suomen luonto.
    Tutkimuksessa käytiin läpi Suomessa ja Ruåtsissa rengastettuja 289000 lintuyksilön siivenpituudet ja painot 1970-luvuilta lähtien.

    Ruumiinmassan keskimääräinen muutos 50v oli selvä, se laski lähes 2,44%
    Samaan aikaan talven keskimääräinen lämpötila on muuttunut 1970-luvun -6 asteesta 2010-luvun -3,3.
    Sananlasku taitaa olla oikeassa linnut kuten pyytkin pienenevät kuin maailmanlopulla.

    Tarkasti ajatellen kun jäätiköt sulaa alkaa olla aika raahata se kanootti varastosta.
    Ja jos kylmyys uhkaa otetaan se enon kelsiturkki käyttöön.
    Roudasta voi tulla pikkuylläreitä vastaan.

    VastaaPoista