lauantai 12. tammikuuta 2013

Maailman ensimmäinen avioero

Arto ja Liisa olivat menneet kaksi vuotta sitten naimisiin, samoihin aikoihin Arto oli jäänyt työttömäksi, joka tietysti hiukan masensi Artoa. Liisalla meni hyvin, hän oli johtavassa asemassa työssään, bisnesnainen.

Arto löhösi päivät sohvalla, hukuttaen murheet pulloon. Hän ei auttanut Liisaa yhtään kotitöissä tai tehnyt Liisalle ruokaa, kun Liisa palasi illalla väsyneenä töistä kotiin. Ainoa hetki milloin Arto huomioitti Liisaa oli silloin, kun Arto halusi tanssia vaakamamboa Liisan kanssa.

Lopultahan Liisalla paloi pinna tällaiseen menoon, hän on vain jokin kotiorja Artolle, tekee ruuat, siivoaa sekä täyttää Arton miehiset halut. Liisa ei ollut mikään kotiorja vaan älykäs bisnesnainen, hän ei enää katsele sohvalla löhövää sikaa ja näin ollen otti eron Artosta ja muutti pois.

Jonkin ajan päästä Arto löysi lähipubista Eevan, joka oli nyhverö ja suostui Arton kaikkiin vaatimuksiin - ja niin he elivät elämänsä loppuun asti...

Miten yllä oleva tarina liittyy mitenkään mihinkään? Se oli modernisoitu versio siitä pätkästä mitä ihmiskunnan tunnetuin kirja koittaa peitellä. Raamattu ei kerro koko totuutta Aatamista ja Eevasta, sillä Eeva ei ollut Aatamin ensimmäinen nainen, kuten jo Raamatun alusssa Luomiskertomus antaa ymmärtää.

Raamattuhan on pohjimmiltaan naisia syrjivä kirja, joka on tarkoituksella koottu miestä ylistäväksi ja nainen on miehen alainen. Muinoinaan, kun Raamattu koottiin nippuun, niin siihen valittiin tekstit, jotka korostavat miestä ja alentavat naista. Tällaiseen ideologiaanhan ei sopinut se tieto, että Aatami oli saanut kenkää naiselta, joka ei suostunut Aatamin alle "tyydyttäjäksi", jos asian voi näin ilmaista.

Juutalaiset tekstit, kuten Talmud kertovat Aatamista ja Eevasta paljon jännempiä tarinoita, kuin Raamattu. Raamattukin kertoo sen, että nainen luotiin, koska Aatami ei löytänyt eläimistä itselleen sopivaa puolisoa (ehkä hyväkin niin). Juutalaiset tekstit kertovat senkin, että ennen naisen luomista Aatami harrasti zoofiliaa.

Erään teorioiden mukaan ensimmäinen nainen luotiin heti kun valkeus tuli, tämä nainen edusti pahuutta. Ensimmäinen nainen tunnetaan nimellä Lilith tai Succubus, näitä nimiä käyttävät myös Hollywood ja peliteollisuuskin - Lilith taitaa olla tunnetuin nimi, jolla tähän naiseen viitataan (on muitakin vähemmän tunnettuja nimiä).

Joidenkin teorioiden mukaan Lilith ja Aatami luotiin yhtä aikaa maan tomusta, kuten ehkä Raamatunkin 2. Luomiskertomus antaa ymmärtää.

Lilith oli maailman ensimmäinen feministi ja halusi olla tasa-arvoinen Aatamin kanssa. Lilith ei sulattanut kaikkea makuuhuoneen puolella mitä Aatami ehdotteli ja mikä muukaan olisi ollut maailman ensimmäisen avioeron syy kuin huono seksi. Lilith ei alistunut Aatamin alle (siihen perinteiseen asentoon, siihen aikaan ainoa hyväksytty sellainen) ja lähti Paratiisista pois omille teille, demonien joukkoon irstailemaan Punaiselle merelle - saaden 100 lasta päivässä, jotka kylläkin Herran enkelit surmasivat päivittäin, mutta se on sitten ihan toinen stoori.

Aatamihan meni sitten valittamaan Jumalalle, että vaimo otti ja lähti. Ongelma ratkaistiin sillä, että luotiin nyhverö Eeva, joka alistui olemaan Aatamin kotiorja hellan ja nyrkin välissä. Juutalaiset tekstit osaavat myös kertoa maailman pisimmästä selibaatista. Kun Eeva oli pyöräyttänyt pari lasta, päätti Aatami ruveta selibaattiin ja tässä vaiheessa kuvaan astui Aatamille ja ehkä Eevallekin kuuluisat viikunapuun lehdet verhoamaan strategisia alueita kehosta. Aatamin selibaatti kesti huimat 130 vuotta.

Ei tämä mielenkiintoinen juoni tähän loppunut, juoni etenee kuin Kauniissa ja rohkeissa konsanaan. Kun Aatamin selibaattia oli kestänyt sen 130 vuotta, alkoi Lilithiä vanha suola janottaa ja päätyi ex-miehensä, Aatamin kanssa peiton alle (mutta ei Aatamin alle, vaan päälle - Lady domina). Tästähän ei hyvää seurannut, tuloksena syntyi kauhukakaroita.

Raamattua on ikävästi muokkailtu ja karsittu, juutalaisilla on paljon mielenkiintoisemmat pyhät tekstit kuin meillä.

1 kommentti: