lauantai 7. joulukuuta 2019

Sähköposti, Google ja Facebook

Oodi sähköpostille

Marraskuussa uutisoitiin, että Suomi24-sähköpostipalvelu lopettaa nykyisen toimintansa tammikuussa.
Ote Suomi24-tiedotteesta:
Suomi24-sähköposti siirtyy pian uudelle palveluntarjoajalle, mailbox.orgille. Mailbox.org käyttää samaa nettikäyttöliittymää, mutta uudempaa versiota, jossa saat käyttöösi lisäominaisuuksia kuten:
 • pilvitallennustilaa
 • kalenterin
 • yhteystietojen hallinnan
 • täysin salatun sähköpostiviestinnän ja
 • synkronoinnin mobiililaitteisiin
Vanha Suomi24-sähköposti suljetaan 10. tammikuuta 2020.

Voit käyttää mailbox.org-sähköpostia ilmaiseksi 3 kuukautta, jonka jälkeen voit halutessasi valita itsellesi sopivan maksullisen vaihtoehdon alkaen 1 eurolla kuukaudessa. Pakettien hinnat voit tarkistaa täältä: Services - mailbox.org. Jos haluat jatkaa Suomi24-sähköpostisi käyttöä, siirrä tilisi mailbox.orgin ( Company - mailbox.org) järjestelmään. Voit jatkaa @suomi24.fi-osoitteen käyttöä uudessa järjestelmässä.

Vanha, noin 200 000 suomalaisen käyttämä Suomi24-sähköposti suljetaan 10. tammikuuta ja uudesta täytyy maksaa.

Marraskuussa Elisa tiedotti minulle samanlaista.
Pääkohtia Elisan tiedotteesta:
Yhtenäistämme Elisan sähköpostipalveluita ja lopetamme myynnistä jo poistuneita tuotteita ja lisäpalveluita. Elisan ja Saunalahden sähköpostipalvelut muuttuvat vaiheittain Elisa Internetpalvelupaketiksi. Muutos astuu voimaan 1.1.2020 (minulla).
 • Sähköpostiosoitteesi on sama kuin ennenkin.
 • Sähköpostilaatikossasi olevat sähköpostit ja tiedostot säilyvät ennallaan.
 • Sähköpostilaatikon koko, ulkoasu ja rakenne säilyvät ennallaan
 • Pienempien postilaatikoiden koko kasvaa 200 Mt kokoiseksi
 • Kotisivutilaa 500 Mt
 • Kuukausimaksu on muutoksen jälkeen 2,90 €/kk.
 • Muutos ei edellytä sinulta mitään toimenpiteitä.

Virusturva, roskapostisuodin ja kotisivutila sisältyvät kuukausimaksuusi
Meille on tärkeää, että asiakkaidemme palvelut ovat tietoturvallisia. Jatkossa kuukausimaksuun sisältyvät virusturva ja roskapostisuodin. Virusturva estää tehokkaasti sähköpostilaatikkoosi pyrkivät virukset ja roskapostisuodin suodattaa suurimman osan roskaposteista.
Alkujaan olin Scifi Communications -nettioperaattorin asiaskas, mutta melko pian Nettilinja Oy osti kilpailijoitaan pois markkinoilta ja ne yhdistyivät Saunalahden Serveriksi, joka nykyään on Elisan brändi Saunalahti (jotenkin tuntuu, että siitäkin halutaan eroon). SciFi muuttui Saunalahdeksi vuonna 1998 ja vuonna 2005 Elisa osti Saunalahden, näin päädyin Elisan asiakkaaksi. Sähköpostiosoite taisi pysyä, mutta kotisivutilaan tuli huononnuksia verraten Saunalahden aikaan, Elisa ei halunnut tukea PHP-koodia, vaan lähinnä perus HTML-koodi toimi jne.

Jossakin kohdin myös sähköpostiosoite muuttui, mutta vuonna 2016 vaihdoin kiinteän nettiliittymän mobiililaajakaistaan, kun laskin, että säästän sillä ratkaisulla hyvin rahaa. Mobiililaajakaistaan ei enää kuulunut kotisivutila, mutta jostain syystä sähköpostin sain mukaani, eikä tarvinnut maksaakaan siitä mitään lisää - oli ilmainen lisäpalvelu.

1990-luvun lopulla ja 2000-luvun alussa nettiliittymän mukana tuli vakiona kotisivutila ja sähköposti - löysin netin uumenista tästä tiedon vuodelta 1999. Vuosituhannen taitteessa "kaikilla" oli kotisivut, kun ns. SoMesta ei ollut tietoakaan. 2010-luvulle tultaessa omien kotisivujen suosio hiipui, kun nettiin ilmestyi valmiita blogialustoja jne. - ei itse tarvinnut väkertää ja koodata.

Kauhukseni olen törmännyt uutisiin, että sähköpostista halutaan eroon ja kohta nykynuoriso ei edes tiedä mikä on sähköposti. Paradoksaalista kumminkin on, että kaikki palvelut ja sovellukset vaativat nykyäänkin vielä sähköpostin, että palvelua voi käyttää. Nykyään halutaan vain Facebookkailla, Twiittailla ja olla IG:ssä. Sähköposti on väärin ymmärretty "vanhus", jota minä ainakin tuen ja käytän! Ei pikaviesteillä voi selittää laajaa asiaa helposti. Koittakaa kirjoittaa pienelle muistilapulle A4:n verran tekstiä ja, jos nyt joku ei tiedä, että mikä on A4, niin katso Googlesta - kyllä minä niin mieleni pahoitin!

Kun sähköposti on "pakollinen", mutta sitä ei enää "kukaan" käytä, muuhun kuin rekisteröinteihin ja sen todellinen tarkoitus on unohdettu. Entäpä sitten se kotisivutila, moniko nuori edes sisäistää, että mitä mahdollisuuksia siinä on. Moniko osaa nykyään edes koodata itse sivut? Ei nykyään tarvitse itse koodata HTML:ää, kaikki on valmiita palveluja, joihin saa sisältöä ilman koodaamista. Nippa nappa joku voi tietää, että B-tagi lihavoi tekstin. Tältä pohjalta, kun miettii, niin Elisan asiakas, joka ei ole kiinnostunut kotisivutiloista, maksaa turhaan X määrän. Aiemmin Elisan/Saunalahden sähköposti kuului nettiliittymän kuukausimaksuun, mutta 1.1.2020 lähtien siitä peritään 2,90 euron lisämaksu kuukaudessa. Vuodessa lisämaksua tulee 34,8 euroa, aika näyttää, kuinka tuotakin hintaa nostetaan.

Onko meillä sitten vaihtoehtoja? Tunnetuin vaihtoehto on Googlen Gmail, joka taitaa olla taas lähes jokaisella. Google-tili on pakollinen paha, koitapa esimerkiksi Android-puhelinta tai -TV:tä käyttää ilman Google-tiliä, voi olla hankalaa. Amnesty varoittaa: Facebook ja Google on uhka ihmisoikeuksille - "Antaudu valvontakoneistolle tai luovu netistä". Meidän täytyy olla näiden jättiläisten armoilla, sillä netti on nykyään osa elämää, kaikki palvelut ovat menneet nettiin. Ilman nettiä on hankalaa elää nykyaikaista elämää. YK:kin on linjannut, että pääsy internettiin on ihmisoikeus.

Vuonna 2019 Amnesty kirjoitti 60-sivuisen uhkaraporttinsa. Saman asian, josta minä kirjoitin tämän blogin ensimmäisessä kirjoituksessa vuonna 2012 - Sosiaalinen media aiheuttaa syrjintää. Googlea ja Facebookkia on pakko käyttää, muuten elämästä voi tulla vaikeaa. Joku voi nyt ajatella ettei käytä Facebookkia, mutta entäpä sitten kuuluisa WhatsApp, sitäkin kaikki käyttää. Surullista, mutta totta, Facebook omistaa WhatsAppin - kaupat tehtiin vuonna 2014. Instagramin käyttäjätkin ovat Facebookin armoilla ja Tubettajat kuuluvat Googlelle.

Eikö meillä todellakaan ole vaihtoehtoja? Yksi suomalainen vaihtoehto on Posti24-sähköposti, mutta senkin kuvausteksti on oudon lennokas.
Posti24 sähköpostipalvelimet sijaitsevat Suomessa. Suomen lainsäädännön ja Viestintäviraston määräysten mukaisesti.

Posti24 on sähköpostipalvelu meille kaikille ja merkeleille, jota ei obamat katsele välistä, ruotsalaiset seuraa tai putinit sensuroi.
Kuka ylläpitää Posti24:ää? Sen taustalla on Terra Finland Oy.

YHTEENVETOA
Google ja Facebook omistaa ja hallitsee maailmaa, meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin olla niiden armoilla. Emme pysty elämään ilman näitä kahta orjuuttavaa jättiläistä. Posti24-sähköposti on suomalainen, mutta mikäli se ei vakuuta. Elisan asiakkaille ei varmaan jää muuta vaihtoehtoa kuin maksaa se 2,90 €/kk. Se on pieni hinta ainakin jonkun tasoisesta varmuudesta ja turvallisuudesta - täytyy luottaa, että eivät myy tietojamme, kuten Google ja Facebook tekevät.

Sähköposti kunniaan, käyttäkää sitä!

Lisäys 7.1.2020:
Lähetin Elisan asiakaspalveluun viestin 5.1.2020.
Marraskuussa sain tiedotteen, että sähköpostini muuttuu maksulliseksi 1.1.2020, maksu olisi 2,90 ?/kk. Mukana tulisi myös kotisivutila.

Nyt kun katson OmaElisan kotisivut-asetuksia, niin siellä lukee:
"Sinulla ei ole sopimusta, johon kuuluisi kotisivutilaa."

Eli en näe mitään kotisivu-asetuksia. Jos kerta minulle ilmoitettiin, että systeemit muuttuvat, niin kyllä oletin, että ne muuttuvat.

Miten on, kuuluuko minulle kotisivutila vai ei? Vai otatteko nyt vain lisämaksun? Hieman hämärää on nyt tämä juttu. Jos en saa luvattuja palveluita, niin tuskin minullakaan on sitten velvollisuus maksaa niistä.
1.1.2020 luvattiin siis kotisivutilatkin minulle marraskuun tiedotteessa, mutta 5.1.2020 niitä ei vielä näkynyt. 7.1.2020 Elisan asiakaspalvelu vastasi.
Kiitoksia viestistäsi liittyen kotisivutilaan.

Kyllä, Elisa Internet palvelupakettiin kuuluu myös kotisivutila.

Tarkistin että sinulla ei vielä ole OmaElisassa kotisivut -kohdassa kotisivuja, mutta maininta sopimuksesta, johon ne saa ja mahdollisuus luoda osoite ja salasana.

## Tässä välissä ohjeita, kuinka ne luodaan jne. ja lopussa mainos ##

Osoitteeseesi on saatavilla meiltä myös kiinteä nettiyhteys 75M nopeudella ja Elisa Viihde TV-palvelu 39,90e/kk hintaan kahden vuoden määräaikaisella sopimuksella. Avausetuna 4kk puoleen hintaan.
Kummasti tuolloin näkyi OmaElisa-palvelussa myös Elisa Internet palvelupaketti -kohta, jossa näkyi mm. kuukausihinta 2,90 €/kk sekä Kotisivut-kohtaan oli ilmestynyt kotisivuasetukset näkyviin. Vielä 5.1.2020 minulla ei ollut sopimusta, johon olisi kuulunut kotisivut, mutta yllättäen 7.1.2020 minulla olikin sellainen sopimus, johon ne voitiin lisätä.

Mietin nyt, että teinkö nyt itse virheen, kun menin ihmettelemään epäkohtaa, olisinko voinut säästää 2,90 €/kk. Minun tiedoissa ei aluksi mainittu kotisivuja, vaikka Elisa niin lupasi 1.1.2020 lähtien. Olisin kyllä voinut olla ilmankin niitä ja ehkä minulta ei olisi otetukaan sitä 2,90 €/kk:ssa.

Kuinkahan monen muun asiakkaan kohdalla näin on? Joten, Elisan asiakas, jos sinullekin on luvattu kotisivutila, mutta et näe sitä missään, niin älä välttämättä edes huutele sen perään, jos et sitä tarvitse ja sinulla ei näy laskussakaan lisämaksua.

Tuo mainososuus huvitti, tarjoavat minulle 75M kiinteää nettiä hintaan 39,90 €/kk 2 vuoden sopimuksella. Tällä hetkellä käytän 100M mobiililaajakaistaa sekä puhelinliittymää, joista maksan yhteensä kuukaudessa 35,80 €. Vaikka tuohon lisättäisiin se 2,90 €, niin kumminkin se on halvempi, kuin tuo 75M kiinteä netti, jonka päälle tulisi vielä erikseen puhelinliittymämaksu.

Onhan kyllä kiinteä netti ehkä vakaampi, mutta 100M mobiililaajakaistallakin on pärjännyt ja säästää rahaa hyvin.

Lisäys 5.10.2022:
Sain nyt Elisalta asiakastiedotteen otsikolla Elisan kotisivutilapalvelu päättyy 31.12.2022.

Otteita tiedotteesta:
Elisan kotisivutilapalvelun käyttö päättyy 31.12. 2022 vähäisen käyttäjämäärän ja vanhentuneen tekniikan vuoksi. Kotisivusi sulkeutuvat 1.1.2023 ja siellä mahdollisesti oleva sisältö poistetaan, eikä sitä enää ole mahdollista käyttää. Verkkotunnuksesi (domain) ja omalla verkkotunnuksellasi käytössä olevat sähköpostiosoitteet säilyvät ennallaan.

Kotisivutilapalvelun poistuessa Elisa Sähköpostipalvelun käyttö jatkuu kuten ennenkin normaalihinnalla 2,90 €/kk. Elisa Sähköpostipalvelua kehitetään jatkossa vastaamaan uusia käyttö- ja tietoturvatarpeita.

1.1.2020 laittoivat kotisivupalvelun ja sähköpostipalvelun yhteen, jolla perustelivat 2,90 €/kk hinnan. 1.1.2023 kotisivupalvelu poistuu, mutta sama hinta pysyy. On kyllä kieroa, osa palvelusta poistuu, mutta hinta ei laske. Tätä perustellaan sähköpostipalvelun kehitettämisellä... jota on kyllä vaikea uskoa, että mitään näkyvää uudistusta on tulossa.

Tämä vaikuttaa siltä, että jo 1.1.2020 tiesivät, että tulevat poistamaan kotisivupalvelun ja näin saavat sähköpostin maksulliseksi. Aiemmin sähköposti oli osa nettiliittymää, eikä erillinen palvelu.

64 kommenttia:

 1. (Tsekkiläinen) Avastin kerrotaan myyneen asiakkaiden tietoja, vaikka he sanovat kysessä ei ole tietosuojaskandaali.
  Kuukkeli vaklaa, mitä hakee, usein riittää pari kirjainta kun tulee ehdotuksia.
  Vaklaahan se naamakirjakin, ja tube, koska kertoo usein joku video on suositeltu mulle.

  Luettuani tuon Elisan sähkis muuttuu maksulliseksi, ihmettelin että siis mitä..Eihän mulla ole, vai onko sittenkin Elisan meiliossu, ja hiljattaen tuli haukuttua koko mesta, koska nurinkurisesti ilmaisivat asioitani.

  Mä loin suomi24 meilin 1999, käytin korkeintaan pari vuotta sitä.
  Tottapuhuen olin kuvitellut koko paikan jo kuihtunee aikoja sitten.
  Vaikka en käytä lärvilää, käytän g-mailia, wassua sekä hottaria.
  Oli myös luukku ossu, mutta se piti poistaa kun spämmivuori päihitti K2:n.
  Nykyään hottariin tulee laskuja ja aika hyvin skulaa spämmisiivoojakin.
  Joskus sinne menee Elisan laskuja ja joitain muita mitä ei kuuluisi.
  Sen takia joudun vilasee spämmitkin.
  Hotmail on nykyään out(o)look.
  Periaatteessa en maksa sähköpostin omistamisesta puolikasta puupenniäkään.
  En usko että luon ossun posti24;n.

  -C all that I can see is just another lemon tree

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, luin Avastista, itse käytän Avasti. Tosin, olen aikoja sitten estänyt selaimista Avastin laajennukset, joten toivon, että se hiukan nyt on rajoittanut tietojen keruuta. Mutta jälleen tuli ilmi, että mikään ei ole ilmaista. Se mikä näyttää ilmaiselta, niin kumminkin sillä tehdään jotenkin rahaa - myydään käyttäjien sielut.

   Mikäli on Elisan nettiliittymä, niin suuri mahdollisuus on, että on Elisan sähköposti. OmaElisan kautta näkee ainakin, että onko Elisan sähköpostia. Itsellä Elisan sähköposti on virallisin, jonka tietävät vain harvat ja käytän sitä virallisiin asioihin. Muut, kuten Gmail, hotmail/Outlook jne. on toissijaisia, mutta niitä käytän enemmän. Näin suojelen yksityisyyttäni ja vältyn roskapostilta, siis viralliseen sähköpostiini. Monet pitävät Gmailia pääsähköpostinaan, kun heillä ei ole muutakaan.

   DNA on lopettanut sähköpostin antamisen uusille asiakkaille ja ohjeistaa:
   "Uusille asiakkaille ei luoda DNA Internet -sähköpostiosoitteita. Suosittelemme, että luot itsellesi sähköpostiosoitteen ilmaisessa Gmail- tai Outlook.com -palvelussa."

   DNA:kin siis ohjaa ilmaisiin palveluihin, jopa ulkomaalaisiin jätteihin, jotka tekevät mitä haluavat.

   Telialla Sähköposti on osa laajakaistaliittymää.

   Nykyään tuntuu ettei kaikki ihmiset tiedosta, että nettiliittymän mukana tulee myös mahdollisesti kunnon sähköposti ja turvautuvat suoraan Gmailiin, joka on nykyään kuin vakio. Jopa pienillä firmoilla näkee Gmail-osoitteita.

   Elisan sähköpostiin käytän Thunderbirdiä, niin ei tarvitse pelleillä webmaililla.

   Poista
 2. Yhdysvallat suunnittelee kieltävänsä Facebookia yhdistämästä palvelujaan sen suunnittelemalla tavalla.

  VastaaPoista
 3. Kieltäisivät twitteriä, eräs jonka toinen sormi on twitterissä, sen voisi kieltää kokonaan. Raukkaparka ei kestä itseensä kohdistuvaa arvostelua painaa banninappulaa.
  Twitter on sen alusta arvostella maailmaa, ja nostaa itsenä jalustalle.

  -C ei jatkoon

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Twitter onkin näköjään kolmas mahti, eli sitä ei ole Google tai Facebook syönyt. Twitter omistaa Periscopen.

   Trumppi on kova Twiittaileen ja bannimaan.

   Poista
 4. Aller Media myy Suomi24-keskustelualustan ja Treffit24-palvelun City Digital Groupille.

  Olisikohan tämä ollut yksi syy sähköpostista luopumiseen.

  VastaaPoista
 5. Facebook tietää sijaintisi vaikka et anna sille lupaa älypuhelimen sijaintipalveluihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Facebook tunnusti vakoilevansa käyttäjiään – seuranta estoista huolimatta päällä.

   Poista
 6. Onneksi en ole FB, mutta tavallaan koska gmail, tietokoneella lukee sijaintini tarkkaan, kun etsin vaikka kuukkelista tietoja, usein löytyy linkki vauva.fi.
  Puhelimessani on nykyään tarkka tieto, koska haen moovelista tietoja usein.
  Discord vaklaa, kaikki vaklaa, BIG BROTHER on se kaikkinäkevä silmä.

  En luo uusia sähköpostiossuja minnekkään, riittää ne kaksi joita käytän, gmail on lähinnä ystäville, joissa vaihdamme kuulumisia.
  Toki myös wassulla sama.

  -C Kierrä minut elä kiroa:
  sanoi kivi kyntäjätä

  VastaaPoista
 7. Jättimäinen Facebook-tietovuoto! Yli 260 miljoonan käyttäjän tiedot vuotaneet.

  VastaaPoista
 8. Jopas on melkoinen soppa, ylipäänsä maksullinen sähköposti on ihme & kumma.
  Jos valitsetkin kiinteen, eikö siihenkin saa 100M?
  Tosiaan jos pärjää nykyisellään niin sen parempia aina, onko koskaan tökkinyt/poikki?
  Täällä on kiintee ja nopein nopeus. Kerran meni poikki, ja oliha se monta päivää kun ukkoo kävi ihmettelemässä. Lopulta tulos oli kaivuri kaivoi nettipiuhanne poikki! Mikä tuuri! Sitten tietty aika hetkellisiä katkoksia.

  Mulla on ongelma kun olen vaihtamassa puh liittymää niin tämä watun määräaikaisuus heitti kapuloita rattaiden väliin. 7kk kaakku, no kärsitään se ja sitten sanon hei hei sille josta haluan kiireellä ulos!
  Maksavana asiakkaana saan itse valita palvelut mitä haluan, ja jos mielestäni homma ei skulaa niin eikun vsjo ravno ja eteenpäin!
  Vaikka tuokin lafka tarjoo omasivua jossa voi maksaa laskujaan etc.

  C- pian Jokerin seuraan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä alueella 75M kiinteenä taitaa olla suurin, mobiilina saa tietty enemmän, jos saa. Tuleva 5G on yksi ratkaisu.

   On tämä 100M mobiililaajakaista ollut ihmeen hyvä... on pärjännyt, vaikka tietenkin iltaisin linjoilla voi olla ruuhkaa. Harvoin tarvitsee manailla.

   Elisan puhelinliittymien yksi mainoslause "Liittymän voi irtisanoa koska tahansa", liittymää hankkiessa kannattaa tuokin ottaa huomioon.

   Poista
 9. Apple, Amazon, Facebook ja Google ovat liian voimakkaita.

  VastaaPoista
 10. Trump sanoo Yhdysvaltojen harkitsevan kiinalaisomisteisen TikTok-palvelun kieltämistä. Trumpin hallinnosta on tihkunut tietoja, joiden mukaan TikTokin kiinalaista omistajaa määrättäisiin myymään palvelu pois.

  Microsoft olisi uusi omistaja - joten mennään ojasta allikkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on allekirjoittanut asetuksen, joka kieltää kaikki liiketoimet videopalvelu TikTokin omistavan ByteDance-yhtiön kanssa.

   Poista
 11. "Liittymän voi irtisanoa koska tahansa" en usko, aina on jotain kytkyä ja kätkyä.
  Elisan myyjä kyllä lohkas päivän parhaan hei neiti lähtäänks tsumbaamaan.
  Mikä tollo, sai varmalla fudut, jos joku muu ahdisteltu väärillä sanoilla on tehnyt herneet nenässä valituksen.

  Elisa on aika hyvä lafka, paitsi jos niiltä kysyy vaikeita vaikenevat.
  Laitoin sunnuntaina postia elisaan ja jo parin h päästä tuli on vastattu siinä oli jatkokyssä.
  Siihen vastasin siis samana sunnuntaina, vastausta ei kuulu eikä näy.
  Miksi, ois jännä tietää.

  5G neverever nope, siinähä rahtaa jos sen mahtaa.

  No Trumppa on varmaan sitämieltä että kiinalaiset vakoilee jo valkoista taloa ja sumuttavat kiinalaista covid-19-virusta tuuletushormista.
  Kaiken lisäksi Trumppa pelkää että uffot tulee ja sieppaa, aivopesee kiinalaiseksi.
  Taas oli Twitter suitsinut Trumppaa, minusta sen pitäis saada estot koko palveluun, jos sormi on kokoaika Twitterissä niin on selvää että kuraa sieltä tulee enemmän ja vähemmän.
  Mitä pitää ajatella että ukko estää kaikki jotka ovat erimieltä!

  Trumppa: "If you elect Joe Biden, there will be no hand sanitizer. I have spoken to the hand sanitizer people and they have assured me that they will only produce hand sanitizer for a Donald Trump administration.."

  S. King; Trump is sick-jealous of Fauci
  (Fauci is an American physician and immunologist)

  C- Agreed

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerran Elisan asiakaspalvelun henkilö sanoi minulle, että asuu itsekin samalla postinumeroalueella kuin minä. Tuo kuulosti vain myyntipuheelta "mehän melkein olemme naapureita" -tyyliin. Minä sitten tutkailin asiaa, koska viestissä näkyi hänen nimensä, jonka perusteella sain melko pian selville, että puhui kuin puhuikin totta - asui kiven heiton päässä.

   Presidentti Trump vaatii Tiktok-kauppojen syntyvän syyskuun puoleenväliin mennessä.

   Poista
 12. Trumppa on tikitok, Biden vie.
  Olipas hauska juttu, riemastuitko?
  Mulla vähän vastaava kokemus kun olin postittamassa kirjettä, postilainen katsoi sitä ja sanoi asuu ihan naapurissa voisin vaikka viedä tämän...
  Riemastuin mutta ei se vieny, vaan toinen postipoika polki sen perille, kesti jonkun aikaa!

  C- "Anteeksi, herra. En tehnyt sitä tarkoituksella." - Kuningatar Marie Antoinette (1755 - 1793), astuessaan vahingossa teloittajansa jalalle.

  VastaaPoista
 13. Mullistava lakiesitys: Facebook ja muut jätit eivät saa kaapata pikkuyhtiöitä.

  VastaaPoista
 14. Facebook, Google ja Twitter törmäyskurssille Intian kanssa – palvelut saatetaan jopa kieltää.

  VastaaPoista
 15. Olisin parhainta jos kaikki kaatuisi, muistan joskus 2019 ihan mun aapon alkuaikana jostain syystä jouduin luomaan sähköpostin suomi24 kirjoittelinkin yhen kanssa, mutta sitten se paikka mullistui oli vielä hauskaa kun pystyi skrivaa tunnelmat jos halus ja seikkailla. Aika aikaa kutakin.
  Tuolla olen puhunut puppua mikään 1999 vaan 2019!

  Kun akkarin sivustolla riehuin 2018-2019 sitten puolen vuoden paussi ja kun menin sinne huomasin olevani bannissa, mitähän wadelmaa otin yhteyden sinne toimitukseen ja vastaus oli että jotku perseilleet akupediassa(tietoja kaikesta aku-jutusta)
  Ja ne oli bannittu mutta rapatessa roiskuu, eli vahingossa oli banninut mut, ja koko perseily oli tapahtunut silloin kun pidin taukoa!
  Hyvitystä olisin saanut aku ankan, sanoin ei kiitos..koska se tulee jo.

  Akussa oli kiva se forkka jonne postasin tulikuumia akkaritapahtumia.
  Kaikilla oli akkarihahmo avatar.
  Se miksi pidin puolen vuoden tauon johtui eräästä kisasta jonka voitin mutta pääpalkinto meni varmaan toimitussedän kummilapselle.
  Kaikki ne joihin tutustuin sanoi että voitin sen.
  Eli mulla meni iso herne peltoineen nenuun!
  Nyt taitaa olla niin että kaikki on kuollut kun tuli lataamokin.

  Hommat delas ja toisinaan saatan lukea suomi24 jotain mutta pääasiassa sinnekki eksyy trolleja.
  En ole siellä missään treffiosiossa ollut mutta katsonut kun eräs frendi oli laatinut tärskyilmon.

  Kyllä on true story että moni taho vakoilee, tiettarillakin alaosassa lukee postinumeroni, pian kuukkelointikin on maksullista.
  Känny ilmoittaa aina paikan missä olen vaikka viiveelläkin, koska käytän mappia etc sallin paikannuksen, myöskin korotsuvilkku vaklaa maybe viiveellä tulee altistuminenkin.

  Oli mulle ylläri että kaikkialla voi alkaa tekemään suhteita muuallakin kuin tinderissä tai kinderissä. Karita Mattila hakee suhdetta Twitterissä, FB on syntynyt suhteita ja instassa aina joku koittaa fisustella, ihan tuntematonkin marry me.
  No antaa kaikkien kukkien kukkia vain, oikestaa aika helmeä jos Karita saa "rohkean" ilmoituksensa (aivotjäätyi)julkistuksesta juuri sellaisen miehen kuin haluaa.
  Milleen se oli "rohkeaa"?

  "Tällä viikolla Intian poliisi teki ratsian Twitterin toimistotiloihin, sen jälkeen, kun Twitter oli merkinnyt joitakin valtapuolueen twiittejä harhaanjohtavaksi sisällöksi."

  Aika creepya huh, en voi mitään mutta heti mieleen tuli 7. tammikuuta 2015, kun aseistautuneet miehet hyökkäsivät ranskalaisen Charlie Hebdo -satiirilehden toimitukseen Pariisissa. Konetuliasein varustautuneet hyökkääjät surmasivat 12 ihmistä. Kahdeksan kuolleista oli lehden toimituksen jäseniä, kaksi poliiseja, yksi talonmies ja yksi vierailija.

  Hullu hullumpi hulluin maailma, taitaa uffot pian järkätä jotain erittäin jännää.


  VastaaPoista
 16. Kolme vuotta käynnissä olleessa tutkimuksessa Facebookin tutkijoiden kerrotaan havainneen, että Instagram on haitallinen suurelle osalle nuoria, ja varsinkin teini-ikäisille tytöille.

  VastaaPoista
 17. Salatun verkkoyhteyden VPN-palveluja tarjoavan NordVPN:n suorittaman tutkimuksen mukaan "Kuinka hakkeroida Instagram" on suomalaisten aloittelevien hakkereiden useimmiten tekemä Google-haku.

  VastaaPoista
 18. Facebookin maine on kohdannut useita kolhuja viime aikoina.

  VastaaPoista
 19. Facebookin entinen työntekijä toimitti talouslehti Wall Street Journalille asiakirjoja, jotka paljastivat Facebookin olevan tietoinen useista alustalla rehottavista ongelmista. Yhtiö on kuitenkin laittanut kasvutavoitteet ongelmien korjaamisen edelle.

  Facebookin palvelut olivat tunteja kaatuneina. Facebookin ongelmat olivat mahdollisesti seurausta ylläpitäjän virheestä.

  Myös Facebookin sisäiset järjestelmät kaatuivat. Kuulostaa jo oudolta.

  Näin riippuvaisia olemme somejäteistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietovuotaja USA:n senaatille: Facebook on vakava vaara kansalliselle turvallisuudelle.

   Poista
 20. Näin Facebook, WhatsApp ja Instagram katosivat internetistä.

  Yrittikö joku kaataa koko internetin?

  Facebookin perustaja Mark Zuckerberg köyhtyi noin 5,2 miljardia euroa, kun yhtiön sosiaalisen median palvelut pimenivät tuntien ajaksi maanantaina.

  VastaaPoista
 21. Facebookin palveluissa taas katkos osalla käyttäjistä.

  VastaaPoista
 22. Facebook Papers -asiakirjat: Toimitusjohtaja Zuckerberg puhuu eri totuutta julkisuuteen.

  VastaaPoista
 23. Mikä tulee Facebookin uudeksi nimeksi?

  Teknologiajätti Googlen emoyhtiö Alphabet ja ohjelmistoyhtiö Microsoft tekivät vuoden kolmannella neljänneksellä rutkasti voittoa. Teknologiayhtiöistä tappiota teki sosiaalisen median yhtiö Twitter.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Facebookin uudeksi nimeksi Meta.

   Kriitikot ovat kuitenkin sitä mieltä, että Facebookin päätös vaihtaa nimeään johtuu yhtiön saamasta negatiivisesta julkisuudesta.

   Metaksi nimensä muuttanut sosiaalisen median jätti Facebook on ryöpytyksen kohteena.

   Zuckerbergin harhaiset puheet paljastavat karun totuuden – Facebook on todella vaarallinen.

   Poista
  2. Analyysi: Facebook muutti nimensä mutta muuttuuko yhtään mikään. Onko kaikki vain meta-tason kikkailua ja huomion siirtämistä toisaalle?

   Poista
 24. Facebook-yhtiö Meta on viime aikoina poistanut Facebookista, Instagramista ja WhatsAppista yhteensä noin 1 500 vakoiluun käytettyä tiliä, jotka ovat enimmäkseen tekaistuja. Vakoojat ovat pesiytyneet Metan palveluihin, ja uhreja on jo kymmeniätuhansia.

  Noin 50 000 ihmistä on jo joutunut vakoilun kohteeksi yli 100 maassa, ja Metan raportin mukaan kyse on toiminnasta, jossa ihmisiä kytätään palkkiota vastaan. Uhreiksi on joutunut muun muassa toimittajia, ihmisoikeusaktivisteja, lakimiehiä ja aivan tavallisia kansalaisia.

  VastaaPoista
 25. Vainoharhaista touhua, mun puolesta saa vakoilla rauhassa, mutta kuka nyt ei haluaisi olla yksilö.
  Vaklaajat miten ne saa uhreja? Instassa on yksäripyyntöjä joissa on mainoksia tai epämääräisiä linkkejä. SE ja SE jakoi linkin, ja kas tisssityyppihän se oli.
  Instahan ilmoitti että joku jostain Floridasta yritti tililleni.
  Oisha se roisia missä vain jos murtaa toisen tilin ja alkaa perseilee..sit tutut ihmettelee mikä sille tuli.
  Aaposta muistan kun ylliksen tekstiä forkalla muutettiin rumaksi.
  Hakkeroijat aina ikäviä.
  Meta-nimikin on perrrseeestä, ja lehmät pieree ja ruåtsalaiset, enemmän ku suomalaiset..on empiirinen tutkimus se.

  VastaaPoista
 26. Yle: Facebook jätti Suomen heitteille eikä vastaa kysymyksiin.

  VastaaPoista
 27. Facebookin emoyhtiö Metan vuosiraportista löytyy kohta, jonka mukaan yhtiö saattaa lopettaa Facebookin ja Instagramin toiminnan Euroopassa, jos EU ei taivu sen tahtoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meta selvensi:
   Ei halua tai uhkaa lähteä Euroopasta. Varoitti riskistä, että niin voi Facebookin ja Instagramin osalta kuitenkin käydä.

   Poista
  2. Metan Aura Salla kommentoi:
   "Emme ole missään vaiheessa uhanneet lähteä Euroopasta mihinkään. Miksi uhkaisimme lähteä, kun se olisi liiketoiminnallemme haitallinen ratkaisu."

   Poista

  3. Facebook ja Instagram jatkavat toistaiseksi toimintaansa Euroopassa.

   Poista
 28. Venäjällä on julkaistu härski Instagram-kopio. Rossgram on kuin ilmetty esikuvansa, mutta Venäjällä kehitetty.

  VastaaPoista
 29. Metasta mieleen metabolinenoireyhtymä, jospas se oli tarkoituskin,

  Mua vähä häiri kun kuukkeloin läppärillä asioita joita luulen tarvitsevani niin niitä mainoksia tulee gmailiin,
  Aiemmin mainitsin Moovelin se oli hyvä, mutta alkoi välillä bugittamaan sitten se vain lakkasi olemasta olemassa, ihmettelin asiaa koska olen riippuvainen reiteistä.
  Sitten katsoin aina lähtöaikatauluja netissä ja latasin HSL sovelluksen(joka kertoo että liikkumistiedon kerääminen on päällä) ja miten helpottui taas voi jopa kännykällä ostaa lipun kaverillekkin.
  Muistavat myös ilmoittaa jos lippu on vanhentunut eli vaihtoaika on 90min.

  Kun näyttää kuskille puhelintaan, vain pari kertaa on kuulunut kiitos, kerran kuski ei edes vilkassut ihan sama vaikka oisin näyttänyt galleriakukkaa.

  Pääseekö edes fb pois? Ymmärtänyt olen että siellä on kuolleitakin.
  Näin käy Putler halpiskopioikaa vaan. Hyvän ei luulisi heiluvan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyään "jokainen" sivusto tyrkkää eteen Evästeasetuksia ja moni kuittaa ne vain painamalla OK:ta - se on virhe. Usein kannattaisi painaa sitä Muokkaa evästeasetuksia ja sieltä kieltää kaikki tai hyväksyä vain välttämättömät evästeet. Itse teen näin, meneehän siinä pari sekunttia kauemmin kuin OK:n kuittaus. Mutta näin ainakin voi yrittää vähentää evästeiden avulla tehtävää seurantaa ja voit vähentää kohdistettuja mainoksia.

   Sivustoilla, joille et kirjaudu ja käyt lähinnä kerran, niin niissä kannattaa ainakin estää kaikki evästeet.

   Ohjeita Facebook-tilin poistoon
   Psst... mutta älä oleta, että saat tietosi kokonaan tuhottua. Facebook varmasti säilyttää niitä vähintään X ajan piilossa. Näennäisesti saat Facebookkisi pois, mutta ei se kokonaan häviä kovin äkkiä.

   Poista
 30. En ole FB vaikka on monta monta jotka ovat sinne pyytäneet, myös kun sain sen riippakiven irakilaisen joka ahkerana kyseli vkl suunnitelmii, ja hipelöi kaffepaussilla, hyi ja hyi, hänen aikansa menikin FB ja kutsu tuli.

  Mulle riittää tää mikä on, mutta olen ihmetellyt kun yleensä koneen CCleaner jälkeen tulee että hyväksy hyväksy eväät. Kun en ole CCleanerannut niin silti ihankuin en ole ikinä käynytkään ko. sivulla.
  Kuukkeli kertoo kyllä mulle jos haen jotain tietoa että olet käynyt tällä sivulla kaksi kertaa, ja nyt on kyseessä kun hain tietoa ihmisestä!

  VastaaPoista
 31. Entinen Googlen insinööri ja tietoturvatutkija Felix Krause:
  TikTok pystyy seuraamaan laajasti, mitä käyttäjä tekee verkossa.

  "Taustalla on TikTokin oma selain, joka vastaa kaikkien sovelluksessa klikattavien linkkien avaamisesta. Käyttäjän vieraillessa ulkopuolisella verkkosivulla TikTok pystyy keräämään muun muassa salasanat ja luottokorttitiedot ja näkemään, mitä nappeja ja muita linkkejä näpäyttelet."

  Suomalainen sosiaalisen median asiantuntija Harto Pönkä on tehnyt johtopäätöksensä.

  "Jos olet asentanut TikTokin työpuhelimeesi, poista se viimeistään nyt."

  VastaaPoista
 32. Juu luin tuon jos sulla on TIKTOK niin poista se työpuhelimesta, minä poistaisin omastakin jos tuommoista on touhu.
  Toisaalta välitänkö no en.

  VastaaPoista
 33. Facebookin omat insinööritkään eivät tiedä, mitä käyttäjädatalla tehdään.

  VastaaPoista
 34. Kirjoitin tähän kirjoitukseen lisää tekstiä. Elisan kieroa toimintaa.

  VastaaPoista
 35. Venäjä julisti Metan eli entisen Face­bookin terroristi­järjestöksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Venäjä uhkailee Facebookin ja Instagramin käyttäjiä, varoituskirjeitä kolahtelee postilaatikkoihin.

   Poista
 36. Facebook-yhtiö Metan ongelmat syvenevät, tulos romahti 52 prosentilla.

  Miljardööri Elon Musk on solminut virallisesti kaupat viestipalvelu Twitterin ostamisesta.

  VastaaPoista
 37. Facebook ja Instagram keräävät tietoja ihmisiltä, jotka eivät niitä käytä.

  VastaaPoista
 38. TikTok on selvästi nopeimmin Suomessa kasvava sosiaalisen median kanava. Myös muut palvelut kasvattaneet käyttäjämääriään, Facebookia lukuun ottamatta.

  VastaaPoista
 39. Vastaukset
  1. Facebookin, Instagramin ja WhatsAppin omistava teknologiayhtiö Meta irtisanoo yli 11 000 työntekijäänsä eli 13 prosenttia työvoimastaan.

   Poista