perjantai 5. huhtikuuta 2024

Auringonpimennys 8.4.2024

Yhdysvalloissa nähdään täydellinen auringonpimennys 8.4.2024.

Auringonpimennys alkaa Meksikon länsirannikolta ja etenee Yhdysvaltojen yli.

Ladataan...

Tällainen täydellinen auringonpimennys on niin harvinainen ja historiallinen, että 8.4.2024 on saanut paljon "painoarvoa". Yhdysvalloissa on silloin liikkeellä valtava turistimassa, katsomassa auringonpimennystä. Kansalliskaartikin on tulossa ohjailemaan turisteja sekä jotkin koulutkin on silloin suljettuna.

Koska kansalliskaarti on liikkeellä ja koulujakin suljetaan, niin aiheen ympärillä liikkuu erilaisia teorioita, silloin voi tapahtua jotain suurta ja mullistavaa - niissä teorioissa ei mainita turistimassoja.

Mutta tapahtuuko mitään näkyvää, suurta ja mullistavaa?

15 kommenttia:

  1. Aika senkun hupenee, ja kokonaista neljä minuuttia hekumaa, salaliittoja ja hörhöjä, idiootteja ja skygazers messissä. Tarvitseeko menettää henkensä, maybe.
    Netti räjähtää takuulla sen verran on pullollaan asiaa pimennyksestä.

    Jossain leffoissa olen nähnyt arskanpimennyksiä ja ihmiset värillisillä lasinpaloilla katsoen tai jollain filminpätkällä.

    Kohtuunnice näytelmä on arviolta 32 miljoonan ihmisen nähtävissä Pohjois- ja Keski-Amerikan kapealla kaistalla.

    Huhtikuun 8. päivänä täydellinen auringonpimennys näkyy "kokonaisuuden polulla", joka alkaa Meksikosta ja kulkee Texasin läpi, missä se kulkee Uuteen Englantiin ja päättyy Kanadaan.
    Auringonpimennys – jossa vain pieni osa auringosta peittyy – voi olla näkyvissä länsialueilla, kuten Cornwallissa, Walesissa ja Irlannissa.
    hihhulihei

    Pohjois-Amerikka ei enää makaa täydellisen auringonpimennyksen tiellä ennen kuin vuonna 2033, jolloin pimennys laiduntaa Alaskaa.

    Muiden Yhdysvaltojen ja Kanadan on odotettava vuosia 2044 ja 2045, jolloin tulee toinen auringonpimennyspari nauttiakseen, kun kuu ja aurinko ovat "täydellisesti" linjassa.
    Kirjoitinkin: Vuoden 2017 pimennys ja huhtikuun 8. päivän pimennys ovat tulossa - molemmat näkyvät samassa paikassa. Suuri Kurpitsahetki! Ja Suuri Pertti!

    Suurta ja mullistavaa oli korkeintaan Valon(Keijon puhenopeus, luulin pilaksi)
    Ruokaohjeita... nyt maan ihmiset syömään sokeria ja heti! Odottaen aivolampun syttyvän.

    Nyt pakkaaman väsky ja matka kohti arskanpimennystä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomessa nähtiin vuonna 2015 auringonpimennys, jonka huomasi koko Suomessa - lapissa parhaiten.

      Muistan istuneeni naapurin terassilla ja katsoneeni hitsauslasin läpi. Ei ollut täydellinen pimennys, mutta outo hämäryys oli, vaikka aurinko oli taivaalla.

      Poista
  2. Ja missähän minä olin, varmaan siellä pumpulissa, josta pullahdin ilmankos mua luultiin sinisilmäiseksi teiniksi. Soisihan sen pimennyksen tulevan Pohjolaankin edes 20 vuoden välein.
    Katsoinkin että mystinen Lappi saanut tuossakin vähän enemmän kuin muut, mutta olisihan se kelvannut 82% ofc. Eikö next tullutkaan vuonna 2018?
    "Seuraava osittainen auringonpimennys Suomessa tapahtuu vasta vuonna 2018, joten tätä pimennystä kannattaa ilman muuta yrittää havaita!" Oliko se puutaheinää?
    Auringonpilkut kyllä mietityttää lennämmekö kuin leppäkeihäät huithapeliin kun pari pilkkua irtaantuu ja tulee kohti pikku palloa.

    Muistan vain miten oli aavemaisen hiljaista ei lintukaan viserrellyt kuten kesäisin aina, ei kuulunu mitään mistään, ei ollut arskanpimennys vaan sähköt poikki, ilmankos kaikki sähköhurinat loppuivat, olisikin mielenkiintoista lähteä sinne hehtaarin tilalle huitsinnevadaan, kauas kaikesta, oijoi, riittäisi melkein Saimaan mökkikin, vain illantullen kiiltomadot tanssivat kilpaa. Pieni aasinsillan lonkero.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aasinsiltaa.

      Tutkimus:
      Vuoden 1859 aurinkomyrsky saattoi olla voimakkuudeltaan ”kerran vuosituhannessa” -tasoa.

      Seuraava voimakas aurinkomyrsky voi tuhota piensatelliitit avaruusromuksi. Siinä on sitten maailma kyykyssä monia vuosia. GPS-paikannus ei toimi, lentokoneet ovat vaikeuksissa, edes kännykän paikannus ei toimi. Nettikin on riippuvainen satelliiteista jne. Vajoamme noin 100 vuotta ajassa taaksepäin.

      Poista
  3. Hurjaa.."Vastaava myrsky saattaisi tänä päivänä vaurioittaa satelliitteja sekä kaataa viestintäjärjestelmät ja sähköverkot." Oliko 1880-luvulla lennätinjohtoja, kysyy 5v.
    Kyllä kaikkialla käy kaikki sähköllä johan sen näki ku pikku ukkonen jyrisi ja salama iski sopivasti siten että ovet meni sähköstä kyykkyyn. Moni oli malttamaton ei se sen kummempaa ole kuin tulla omin avaimin vaikka yöllä kotiinsa.
    Juuh arskanpilkut huolettaisi jos olisin helppo nakki huolestumaan, se kuuluisa roskarinki putoaa, samalla ne satelliitit ja autot kuolee, varmasti lentokoneet putoaa, maa halkeaa ja se on sitten muutto äkkii kuuhun pimeälle puolelle, parhaimmat bileet.
    Googletin roskaringin avaruudessa oli semmoinenkin että ruumis avaruudessa, vastaus: Ruumiin jäätyessä myös suoliston kaikki 100 biljoonaa bakteeria pakastuvat.
    Sorry aasinäidin sillanaluslonkero, siis onko alilämpöä olemassa? Jos on 35° kuten tupakoitsija frendini, joka pyörtyy kun tulee 37° mun normaalilämpö on 36,4° kun mulla oli angiina oli 38° olin puolitajuton kuten influenssassa 39 ° lähes tajuton, joten ylläri 40,3° meni kuin heittäen kärrynpyörää.

    VastaaPoista
  4. Tai avaruudessa jäätyy.
    Odotellessa.

    Muistelenki katsoneen erään 1800-luvulle sijoittuvan sarjan jossa tosiaan oli uutta lennätinjohdot ja morsetus, jopa sitten myöhemmin ensimmäinen telefoonikin.
    Morsen alkuperäinen lennätin näyttää sähkötuolilta.

    Thx sähkölennätin historiasta, oli olettavasti lappalaismies Aslak, ja sen ajan dramaattinen musiikki. Tykkään historiasta kuulitko hissanope! Vahinko ettet saanut otetta oppilaisiin joten yleistilanne oli koomista. Aina en ollut historian perään.

    En mittaa mittarilla jatkuvasti, vain jos olo tuntuu siltä.

    VastaaPoista
  5. Sami Antinniemi ja Pimeyden auringonpimennys. Hyvin niputettu asioita.

    VastaaPoista
  6. Olipa hyvin kerrosteltuna tärkeitä asioita, ilmankos suositteletkin.
    Siis vaikka Mayojen kalenteri loppui, eikä käynyt mitään 2012, toki vaikka 100 tai 500 vuotta vasta, parempi olisi hautautua sohvaan oman kehon tekemään kuoppaan odottamaan maailmanloppua tai suurta Kurpitsaa kera Pertin.
    Nopea lähteminen on monella, minne sen tietää vain lautturille lantin anteneet.

    Tiedossa on että eräät tietyt tahot salailevat muutakin kuin pieruaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aurinko nousee ja olemme vielä elossa, eikä (vielä) demoneja näy.

      Poista
  7. Palmusunnuntaina eli 24. maaliskuuta koettiin vuoden toistaiseksi voimakkain geomagneettinen myrsky.

    VastaaPoista
  8. 8+ next 9 etc Auringon aktiivisuus lisääntyy huippuunsa aina noin 11 vuoden välein. Nyt alamme lähestyä yhden jakson huippua – ehkä hieman etuajassa. Tilastojen mukaan huipun pitäisi tulla vasta kesällä 2025. Jakso alkoi 2019.

    Jo viime viikonloppuna Yhdysvaltain valtamerten ja ilmakehän tutkimuslaitos (NOAA) varoitti auringon purkauksesta. Auringossa havaittiin rajuin purkaus seitsemään vuoteen.

    Auringonpilkut lisääntyvät se ollaan huomattu..kohti The End.

    VastaaPoista
  9. Huoltovarmuuskeskuksen johtava varautumisasiantuntija Tapio Tourula sanoo, että voimakas aurinkomyrsky voisi lamauttaa koko globaalin järjestelmän.

    VastaaPoista
  10. Eipä tarvi raahata kanoottia varastosta, kun ei asuta tulvien keskellä,, siellä missä olin 10v joka hiton kesä, ei missään vettä, vain pieni likainen puro jossa piti astua liukumiinaan, ottaa kärsivä kuva. Enkä mene sikiöasentoon ja ime peukaloa odottaen Suurta Kurpitsaa ja Perttiä, kuten naapurini Jeesus tekee varsinkin kun hangoveria potee.

    VastaaPoista