lauantai 1. kesäkuuta 2024

Kuningas Charles III:n muotokuvan salaisuudet esiin

Ja pareidolia

Iso-Britanniaa hallitsi vuosina 1952-2022 Elisabet II. Hänen 70 vuoden ja 214 päivän valtakautensa teki hänestä Britanniaa pisimpään hallinneen monarkin. Elisabet II:n jälkeen valtaan astui kuningas Charles III.

CharlesKuvalähde: BBC
14.5.2024 julkistettiin ensimmäinen virallinen muotokuva kuningas Charles III:sta. Muotokuvan on maalannut taiteilija Jonathan Yeo.

Muotokuvassa Charlesilla on yllään Walesin kaartin univormu, ja hänet on maalattu punaista taustaa vasten. Charlesin toiselle olkapäälle on laskeutumassa perhonen. Taidehistoriassa perhonen symboloi muodonmuutosta ja uudestisyntymistä. Perhonen oli Charlesin oma idea.

Muotokuva sai nihkeän vastaanoton, joidenkin mielestä Charles makaa veressä tai on helvetissä - ei ehkä ihan sitä mitä taiteilija on tavoitellut.

Kuvittele helvetti, jossa kävelet käytävää pitkin, jonka seinät on kuin elävää ihmisen ihoa. Huomaat, että seinän peittävän ihon alla on suuri möykky, joka liikkuu. Alat repiä ihoon suurta reikää, veri tihkuu ja valuu. Ihon alta paljastuu lihaseinä, johon Charles on sulautunut kiinni. Joku tällainen on ehkä minun mielikuva Charlesin muotokuvasta.


KUNINGAS CHARLES III:N MUOTOKUVAN SALAISUUDET
Helvetin tulimerien ja verien lisäksi muotokuvasta on löydetty muitakin visioita.

Kun laittaa kaksi muotokuvaa vierekkäin ja toinen on peilikuvana, niin alkaa löytymään vaikka mitä jännää. Tällä samalla idealla tutkijat on etsinyt mm. Leonardo Da Vincin teoksista salaisuuksia. Alla on kuvamuuntaja, jonka koodasin Charlesin kuvia varten ja huomasin, että sillähän löytyy vaikka mitä jännää.

Ohjeita
Kuvamuuntajan yläosassa on liukusäädin, jolla kuva(t) muuttuu. Pikseli kerrallaan voi siirtää, kun hiirellä klikkaa liukusäätimen aktiiviseksi ja näppäimistön nuolinäppäimillä liikuttaa pikselin tarkkuudella. Liukusäätimen muutosarvo näkyy pikseleinä ja prosentteina.

Selaimen näkymää voi zoomata esimerkiksi CTRL pohjassa + tai -. Zoomin saa pois CTRL pohjassa 0. Plus, miinus ja nolla näppäimistön ns. laskinosasta (näppäimistön oikea reuna). 200 % zoomauksella ainakin näkee pienetkin jutut kuvassa.

Kuvamuutosliukusäädin

0 pikseliä (0 %)
Charles
Charles
Jos kuvat eivät näy, niin silloin BBC on muuttanut jotain.

Kun liukusäätimen muutosarvot ovat nollissa (vakio), niin silloin kaksi kuvaa näkyvät kokonaan. Tässä näkymässä, jotkut näkevät kahden Charlesin välissä kuin jäniksen (follow the white rabbit?). Perhoset on silmät ja kyynärpäiden väliin jää nenää sekä suuta. Jäniksen karvaiset korvat kaartuvat Charlesin pään vieressä sivulle päin. Jotkut näkevät siinä demonin tai avaruusolion. Ehkä hienoin juttu on, kun säätää noin puoleen väliin, niin kuvaan ilmestyykin yksi Charles, joka katsoo suoraan eteenpäin.

Joitakin löytöjä

  • 0 pikseliä (0 %):
    Charlesien välissä Jänis/demoni/avaruusolio
  • 81 pikseliä (27 %):
    Charlesien päiden välissä demoni ja pokemon (200 % zoom). Alempana vähän sitä sun tätä
  • 151 pikseliä (50 %):
    Yksi Charles
  • 171 pikseliä (56 %):
    Kuin joku alien sirkkahahmo, jolla on kädet ristissä
  • 220 pikseliä (72 %):
    Demonista menoa - jatkuu loppuun
Huom. en ole ihan varma, että miten nuo liukusäädinarvot pitää paikkaa eri laitteilla.

Katsokaa itse mitä näette ja löydätte.

Huom. Sanna Marininkin muotokuva on punasävyinen ja kun ne laittaa samalla tavalla vierekkäin, niin "Sannojen" taakse ilmestyy kuin sarvipäinen demoni - jos niin tahtoo tulkita kuvan.

PAREIDOLIA
Kasvojen ja hahmojen näkemistä siellä, missä niitä ei ole
Yöllä varjot muuttuvat eläviksi. Jotkut lapset ja jopa aikuiset saattavat yöllä nähdä, että huoneen tutulla tuolilla istuu mörkö. Aamulla huomataankin, että tuolilla onkin vaatekasa. Taivaalla pilvet saattavat muodostaa norsun tai jonkin muun hahmon. Metsässä puu tai kivi näyttää joltain hahmolta. Mistä tämä johtuu? Kyseessä on pareidolia, ilmiö, jossa mielemme tahtoo löytää/nähdä hahmoja tai kasvoja, vaikka niitä ei olisi.

Huom. harvinaisessa prosopometamorfopsia-häiriössä (PMO) ihminen saattaa aamulla huomata, että näkee toisten ihmisten kasvot demonimaisina.

Kuningas Charles III:n muotokuvan salaisuudet saattaa selittyä pareidolialla, mutta sehän on tylsä selitys.

Pareidolia ei rajoitu vain näköaistiin, vaan saatat esimerkiksi hautausmaalla tulkita tuulen huminan henkien kuiskailuksi.

3 kommenttia:

  1. No se on parasta se että mielikuvitus toimii.
    Charlesin muotokuvaa on kammottavaa katsoa, mutta liukusysteemillä sain alienin ja heti parani muotokuva, onneksi en pode PMO a. Vaikka naapurissani asuukin demoni.

    VastaaPoista
  2. No nyt on hyvä Wallace Charlesin päänupin kohdille.

    Eläimille oikeutta vaikka näin.

    VastaaPoista